Şimdi Ara

ING Bank e-turuncu hesap (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.569
Cevap
128
Favori
579.623
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karta turuncu hesabı bağlayabilirsiniz, ama ben güvenlik açısından 0 TL olan vadesiz e bağlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    2 tane turuncu hesap açıp. 1 ine 1000 TL atıp onu ana hesap yapıp karta bağlarınız. Harcamadığınız sürece faiz işler.

• ersin07 E kullanıcısına yanıt
    yani? ne anlamı var bunun? sanırım turuncu hesap açıklamasındaki eğer vadesizdeki tl bakiyesi x miktarın altına düşerse ordan otomatik aktar özelliğiyle hallederiz felan mı diyorsunuz?

Bu görece bir işe yarar ama yine yarım yamalak bir çözüm, şöyle ki banka kartınızda 0 tl var ana hesap olarak bağlayacağınız turuncuda 1000tl olsun, banka kartınızla alışveriş yapamazsınız ki ? bakiye yetersiz der anında.Örneğin 50 tl lik bir alışveriş yaptığınızda otomatikmen ve anlık sizin ana turuncu hesabınızdan 50 tl bakiye çekemez, eğer böyle bir şey olursa siz vadeli hesapla alışveriş yapmış oluyorsunuz benim bildiğim böyle bir şeye bankalar izin vermiyor yani ana hesap turuncu hesap olsa dahi ordan alışverişi çekemiyor,hadi diyelim yanlış biliyorum ve çekilebiliyor turuncu ekstra diye banka hesabınız varken vadeli hesabı ana hesap yapabilecek misiniz? ing buna izin verecek mi? çünkü şartlarda o turuncu ekstra hesabın açılma zorunluluğu var(1), bunun önüne ancak şöyle geçilir ing öyle bir sistem yapıcak ki 50 tl lik alışveriş yaptığınızda o post ordan çekerken ingye bilgi gidicek ing 50 tlyi turuncu hesaptan banka hesabınıza havale yapacak ve post cihazı banka hesabınızdan parayı çekecek(2) böyle bir sistem şu şartlarda yok eğer ing bunu yapmışsa evet haklısınız ama hiç sanmıyorum,bu 2 olasılıktan biri pozitifse dediğiniz doğru, ama benim bilgilerime göre 1. negatif 2.sini de hiç mi hiç sanmıyorum,

Yine benzer başka bir ihtimale bakalım 100 tl attınız banka hesabınıza 900 tl de atıyorum ana hesap dediğiniz turuncu hesapta, ve bakiye 100 tl altına düşerse para ekleyin dediniz, gittiniz 10 15 tlye bir şeyler aldınız güzel alabilirsiniz, 85tlniz kaldı banka hesabınızda 100 tl nin altına düştüğü için 100tlye tamamlayacak o ana hesap ayarladığımız turuncu hesaptan şuan tekrardan 100 tl banka hesabınızda var, 885 tl ana turuncu hesabınızda var işler tıkırında gibi mi ne? ama yarın biraz dolu market alışverişi yaptınız veya başka şeyler 150 tl tuttu alışveriş banka kartını okuttunuz oda ne? kasiyer bakiye yetersiz diye size geri verecektir:) ha ing bunu ayarladıysa yukarda bahsettiğim gibi 0tl bile olsa bakiye direkt ve 7/24 çekilen miktarı otomatik olarak ana hesap olarak belirlediğimiz turuncu hesaptan çekebiliyorsa(ki bence bu imkansız) ne ala sizin dediğiniz tıkırında işler, ama bu şartlarda benim anladığım kadarıyla bahsettiğiniz olay olmaz,

imkansız değil tabii ki, 1000 tlyi tutarsınız bi turuncu hesapta her alışveriş yapmadan önce falan mobile bağlanıp aktarırısınız uğraşırsınız olur biter, uğraşanları yüklü alışveriş yapanları istisna tuttum ben zaten ilk mesajımda da yazdım olmayacak şey değil ama otomatiğe bağlanmayacak rahatlıkla kullanılamayacak bir sistem bu sistem, ing o 750 tl nizi banka hesabınızda görmek ve kullanmak istemese nakit para istemese neden banka kartı diye zorunlu tutsun kredi kartı da olur derdi,

umarım kendimi ifade edebilmişimdir,

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

biraz matematik konuşalım;

750 tl harcamak için o banka kartı hesabında 750 tl bulundurmak zorundasınız, hatta 800 900 bulundurmak zorundayız ne olur ne olmaz diye de ben 750 diyorum hadi (burada her gün akşam 5 ten sonra vadesizdeki parayı vadeliye aktarıcak şahıslar devredışı bırakılmıştır çünkü gerçekten istisna kaç kişi bunla uğraşıcak hiç unutmayacak 5 den sonra yaptığı alışverişlerde napıcak? ha ben hem kk kullanırım hem nakitle 750tl çektiririm 5 ten sonrada o nakiti vadeliye atarım harcamam çok ikisini de doldururum diyen yapsın)

