Şimdi Ara

Inform Guard LCD 1500VA Ups

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan bir kaç gün önce Inform Guard Lcd 1500Va bir ups aldım. Piyasanın baya bir altında aldığım için mutlu mesut bir şekilde evime gittim. İlk şarjı için elektriğe bağlayıp, ups i açtım. Ama açma tuşu bir tuaf geldi. Hani tuşa basılıyormu basılmıyormu belli değil. Bir iki denemeden sonra lcd ekranına görüntü geldi ve açıldı. 8 saat şarjdan sonra pc me bağladım. Buraya kadar sorun yok. Bazen geceleride elektrikte oynama olduğu için psu açıkken alarm verip rahatsız ediyordu. Bende dün gece şunu bir kapatayımda öyle yatıyım dedim. Aha oda ne açma kapama düğmesi tepki vermiyor. Dedim heralde yeterince baskı uygulayamadım biraz daha sert basıyım, hooop düğme içine kaçmaz mı? Hayda gece gece aldıkmı başımıza belayı. Uğraştım uğraştım düğme çıkmıyor yerinden. Tabi moralim bozuldu gece gece. Şimdi geri götürsem kullanıcı hatası diyecekler normal servise gidecek en az 15 gün geride gelmez.

Şöle sağına soluna baktım ups in içini açmama engel herhangi bir etiket falan yok. Bende bi güzel kapağını açtım, ön paneli söktüm. Bu arada bunları ups açıkken yapıyorum, düğme çalışmadığı için kapanmadı meret, bir taraftanda çarpılcam korkusu var :) Ve içini açınca hayal kırıklığı yaşadım. Kaliteli olarak düşündüğüm bu markanın içindeki işçilik son derece kötüydü. Pillere bağlanan kabloların baş kısımlarının yalıtkan yerleri yarıya kadar açıktı ve bu kısa devre olma ihtimali doğurur. Anakartının üstünde herhangi bir yalıtkan madde yoktu. Ve en fecisi açma kapama düğmesi bu kadar çakma olabilir.

Açma kapama işlevini yapan küçük bir switch var ve bu switch plaketine o kadar güzel lehimlenmişki süper işçilik on numara. Lehim sadece plakete yapılmış ve switchin bacakları tertemiz. Tabi ilk bir kaç basıştan sonra switch plaketten tamamen ayrıldığı için benim fazladan yaptığım baskı plastik düğmeği kırmış. Neyse baktım Allahtan benim yapabileceğim kadar basit bir sorun. Switchi bir güzel yerine lehimledim. Kırılan plastik düğmeyide güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırdım. Sonra ups bir güzel geri topladım. Canavar gibi oldu şimdi.

Amaaaa benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. İnşallah bu serinin genel problemi değildir. Eğer bütün ups leri böyleyse malesef başka kimseye tavsiye edemeyeceğim. Yalıtıma dikkat edilmediği için eğer ups in kapağı bir şekilde esnerse kısa devre yapması işten bile değil

Sakın yanlış olmasın ups görevini çok iyi yerine getiriyor ama işçilik en azından benim aldığım cihazda berbat. Bundan önce ucuz bir markanın 1000va ups ini kullandım o bile işçilik olarak çok başarılıydı. İnşallah çalışma konusunda başımı ağrıtmaz. Ucuza kapattım derken daha büyük masraf etmem. Herkese saygılar....

• Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Umarım bundan sonra cihazda sorun yaşamazsınız..

Bu yıl mart ayında yeni sistem topladığımda mevcut 600va lık strong marka UPS yetmez olunca ben de aynın sizin UPS cihazından aldım.Hatta burada yoktu siparişle getirttim.Açıkçası UPS alırken çok kararsızlık yaşamıştım.Tunçmatik alacaktım çok arıza yapıyor dediler.Hatta bir iki satıcı Tunçmatik getirtmiyoruz çok sorun çıkarıyor deyince mecburen başka markaya yöneldik.Çok pahalı bir marka vardı APC diye.Fazla tuzlu.İnforma karar kıldık.

