Şimdi Ara

IMDB listesi neden böyle ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karakartalbesiktas42

Bence hiç tutarlı değil.
    The Green Mile (1999) 96. sırada .Se7en (Yedi) filmide mükemmel ama Yeşil Yolun önüne geçmesi bir hata.

Leon filmi tamamen saçmalık ve 35. sırada.Bir kız katile aşık oluyor falan... Başyapıt deniyor ama tamamen duygusal nedenlerden dolayı.

V for Vendetta gibi olağanüstü bir senaryo ve oyunculuğa sahip olan film 168. sıradaysa ben imdb ile ilgilenmiyorum artık.

Hepsini geçtim hadi ya Braveheart (Cesur Yürek) filmine ne diyeceksiniz.İlk 10 veya 20 de olması gereken film 90. sırada

ama sence ;) bu dünyanın genel kanısı..

• İzlediğim en güzel film : http://www.imdb.com/title/tt0070511/
    İlk 250 de yok Ve en iyi film Esaretin Bedeli. Baba olsa İyi Kötü Çirkin falan olsa anlarım da Esaretin Bedeli'nin 1. oldugu site ne kadar iyi tartışılır...
  • Sonuç itibariyle listeyi yapam site değil, izleyiciler. Bence liste gayet makul...
  • Filmlerin puanlarını dikkatli inceleyin FEMALE UNDER 18 grubu(18 yaş altı kızlar) hep iyi filmlerde çok düşük puanlar vererek birçok kaliteli filmleri alt sıralara itmişler...

Ama aynı grup;
    filmin içinde 1-2 yakışıklı oğlan var diye saçma sapan gençlik filmlerine ise basıyorlar puanı...

Sözün özü;

IMDB sitesi ve listesi tabii ki tüm Dünya tarafından bilinen,elit ve kaale alınacak bir yerdir ama sonuçta bu işler zevk meselesi olduğundan herkesin kendi listesi en doğrudur,en iyidir.IMDB'e fazla kafayı takmamak lazım.
  • quote:

Bence hiç tutarlı değil.
    The Green Mile (1999) 96. sırada .Se7en (Yedi) filmide mükemmel ama Yeşil Yolun önüne geçmesi bir hata.

Leon filmi tamamen saçmalık ve 35. sırada.Bir kız katile aşık oluyor falan... Başyapıt deniyor ama tamamen duygusal nedenlerden dolayı.

V for Vendetta gibi olağanüstü bir senaryo ve oyunculuğa sahip olan film 168. sıradaysa ben imdb ile ilgilenmiyorum artık.

Hepsini geçtim hadi ya Braveheart (Cesur Yürek) filmine ne diyeceksiniz.İlk 10 veya 20 de olması gereken film 90. sırada

Şaşırcaksın ama V for vendetta ya bana gore 168. sıra bile abartı gelir
    Konusunu 1984 romanından alıyo fakat kitaba sadık kalmıyo gösteriş budalalıgı yapıyolar filmde bu sayedede popularite elde ediyo seviliyo romanı okumadan direk filmi izleyen biri tabiki begenir ama bana göre sıradan basit bir film abartılcak hiç bir şeyi yok bence aldıgı puanıda hak etmiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: metbey

quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate: 

weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C

where:

* R = average for the movie (mean) = (Rating)
    * v = number of votes for the movie = (votes)
    * m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 3000)
    * C = the mean vote across the whole report (currently 6.9)

for the Top 250, only votes from regular voters are considered.

Top250 tutarlıdır bence..

evet adamlar boşuna imdb olmadı..... oyle oy verenleri kabule etselerdi babam ve oğlum ilk onda olurdu:)

-

Dunyada Sadece Turkler yok o yuzden giremedi ilk 10 a ama sinemalar com da girmeyi başarmış 9. sırada =)

• quote:

Orijinalden alıntı: DicqMenLee

Şaşırcaksın ama V for vendetta ya bana gore 168. sıra bile abartı gelir
    Konusunu 1984 romanından alıyo fakat kitaba sadık kalmıyo gösteriş budalalıgı yapıyolar filmde bu sayedede popularite elde ediyo seviliyo romanı okumadan direk filmi izleyen biri tabiki begenir ama bana göre sıradan basit bir film abartılcak hiç bir şeyi yok bence aldıgı puanıda hak etmiyo

V for Vendetta konusunu aynı adlı çizgi romanından alıyor, 1984le bir alakası yok. 1984'le alakası olan filmin Brazil olması lazım.
  • imdb genelde tutarlı ama gladiator, v for vendetta gibi başyapıtların çok daha yukarlarda olması gerekir bence de
  • Cesur yüreğin 90. sıralarda olması bana da ilginç geldi.
    herkesin beğenisi kendine... ben mesela Esaretin bedeli ve Cesuryürek'i aynı anda farklı kanallarda
    TV görsem tabi ki cesur yüreği izlerim. Eminim çoğu kimse de aynı şeyi yapar ( Bu da farklı bir bakış açısı)
  • ben imdb yi oldum olası sevmem bu yüzden

adamlar gitmiş 30 50 70 lerin filmlerini sıralamaya koymuş. bu saatten sonra gidipte kim 50 nin 60ın filmini izleyecek

the godfather, 12 angry man, star wars, Casablanca (1942), vs gidipte bu saatten sonra bu filmlere bakmam bile.