750 tl lik alışverişi bu turuncukarta yedirmek yerine 750tlyi aylık faize verdiğimizi ve bu 750 tl lik harcamamızı "nakit" değil k.kyla yaptığımızı ve o 750tl yi 1 ay işlettiğimizi düşünelim,

750tl nin %14 den faiz alacağımız için günlük faizi 0.24tldir aylık 7.2 tl getirir

örneklere başlayalım 10bin tlmiz var diyelim %15 ile %14ün arasındaki 30 günlük faiz farkı 7,05 tldir 15 kuruş zarardayız, 20 bin tlniz varsa faiz farkları 14.1 tl getirir 750tlyi işletseydik zaten 7.2tl getircekti, 6.9tl kardayız,

20bin +6.9
    30bin +13,8
    40bin +20,7
    50bin +27,6
    60bin +34,5
    70bin +41,4
    80bin +48,3
    90bin +55,2
    100bin +62,1 ... her 10 binde 6.9 tl ekleyerek gidin işte aylık x kadar paranız varsa + yazan miktar kadar kazandırıyor bu döngünün pozitife geçmesi için minimum 12 bin tl civarı lazım,

rakamlar kuruş bazında değişiklikler gösterebilir hesaplarken yuvarladığım için fakat mesela 55,2 demişsem 53 yada 57 olamaz 54-56 civarında oynar belki

durumlar böyle benim aylık harcamam 750tl yi bile bulmuyor bazen,zaten hoşgeldinim biteli çok oldu... kısacası benim için çöp
    teşekkürler.. güzel çalışma.

• %1 Ek faiz olayı çok iyi oldu. Bu ek faiz bankada 100.000 TL ve üstündeki mevduatı olanlara daha çok faydalı olacağı kesin.!

%1 faydalanmak için ev faturalarını ödeyin. Zaten 250.TL fatura ödemelerine gidiyor, geriye kalan 500.TL market ve benzini peşin alarak tamamlayabilirsiniz.

ÖRNEK:
    Elektrik: 100.TL
    Doğalgaz: 50.TL
    TV-İnternet: 50.TL
    Su: 30.TL
    Cep Telefonu: 50.TL
    --------------
    Market: 300.TL
    Benzin: 300.TL

%15 + E-Turuncu'da 250.000 TL olan aylık (150.TL-175.TL) arası ek faiz alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuémcé -- 13 Mayıs 2018; 13:48:53 >
  • +1 faiz döviz için de geçerli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuémcé

%1 Ek faiz olayı çok iyi oldu. Bu ek faiz bankada 100.000 TL ve üstündeki mevduatı olanlara daha çok faydalı olacağı kesin.!

%1 faydalanmak için ev faturalarını ödeyin. Zaten 250.TL fatura ödemelerine gidiyor, geriye kalan 500.TL market ve benzini peşin alarak tamamlayabilirsiniz.

ÖRNEK:
    Elektrik: 100.TL
    Doğalgaz: 50.TL
    TV-İnternet: 50.TL
    Su: 30.TL
    Cep Telefonu: 50.TL
    --------------
    Market: 300.TL
    Benzin: 300.TL

%15 + E-Turuncu'da 250.000 TL olan aylık (150.TL-175.TL) arası ek faiz alır.

Merhabalar size ve diğer arkadaşlarıma soruyorum;
    Şimdi bizim e-turuncu hesabımız var (eşimin üzerine). % 14 olarak kullanıyoruz.2 tane de kartımız var. Biri ilk hesap açılışta gelen bankomat kartı gibi bir şey. Bir tane de viza aldık. Bu vizanın üzerinde özel bankacılık vs gibi bir şeyler yazıyo. Artık bu vizayı kullanıyoruz. Cep telefonundan ıng uygulamasına giriyoruz bu ekstra %1 ile ilgili hiç bir seçenek çıkmıyor. Bunu nasıl kullanabiliriz? Müş hiz ararım ama onların sizlerden daha bilgili olduğunu düşünmüyorum (önceki görüşmelerimize istşinaden) :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Merhabalar size ve diğer arkadaşlarıma soruyorum;
    Şimdi bizim e-turuncu hesabımız var (eşimin üzerine). % 14 olarak kullanıyoruz.2 tane de kartımız var. Biri ilk hesap açılışta gelen bankomat kartı gibi bir şey. Bir tane de viza aldık. Bu vizanın üzerinde özel bankacılık vs gibi bir şeyler yazıyo. Artık bu vizayı kullanıyoruz. Cep telefonundan ıng uygulamasına giriyoruz bu ekstra %1 ile ilgili hiç bir seçenek çıkmıyor. Bunu nasıl kullanabiliriz? Müş hiz ararım ama onların sizlerden daha bilgili olduğunu düşünmüyorum (önceki görüşmelerimize istşinaden) :)

Alıntıları Göster
    Hangi telefon sistemini kullanıyorsanız ING Bank cep uygulamasının son sürümünü güncellestirin, çünkü son güncelleme ile gelen bir menüsü var.

