Şimdi Ara

İncehesap Gaming Geceleri [ANA KONU] (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.195
Cevap
231
Favori
1.040.124
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Kvothe_

    Beklentinizi çok yüksek tutmayın. Benim siparişlerimi genellikle Çarşamba günü kargoya verdiler.
    Teşekkürler bilgilendirme için.
  • Bu hafta neler indirime girdi, ne kadar oldu bjr ekran goruntusu var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bir indirim olsada 1tb ssd alsam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Semmellow

    güzel bir indirim olsada 1tb ssd alsam
    Bu haftaki indirimde vardı kaçırdınız sanırım. Ayrıca 1 TB ve 2 TB ssd alma fikrini çok anlamsız buluyorum. Bu konudaki fikirlerimi de bu konuda bir kaç sayfa önce yazdım. Sizin alma isteğinizi öğrenebilir miyim? Bu konuda diğer 1 tb, 2 tb ssd almak isteyen arkadaşlarında görüşlerini almak isterim. 1-2 tb ssd fiyatlarının ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz acaba bu kadar para vermeye değer mi?
  • Erasmus Muharrem kullanıcısına yanıt
    ilk mesajda olması lazım hocam, her hafta ekleniyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt
    ilk mesaja eklenmemiş
  • Erasmus Muharrem kullanıcısına yanıt
    bir arkadaş her hafta ekliyordu ama es geçmiş demek ki, kusura bakmayın hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitra kullanıcısına yanıt
    İkinci el bir "Corsair TX 750M" buldum 2,5-3 yıl kullanılmış. Kutunun üzerinde 7 yıl garantisi olduğu yazıyor. İnventus'tan alınmış, inventusun sitesine girdim orda da 7 yıl garantisi olduğu yazıyor. Fakat farklı sitelerde 2 yıl garanti süresi olduğu yazıyordu tam emin olamadım. Fiyat olarak 600TL'ye anlaştık. Siz ne diyorsunuz sizce fiyat iyi mi? Bu PSU nasıl?
  • Hocam yarı modüler özellikli yassı kablolara sahip güzel bir 80 plus gold sertifikalı bir ürün. 7 yıl garanti doğru fakat faturası duruyor mu? Bu garantiyi işleme almak için faturanın olması ya da ürünün Corsair hesabına kayıt edilmiş olması gerekiyor. Hiçbir belge ve kayıt olmadan 7 yıl garantiyi yürürlüğe sokamazsınız. Fiyat iyi fatura veya kayıt işlenmişse alınabilir. Alırken kablolarının tam sayıda olmasına dikkat edin eksik kablo olmasın. Kablo sayısına Corsair sitesinden bakabilirsiniz..

    https://www.corsair.com/ww/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/txm-series-2017-config/p/CP-9020131-EU#tab-overview




  • Mitra kullanıcısına yanıt
    Hocam faturayı özellikle sordum. Faturası var fakat TC'sinin ve adresinin olduğu yerleri karalamış sorun olmaz umarım.Corsair sitesine kayıt ettirdiğini sanmıyorum Kabloları da kontrol edeceğim şimdi verdiğiniz adresten. En azından çok masraf etmeden güzel bir ürüne sahip olurum diye düşündüm Full Modüler olmasına ihtiyacım yok. Yarı modüler olması yeterli açıkçası. Zaten aldıktan sonra bir sorun yaşamazsam yıllarca kullanırım.
  • Hocam fatura önemli, teslim alırken faturayı almayı ve kontrol etmeyi unutma... Sen aldığında kayıt ettir, kafan rahat olsun. Yarı modüler ya da tam modüler olması farketmez. Yarı modüler modellerde 20+4 pin anakart kablosu ve 4+4 pin cpu kabloları entegre geliyor ki zaten bu kabloları bağlamak zorunda olduğun için tam ya da yarı modüler olması fark etmez. Hayırlısı olsun hocam, sıkıntısız alışveriş olur inşallah. Güzel bir psu almış olacaksın.
  • Mitra kullanıcısına yanıt
    Size anlamsız gelen nedir?
  • Üstad bakamadım bu hafta.Ekran görüntüsü yok sanırım bu haftanın konuyuda taradım ama
  • 999₺ 9400F düşerse alıcam bu hafta.
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Ekran kartlarından neler indirime girdi acaba hatırlıyor musunuz
  • 11 eylül cuma gününe ait bi ekran görüntüsü var mı?

