Şimdi Ara

İngilizce Öğrenmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
8
Favori
10.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İngilizceyi öğrenmeyi gerçekten çok istiyorum. Etrafımdaki insanlara sorunca iyi bir kursa gidip, işin peşini bırakmadan bol pratik yaparak öğrenebilirsin diyorlar. Şimdi ben sizden tavsiye istiyorum. Hangi yayınlar kullanılmalı. Ayrıca internet siteleri bana çok faydalı olabilir. İngilizceyi öğrenmemde yardımcı olabilecek paralı siteler varsa önerin lütfen. Bu işte iyiyse denemek isterim. tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler

Saygılarımla

• Ben de birkaç ay önce büyük bir istekle bu işe baş koymuştum..ve internette bir araştırma yaptım. Güzel birşeyler buldum,tavsiye edicem fakat önce önemli bir şey söylemek istiyorum burdan her İng. öğrenmek isteyene..

Doğduğumuz andan beri Türkçe'yi nasıl sürekli duyarak öğrendiysek,İngilizce'de de aynı yöntemi kullanmamız gerekiyor. Küçümseyebilirsiniz belki ama inanın son derece işe yarıyor: Ben evde başka şeylerle ilgilenirken süekli yabancı kanalları açtım. Özellikle Baby Tv, Baby First Tv ya da Digiturk yoksa,uydudan yabancı kanalların çizgifilmlerini ,sesini açarak dinleyebilirsiniz.Anlayabilmeniz önemli değil,bu noktada mühim olan kalıpların kulağınıza yerleşmesi. Aynı anda hem öğrenmeye çalışıp hem de bu dediğimi yaparsanız, öğrenme süreniz neredeyse yarı yarıya kısalacaktır.

İnternette, bir forumda bir bayanın yazdığı şöyle bir yazı vardı ve bu beni şok etmişti : ''Çocuğum doğduğu andan itibaren uydudan yabancı kanalların çizgifilmlerini izleyerek büyüdü. Biz büyüdüğünde Türkçe yayın kanallarını açıyorduk,o çevirip ing. olanları izliyordu. Şuan 9 yaşında ve herkes bana ''Çocuğunuz Amerika'da mı yetişti?'' diye soruyor. İng. öğretmeni bile bilmediği şeyleri ona soruyor. Bazen uydudan yabancı kanallardan filmler izliyor,biz eşimle birşey anlamadığımız için öylece ekrana bakıyoruz''...vs..

Özellikle çizgifilm tavsiye ediyorum çünkü Amerika'da bebekler ve çocukların anlama-öğretme seviyesinde konuştukları için,bize de işi temelden ve yavaş yavaş öğretmiş oluyor.

Diğer tavsiyem de şu: Youtube'tan ---------------> Gogo's 1 ...(2,3,4,5....35..) serilerini aratır izlersen (her biri 5er dk.lık çizgifilmler) inan ki çok faydası olacaktır! (bir tanesini 4-5 kere tekrar izle) Ben sadece bu saydığım 2 yöntemle 15 günde bayağı ing konuşup anlamaya başlamıştım. Maliyetsiz,zahmetsiz ve çok zevkli. İstikrar en önemlisi. Yılma sabret! İnan çok etkililer bir dene derim,asla küçümseme. Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxPyromaniaxx -- 10 Nisan 2012; 1:26:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxPyromaniaxx

Ben de birkaç ay önce büyük bir istekle bu işe baş koymuştum..ve internette bir araştırma yaptım. Güzel birşeyler buldum,tavsiye edicem fakat önce önemli bir şey söylemek istiyorum burdan her İng. öğrenmek isteyene..

Doğduğumuz andan beri Türkçe'yi nasıl sürekli duyarak öğrendiysek,İngilizce'de de aynı yöntemi kullanmamız gerekiyor. Küçümseyebilirsiniz belki ama inanın son derece işe yarıyor: Ben evde başka şeylerle ilgilenirken süekli yabancı kanalları açtım. Özellikle Baby Tv, Baby First Tv ya da Digiturk yoksa,uydudan yabancı kanalların çizgifilmlerini ,sesini açarak dinleyebilirsiniz.Anlayabilmeniz önemli değil,bu noktada mühim olan kalıpların kulağınıza yerleşmesi. Aynı anda hem öğrenmeye çalışıp hem de bu dediğimi yaparsanız, öğrenme süreniz neredeyse yarı yarıya kısalacaktır.

İnternette, bir forumda bir bayanın yazdığı şöyle bir yazı vardı ve bu beni şok etmişti : ''Çocuğum doğduğu andan itibaren uydudan yabancı kanalların çizgifilmlerini izleyerek büyüdü. Biz büyüdüğünde Türkçe yayın kanallarını açıyorduk,o çevirip ing. olanları izliyordu. Şuan 9 yaşında ve herkes bana ''Çocuğunuz Amerika'da mı yetişti?'' diye soruyor. İng. öğretmeni bile bilmediği şeyleri ona soruyor. Bazen uydudan yabancı kanallardan filmler izliyor,biz eşimle birşey anlamadığımız için öylece ekrana bakıyoruz''...vs..

Özellikle çizgifilm tavsiye ediyorum çünkü Amerika'da bebekler ve çocukların anlama-öğretme seviyesinde konuştukları için,bize de işi temelden ve yavaş yavaş öğretmiş oluyor.

