Şimdi Ara

İMANIMI NASIL KUVVETLENDİREBİLİRİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 sene öncesine kadar namaz kılan bir çocuktum. Çok derin huşu içinde, yeri gelir ağlayarak bile namaz kıldığım olurdu.
    Kılmayanlara hayretle bakardım. Vakitlere koşa koşa yetişmeye çalışırdım.

Birisi dini eleştiren bir şey yazdığında sinirimden, utancımdan kıpkırmızı olurdum. Git gide geçti bu da.

O zamanlarda da vesvese olarak aklıma geliyordu. Tövbe haşa "acaba ya biz yanılıyorsak?" "müslüman sayısından daha fazla hristiyan var, bu adamlar yanlış da biz mi doğruyuz?" vs. vs.

Acaba anlayamadığımız şeylere doğaüstü güçler mi yüklüyoruz diye düşündüm. Anlayacağınız bir bir sorular çoğalıyordu.

Artık namaz kılarken, vaaz dinlerken huzur bulamıyorum. Namaz kılarken bile bu soruları düşünüyorum.

Bu belirsizlik dinde vesvesedir. En kısa zamanda meal, tefsir ve dini kitaplar okuyup imanımı kuvvetlendirmek istiyorum.

Çünkü ben bütün bu evrenin tesadüf olduğuna inanamıyorum. Aklım almıyor. Bir yerlerde yaratıcının olduğunu düşünüyorum. "Doğa bilimleri bardağından içilen ilk yudum insanı ateist yapar. Ama bardağın dibinde Tanrı sizi beklemektedir!" sözüne inanıyorum. Gerçekten de böyle.

Artık ben maneviyatı güçlü. Ahiret inancını benimsemiş. İmanı sağlam biri olmak istiyorum.

Lütfen bana yol gösterin.

• İman nedir? Bi varlığın var olduğuna yapılan şey diyelim.

Bi yokluğun var olduğuna inanma ile aynı şey midir?

Var olan bi şey varken sen bilmesen de vardır ve onu tasdik etsen de etmeden de iman vardır.

Yok olan bi şeye ise iman bi inançtır.

İnancı mı imanı mı kabul ediyoruz.

İmanı guçlendirmek varlığından emin olduğunu varlığın üzerindeki nakışlarla hissetmektir.

Peki var olan en az bi şey görmeden bunu nasıl yapabiliriz?

Var olduğundan emin olduğumuz ilk şey ne idi?

Bu var derken salt ona baktığımız şey nedir?

Elmaya var diyoruz. Elmayı gosteriyoruz. Ancak elma gorunen değil tohumu. Tohum topraksız buyuyemeyeni. Toprak susuz kırılıp gideni. Güneş tohumun enerjisi. Kainat güneşin beşiği.

Bi elmaya var demek için koca kainatı dolaştık peki kainatın tamamını bilmeden elma var diyebilir miyiz?

Şimdi en az bi şey gorulduğu anda ve salt kendisiyle kaim bi şey gorduk mu ki varlığa dair bi imani tutum oluşsun?

Sizin var dediğiniz böyle bi oluşum var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

İman nedir? Bi varlığın var olduğuna yapılan şey diyelim.

Bi yokluğun var olduğuna inanma ile aynı şey midir?

Var olan bi şey varken sen bilmesen de vardır ve onu tasdik etsen de etmeden de iman vardır.

Yok olan bi şeye ise iman bi inançtır.

İnancı mı imanı mı kabul ediyoruz.

İmanı guçlendirmek varlığından emin olduğunu varlığın üzerindeki nakışlarla hissetmektir.

Peki var olan en az bi şey görmeden bunu nasıl yapabiliriz?

Var olduğundan emin olduğumuz ilk şey ne idi?

Bu var derken salt ona baktığımız şey nedir?

Elmaya var diyoruz. Elmayı gosteriyoruz. Ancak elma gorunen değil tohumu. Tohum topraksız buyuyemeyeni. Toprak susuz kırılıp gideni. Güneş tohumun enerjisi. Kainat güneşin beşiği.

Bi elmaya var demek için koca kainatı dolaştık peki kainatın tamamını bilmeden elma var diyebilir miyiz?

Şimdi en az bi şey gorulduğu anda ve salt kendisiyle kaim bi şey gorduk mu ki varlığa dair bi imani tutum oluşsun?

Sizin var dediğiniz böyle bi oluşum var mı?

hocam ne anlatmaya çalıştığınızı anlamıyorum. oarça bütünlüğü içinde yazar mısınız?

