Şimdi Ara

İncilin, İsa’dan Sonra Yazılması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Birçok çelişkiyi getirmiyor aslında ama metnin güvenilirliğine zeval veriyor. Hz. İsa veya Peygamberimiz veya diğer peygamberler birbirinden çok farklı yeni yeni dinler getirmek için yollanmadı. Fıkıh farklılık arz etsede hepsi İslam inançlarını tebliğ etti. İşte Hz. İsa da yoldan çıkmış Yahudileri tekrar İslam'a döndürmek için gönderilmiştir. Yani Hz. İsa ortaya: Yahudiliği bırakın ben Hristyanlık diye yeni din kurdum bana iman edin diye çıkmadı. Hatta Hristyanlığı sistematikleştiren ve ismini koyan ve İncil'in çok büyük kısmına mektupları eklenen kişi Aziz Paul denen eski bir pagandır. Ama tüm bunlar yine de bize İncil'i veya Tevrat'ı çöpe atmamız gerektiğini göstermiyor. Biz Allah'ın kemâle erdirdiği bir dine inanıyoruz. Hükümlerimizi Kur'an ve sünetten alıyoruz.

Ancak İncil okunabilir hatta ben okuyorum. Çok ilham verici buluyorum ve hoşuma gidiyor. Sonuçta İncil tahrif olsa da içinde hâlâ tahrif olmamış ve inanç esaslarına uyan çok güzel ayetleri vardır. Vesselam

5:68 - De ki: "Ey kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça bir esas üzerinde değilsiniz. Şüphesiz ki, Rabbinden sana indirilenler, onların çoğunun azgınlığını ve inkârını artıracaktır. Şu halde kâfir olan bir toplum için üzülme!
    Şurada yanlışın var: biz Müslümanların İncil dediği şey ile bugünkü hıristiyanların yeni ahit dediği şeyler çok farklı. İsa'ya vahyedilen incil hiç yazıya geçirilmemiş olabilir. Belki sadece 10 kelimeden de oluşuyor olabilir, bilmiyoruz.
    Hıristiyanların yeni ahit dediği şey ise Tanrı kontrolünde insanlar tarafından yazıldığına inanılan tarihsel bir kitap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İslam'ın zaten, İsa ve Musa peygamberin evrensel bir peygamber olduğu gibi bir iddiası yok. Bu yüzden de vahyedilen sözlerin yazıya geçirilmesine de gerek olmayabilir.
    ● Diğer peygamberler kendi kavimlerine hususi olarak gönderilmiş, fakat ben bütün insanlara peygamber olarak gönderildim.” (Buhari, Teyemmüm, 1, Salat, 56; Müslim, Mesacid,3; Nesai, Gusul,36; Darimi, Salat, 111)
    ● Ve Onu /İsa’yı İsrailoğullarına peygamber olarak gönderecek...” (Al-i İmran, 3/49),

Kuranda geçen Tevrat ve İncilden hüküm verme olaylarına tarihsel zeminde bakmak gerek. Yahudi ve Hıristiyanların kabul ettiği kitaplarda da belki Allah'ın istedi emirler var olabilir fakat bunu Allah vahyetmemiş olabilir. Örneğin kitapta "iyilik yapın" yazar. Allah'ta bununla haraket edin falan demiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 29 Mayıs 2019; 4:36:39 >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Yahudiler ve Araplar dışında kendisine peygamber gelen bir millet var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

Yahudiler ve Araplar dışında kendisine peygamber gelen bir millet var mı?
    belki tek tek sayamayız ama Allah'ın bir vaadi var. Uyarıcı göndermediğimiz kavmi helak etmeyiz der.
    Bu iki anlama gelir. İlki o kabilenin uyarılmaya ihtiyacı yoktur. Belli bir ahlaki ve barış ortamında yaşamları devam ediyor. Diğeri ise artık sapmış ve mutlaka bir uyarıcıya ihtiyaç var.

Mesela Oğuz Kağan'ın Türk toplumuna inen bir peygamber olduğu iddia ediliyor. Öyleki yazıtlarda bulunan bilgiler ile kuranın bir suresinden bölüm neredeyse birebir örtüşüyor.
  • combaba C kullanıcısına yanıt
    Zulkarneyn ile ilgili söylüyor olmalısınız fakat ne yazık ki bu doğru değil. Oktan Keleş bu söylemi meşhur etti fakat tutar bir yeri pek yok. Düşünce olarak iyi bir düşüncedir buna da şüphe yok.

