Şimdi Ara

IMDB listesi neden böyle ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kafama takılan bişey var bu listede çok çok yüskseklerde olması gereken kült filmlerin bazıları 70 lerde hatta 100 lerde dolanıyor.Ama aldığı puanı hiç haketmeyen bazı filmelr ise ilk 50 içine girmiş hiç anlam veremiyorum buna. Sizce neden kaynaklanıyor ?
    Üst sıralarda olması gerekmeyen filmler kendini sap gibi belli ediyor yani.

• Fanboy diye tabir edilen kişiler sayesinde
  • Haa evet fanları unutmuştum.Basıyolar oyu basıyolar oyu ki yukarı çıksın film demi .Hele birde oy verdikleri filmde başrol oyuncusu sevilmiş ise...
    Peki başka kriterler yokmu ?
  • The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate: 

weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C

where:

* R = average for the movie (mean) = (Rating)
    * v = number of votes for the movie = (votes)
    * m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 3000)
    * C = the mean vote across the whole report (currently 6.9)

for the Top 250, only votes from regular voters are considered.

Top250 tutarlıdır bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate: 

weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C

where:

* R = average for the movie (mean) = (Rating)
    * v = number of votes for the movie = (votes)
    * m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 3000)
    * C = the mean vote across the whole report (currently 6.9)

for the Top 250, only votes from regular voters are considered.

Top250 tutarlıdır bence..

evet adamlar boşuna imdb olmadı..... oyle oy verenleri kabule etselerdi babam ve oğlum ilk onda olurdu:)

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 6 Ocak 2010; 2:03:28 >
  • top250 dede ben biraz şey görüyorum sanki. Eski filmlere,ustalara saygı ve buna bağlı olarak bazıları haddinden fazla almış bana göre. TAbii ki bu konuda otorite değilim ama düşüncem bu. Siz ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

top250 dede ben biraz şey görüyorum sanki. Eski filmlere,ustalara saygı ve buna bağlı olarak bazıları haddinden fazla almış bana göre. TAbii ki bu konuda otorite değilim ama düşüncem bu. Siz ne dersiniz?

Evet mantıklı mesela ''ucuz roman'' en iyi 5. film şu anda merak edip indirdim izledim güzel film ama kesinlikle 5. sırada olucak film değil film diyaloglardan oluşuyor daha çok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepduru85

quote:

top250 dede ben biraz şey görüyorum sanki. Eski filmlere,ustalara saygı ve buna bağlı olarak bazıları haddinden fazla almış bana göre. TAbii ki bu konuda otorite değilim ama düşüncem bu. Siz ne dersiniz?

Evet mantıklı mesela ''ucuz roman'' en iyi 5. film şu anda merak edip indirdim izledim güzel film ama kesinlikle 5. sırada olucak film değil film diyaloglardan oluşuyor daha çok

aynen özellikle orjinal olması ona fazladan 2.0 puan kazandırıyor.... yani normalde filmin puan 7.8 olcakken hopppp 9.8 oluveriyor... aman çok orjinal... süper zeka ürünü vs.... Ben de o pulp fiction'u ne zamandır izleyemediydim, 3-4 hafta önce izledim, ve gerçekten çok güzel replikler orjinallikler var ama... onunda filmin bundan ibaret olduğunu görünce ne bileyim, bana filmden ziyade farklı bir şey havası verdi... zaten bu yüzden bu puanı almış, bir de quentin yönetmen oldu mu, ismi yetiyor.... oooo süpoer akıllı adam bu yaaa...neler yapmış yyaa bravo denilip pohpohlanıyor.... ancak avatar,matrix,godfather,esaretin bedeli vs' gibi anlamlı filmlerden ziyade şahsen hiçbir mana anlam ifade etmeyip tamamen pisliklerin kötülüklerin analizi yapılmış,,, başka bir şey değildi film... sırf orjinal diye bu puanı bence de haketmiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 6 Ocak 2010; 13:01:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metbey

quote:

quote:

aynen özellikle orjinal olması ona fazladan 2.0 puan kazandırıyor.... yani normalde filmin puan 7.8 olcakken hopppp 9.8 oluveriyor... aman çok orjinal... süper zeka ürünü vs.... Ben de o pulp fiction'u ne zamandır izleyemediydim, 3-4 hafta önce izledim, ve gerçekten çok güzel replikler orjinallikler var ama... onunda filmin bundan ibaret olduğunu görünce ne bileyim, bana filmden ziyade farklı bir şey havası verdi... zaten bu yüzden bu puanı almış, bir de quentin yönetmen oldu mu, ismi yetiyor.... oooo süpoer akıllı adam bu yaaa...neler yapmış yyaa bravo denilip pohpohlanıyor.... ancak avatar,matrix,godfather,esaretin bedeli vs' gibi anlamlı filmlerden ziyade şahsen hiçbir mana anlam ifade etmeyip tamamen pisliklerin kötülüklerin analizi yapılmış,,, başka bir şey değildi film... sırf orjinal diye bu puanı bence de haketmiyor....