imdbnin 90 altı filmleri ve 90 üstü filmleri ayrı ayrı top listesi yapması lazımki iyi birşeye benzesin.
  • o 250 nin içinde Türk filmi yok galiba ? Türk filmi değil Hollywood dışında çok nadir 3 5 film var gibi geldi. Gerçi pek incelemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Instant Request P@rty

ben imdb yi oldum olası sevmem bu yüzden

adamlar gitmiş 30 50 70 lerin filmlerini sıralamaya koymuş. bu saatten sonra gidipte kim 50 nin 60ın filmini izleyecek

the godfather, 12 angry man, star wars, Casablanca (1942), vs gidipte bu saatten sonra bu filmlere bakmam bile.

imdbnin 90 altı filmleri ve 90 üstü filmleri ayrı ayrı top listesi yapması lazımki iyi birşeye benzesin.

Var mı eski olmayıp konusu godfather gibi olan daha iyi film ? Bu Twilight'a benzemez ayık ol.Marlon Brando var bunda Şahan değil.
  • quote:

Bence hiç tutarlı değil.

"Leon" filmi tamamen saçmalık mı? Bence top 20 de olması gerek.
    "V for vendetta" ise olağanüstü bir senaryo ve oyunculuk mu? bence top 200 de olması yeterli,-gaz bir film-.

Burdan da anlıyoruz ki liste hiç bir zaman kimseyi tatmin etmeyecek.

(Bu arada iki filmde de natalie portman oynuyor)
    (Ve şu female under 18'den çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi şu IMDb)

• @nickilem

Evet baştan sona saçmalıktan başka birşey değil o film bence.Bazıları ağlamış bile filmde aman aman yesinler...

Onu bunu bilmem ben.Dram dedimi aklıma aşağıdaki filmler geli akıma.

Umudunu Kaybetme / Yedi Yaşam / İçimdeki Deniz /Forrest Gump / Yeşil Yol / Babam ve Oğlum /Cesur Yürek
  • Belirtmek gerek ki filmi nasıl beklentiyle izlediğimiz de önemli ya da sosyal yapımıza göre nasıl anlam kazandığı.

Şimdi bir keresinde oturduk arkadaşlarla "Apocalypse Now" u izlicez, 3. sırada diye nasıl bir filmdir bu felan diyoruz tabi süperdir diyoruz. Yahu filmi bir izledik ki ben anlamadım 3 saat sürdü sonuna zor geldik, marlon brando da nerdeyse oynamıyor zaten filmde. Vietnam felan savaş, sahneler kaliteliydi ama biz zor dayanmıştık.
    Diyeceğim o ki, benim taptığım filme sen "film mi bu şimdi" diyebilirsin. Ben de dedim zamanında, bazıları için şimdi pişmanım gerçi, ama işin içinde zevk cart curt girdi mi hep böyle oluyor bilirsiniz ki.

Birgün arkadaşıma hayatımın en güzel filmi "Otostopçunun Galaksi Rehberi" ni izlettim. Ben bekliyorum ki: "Oha lan süper valla, yaratıcılık desen var, evrene farklı bakış desen var, iğneleyicilik, ince espriler, bürokrasi ile alay, bir çok şeye, şahsa, cisme, anlayışa gönderme..." filan sıralıyacak sanıyorum, film izlemeyi seven bir adam çünkü film kültürü de fena değil, adam ne dedi : " Bula bula bunu mu buldun la izlicek, yok mu adam gibi film" gibi birşeyler dedi, orada hayat 3 ile 5 saniye arasında karardı benim için sonra bana büyük ders oldu, saygı duymaya başladım, başkalarının fikrinin benimkilerle paralellik göstermesini istemem sadece benim sorunumdu çünkü.

• İmdb de bu fan olayı yüzünden böyle oluyor..Mesela godfathera bi bakıyosun oy olarak 1 puan veren binlerce adam var..Yada kendi destekledikleri filmi gözü kapalı 10 puan verenlerde var..Gerçi imdb hesaplama yaparken onun önlemini almaya çalışıyor.İmdb de 100 bin ve üstü oy alan filmlerin puanı diğerlerine göre biraz daha gerçekçi.Çünkü bir filme ne kadar 1 puan veren varsa o kadarda 10 veren oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JP!!!!!!! -- 10 Ocak 2010; 3:59:17 >
  • Liste sırf fanların verdiği oylarla belirlenmiyor ki..Zaten yukarda da belirtilmiş..

Pulp Fiction'a laf atanlar olmuş yazıktır.Zaten Quantin Tarantino herkese hitap etmez.Herkes de anlayamaz
  • quote:

Sen bakmazsın fakat orada o filmlere oy vermiş 400 bin kişi var.
  • quote:

Ergenlik bu olsa gerek. 2000'li yıllarda çıkmış hiçbir film dediklerinin eline su dökemez. İzlemeden yorum yapmayın cahilliğinizi belli etmeyin.
  • quote:

? yanlışlıkla yazdım de lütfen
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.