Şimdi Ara

İncilin, İsa’dan Sonra Yazılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir çok çelişkiyi de beraberinde getirmez mi ?

Edit : Gözlerim kapanıyor konuyu daha geniş açarak yazacaktım yarın detaylandıracağım bu arada görüşleri merak ediyorum

NOT : Şuan Müslümanım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Müslüman kalman senin için daha hayırlıdır emin ol.
  • Birçok çelişkiyi getirmiyor aslında ama metnin güvenilirliğine zeval veriyor. Hz. İsa veya Peygamberimiz veya diğer peygamberler birbirinden çok farklı yeni yeni dinler getirmek için yollanmadı. Fıkıh farklılık arz etsede hepsi İslam inançlarını tebliğ etti. İşte Hz. İsa da yoldan çıkmış Yahudileri tekrar İslam'a döndürmek için gönderilmiştir. Yani Hz. İsa ortaya: Yahudiliği bırakın ben Hristyanlık diye yeni din kurdum bana iman edin diye çıkmadı. Hatta Hristyanlığı sistematikleştiren ve ismini koyan ve İncil'in çok büyük kısmına mektupları eklenen kişi Aziz Paul denen eski bir pagandır. Ama tüm bunlar yine de bize İncil'i veya Tevrat'ı çöpe atmamız gerektiğini göstermiyor. Biz Allah'ın kemâle erdirdiği bir dine inanıyoruz. Hükümlerimizi Kur'an ve sünetten alıyoruz.

Ancak İncil okunabilir hatta ben okuyorum. Çok ilham verici buluyorum ve hoşuma gidiyor. Sonuçta İncil tahrif olsa da içinde hâlâ tahrif olmamış ve inanç esaslarına uyan çok güzel ayetleri vardır. Vesselam

5:68 - De ki: "Ey kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça bir esas üzerinde değilsiniz. Şüphesiz ki, Rabbinden sana indirilenler, onların çoğunun azgınlığını ve inkârını artıracaktır. Şu halde kâfir olan bir toplum için üzülme!

• Hz.Isa hiçbir zaman vahiy aldım işte bu ayetler bu da kitap diyerek bir İncil ortaya koymamıştır Müslümanların yanılgısı bu. "Gerçek İncil" hiç bir zaman varolmadı.
    Hristiyanlar Hz İsa'yı tanrı olarak görürler Bunun için Hz İsa'nın her dediği teorik olarak vahiydir Her yaptığı da emirdir İncillerde de bu prensiple Hz. İsa'nın deyim yerinde ise hadis kitabıdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

Hz.Isa hiçbir zaman vahiy aldım işte bu ayetler bu da kitap diyerek bir İncil ortaya koymamıştır Müslümanların yanılgısı bu. "Gerçek İncil" hiç bir zaman varolmadı.
    Hristiyanlar Hz İsa'yı tanrı olarak görürler Bunun için Hz İsa'nın her dediği teorik olarak vahiydir Her yaptığı da emirdir İncillerde de bu prensiple Hz. İsa'nın deyim yerinde ise hadis kitabıdır
    senin bu konuda ki düşüncelerin benim için gerçekten ufuk açısı oluyor. Teşekkür ederim. Böyle parlak düşüncelere her zaman saygım olur.

Yanlıuz şöyle bir olay var.

Tut ki Hz. İsa ayet demişti bazı sözlerine. Muhatap olduğu kişiler bunu nasıl anladı veya korudu. İşte sıkıntı burada. Muhammed de birileri bunu özellikle ayet diye not etti ve yazdı. Özel katipler vardı. Yani ayetlerin ayet formunda kalması için bir sistem üstelik okuma yazması olmayan birinden geliyor. İncil ise İsa'dan 200 sene sonra yazılmaya başlanıyor. Sonrası birazcıkta rant kavgası gibi bir şeyler hatırlıyorum da emin değilim. Hele ki iznik konsülünden sonra ortaya tamamen tasarlanmış bir din çıkıyor.