Ben ios kullandığım için yönlendirme yapabilirim. Bu arada 3.gün önce yeni ingbank ios sürümü çıktı.

Yatırım menüsünün bir altında bulunan ve yeni gelen Turuncu Extra Menüsü var. Buraya girip şartları kabul edip onaylıyorsunuz.
    Sonrası ise mayıs içersinde 750.tl harcama yaparsanız diğer ay %1 faizden yararlanabilirsiniz. Hatta uygulamanın sayacı var, harcama yapdıkca sayac çalısıyor ve geri kalan bakiyeyi otomatik gösteriyor :)

Sistem ise söyle çalısıyor. İlk harca sonraki ay faiz kazan. Kısaca Vadesiz hesabınızdan toplam 750.tl harcama yapmanız gerekiyor.
    Bu harcamalara ev faturaları da dahil.
    Bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuémcé -- 14 Mayıs 2018; 9:31:22 >

• ING Bank e-turuncu hesap

bence bununla uğraşmaya gerek yok elinizin altında durması istediğiniz atıyorum 5000 lirayı ing turuncuya diğerini yüksek faizle diğer bankaya yatırınca
    sorun kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaju waffle

Programa katıldım. Turuncu ekstra harcanan hedeflenen diye bir kısım çıktı nette. Eski kartımla bir harcama yapacam bugün bakalım harcanan kısmına yansıyacak mı.
    Hocam %1 ek faiz oranı 1 aylık geçerli değil mi?
  • yuémcé kullanıcısına yanıt
    Cevabınızı ancak okuyabiliyorum, deneyip haber vereceğiz, teşekkürler.
  • benim 1 yıl biten hesabımın hepisini ing den çektim
    aradan 2 ay geçti getirin 3 ay %14 den dediler bende 1 yıl olursa getirim 3 ay için getirmem dedim
    bilginize
  • Benim banka kartinin suresi gelecek ay doluyordu. Bankaya gidip hemen turuncu ekstra kart aldim (isimsiz). Karti vadesiz bir hesabima bagladilar. Bir sey alacakken bu vadesiz hesaba parayi atacagim. 750 tl birakmaya gerek yok. Zaten ing mobil turuncu ekstra sekmesinde 750 TL'den düşecek şekilde kalan harcama miktari gosteriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 14 Mayıs 2018; 15:14:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sume

Hocam %1 ek faiz oranı 1 aylık geçerli değil mi?

Alıntıları Göster
    Kaldirilmadigi muddetce sure siniri yok galiba.

• İlk harcamamı yaptım. Sistem gördü, sıkıntı yok.

• E turuncu hesabının hoş geldin oranının ne zaman sona erdiğine nasıl bakıyorsunuz?

• yuémcé kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi eşim aslında 1 hafta önce güncellemesine rağmen bugün bir daha güncelleyince ekstra menüsü gelmiş, buradan kayıt olmuş. Müş temsilcisi ile de görüşmüşler, vadesiz hesaptan 750 tl harcanması lazım denmiş. Ancak, bu ay 750 tl harcadık, örneğin haziranda 100 tl fazla para girişi oldu, bu sefer haziranda 850 tl harcamanız lazım gibi enteresan bir bilgi de vermiş:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Dediğiniz gibi eşim aslında 1 hafta önce güncellemesine rağmen bugün bir daha güncelleyince ekstra menüsü gelmiş, buradan kayıt olmuş. Müş temsilcisi ile de görüşmüşler, vadesiz hesaptan 750 tl harcanması lazım denmiş. Ancak, bu ay 750 tl harcadık, örneğin haziranda 100 tl fazla para girişi oldu, bu sefer haziranda 850 tl harcamanız lazım gibi enteresan bir bilgi de vermiş:)
    Sallamış bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: needacar

E turuncu hesabının hoş geldin oranının ne zaman sona erdiğine nasıl bakıyorsunuz?
    hesap hareketleri son 1 yıl yap. excell olarak görüntüle ilk harekete bak ama bu kesin bilgi vermeyebilir çünkü hesap açınca başlar 1 yıl süre. ben hesabı açtığın haftayı varsaydım
  • O kadar ne uğraşıyon 🤣 uygulamaya girince düştüğü gözüküo zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.