Şimdi Ara

ING Bank e-turuncu hesap (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.569
Cevap
128
Favori
579.751
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araştirdin mi çalık holdingin yatırımlarını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bonoyu falan bilmem de 0.5 fazla faiz için hiç başka bankalarla uğraşmayın zaten 1 yıl boyunca hoşgeldin faizi veren başka bir banka yok. En fazla 3 ay sonra başka bankaya geçmek zorunda kalacaksınız. Benim 1 yıl dolup da faiz düşmese ingde devam ederdim.

• nako8 kullanıcısına yanıt
    Odeabank 14.50 100k altı veriyor (4000 tl üstüne faiz işliyor)

Fibabanka 32 Günlükten 366 günlüğe kadar 14.00 veriyor. (şart yok)

İCBC (Eski tekstil Bank) 14.50 veriyor 45 günlüğüne daha sonra 14.00 ! Şube ile konuşursanız 14.25 alabilirsiniz. (32 günlük için)

Enpara da var günlükte az ama 100k üstü 46 günlük 14.00 veriyor.
  • duygusal4802 D kullanıcısına yanıt
    Holding ile Bankaları kıyaslaman bi tahaf geldi bana.

Aylık 25 - 50 fazladan alcam diye , her gün anaparayı kaybetmenin korkusunu kusura bakmada ben yaşamak istemem.

Şu an çalıştığım banka batsa 100k yı zaten alacağım ? Aktifde böyle birşey yok.
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Diğer bankalar için doğru olabilir dediğiniz. Bugün Akbank Müşteri Hizmetlerinden yeniden teyit ettirdim. 06/05/17 tarihinden itibaren kısmi para çekimlerinin vadeyi bozduğunu ve eski bozmama durumunun kaldırıldığını belirtiler.
  • monodoks kullanıcısına yanıt
    6 aydır 100k üstü hesabım var ne eft ücreti alındı ne de HİÜ

• Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    Hocam 100k altı için 4-8 Tl arası Eft ücreti çıkartıyor Odeabank

Bizzat telden hesap açarken mh söyledi.
  • Hepsi bozdu artık

• e turuncuda eft havale ucreti cikiyormu

• Destinyneverends D kullanıcısına yanıt
    Bu durum ing e-turuncu için geçerli değil sanırım?
  • nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    E-turuncu ile ilgili bilgim yok maalesef.
  • bsm248 B kullanıcısına yanıt
    E-turuncuyu geçişim 80 Gün oldu kullanıyorum halen ;

Şu ana kadar Eft veya havaleye ücret ödemedim , ki zaten 13.50 ye düşürdüler birde eft ye ücret yansıtmayı göze alamazlar müşteri kaybından dolayı.
  • 1 yıl hoşgeldin faizinden sonra İng ile ilişiğimi kestim.

• nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    eturuncu da vade 1 gunluk oldugundan para yatirma ya da cekme faiz gelirini etkilemez.

• DijitalDeniz kullanan var mıdır?
  • Diğer bankaların faizlerinde oynama yokken neden sadece ING?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal olarak bankaların aşırı mevduat reklamları piyasada korkulan bir göstergedir. Bankanın nakit sıkıntısına emare olarak algılanma kaygısı taşır. Bu basit olarak fazla kredi vermiş olup nakit talebini karşılayamama durumu da söz konusu olabilir. Bahsettiğim her şey komplo teorisidir. Yatırım tavsiyesi değildir!
    Örneğin, batık bankalar döneminde bankalara devletten uyarı gelmişti. "Ya verdiğiniz kredileri geri çekin ya da mevduatınızı artırın" diye. Bu süreçte uçuk mevduat faizleri ile paralar bankalara gitmesi sağlandı. Kendi şirketlerine aktarılan krediler tabi ki geri verilmeyince bankalara el konuldu. Bunu çok basitçe , profesyonelce bu işi yapan üyelere saygı çerçevesinde bilgiçlik olmadan anlatayım halk dilinde.

100 TL niz var. %10 da munzam karşılık olarak belirleyelim. Bankaya yatırdınız. %10 u 10 TL yi düşelim kaldı 90 TL. Banka bunu kredi olarak verdi diyelim. Krediyi alanda bankaya bu 90 TL yi yatırdı. %10 munzamı düşelim kaldı 81 TL. Buna devam edersek 1 mevduatan 4-5 hatta fazla miktar kredi kullandırılabiliyordu. Bu hesabın üzerine çıkılırsa devlet batık bankaları uyardığı gibi uyarıyor sonra da el koyuyordu.

Biliyorum bu işi profesyonelce yapan üyeler amma attın diyecek. :) Amacım bilimsel teknik bilgi vermek değil bir şablon vermektir.

Sonuçta mevduat arayan banka bir kusuru kapatmaya çalışacağı gibi belki masum başka nedenden dolayı yapıyordur. Tanınma büyüme gibi. Pesimist olduğumdan ben kötüyü beklerim hep :)

• Nasıl yok ?

Fibabanka 3 Hafta içerisinde 14.75 ten 13.75 'e çekti mevduat faizini.

Odeabank bakma 100k altına 14.50 veriyorum diyor ama 4000 tl üstüne faiz işliyor ve 100k üstüne faiz 13 veriyor !

Garanti bankası 14.00 ten 13.75 'e düşürdü bu oranda max 1-2 ay veriyor , sonra baya alta çekiyor.

Devlet bütün bankalara faiz konusunda baskı yapıyor.
  • Destinyneverends D kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz şeylerin doğruluk payı var elbette, ama mevduat faizlerinin yükselmesinin nedeni bankaların kgf kredileri ile risk i hazine ile paylaştığı için para bulma istediği. Banka %14 %15 ile topladığı parayı %18 %19 la kredi verip kar etmeye çalışıyor. Zaten banka açıkları her gün kapanır. Açığı olan merkez bankasına gecelik fonlama faizinden borçlanır. Parası fazla olan merkez bankasına borç verir. Mevduat bu açık kapatmadan daha kolay para toplamaya fırsat verir çünkü mevduat da zorunlu karşılığı tutup diğerini piyasaya verebilirsiniz. Ancak bunun sıkıntısı vade bitiminde müşteri parayı çekerse siz o açığı ya başka mevduat ile yada merkez bankası ile kapatmak zorundasınız. O yüzden günlük ile aylık arasında bu farklar oluşuyor. Türk bankaları şu anda oldukça sağlam ama piyasada para yok. Bu yüzden bir mevduat yarışı oluyor. Bankalar krizden sonra çok değişti. O zamanlar kime ne kadar kredi verilmiş kimin mevduatı var kasada ne kadar para var bilinmiyordu. Enflasyonun 11.5 olduğu yerde bu faizler oldukça normal zaten. Banka hisseleri bist100 ü aylardır taşıyor. Sıkıntı olsa yabancı yatırımcı durmaz bu hisselerde.

• Bende risk aldım. Aktifbank'tan bonodan bir tırtık aldım. %14.83 müş faiz eşleniği.

• 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.