• combaba C kullanıcısına yanıt
    Evet zaten Hristiyanlık tasarlanmış bir dindir. Roma'nın himayesinde de gelişmiştir. Roma olmasaydı Hristiyanlık bu kadar gelişmezdi.
    Fakat Kur'an'da defaatle geçen İncil (gerçek İncil) hiçbir zaman olmadı. Kur'an'ın iddia ettiği gibi Hz İsa'ya da Hz. Muhammed gibi Hz Cebrail gelmiş olsun bu durumda Allah da Hz İsa'ya vahiy göndermiş olsun o halde ortada bir İncil olması gerekmez miydi. Üstelik Kur'an bazı ayetlerinde "Onlar (kitap ehli) Tevrat ve İncil'den hüküm versinler" Tahrif edilmiş bir kitap ise neden bunu diyor Tahrif edilmemiş olanlarına diyor ise böyle bir İncil hiç olmadı ki

• Ben şimdi eski ahiti ve yeni ahite kadar olan kısmı okudum. Şimdi eski ahiti musa yazdı diyorlar, şu ana kadar okuduğum yahudileri anlatan kısmı kim yazdı? İlahiler ve paso yahudi tarihi okudum gibi geliyor bana, bunları neden kutsal sayıyorlar biliyor musun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dinlerin bilinen temelleri bakımından makul mantıklı şekli ile geçmiş dönemi en iyi şekilde kurgulayan hali amerikan yerlilerine ait inanışlardır. Totemcilik başlığında bir kısım dünyevi varlığın fiziksel kökene yer etmişliği ile alakalı olacak şekilde tabiata taparlık ve bunun kefareti nevinde kabile savaşı en yakın bilinen dinsel tematiktir.

......

İnsanımsı tabiatın ürünüdür. Bu açıdan inek koyun keçi maydanoz marul havuç (Bknz. Skyrim-food) vs nin ürünüdür.

Ancak açlığa uykusuzluktan daha fazla dayandığımızdan uyku ve rüya ise aç susuz yaşayan biri olarak ayıkurt timsah yılan gibi erki güçleri beyanla muktedir olarakilah söylemidir. Tapılan ile korkulan ruyalar vasıtasıyla metafizikleşir.

.............

İnsanımsının makul ölçüdemetafizik söylemi putçuluğu totemizmi ilahiyat ile aşar ve yemeyen içmeyen ölmeyen varlıklar aynı zamanda korkulan varlıklar olarak ruyalardan esin şeklinde tecelli eder.

Bu sıralamaya göre kişi ineği yer ve kutsal babası olan ineği, kurtu yakalayıp yiyerek kendisini kurta benzetip ineği yemeyecek kutsallaştırır.

Koyun keçi gibi mübarek hayvanların korktuğu ancak emin olduğu tanrisallığa ulaşır.

........

Bunun enhanced extended halleri ise sistematik ilahiyayttır. Sorun şu yaratıcı varlık vardır bunun sistematiği bakımından süreçtesorun çıkmıştır.

Buna vahyin sesi sorunu diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 27 Mayıs 2019; 13:5:56 >

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Ben kendi düşüncemi söyleyeyim Buna sizin itibar etmeyeceğinizi biliyorum çünkü durum İslamiyet'in anlattığı gibi değil.

Tevrat yada Eski Ahit başlı başına her hali ile 2 özelliğe sahiptir.
    1)Yahudi Tarihini anlatır
    2)Birden çok kaynaktan esinlenip kaleme alınmıştır.

{Durumu daha iyi kavramak açısından konu dışı olarak Enoch'un bulunan kitabını size tavsiye ederim.
    Enoch bir Yahudi peygamberidir. Tahminler o yöndeki Kur'an'daki Hz İdris olarak anılan kişi. Onun bulunan kitabı apokrif yani tanınmayan kabul edilmeyen bir kaynak. Fakat bu kitabı okuduğunuz zaman tüyleriniz diken diken olabilir. Şahsen ben öyle oldum. Çok ayrıntılı şekilde gizli kalmış her sembolü ortaya çıkarıyor.
    Mesela Şu Kur'an ayetleri çok saklı anlamlı gibi. ki benim bu ayetlere karşı spekülatif bir yorumum var Bu yorum da beni 'İslam acaba doğru olabilir mi?' düşüncesinde tutan bir yorum.
    Necm Suresi
    8 - Sonra (Cebrail ona) yaklaştı ve (aşağıya doğru) sarktı.
    9 - Onunla arasındaki mesafe, iki yay kadar, yahut daha az kaldı.
    10 - (Allah), kuluna verdiği vahyi verdi.
    11 - Onun gördüğünü kalb(i) yalanlamadı.
    12 - Onun gördükleri hakkında şimdi kendisi ile tartışacak mısınız.
    13 - Andolsun onu bir kez daha görmüştü.
    14 - Sidretü'l- Müntehâ'nın yanında.
    15 - Ki Cennetü'l- Me'vâ onun yanındadır.
    16 - Sidre'yi kaplayan kaplıyordu.
    17 - (Peygamberin) gözü şaşmadı ve sınırı aşmadı.
    18 - Andolsun ki o, Rabbinin âyetlerinden en büyüğünü gördü.