    merak ettimde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pointlessaeva

    Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Cougar almak istemiyorum 1000W olanı ile kötü anılarımız oldu. Ekran kartı HDD'yi yakmıştı. Kaliteli PSU arıyorum biraz da ileriye dönük olsun istiyorum önceki power supply'm olan FSP Hydro 650 80+ Bronze çok az çalıştıktan sonra ısınıp fanları yüke binip aşırır ses çıkarıyordu. Bu yüzden power supply bakıyorum tavsiyelerinize açığım.
    PSU'su için birşey diyemem ama malzeme ve tasarım konusunda kasaları efsanedir Cougar'ın. Sizin olumsuz deneyim yaşamanıza üzüldüm. Corsair veya FSP veya Coolermaster veya Zalman gibi güç kaynaklarını tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semmellow kullanıcısına yanıt
    İyi bir kampanya olmadıkça 1 TB : en az 1000 TL ve 2TB: 2000 TL ve üstü olan bu ssd'lere bu kadar para verilene kadar aynı paralara boyut olarak 10 katı ve üstü mekanik disk alınabilir. Bu boyut diskler depolama amaçlı kullanılır. Sistem kurmak için 120-256 en fazla 500 Gb ssd yeterli diye düşünüyorum. Büyük dosyalı oyunları barındırmak için zaten 1TB de 2 TB de kısa zaman sonra dolacaktır. Bunun yerine 5-8-10 TB ve üstü mekanik diskler alınabilir. Hız olarak düşünüyorsanız oyun yükleme ve oynama esnasında ssd ve mekanik dikler arasında aman aman bir fark yok. Film arşivi ya da büyük boyutlu dosyaları diskler arası transfer hızı için istiyorum diyorsanız o da büyük boyutlu dosyalar için 1TB ve 2 TB boyutlar yeterli olmayacaktır. Siz ne düşünüyorsunuz?
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Açıkçası cihazın tasarımına bakacak olursak belki tasarım olarak pek az sayıda power supply vardır. Fakat işte iş tasarımda bitmiyor, bileşenlerinin kaliteli olması gerekiyor. Kasaları elektronik eleman içermediğinden tercih edilebilir. Fakat ben asla "power supply" için tercih etmeyeceğimi söyleyebilirim. Sorunsuz çalışan donanımlarımdan oldum. Garantileri de bittiği için hiçbir destek alamadım. Şahsen kimseye Cougar marka power supply tavsiye etmiyorum.

    Bu arada FSP'den de bahsetmişken FSP Hydro 650w 80+ Bronze olanını kullandım bir süre o cihazı da beğenmedim.Bir süre çalıştıktan sonra herhalde aşırı ısınıp fanlar tam yükte dönemeye başlıyordu. Bu da inanılmaz ses yapıyordu. Sizde sarı siteye girip bakarsanız bu modelleri satmaya çalışanlarla dolu. Power supplly'dan yana şansım pek yaver gitmedi. Power supply diğer bilgisayar parçalarına pek benzemiyor. Toplamda yaşattığı kullanıcı deneyimi işin içerisine giriyor.

    Şu an bir Silverstone 700w 80+ kullanıyorum. FSP'den sonra ses anlamında ilaç gibi geldi. Fakat yinede yaşadığım deneyimlerden ötürü sağlama alıp sisteme daha iyi bir power supply almaya karar verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pointlessaeva -- 14 Eylül 2020; 2:41:18 >




  • Mitra kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğin cevaplar için öncelikle tek tek teşekkür ederim. Bugün power supply'ı alıyor olacağım bir sıkıntı olmazsa.

    Size başka bir konuda birşey sormak istiyorum. Bende de daha önce Gskill Ripjaws 3600mhz CL18 16GB(8x2) ram vardı. 32GB'a çıkarmak için bir kit daha sipariş verdim kitler birbiriyle uyumlu çalışmadı iade ettim. Ve yine ne yaptıysam overclockta olmadı. Daha sonradan Samsungun kötü binlenmiş çiplerinin olduğunu öğrendim. Ve ramleri satacağım.

    Şu an 32gb bir kit ram bakıyorum. DH'de belki konusunu görmüşsünüzdür. Crucial 3000mhz CL15 ramleri çok tavsiye ediyorlar overclock için. Crucial ramler kafama yattı gibi. Overclock ile 3600 CL16 çalıştırırsam güzel olur diye düşünüyorum. Şu an iki model var bir 3000mhz olanı diğeri ise 3200mhz olanı. Overclock için hangisini tercih etmeliyim? Arada 50-60tl fark var ama bu kadar bir fark benim için pek önemli değil. Eğer fark oluşturacaksa 3200'lük alabilirim. Yoksa aynı performansı mı alırım? Veyahut önerdiğiniz bu fiyatlara(1300TL) yakın başka bir model var mı?




  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.