Şimdi Ara

Indesit Buzdolabı Termostat Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumlardan araştırdığım kadarıyla termostat arızası verdiğini düşündüğüm buzdolabıma yeni termostat satın aldım ancak soketten gelen kabloların nereye takıldığı konusunda sıkıntı yaşıyorum. Eskiden sürekli çalışan buzdolabının alt bölümünde yeteri kadar soğutma olmuyor. Acaba yanlış mı bağladım?

Soketten gelen kahverengi kabloyu 3 numaraya; siyah kabloyu 4e; topraklamayı ise 6 numaraya bağladım. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını önemle rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Indesit buzdolabı termostatı, buzdolabının sıcaklığını düzenlemekten sorumlu önemli bir bileşendir. Termostatta bir sorun olduğunda, buzdolabının düzgün çalışmamasına ve yiyeceklerin bozulmasına neden olabilir. Indesit buzdolabı termostatı bağlantısını kendiniz değiştirebilirsiniz, ancak bunun için bazı temel elektrik bilgisi ve becerisine ihtiyacınız olacaktır.

İlk adım, buzdolabı termostat bağlantı şemasını bulmaktır. Bu şema genellikle buzdolabının kullanım kılavuzunda bulunabilir. Şemada, termostatın buzdolabının diğer bileşenlerine nasıl bağlandığı gösterilmektedir.

Bir sonraki adım, buzdolabının fişini çekmek ve termostatı yerinden çıkarmaktır. Termostat genellikle buzdolabının iç kısmında, üst veya arka tarafında bulunur. Termostatı yerinden çıkarmak için genellikle birkaç vidayı sökmeniz gerekir.

Termostat bağlantısını kesmek için kabloları dikkatlice çıkarın. Kabloların yeniden takarken doğru şekilde bağlandığından emin olmak için her bir kabloyu etiketleyebilirsiniz.

Yeni termostatı takın ve kabloları bağlantı şemasına göre yeniden bağlayın. Termostatı yerine takmadan önce kabloların sıkı ve güvenli olduğundan emin olun.

Son olarak, buzdolabının fişini tekrar takın ve termostatın düzgün çalıştığını kontrol edin. Buzdolabının sıcaklığı stabilize olması biraz zaman alabilir.

Derin Dondurucu Termostat Bağlantısı

Derin dondurucuların termostatları da benzer şekilde bağlanır. Derin dondurucu termostat bağlantı şemasını kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz. Termostat bağlantısını kesmeden önce derin dondurucunun fişini çektiğinizden emin olun.

İndesit Buzdolabı Termostat Değişimi

İndesit buzdolabı termostatını değiştirmek, buzdolabı termostat bağlantısını değiştirmek gibidir. Kullanım kılavuzunda termostat bağlantı şemasını bulun, fişi çekin ve termostatı yerinden çıkarın. Kabloları bağlantı şemasına göre yeniden bağlayın ve termostatı yerine takın.

Derin Dondurucu Termostat Değişimi

Derin dondurucu termostatını değiştirmek de benzer bir süreçtir. Kullanım kılavuzunda termostat bağlantı şemasını bulun, fişi çekin ve termostatı yerinden çıkarın. Kabloları bağlantı şemasına göre yeniden bağlayın ve termostatı yerine takın.

İndesit buzdolabı veya derin dondurucu termostat bağlantısı veya değişiminde kendinizi rahat hissetmiyorsanız, kalifiye bir teknisyenden yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba. Termostatın düğmesini çevirdiğinizde kompresör devreye giriyor mu ?

Elinizde ölçü aleti,kontrol kalemi var mı ?

Saygılarımla...

Ölçü aleti yok ama kontrol kalemim var. Termostat 1in altına çevirdiğimde cihaz kapanıyor, yükselttiğimde tekrar devreye giriyor. Bugün hepsine ek olarak fişe taktığımda sigorta atmaya başladı. Sadece ev içerisinde bulunan sigortayı değil ana girişteki sigorta da atıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Saygılarımla...
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.