• anladığım kadarıyla youtubedan video izliyorsun + feysten kepslere bakıyorsun. artık böyle öğreniyoruz. yersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaFleur-

anladığım kadarıyla youtubedan video izliyorsun + feysten kepslere bakıyorsun. artık böyle öğreniyoruz. yersen.

hiçbir şey bilmeden yapılan saçma sapan yargılarınızı kendinize saklayın.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 25 Mayıs 2017; 23:7:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: questioner

quote:

Orijinalden alıntı: LaFleur-

anladığım kadarıyla youtubedan video izliyorsun + feysten kepslere bakıyorsun. artık böyle öğreniyoruz. yersen.

hiçbir şey bilmeden yapılan saçma sapan yargılarınızı kendinize saklayın.

peki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kısaca şöyle düşünelim. ölüme inanıyor musunuz? ve neden?
  • Türkler arasında İslam'ı en iyi anlatanlar Caner Taslaman, Emre Dorman, Edip Yüksel falan ama, bu insanlar da insanı düşünmeye sevk ettiği için dinden çıkıyosun Müslüman kalmak için iyisi mutasavvıf kesime takılıp akideyi fıkhı zartı zurtu fazla kurcalamadan sadece ibadetlerle ilgilenmek.
  • Çok yanlış geldin kardeşim, eğer böyle bir amacın varsa, açtığın konuyu falan burada bırakıp koşarak bu bölümden uzaklaşmanı tavsiye ederim. Zira ben burada hergün bu tip konular yüzünden, burada yazılan mesajlar yüzünden dinden çıkan veya dinden soğuyan insanlar görüyorum.

Durumun hakkında yaptığım tespite gelince. Şüphe girmiş bir kere sana. Şüphe insanı günden güne kemiren bir kurttur. O şüphe sende var olduğu için, tam tersi bir insan olmaya çalışsan bile bundan kurtulamıyorsun. O şüpheyi orada bırakıp, kendini ibadete veya dine vermen hiçbir şeyi değiştirmez. Tam tersi zamanla kendine olan inancın da azalır. İmanında gider. Bu yüzden, öncelikle şüphenin ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu tespit edip, sonra da bu şüpheyi delillerle ortadan kaldırman gerekiyor. Başka yolu yok. Sorunun kaynağı odur. Bunu yok etmeden sen ne kadar uğraşsan da boştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 24 Mayıs 2017; 19:08:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• questioner Q kullanıcısına yanıt
    Biz bu güne kadar anlamadık sen mi anlayacakdın

• Kuran'ı Türkçe olarak oku, özellikle ahzab suresini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 24 Mayıs 2017; 21:27:5 >
  • Cübbeliyi dinle biz öyle yaptık

• Ateist ve inançsızların bol olduğu yerde arıyorsun kendine çare..

Yerin burası değil sohbetler zikirler rabbine duadır yerin ..

Sana numan khan öneriyorum.

• lawbreaker kullanıcısına yanıt
    + Maide
  • Başına sıkıntı gelmiyormu, herşey düzgünmü gidiyor, gitmediğinde duha inşirah oku ve kURANIN Özeti olan asr suresini oku etrafındaki insanları buna göre yorumla. Görüceksinki birşeyler değişiyor.
  • Senin ne istediğin önemsiz, önemli olan Allah'ın ne istediği. Kalbinin mühürlenmesini isterse.. geçmiş olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

Senin ne istediğin önemsiz, önemli olan Allah'ın ne istediği. Kalbinin mühürlenmesini isterse.. geçmiş olsun..

Görünen o ki mührü basmış lakin arkadaşın haberi yoh

• İmanı kuvvetlendirmek için bir çok iman merkezi yalan tekniklere başvurmakta ve insanları dolandırmaktadır.
    En iyi iman kuvvetlendirme tekniklerini az sonra vereceğim listeye bağlı kalarak haftada 4 günde dilediğiniz ahirete kavuşabilirsiniz.
    Yeter ki azimli ve istikrarlı çalışın.
    Liste aşağıda kolay gelsin...

3 Subhaneke x15 Tekrar
    30 mekik x3 tekrar
    Sol el 20 kere amin diyip surata sürtme x3 tekrar
    Sağ el 20 kere amin diyip surata sürtme x3 tekrar
    İki el 20 kere amin diyip surata sürtme x3 tekrar
    Hergün 1.5 saat din kitabı okuma
  • Caner taslaman ve emre dorman kitaplarını okuyan biri tabi ki düşünür. Zaten Kuranın bir çok yerinde düşünmez misiniz? aklınızı kullanmaz mısınız? düşünüp öğüt almaz mısınız? gibi insanı düşünmeye araştırmaya yönelten bir çok ayet var. Düşünen biri dinden nasıl çıkıyor onu da anlamıyorum. Düşünmeyi emreden dine inanan düşünüp nasıl inkar ediyor onu da anlamıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.