Geldiğinde paketinden çıkarınca ben de sizin gibi hayal kırıklığı yaşadım.Açma kapama düğmesine alışamadım başta.Önceki böyle değildi çünkü.Markanın kabartma ya da kasa üzerine yazılma şeklinde değil de doğrudan naylon bir etiket şeklinde yapıştırıldığını da görünce işçilik kalitesi konusunda ciddi şüphelerim oluştu.Sanki öylesine bir atölyede toplama malzeme gibi.Bir de yağlı boya kokusu vardı kasanın.Sanki amatör bir elektronikçi evinde imal etmiş gibi.

Derken kullanmaya başladıktan bir kaç hafta sonra LCD ekranı önce sönükleşti.Sonra kırpmaya başladı ve tamamen söndü.Aslında LCD ekranda görüntü vardı ama ışığı tamamen gitti.Alalı bir aydan fazla zaman geçtiğinden ve ben de sizin gibi servis vs uğraşmak istemediğimden bu durumu sineye çektim.Bu şekilde kullanıyorum.Herşeye rağmen aşağıda yazılı olan sitemi gayet rahat besliyor.Doğrusu performansından şikayetim yok.Elektrik kesintisinde sistemi yarım saat boyunca rahatça besliyor.Güzel iş görüyor.Ama dediğiniz gibi işçlik çok kötü.

Sizde açma kapama düğmesi bozulmuş ben de ışıklı LCD göstergesi..kimbilir başkalarında daha ne arızalar yapmıştır.Konu açtığınız iyi olmuş.Yeni UPS alacaklara kaynak olur böylece.

• hocam hortlatıyorum ama ups olarak inform 1500 ap düşünüyordum ama bu yazlanlardan sonra kararım değişir gibi oldu sizce ne almalı bu düzeyde ?
  • acemixer A kullanıcısına yanıt
    Hocam malum konunun üzerinden baya bir zaman geçmiş, şu an üretilen ürünle o zaman benim aldığım ürün aynımıdır bilemiyorum, o yüzden sizide yanıltmak istemem. Eğer hala aynı ürünse sonradan farklı problemlerde çıkardı. Mesela en ufak voltaj oynamasında dahi sürekli akülere abanıp akülerin kısa sürede ömrünü doldurdu. Prizden bağlandığında sorun yokken ups üzerinde sistem kapanmaları oldu. Şu an bu ürünü kullanmıyorum. Boost (power boostta olabilir) diye bir markanın 1500va bir upsini kullanıyorum şu an ve çok memnunum. Hem açma kapama tuşu klasik açma kapaması çok kolay uğraştırmıyor hem de vara yoğa devreye girip aküleri kullanmıyor.
  • Anladım dostum teşekkürler. Yalnız ben lcd dediğin değil de Yeni guardian serisi informlardan sipariş ettim. Az bilgi olsa da yaptığım araştırmaya göre gözüm tuttu. Çünkü baya bir özellik sunuyor.
    incehesaptan şunu aldım

http://www.incehesap.com/inform-1500ap-fiyati-1567/

AP olanı daha pahalısı oluyor farkı şu ki usb ile arabirimden takip edilebiliyor. komut verebiliyorsun elektirik kesildiğinde uyku moduna al vs gibi... yoksa powerful un 1500 lüğünü alacaktım ama onda arabirim yok. Neyse gelsin göreceğiz bakalım bundan önce tunçmatik 1000 kullanıyordum aman evlere şenlik... izmir e kadar 2 saatlik yoldan servis kendin getir biz kargo parasını ödemeyiz dedi inanılmaz zor oldu... en son 268 V luk bir çıkış veriyordu en sonunda psudan duman çıkınca uyandım olaya :D şimdi bunu sipariş ettim bakalım hayırlısı...

