Şimdi Ara

IMDB listesi neden böyle ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: manas35

Cesur yüreğin 90. sıralarda olması bana da ilginç geldi.
    herkesin beğenisi kendine... ben mesela Esaretin bedeli ve Cesuryürek'i aynı anda farklı kanallarda
    TV görsem tabi ki cesur yüreği izlerim. Eminim çoğu kimse de aynı şeyi yapar ( Bu da farklı bir bakış açısı)

Kesinlikle bence Cesur Yürek sinema tarihinin en iyi filmidir ve 1.sırada olması gerekir.

Ama bir sürü nedenden herkes kafasına göre puan veriyor işte,zevkler,renkler meselesi diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 10 Ocak 2010; 14:44:33 >
  • Ayrıca yukarda bi arkadaş Godfather'ın yanında 12 Angry Men filmini de yazmış,sanırım bu 2 filmi de izlemeden yorum yapıyorsun,
    Eski filmleri ben de sevmem ama 1000'den fazla film izlemişimdir 12 Angry Men kadar kaliteli bir film az bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARLAS TURAN

Ayrıca yukarda bi arkadaş Godfather'ın yanında 12 Angry Men filmini de yazmış,sanırım bu 2 filmi de izlemeden yorum yapıyorsun,
    Eski filmleri ben de sevmem ama 1000'den fazla film izlemişimdir 12 Angry Men kadar kaliteli bir film az bulunur.

1000'den fazla film izlemiş biri olarak Braveheart'ı 1. göstermeniz olmamış hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: metbey

quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate: 

weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C

where:

* R = average for the movie (mean) = (Rating)
    * v = number of votes for the movie = (votes)
    * m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 3000)
    * C = the mean vote across the whole report (currently 6.9)

for the Top 250, only votes from regular voters are considered.

Top250 tutarlıdır bence..

evet adamlar boşuna imdb olmadı..... oyle oy verenleri kabule etselerdi babam ve oğlum ilk onda olurdu:)

-

• quote:

Orijinalden alıntı: Instant Request P@rty

ben imdb yi oldum olası sevmem bu yüzden

adamlar gitmiş 30 50 70 lerin filmlerini sıralamaya koymuş. bu saatten sonra gidipte kim 50 nin 60ın filmini izleyecek

the godfather, 12 angry man, star wars, Casablanca (1942), vs gidipte bu saatten sonra bu filmlere bakmam bile.

imdbnin 90 altı filmleri ve 90 üstü filmleri ayrı ayrı top listesi yapması lazımki iyi birşeye benzesin.

quote:

Orijinalden alıntı: Alper
    Ergenlik bu olsa gerek. 2000'li yıllarda çıkmış hiçbir film dediklerinin eline su dökemez. İzlemeden yorum yapmayın cahilliğinizi belli etmeyin.

quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Var mı eski olmayıp konusu godfather gibi olan daha iyi film ? Bu Twilight'a benzemez ayık ol.Marlon Brando var bunda Şahan değil.

+1972

Toplasan 100 tane film izlememiş bünyeler birden bire eleştirmen kesiliyor söz hakkı verildiğinde. Sen beğenmiyorsan, beğenmiyorum dersin olur biter. Sen kim oluyorsun da milyonlarca kişinin beğendiğini oylarıyla gösterdiği -ki buna gerek bile yok zaten- aldığı oscarlarla ve uluslararası onlarca organizasyon tarafından verilen ödüllerle (BAFTA, Golden Globe, Grammy, OFCS, vs) onurlandırılan ve kendisinden sonra çıkmış binlerce filme gerek alıntılarla gerek ilham kaynağı olarak katkı sağlayan ve renk veren bu kült filmlere "-Ben izlemiyorsam, ben sevmediysem bir halta yaramaz" diyebiliyorsun. Siz gidin sürekli kendini tekrarlayan Türk dizilerini izleyin, sokaklarda memati-polatçılık oynayın. Bernard Shaw boşuna dememiş "Yapan yapar, yapamayan eleştirmen olur" diye.

Godfather'a oy verenleri de fanboyculukla suçlayın şimdi yedinci sanat kara cahilleri.

