Şimdi Ara

İnception filmi, existenz (1999) filminden esinlenerek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yapılmış olabilir mi arkadaşlar ???? izleyeniniz var mı ?

Inception filminde rüya içinde rüya dönüyordu..
    Existenz filminde ise existenz adlı oyunun içinde başka bir oyun dönüyor aynı inception da oldugu gibi..

izlemediyseniz izleyin bana hak vereceksiniz.

--------
    edit: bi sitede film hakkındaki yorumu görünce bazılarının da bnmle aynı fikirde oldugunu gördüm.

bakınız:

Filmin ilk sahnelerinde düşündüm ki çok kötü bir film izleyeceğim. 

Replikler kötü ve ucuz...
    Oyunculukla kötü...
    Oyuna bağlandıkları "pod"lar saçma...
    Mantık saçma...
    vs...

Ama filmde biraz ısrar edince bir anda içine girdim.
    "Herşey bir kurgudur.Gerçeklik bile !" diye bir slogan çıkarttım filmden ve öylece kaldım film bitmesine rağmen.
    Felsefesi açısından film çok güzel.
    Bir kere düşünmeye sevk ediyor.(Zaten bu sevk yüzünden o sloganı çıkarttım :) )
    Kurgu da çok güzel.
    "Oyun içinde oyun" mantığı.
    Yani sonuçta gayet izlenilesi bir film.
    En azından felsefesi açısından.

Bu "oyun içinde oyun" kurgusu bana "rüya içinde rüya" kurgusunu hatırlattı.
    Acaba "Christopher Nolan, Inception 'ı yaratırken bu filmden de etkilenmiş mi?" diye düşünmeden edemedim. !

Sonuç olarak bence gayet izlenilesi bir film.
    Etki bırakmaz ama en azından mantığı için izlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hovarat -- 24 Mayıs 2011; 23:25:56 >

• aslında existenz'ı ilk izlediğimde matrix'e çok benzediğini düşünmüştüm,gerçi existenz daha önce çekilmiş...
  • vanilla sky'dan da izler var inception'da ( ya da open your eyes da diyebiliriz. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shinsou

aslında existenz'ı ilk izlediğimde matrix'e çok benzediğini düşünmüştüm,gerçi existenz daha önce çekilmiş...

Aynı şekilde düşünmüştüm. Inception ile pek alakası yoktu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur* -- 25 Mayıs 2011; 19:04:04 >
  • David Cronenberg'e ait Existenz adlı film aynı yönetmenin 1983 yapımlı Videodrome adlı filminin biraz yenilenmiş versiyonu olduğunu biliyorum.

Videodrome;

• Ne fark ederki şuan hiçbir film hiçbir filmden bağımsız olamaz.İllaki bir noktasında benzerlik olur.

Inception nereden alıntı yapmış yada yapmamış bilmem ama şuana kadar yüzlerce film izledim içlerinde en iyisi olduğu gerçeğini bana değiştiremez.Hiçbir film bu kadar etkilememiştir beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****

Ne fark ederki şuan hiçbir film hiçbir filmden bağımsız olamaz.İllaki bir noktasında benzerlik olur.

Inception nereden alıntı yapmış yada yapmamış bilmem ama şuana kadar yüzlerce film izledim içlerinde en iyisi olduğu gerçeğini bana değiştiremez.Hiçbir film bu kadar etkilememiştir beni.

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ne fark ederki şuan hiçbir film hiçbir filmden bağımsız olamaz.İllaki bir noktasında benzerlik olur.

tamam etkileyicide o kadar değil hocam be.
  • paprika isimli anime yi izle sende...

http://www.imdb.com/title/tt0851578/
  • quote:

doğrudur :) film bitince sinemada koltuktan kalkıp yürüyememiştim 2-3dk
  • quote:

Orijinalden alıntı: hovarat

quote:

Niye hocam

------------

.solitario.

Tabii arkadaşım bu kişiden kişiye değişir.Ben nerede ise izlemediğim film bana küsmüş çoğu sevdiğim filmi 3-4 kere izlemiş biriyim ama nedense inception hepsinden fazla etki bıraktı.Bunda sountrack'ın etkiside var tabii hatta inception müziğini duyduğumda yada ismini bir garip oluyorum.Cidden iyi etkilemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideOyun -- 26 Mayıs 2011; 14:24:17 >

• İki filmide izledim benzerlikleri var ama türleri aynı olduğundan bu çok da önemli değil...Bana göre bu, örnek verecek olursak korku filmleri mesela çoğunda genç üniversite öğrencilerinin başına gelen olaylardan yola çıkarak yapıldıysa ki bu türde 100 lerce korku filmi var , İnception da bu mantık üzerine yapılmış bir film...
  • quote:

Orijinalden alıntı: apeka

paprika isimli anime yi izle sende...

http://www.imdb.com/title/tt0851578/

Yorumlar iyi, çekip bakalım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hovarat

quote:

Niye hocam

yerçekimi vs. filme kapılıp gitmiştim :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.