Böyle acaba mı dedirtmeyecek deliller olmalı. Say desem onlarca Ortadoğulu peygamber sayabilirsiniz E peki dünyanın geri kalanında neden ezbere bu kadar sayılacak peygamber yok. Düşündürücü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

Zulkarneyn ile ilgili söylüyor olmalısınız fakat ne yazık ki bu doğru değil. Oktan Keleş bu söylemi meşhur etti fakat tutar bir yeri pek yok. Düşünce olarak iyi bir düşüncedir buna da şüphe yok.

Böyle acaba mı dedirtmeyecek deliller olmalı. Say desem onlarca Ortadoğulu peygamber sayabilirsiniz E peki dünyanın geri kalanında neden ezbere bu kadar sayılacak peygamber yok. Düşündürücü
    Zülkarneyn olayının neye dayanarak doğru kabul etmiyorsun. Zaten bu bir görüş. İddia değil. Bütün peygamberlerin bilnmesi gibi bir zorunlulukta yok zaten. Hatta sana çok ilginç bir şey yazayım. Firavun tahtında bile bir peygamber olduğu düşünülüyor. Bir belgeselde izlemiştim. Adam tahta geçince tek tanrılı dini yaymaya çalışıyor. Eşi bu konuda ona destek çıkıyor. Rahiplerle çatışıyorlar falan.

• Ben de çok düşünmüşümdür niye diğer medeniyetlerin tarihinde peygamber izine rastlayamıyoruz diye. Yani en belirgin gösterge tek tanrılı inanış olur aslen. Öyle isim vereceksek bir tek Buda dan bahsedebiliriz, diyelim ki peygamberdi ancak onu putlaştırdılar zaman içerisinde diyebiliriz. Zan ile iddiadan öteye gitmez tabi, hiç bir delil sunamayız.

Bir de şöyle bir soru sormamız gerekir aslen: Eğer diğer medeniyetlerde de peygamber izine rastlasaydık bu sami dinlerin tanrısının gerçek olduğuna dair delil olmaz mıydı? Düşünsenize Azteklerde de tek tanrı, kutsal kitap ve peygamber inancı çıkıyor, ne olurdu?

Kur'an daki anlatım benim dikkatimi çekmişti mesela; İbrahim soyumu da mübarek kıl diyor ve o sebepten de sürekli birilerine Allah tarafından uyarıcılık görevi tekrar ve tekrar veriliyor. Yani eğer ortadoğu tarihine bakarsak eski medeniyetlerin tamamı yok olmuştur, lidyalılar, hititler, sümerler, babiller, asurlar, mısırlılar vb. bir sürü medeniyet var bu coğrafyada yaşamış, bir tanesi ise hiç yok olmamış, çoğunlukla hatta köle olmuşlar diğer medeniyetlerde yani kendi devletlerini kuramıyorlar ancak yine de asimile de olmuyorlar.

Bu Yahudiler gerçekten de ilginç değil mi? Asimile olmamaları için birisi müdahale etmiş gibi durmuyor mu? O kadar zulüm görüyorlar, köle oluyorlar ancak yine de öteki devletler yok oluyor kavimler birbiriyle karışıyor yine de bunlara birşey olmuyor.

Sünni alimlere göre İncil İsa'ya tek seferde indirilmedi mi?
  • Bilmiyorum. Ama her sünni alimin bütün dedikleri kesin doğrudur diye bir şey yok.

Yok benim bildiğim görüş birliği var bu konuda. Hani sen evrim harici hiçbir şeyi değiştirmiyordun ya ondan sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Sünni alimlere göre İncil İsa'ya tek seferde indirilmedi mi?
    tek seferde indirilwn bildiğim kadarıyla tabletler halinde musaya inen tevrattır. İncil ise konumuda olduğu gibi tevratın baı helallaerini haram, haramlarını helal kılmak iiçn gönderilmiştir. Ama b u zaman kadar hiç bir şekilde ne isa nede havarilerinini yazılı bir kayıt yaptığını okumadım duymadım. İncil daha çok söz üzere bir kitap . Tevratın baız konularda tashihidir.
    Tarihsel veriler İncil'in Hristiyan vahiy anlayışına uyduğunu gösteriyor. Bu yüzden eşom İncilin İsa'ya hiç inmediğini söylüyor. Ama bu İslamdaki genel görüşe ters bir şey. İncili havariler Tanrı denetiminde kaleme almıştır. Yazdıkları şeyler ise İsa'nın sözleri yani Tanrı'nın sözleridir. Bazı yeni ateist tayfada zeitgeist tarzı belgesellerle İsa'nın Antik Mısır mitolojisinden gelmiş hikayeler olduğunu iddia ediyor. Bunlar akademide 100-200 yıl önce modaydı çoğu tarihçi İsa'nın yaşamadığını düşünüyordu fakat günümüzdeki bulgular bunun aksini söylüyor. Hristiyan olsun olmasın tarihçilerin ezici bir çoğunluğu İsa'nın yaşadığını söylüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 1 Haziran 2019; 10:16:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Tarihsel veriler İncil'in Hristiyan vahiy anlayışına uyduğunu gösteriyor. Bu yüzden eşom İncilin İsa'ya hiç inmediğini söylüyor. Ama bu İslamdaki genel görüşe ters bir şey. İncili havariler Tanrı denetiminde kaleme almıştır. Yazdıkları şeyler ise İsa'nın sözleri yani Tanrı'nın sözleridir. Bazı yeni ateist tayfada zeitgeist tarzı belgesellerle İsa'nın Antik Mısır mitolojisinden gelmiş hikayeler olduğunu iddia ediyor. Bunlar akademide 100-200 yıl önce modaydı çoğu tarihçi İsa'nın yaşamadığını düşünüyordu fakat günümüzdeki bulgular bunun aksini söylüyor. Hristiyan olsun olmasın tarihçilerin ezici bir çoğunluğu İsa'nın yaşadığını söylüyorlar.
    "İncili havariler Tanrı denetiminde kaleme almıştır. "