Neyse yorumum bana kalsın. Konuya dönersek.}

Yahudilerin Tevrat'a değer atfettiklerini düşünmüyorum Yanlış anlaşılma olmasın Tevrat belki de yazıldığı ilk günden beridir aynı fakat kendileri yazdıkları için umurlarında değil gibi geliyor bana. Bir de Yahudiler için Tevrat'ın tefsiri niteliğindeki Talmut daha değerlidir.

Yahudiler için din nedir. Şu aşağıdaki videoya bakın. Ağlama duvarı. Yahudiler dualarını yazıp kağıdı bu duvara koyarlar Sonra memur birileri gelir o duaları oradan temizler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 27 Mayıs 2019; 13:52:23 >

• Enoch la ilgili birden çok video izledim. Dikkatli izlememişim sanıyorum. Bulunan kitap dediğin nedir? Anunakiler falan değil miydi bu enoch bir de?

İlgimi çektirdin şimdi sen benim. Hangi kitabı tavsiye ediyorsun? Yorum olmayacak mı o kitapta birebir çeviri mi olacak? Herkes birşeyleri birşeylere uydurabiliyor neticede, senin okuduğunun yazarın yorumu değil de geçmişten beri gelen bir ifade olduğundan eminsin di mi?
    Bir parça Anunakilerle ilgisi olabilir fakat baktığınız yere göre değişir ki bence ilgisi yok.
    Kitap şu link pdf rahatlıkla bulunabiliyor
    Bu tabi Türkçe çevirisi Yazarın yorumu yok ayet ayet yazılmış bir kitap. Yazar yorumlarını en aşağıda dipnot olarak koymuştu öyle hatırlıyorum. Sürükleyici ve düşündürücü iki ucu açık sonuclar çıkarılabilir Kitabın kendisinden değil de genel şöyle bir yorumundan.
    Kitap Kumran(Ölü deniz) denilen yerden çıkarılıyor. Kumran yazıtları olarak bilinir yeni daha 60-70 sene falan olmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 27 Mayıs 2019; 14:9:40 >

• Hazreti İsa İsrailoğullarına gönderilmiştir. İnançlarını düzeltmeye çalıştığı kitle tarafından katledilmiştir. Hristiyanlığın ilk yılları bir Yahudi mezhebi gibidir. Bizans din yapmıştır. İslamda böyle bir tarihsel olay bulunmadığı için algılayamıyoruz.

Kuranda hazreti İsaya kitap verildi diyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 27 Mayıs 2019; 14:29:10 >
  • Hmm. Detaylı incelememiştim. İndirdim bakayım okuyayım hazır izinliyim fantastik şey arıyordum aslında kendime, senin bile ilgini çektiyse ve ufak da olsa şüphe düşürdüyse birşeyler yazıyor demek.
  • Sen biliyon mu bu Enoch'un kitabını?
    Duydum ama okumadım.

• Hadislerin, Muhammed'den Sonra Yazılması

bir de böyle düşünün
  • combaba C kullanıcısına yanıt
    İncil İsa'dan 200 sene sonra yazılmadı. Markos İncili'nin M.S. 60'lı yılların sonu 70'li yılların başında yazıldığı düşülüyor. İsa ise M.S. 33 yılında çarmıha gerildi. Yaklaşık 30 sene var arada. İznik Konsili Rahip Arius'un teslise olan karşı argümanları yüzünden toplandı. Ariusçular çok küçük bir kitleydi ve iki kişi haricinden herkes fikirlerinden vazgeçtiler.İznik Konsili sonunda Arius'un fikirlerinin sapkınlık olduğu ortaya kondu. Hristiyanlık İznik Konsili'nde biçimlendi iddiası tamamen bilgisizlikten kaynaklanıyor. Hristiyanlığın temel inanç ve kavramları İznik konsili öncesi belliydi zaten. İznik Konsili öncesi kaynaklara bakarak bunu kolaylıkla görebiliyoruz. Örneğin Havarilerin Doktrini(Didake) elçilerin öğretisini içerir bunun yanında Kilise ibadetleri ve Rabbin Sofrası ibadeti hakkında bilgiler verir. M.S. 65-80 yazıldığı tarihçiler arasında ortak bir görüş. İncil İznik Konsili'nde biçimlendi iddiası bundan daha beter bir iddia. İznik Konsili'nde metinlerle ilgili bir tartışma dönmedi. Yeni Antlaşma İznik Konsili öncesi zaten bir araya getirilmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 27 Mayıs 2019; 15:22:34 >

• Kardeş yanılıyorsun hiç bir peygamberin kutsal kitabı peygamber öldükten sonra yazılmaz bilakis yaşarken yazılmıştır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.