• Evet arkadaşlar İnform 1500VA New guardian serisi olan UPS elime ulaştı gayet güzel ve yerinde bir tasarımı var. Fiyatı da uygun. En çok hoşnut kaldığım özelliği ise usb veya ethernetten tam kontrol ve izleme sağlayabilmesi ! Bundan önce kullandığım tunçmatik 1000 de de sözde bağlantı vardı ancak ne arayüzü arayüz ne de stabil bağlantı sağlayabiliyordu. Buna göre çok iyi. İlerleyen günlerde ayrı incelemesini yayınlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemixer -- 17 Kasım 2015; 10:22:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemixer

Evet arkadaşlar İnform 1500VA New guardian serisi olan UPS elime ulaştı gayet güzel ve yerinde bir tasarımı var. Fiyatı da uygun. En çok hoşnut kaldığım özelliği ise usb veya ethernetten tam kontrol ve izleme sağlayabilmesi ! Bundan önce kullandığım tunçmatik 1000 de de sözde bağlantı vardı ancak ne arayüzü arayüz ne de stabil bağlantı sağlayabiliyordu. Buna göre çok iyi. İlerleyen günlerde ayrı incelemesini yayınlayacağım.

Merhaba,

Memnuniyetinizi belirtmişsiniz.
    Aradan epey zaman geçmiş ama yine de sorayım, nasıl uzun vadede İnform Guardian serisinden memnun musunuz ?

En baştaki mesajda ki arkadaşın belirttiği gibi, dandik düğme sorunu var mı ?

Ben ups i yattığım odaya koymak zorundayım ve ups devamlı açık olmak zorunda. Gece elektrik kesildiğin de ups alarm sesiyle uyanmak istemiyorum, ups in alarmını yazılımdan devre dışı bırakabiliyor muyuz ?

Bundan önce "Tunçmatik digitech pro" ups kullanıyordum, alarmı yazılımdan devre dışı bırakabiliyordum, fakat bilgisayar kapandığında, yazılımla yaptığım bu ayar devre dışı kalıyordu. Yani yazılımla alarm susturma özelliği, bilgisayarı kapatınca hiç bir işe yaramıyordu.
    İnform Guardian' da alarmı susturma özelliği nasıl çalışıyor.

Tunçmatik 2,5 sene sonra bozuldu, İnform Guardian 1500 VA satın almak istiyorum, önerir misin ?

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 18 Eylül 2016; 14:42:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaliteli 1500Va UPS Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Geç de olsa sorunu yanıtlayayım ben de.

2015 de aldığım inform 1500VA neredeyse 3 yıl geçmesine rağmen beni hiç üzmedi desem yanlış olmaz. Hele o Tunçmatik denen karın ağrısından sonra ilaç gibi geldi. 2.5 yıl küsür geçmesine rağmen elektirik gittiğinde,

1200W olan pc'mi,
    29inç uwide ve 18inç monitörümü,
    yazıcımı,
    800W ikinci pc'mi onun 19inç monitörünü,

+ telefon adaptörlerini vs yaklaşık 3 - 5 dk idare edebiliyor. Tek pc olsa 5 - 7dk. Ben bundan daha dayanan bir ups görmedim.

Kısaca hertürlü işimi elektirik olarak görüyor. (Nazar değmesin diyelim tabi :)

Alarm olayına gelince. Maalesef o dediğin yazılım sıkıntısı bunda da oluyor. Ancak aklına geldikçe arayüzüne girip alarmı kaldırırsan işe yarıyor. Alarm memorysini ups tamamen enerjisi bitince resetliyor olay bu. Ben elektirik gittiğinde evimdeysem pc yi uyku moduna alıp ups i tuştan kapatıyorum. Pc açıldığında laptop gibi kaldığı yerden devam ediyor OS zaten.

Bir önerim şu olabilir isteyene : alarmı katiyen istemiyorum derseniz makineyi alın servisine götürün alarm hoparlörünü devre dışı bıraktırın tamamen. Mutlaka yardımcı olacaklardır.

Bu segmentte fiyatta daha iyi bir yazılım yok benim bildiğim. Yani dikeni var diye atılacak bir ürün değil. Karar size kalmış ben sorun etmiyorum :)

Tuş ile ilgili olarak da mavi ledli şık bir tuşu var ve hiç bir sorunu yok. Eğer bu dandikse diğer kullandıklarım neydi bilmiyorum. Dikkatli kullandıktan sonra hiçbir sorun yok.

İsteyen değerlendirsin. Tam F/P bir alet.

• güncel durum araştırılmalı ama inform ürünleri kalitelidir.alırken akünün yeni olmasına dikkat edilmeli..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.