Şimdi Ara

İLK SERVİS DENEYİMİM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aldığım bws 100 ü ilk defa yamaha servisine sokup, genel, periyodik bakımını yaptırdım. bunun dışında buji ve şanzuman yağı değişti. bakım 40, diğer 2 si 10 tl.den 50 tl. tuttu. bu konuda ilk deneyim olduğu için; fiyatta kazıklandım mı, normal mi veya ucuz mu, hiç fikrim yok. ama kafama takıldı buraya sormak istedim...

• Normal, kazıklanmadınız. Periyodik bakım işçilik fiyatı ve buji fiyatı normal.
  • diğer özel servislerde de aynı mıdır? yani daha ucuza yaptırabileğim yer bilen var mı?
  • biraz kazıklanmıssın buji tm ngk 10 lira en iyisi oda ama yağ 40 lira cok normalde servislerde 25 liraya koyuolar castrolu periyodik bakımda yani 35 lira ya yaptrman lazımdı ilk bakımını castrol marka yağ koçtasta 10 lira motorcuya koydurdun zaman 20 liraya koyuo artk sen hesapla nasıl giydirdiklerini :)
  • yamaha ve vespa servisleri biraz gazlamacıdır. normalde castrol scooter serisi yağ 20 TL, kalitelisinden ngk bujinin fiyatı 5 TL dir. motosikletin kaç km de. yenimi aldınız. yeni aldıysanız ilk bakımda buji değişmesi bence gereksiz olmuş. garanti dışı kalmasın diye mecburen servislere götürülüyor motosikletler fakat onlardada vicdan denen şey kalmamış malesef. servis konusunda en ciddi marka olarak hondayı görüyorum.
  • yanlış anladınız, 2. el aldım. 450 in üzerinde km yaptım ve hiç bakım yaptırmadım, aldığım gibi bindim. motora acıdım ve bi bakımka sokayaım dedim. buji ölmüş zaten, o bujiyle motor yine iyi gitmiş. 5 tl. şanzuman yağı. bu da 10tl. motor yağını koydurmadım. genel bakım: 40 tl. toplam 55 yapıyor, düz 50 verdim. hadi buji ve yağ tamam. bakımın kendisi 40 tl olur mu, kafam buna takıldı.
  • işçilikten cok kitlemişler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • diğer servislerde işçiilik ne kadar?
  • bu servislerin çoğu kasaptır. işten anlamadığını farkederlerse ücreti fazla yazarlar.
  • hepsi uyanıktır bunların, acemi olduğunu belli edersen iyi yolarlar seni
  • motorda metalik sesler geliyordu, servise gidip baktırcamtım tekrar, ne b.k yediniz motorumda diye. tam otobanda basacaktım ki, puffff!!!..

motor durdu. motorun altına bakıcak kadar akıllı olmadığım için biraz kağnılık yaptıktan sonra, birde altından bujinin sarktığını gördüm. buji yerinden fırlamıştı.otobanın ortasında dursa hapı yutardım.
    ordaki çırak takmıştı bujiyi, demek ki iyi sıkmamış. umarım motorun içine pislik kaçmamıştır. yarın sabah hesabını sormaya ve motorun içine baktırmaya gidicem, tabi tekrar fırlamazsa, tin tin basmadan gidicez. motorda pislik var mı diye komple motoru parçalamaları mı gerekicek acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 14 Ağustos 2011; 20:13:55 >
  • 2. el motoru neden servise götürürsünüz ki?Hem pahalı hem de ucuza işçi çalıştırdıklarından sallama iş yapılıyor.
  • başka bi yere götürsem, anlamaz, motora bişey yapar, uğraş dur diye kendimi riske atmak istemediğim için buraya gittim. bu, bu servise ilk ve son gidişim olacak tabiki.
  • beyler, motoru temizletmeye gerek var mı acaba? zira buji altta sarkık yokuş aşağı öylece gitmiş bulundum. buji yuvasından içeriye toz toprak kaçmışsa bu nasıl anlaşılır acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.