|
1 hafta önce ingilizce bölümünde konu açtım ama bölüm çok pasif dönüş alamadım bir de burada deniyim şansımı. herkese iyi günler, 26 yaşındayım üniversitede okuduğum bölüm %30 ingilizce olduğu için 1 sene hazırlık okumuştum marmara üniversitesinde. Aslında ortaokuldan iyi bir anadolu lisesine geçince ingilizce konusunda baya bocaladım hocalarda ilgisiz olunca ben de bir yerden sonra salladım ne ders dinledim ne de sınavlara hazırlandım 0-1 alarak geçti yıllarım , hazırlığa mecburen düşünce biraz asıldım fena da gitmiyorduk ama bir yerden sonra şevkim kırıldı geçebilecek düzeyde kaldım. üniversitede %30 eğitim olduğu için tahmin edeceğiniz gibi pek de kullanmadık ingilizceyi:) hazırlıktan sonra ab destekli dünyanın çeşitli yerlerinden katılımcıların olduğu bir projeye katıldım, sonraki yıllarda da yaz tatillerinde çeşitli avrupa balkan ülkelerine vs seyahatlerim oldu , yani kısaca aslında anlama konuşma ve okumada belirli seviyelerdeyim derdimi anlatıyorum yani :) ama bu bana hep yetersiz geliyor, artık iş güç derken ekonomik gücü bir şekilde sağladım ama şimdi de yanımda benimle yurtdışında gezecek insan bulamıyorum :/ eşlerinden sevgililerinden ya da iş güçlerinden dolayı plan yapamıyoruz , ben de bu tarz tatil için yanıp tutuşan biri olarak covid döneminde kendimi dizginlesem de artık bu yazdan sonra yelkenleri açmak istiyorum, bu tek seyahatlerimde derdimi anlatırım yine ama sosyalleşmemi imkansız görüyorum tek başına çıkılan bi tatilde de yolda birileriyle tanışıp sosyalleşmek şart bence , 1-2 günden sonra insan bunu arıyor neyse kısaca çıkmak istediğim seviye budur günlük sosyal hayatta konuşup anlaşabilecek bir ingilizce şimdi öncelikle grammer konusunda eksiklerimi gidermek bildiklerimin de üstünden tozu kaldırmak istiyorum bunlar için 2-4 hafta yeterli olur kanısındayım akademik bir dil değil çünkü derdim kelime içinse her gün 1 kelime bile kardır düşüncesindeyim bunları hallettikten sonra cambly uygulamsında konuşma dinleme pratikleri yapmak istiyordum ama fiyatlar çok uçuk englishtown konusuna birkaç hafta önce yazdım ama dönüş yapan olmadı ,cambly konusunda ya da alternatif siteler bazında tavsiyeye açığım:) Bu anlattığım durum ve planım doğrultusunda yardımcı olacak bana yol gösterebilecek arkadaşlar var mı?? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt