Şimdi Ara

İncelemeye alınan telefonda başka suç delili bulunması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim telefon ve bilgisayara fetö soruşturması için el koyuldu. Herhangi bi fetöyle ilgili birşey yok ancak ben telefon görüşmelerimi kayıt programı ile kayıt ediyordum. Yeni öğrendim ki görüşmelerin izinsiz kaydı suçmuş. Şimdi bununla ilgili hakkımda bir suçlama vs. yokken telefon görüşmelerinin kaydıyla ilgili bir ceza verilme yada dava açılma durumu olabilir mi?
    Ayrıca polis fetö ile ilgili delil aramak için telefonumu aldı. Diğer ses kayıtları ile ilgili sıkıntı çıkabilir mi?

• arama el koyma kararı var mı?
  • Bu ohal nedeniyle polise verilen haktır el koyabilir ikinci sorun ise izinsiz ses kayıt etmek suçtur ancak karşı tarafın şikayetçi olması gerekiyor aksı takdirde adli kapsama girer ufak bir para cezası alabilirsin.
  • Rahat olabilirsiniz . Çok bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesadüfen elde edilen deliller**Arama veya elkoyma koruma tedbirlerinin uygulanması sırasında, yapılmakta olan soruşturma veya
    kovuşturmayla ilgisi olmayan ancak, diğer bir suçun işlendiği şüphesini uyandırabilecek bir delil elde edilirse; bu delil
    muhafaza altına alınır ve durum Cumhuriyet Savcılığına derhâl bildirilir.

Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçtur.

(Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle
    dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.)

Kişisel verilerin kaydedilmesi de suçtur. (Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.)

Burada Cumhuriyet Savcısının hangi maddeye dayanacağı önemli. Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması derse bu suç şikayete bağlı. Karşı taraf talep etmedikçe savcı kendiliğinden dava açamaz. Ancak o kayıtlar mesela kişisel veri diyebileceğimiz özel bilgiler içeriyorsa savcı kendiliğinden soruşturma başlatması gerekir.

• onurordek O kullanıcısına yanıt
    Ama savcının suçtan zarar göreni bulup şikayetçi olup olmadığını sorması ve bunu tutanak altına alması gerekir. Zira bu suç mağdurun haberi olmadan işlenebilen bir suç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.