Gelecek muhtemel cevaplar için spoiler.

Marlon Brando adam değil!
    Al Pacino bu işi bıraksın!
    Twilight hepsine on basaaaaaarrrrr!
    Nefes bir numara olmalıydı!
    90'dan önce çekilen filmler database'den silinsin ben kendimden yaşlı film izlemem!
    Daha neler neler........

Ben gülmem böylesine bunlar gülsün.
    http://img158.imageshack.us/img158/8991/tripgj9.swf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 10 Ocak 2010; 15:46:25 >

• @TRQX

Hocam kaale almaya değmez..Onlara göre 2000'den önceki filmler yalan..Neden 3D yok,vampir yok,büyücü yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gushi

quote:

Orijinalden alıntı: BARLAS TURAN

Ayrıca yukarda bi arkadaş Godfather'ın yanında 12 Angry Men filmini de yazmış,sanırım bu 2 filmi de izlemeden yorum yapıyorsun,
    Eski filmleri ben de pek sevmem ama 1000'den fazla film izlemişimdir 12 Angry Men kadar kaliteli bir film az bulunur.

1000'den fazla film izlemiş biri olarak Braveheart'ı 1. göstermeniz olmamış hocam

Zevk meselesi diyelim hocam:)

Cesur Yürek benim için her açıdan kusursuz bir filmdi.

Hikayesi,konunun işlenişi,1995 senesinde sunduğu görsel şölen,figüran seçimi,hissettirdiği dram,savaş sahneleri,sürükleyiciliği ve özellikle müzikleri...

Drama,Aksiyon,Savaş,Tarihi,Komedi gibi bir çok türün başarıyla harmanlandığı bir yapımdı.

Yani her açıdan mükemmel bir filmdi,o yüzden benim hayatımda en beğenerek izlediğim,en zevk aldığm filmdir.

Bugüne kadar 15-20 kere izlemişimdir,arada yine açar izlerim.

Ha tabii bir Memento,Prestij,Donnie Darko gibi bilimkurgu-psikolojik gerilimler de favorilerim arasındadır ama Braveheart benim için 1.dir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 10 Ocak 2010; 15:41:16 >

• @BARLAS TURAN
    Hocam o zaman diyecek birşeyim yok :)
  • Ah ah dünyada sizden başka insanların o insanların da zevklerinin olduğunu ne zaman anlayacaksınız?
    Imdb kendi belirlemiyor sırayı, üyeler geliyor, oyluyor, verilen formüle göre hesaplanıyor. Yani çoğunluğun eğilimi önemli. Benim de listede olmasına şaşırdığım, veya listede olması gerekip olmayan filmler var. Bu imdbnin hatasını ve saçmalığını göstermez, zevklerin ve tercihlerin farklılığını gösterir. Yapılan hiç bir liste herkesin zevkine uyacak şekilde yapılamaz. Bu nedenle film izlemeden hakkında bilgi edinmek, ratingine bakmak için en iyi site imdbdir. Ama bu listeye bakarken de listenin mutlak olmadığını göz önünde tutmak lazım.
  • arkadaşlar yorumlardanda anlaşılıyorki işin içine tamamen "zevkler" giriyor.ben pulp fiction'u beğenmiyorum ama hayranları çok,
    yukarıda bir arkadaş the leon'u beğenmemiş rezalet demiş , şaşkınlıkla okudum benim için başyapıt çünkü.
    sanırım benim pulp fiction hakkında yazdıklarımı okuyan hayranlarıda aynı duruma düşmüştür
  • quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

arkadaşlar yorumlardanda anlaşılıyorki işin içine tamamen "zevkler" giriyor.ben pulp fiction'u beğenmiyorum ama hayranları çok,
    yukarıda bir arkadaş the leon'u beğenmemiş rezalet demiş , şaşkınlıkla okudum benim için başyapıt çünkü.
    sanırım benim pulp fiction hakkında yazdıklarımı okuyan hayranlarıda aynı duruma düşmüştür

Seninle aynı zevkleri paylaşıyoruz

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 10 Ocak 2010; 23:44:46 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.