Diğer tavsiyem de şu: Youtube'tan ---------------> Gogo's 1 ...(2,3,4,5....35..) serilerini aratır izlersen (her biri 5er dk.lık çizgifilmler) inan ki çok faydası olacaktır! (bir tanesini 4-5 kere tekrar izle) Ben sadece bu saydığım 2 yöntemle 15 günde bayağı ing konuşup anlamaya başlamıştım. Maliyetsiz,zahmetsiz ve çok zevkli. İstikrar en önemlisi. Yılma sabret! İnan çok etkililer bir dene derim,asla küçümseme. Başarılar.

Teşekkürler yararlı bilgiler. Gerçekten yabancı dizileri izleye izleye artık ing kelimeler telafuzlar tuhaf ve yabancı gelmiyor.

• Ben türkçe alt yazılı video, film, dizi izleyerek öğrendim. Biraz geliştikten sonra alt yazısını bulamadığım ama izlemek istediğim şeyleri de izlemeye başladım. Alt yazısız izlerken her kelimeyi anlamasanız da konudan ve cümleden o kelimenin anlamını çıkarıyorsunuz. Birkaç kere bu şekilde aynı kelimeye rastlarsanız zaten o kelimeyi öğrenmiş oluyorsunuz.
  • şunu izle, bunu oku, şunu dinle.
    bunlar kişiyle alakalı şeyler. algı meselesi yani.
    kursa git, en az 2 kur temelini at, sonra istedigin şekilde devam et.
    en azından neyin ne oldugunu ögrenirsin.

haa, kursa gidipte herşeyinbeynine yazılmasını bekleme. günlük en az 1 saatini ders çalışmaya ayır.

ayrıca, zaten bir "yabancıdil" konusu mevcut. bence ordan devam et.
  • Her ne kadar pürüzsüz olmasada,öğrendiğim İngilizcenin çoğunu çocukken oynadığım bilgisayar oyunlarından öğrendim diyebilirim.
  • Faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Forumda bir yabancı dil bölümü olduğunu bilmiyordum açıkçası. Ama yinede burada yabancı dil öğrenen arkadaşlar olduğunu tahmin ediyorum. Özellikle internet sitesi konusunda tavsiye bekliyorum.
  • ingilizceyi internetten öğrenmeniz oldukça zor.kelime hazinenizi geliştirebilirsiniz fakat grammer konusunda sıkıntı yaşarsınız.bence kesinlikle profesyonel bir kursa gidip eğitim almak gerekiyor.ayrıca konuşmayı da internetten öğrenemezsiniz bol bol pratik yapmalısınız.Ben İnfolang Dil okullarına gidiyorum ve çok memnunum.bir çok ilde şubeleri hatta londrada bile franchise şubesi var.Kesinlikle tavsiye ediyorum gidip görüşmelisin sana çok büyük gelişme sağlayacaktır.
  • @fizisyen'in de dediğini gibi önce bir temel atarak başlamak neredeyse zaruri. Ardından sürekli İngilizce ile içli-dışlı olmak gerekli. Telefonu, bilgisayarı İngilizce kullanıyorum. Oyunlarda v.s sürekli İngilizce konuşmak zorunda kalıyorum. İngilizce forumlarda yazıp, okuyorum. Dizileri, filmleri İngilizce izliyorum. Ne kadar fazla İngilizce ile iç-içe olunursa o kadar iyi.
  • Kesinlikle once ingilizcenin temelini al , sonra her sey pratikte bitiyor . Yabanci dizi izlemenin de col faydasi oluyor. Ozellikle ne zaman kendiini hazir hissettiginde ingilizce altyazili olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

@fizisyen'in de dediğini gibi önce bir temel atarak başlamak neredeyse zaruri. Ardından sürekli İngilizce ile içli-dışlı olmak gerekli. Telefonu, bilgisayarı İngilizce kullanıyorum. Oyunlarda v.s sürekli İngilizce konuşmak zorunda kalıyorum. İngilizce forumlarda yazıp, okuyorum. Dizileri, filmleri İngilizce izliyorum. Ne kadar fazla İngilizce ile iç-içe olunursa o kadar iyi.

hocam paylasabileceginiz guzel forum veya takilmalik ingilizce site var mi

• quote:

Orijinalden alıntı: bl@cknight

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

@fizisyen'in de dediğini gibi önce bir temel atarak başlamak neredeyse zaruri. Ardından sürekli İngilizce ile içli-dışlı olmak gerekli. Telefonu, bilgisayarı İngilizce kullanıyorum. Oyunlarda v.s sürekli İngilizce konuşmak zorunda kalıyorum. İngilizce forumlarda yazıp, okuyorum. Dizileri, filmleri İngilizce izliyorum. Ne kadar fazla İngilizce ile iç-içe olunursa o kadar iyi.

hocam paylasabileceginiz guzel forum veya takilmalik ingilizce site var mi

Kültür - Bilim bölümü tarzında değil hiç biri. Genelde oynadığım oyunların forumları. Dota, Wow, talkbass v.s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 17 Kasım 2012; 11:26:55 >

• icten dusuncelerin icin tesekkur ederim
  • http://ezberletici.com/ bu siteden ezber yapabilirsin.

Chat yaparak geliştirebilirsin.

Yayın olarak DAYLİGHT ve Fono.

+ Olarak bu
    http://www.hemmenindir.org/egitim/day-light-ingilizce-egitim-seti-80-cd-indir/
  • busuu diye site var.öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: medenii

busuu diye site var.öneririm

+1
  • www.livemocha.com tek geçerim

• quote:

Orijinalden alıntı: kendinibil

www.livemocha.com tek geçerim

+1

İngilizce kursuna giderken ödevlerimiz bu siteden veriliyordu. Gayet faydalı bir site. Bende tavsiye ediyorum.
  • uzmanhafiza.com birde burayı dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.