ilk defa böyle bir şey okuyorum. Kaynak nedir? VE sanki bilgiden çok uydurma gibi duruyor. Hz. İsa dururken havariler nasıl tanrıyla ilişki kuruyorda denetleme yapılıyor? Sanki İslamın bozulmuş din kavramına karşı üretilmiş bir argüman gibi duruyor. Zira Kuran bile bu şekilde inmemiştir. Bildiğim kadarıyla da HZ. İsa'nın okur yazarlığı yok. Onun en önemli özelliği fakirliği.

Tanrı zaten İsa. Havariler İsa'nın sözlerini kaleme alıyorlar. Bunun tek bir kaynağı yok. Tarihçilerin uzlaştığı her kaynaktan çıkan sonuç bu. Basit bir araştırmayla bunu görebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

Zülkarneyn olayının neye dayanarak doğru kabul etmiyorsun. Zaten bu bir görüş. İddia değil. Bütün peygamberlerin bilnmesi gibi bir zorunlulukta yok zaten. Hatta sana çok ilginç bir şey yazayım. Firavun tahtında bile bir peygamber olduğu düşünülüyor. Bir belgeselde izlemiştim. Adam tahta geçince tek tanrılı dini yaymaya çalışıyor. Eşi bu konuda ona destek çıkıyor. Rahiplerle çatışıyorlar falan.

Alıntıları Göster

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @lazkopat324
    iskender ile zülkarneyn alakasız insanlar. Çift boynuz hele tamamen alakasız. Bir olay bu kadar da çok saptırılamaz diyorsun başka yerden daha çok saptırılıyor. İnanmıyorsan inanma tamamda bu kadar saptırmayın. İskender dediğini adam homonun teki. Zülkarneyn ise Allah'ın ilmine sahip peygamber olması bile muhtemel kişi. Yedi uyurlar meselesi tamamen geleceğe yönelik bir ayet. Çift boynuz ise gerçek anmalı bilgiye hükmetmektir. Hem dünya bilgisine hemde başka alemlerin bilgisine. wikinlerdeki boynuzunda kaynağı bilgi meselesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

@lazkopat324
    iskender ile zülkarneyn alakasız insanlar. Çift boynuz hele tamamen alakasız. Bir olay bu kadar da çok saptırılamaz diyorsun başka yerden daha çok saptırılıyor. İnanmıyorsan inanma tamamda bu kadar saptırmayın. İskender dediğini adam homonun teki. Zülkarneyn ise Allah'ın ilmine sahip peygamber olması bile muhtemel kişi. Yedi uyurlar meselesi tamamen geleceğe yönelik bir ayet. Çift boynuz ise gerçek anmalı bilgiye hükmetmektir. Hem dünya bilgisine hemde başka alemlerin bilgisine. wikinlerdeki boynuzunda kaynağı bilgi meselesidir.
    Allah'ın ilmine sahip peygamber

yaw yazınca da zebra gibi çifte atmaya çalışıyonuz.her gün çıtayı bi adım yükseltiyonuz.arkadaşım sen bu şirk merakıyla burda harcanıyosun.

hemen malum oluşumun gençlik kollarına üye olup malum kişiyi allahla bir tutan 3 5 twit.

sonrasın artvin hoppa glsin 3 5 yerden maaşlar.polisleri sıraya sokmalar.akrabaları sınavsız işe sokturmalar.

bu kadar saçmalayacaksan bari para etsin..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.