pulp fiction hakkında dediklerine tamamen katılıyorum.replikleri çok iyi bir film ama bundan başka birşey yok. 3 saçma hikayeyi birleştiriyor olmasını yere göğe sığdıramayanlar fanboydan başkaları değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

quote:

quote:

pulp fiction hakkında dediklerine tamamen katılıyorum.replikleri çok iyi bir film ama bundan başka birşey yok. 3 saçma hikayeyi birleştiriyor olmasını yere göğe sığdıramayanlar fanboydan başkaları değil.

Pulp Fiction' ı ucuz roman diye çevirmişler demek.. Dün geceden beri bizim Ağır Roman diye okuyorum.. Diyorum ne diyor bu adamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Hircin-Ofkeli

Arkadaşlar kafama takılan bişey var bu listede çok çok yüskseklerde olması gereken kült filmlerin bazıları 70 lerde hatta 100 lerde dolanıyor.Ama aldığı puanı hiç haketmeyen bazı filmelr ise ilk 50 içine girmiş hiç anlam veremiyorum buna. Sizce neden kaynaklanıyor ?
    Üst sıralarda olması gerekmeyen filmler kendini sap gibi belli ediyor yani.

Senin zevkine göre oluşturulmuyor liste ondan olabilir mi?
  • tabi kişiye göre değişir. bana kalsa Back to the future yi listenin başına koyarım
  • orda oy verenler çok iyi film çekebilir ondan öyle.ellerine kamera versem nasıl açılcağını sorarlar büyük ihtimal.
  • yazılan 11 yoruma da katılıyorum...

ingilizcem hiç yok yukarıdaki formulu türkçe verebilecek olan varmı anlayım bişeyler
  • quote:

quote:

quote:

Film konusuz-senaryosuz gibi gelebilir bu yüzden de keyifsiz gelebilirsize ancak ince düşünürseniz çokça anlam çıkarabilirsiniz.Film gerçekten çok orjinal kesinlikle hiçbir eksiği yok anlatmak istediğini anlatıyor izlerken eğlendiriyor.Kısacası o puanı kesinlikle hakediyor.Şu ana kadar izlediğim en iyi 10 film arasındadır.

Film bir kaç replikten ibaret değil.Hatta bunu söylemek filme küfür etmek gibi bir şey.Bir çok kişinin saygı duyduğu bir yapıma hiç olmazsa bir düşünür böyle garip söylemler sarfetmezsin.

• imdb zirvedeki filmlerin önemli bir bölümünü izledim sevdiğim filmlr de oldu ama benim en sevdiğim filmler genelde 6-7 puan arası değişiyor. back to the future'in 100. sırada olduğunu gördükten sonra ilgilenmemeye başladım imdb puanlarıyla.
  • sonuçta burda genel bir izleyici kitlesinin ortak görüşleriyle oluşturulmuş bir liste var. seiz evde oturup istediğiniz kadar liste yap kimse takmaz ama 380 bin kişinin bir filme verdiği oyların ortalaması 10 üzerinden 8.9 ise bence bu filmin iyi olduğunun göstergesidir. siz belki Pulp Fiction'ı beyenmemiş olabilirsiniz ama bu ya farklı tarzda filmler sevmenizdir yada filmi başka bir beklentiyle izleyip hayal kırıklığına uğramanız yüzündendir. bence Pulp Fiction süper bir film ve IMDb puanımda 9
  • Sinema görsel bir sanat ve kült "görece" bir kavram... Sana göre kült bir film bana göre çok sıradan olabilir. IMDB Top 250 popüler filmler sıralamasıdır, kült diye nitelendirdiğin bir film çok da popüler olmayabilir. Neticede IMDB bencede tutarlı bir listedir.
  • Bence hiç tutarlı değil.
    The Green Mile (1999) 96. sırada .Se7en (Yedi) filmide mükemmel ama Yeşil Yolun önüne geçmesi bir hata.

Leon filmi tamamen saçmalık ve 35. sırada.Bir kız katile aşık oluyor falan... Başyapıt deniyor ama tamamen duygusal nedenlerden dolayı.

V for Vendetta gibi olağanüstü bir senaryo ve oyunculuğa sahip olan film 168. sıradaysa ben imdb ile ilgilenmiyorum artık.

Hepsini geçtim hadi ya Braveheart (Cesur Yürek) filmine ne diyeceksiniz.İlk 10 veya 20 de olması gereken film 90. sırada

• Sıralamaya fazla takılmayın listede olması yeterli bence, kimi 7.filmi beğenmezi kimine göre 25. film en güzelidir kimine göre 250. film
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.