Şimdi Ara

İlk kez farklı bir araba kullanacağım endişeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seat leon 1.2 manuel style paket aldık. 2 hafta sonra geliyor, istediğimiz renk bayide yokmuş.

2 yıldır ehliyet sahibiyim ve aktif olarak kullanıyorum. gayet iyi bir şoför olduğumu düşüyorum; 30 bin km yaptım ancak 95 model corolla'dan başka araca hiçbir arabayı kullanmadım. aracı bayinden alırken acemelik olur kaza yaparım diye endişeliyim. tavsiyeniz var mı?

• Endişeniz devam ettikçe kendinize ve araca zarar verme ihtimaliniz yükselir, dikkatli olmakta yarar var ama aşırısı sıkıntı, ben araca kavuşur kavuşmaz rahatlayacağınızı düşünüyorum, psikolojik bir durum sizinkisi üstesinden gelebilmeniz gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabayı değiştirdikten bir gün sonra park yerinden çıkarken tamponu sürttüm hafif. Alışmak gerekiyor. İlk bir hafta tam adapte olamamıştım ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg style olanlar yarı otomatik değil mi?

Acıkcası endise ettiginiz surece arabaya zarar verme riskide var sıkıntı yapmassanız gerisi çorap sokugi gibi gelir

Hayırlı olsun,Yüce Allah'ım kazasız belasız sürmeyi nasip etsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 3 Temmuz 2017; 2:23:35 >
  • Reis stres etme rahat ol

Ben bi şey sorcam leon da style mı iyi? Advange mi ?

Ve style vw de comfortline mi oluyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı almaya kurtarıcıyla git. ilk 1 hafta kurtarıcıyla götür getir aracını ne olur ne olmaz. kaza gerçekten riskli bir iş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Dsg style olanlar yarı otomatik değil mi?

Acıkcası endise ettiginiz surece arabaya zarar verme riskide var sıkıntı yapmassanız gerisi çorap sokugi gibi gelir

Hayırlı olsun,Yüce Allah'ım kazasız belasız sürmeyi nasip etsin :)

yok hocam manuel vites zaten 1.2 motorlular sadece style paket var.

amin hocam, allah herkesin gönlüne göre versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar bilimcisi -- 3 Temmuz 2017; 12:4:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ARABA ÖNERİSİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hızı artırmadan doğrudan boş bir yere gidin aracı alınca, gerekirse 30-40i geçmeyin. Sonra boş yerde aracın kavramasi, fren tepkileri, hızlanması vs. biraz uğraşıp öyle kullanın. 2-3 güne tamamen alışırsınız.

Bir de bazı tuşlar farklıdır ama o güvenlik açısından sorun olmaz (farlar birinde sinyalden yanarken birinde harici butondan gibi) kullandıkça alışılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Hızı artırmadan doğrudan boş bir yere gidin aracı alınca, gerekirse 30-40i geçmeyin. Sonra boş yerde aracın kavramasi, fren tepkileri, hızlanması vs. biraz uğraşıp öyle kullanın. 2-3 güne tamamen alışırsınız.

Bir de bazı tuşlar farklıdır ama o güvenlik açısından sorun olmaz (farlar birinde sinyalden yanarken birinde harici butondan gibi) kullandıkça alışılır.

valla arabayı konya yolundaki bayiden alacağım. ankara'nın en yoğun trafiği orada :(
  • Bilgisayar bilimcisi B kullanıcısına yanıt
    Çok stres yapıyorsanız deneyimli birini alın yanınıza, rahat bir yere kadar götürsün. Kasko işini de anahtarı çevirmeden halletmiş olursanız kafanız daha rahat olur.

• Hocam öncelikle durum gayet normal onu söyleyim. 3 sene önce ben de cok heyecan yapmıştım., ki o zaman 20 yıllık araba kullanma geçmişim vardı :)

Ilk defa sifir araba almıştım. Yalnız rahat olun. Leon son derece yumuşak bir araba. Sürmesi gerçekten çok kolay. Bismillah deyin ve sürmeye başlayın. Hemen atarsınız heyecaninizi. Allah kazalardan belalardan esirgesin.

Not : aynaya dikkat. Ben en çok köşeli aynaya alismakta zorlanmistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 3 Temmuz 2017; 7:29:8 >
  • yeni arabaya alışmak 5-10dakika bile sürmez sonra araba parçan oluyor belki yeni arabadan eskiye geçseniz biraz sıkıntı çekerdiniz ama tersi bir durumda sıkıntı olmaz büyük ihtimal rahat olun
  • Dozunda endişe iyidir. Daha güçlü motora ve frenlere ayrıca daha iyi yol tutuşa sahip bir araca bineceksiniz. Anlık olarak buna güvenip aracı sikistirmaktansa biraz endişe ile dikkatli kullanmak iyidir.

A3 sedan ile hergun girdigim virajda, a4 quattro ile takla atacaktım, araca güvenip limitleri asmamak lazim.

• Dikkat etmen gereken şey frenler ve lastikler. Balatalar yeni olduğu için ve lastikler de sıfır olduğu için fren mesafen artabilir.

Yokuşta da pratik yap. Bu arabalarda yarım debrijayda pek titreme filan olmayabiliyor. Yokuş kalkış desteği olduğu için el freni kullanmana gerek yok.

Direksiyon dönüş açısı farklı olabilir alıştığın arabadan. Park yerlerinde bir kaç denemeden sonra alışırsın.

1.2 olmasına bakma. Gazı verince fırlıyor bu arabalar.

Debriyaj aralığı farklı gelecektir. Yol bilgisayarından anlık tüketimi izle ve motor sesini de dinle. Atmosferik motorlar gibi devirli sürmene gerek yok.

Aynalarını ve koltuğunu güzel ayarla. Bayiden ilk çıktığında üşenme sakın.

Bu arabalarda rodaj gerekmiyor ama yine de başlangıçta çok yüksek devir ve hızdan kaçınmanı öneririm. Değişken devirli git, sabit hızla gitme. (kullanma kılavuzunda var bu bilgiler)

Hayırlı olsun.

• Aracı bayiden çıkartmadan konsoldaki tuşları biraz kurcala çünkü bilmediğin arabada silecekleri çalıştırmak dahi zor.

Bilmediğin için daha da heyecan yaparsın eve gelene kadar radyosuydu şuydu buydu hiç elleme evde kurcala hepsini.

İlk başta oturma pozisyonu , aynalar , koltuklar falan biraz garip gelir 2 güne geçer o da.
  • 95 korolladan sonra şuanki arabalar bayaa karmaşık gelebilir.tabii daçyalar hala 95 leri anımsatıyor

bayide zaten anlatırlar sıkıntı olmaz,sen bahşişi hazırla.

hayırlı olsun.

• olacakları söyliyim gaza az basmaya çalıştıkça çok basıcaksın kaldırırken biraz bağırtıcaksın
    frenleri çok iyi olucak dokununca zınk diye duracak en zoru bu olacak vites değiştirirken belki gaza ufak dokunursun yanlışlıkla geçişleri biraz sarsarsın okadar başka olacak bişey yok
  • 30 yıllık şöförüm..her yeni araç alışımda kaza yapmak endişesi değil ama benzer duygular yaşarım..Eski arabaya göre rahat eder miyim? bir yere sürtsek şimdi yepyeni araba ? vs gibi normaldir bunlar.hemen geçer...Madem 2 yıldır aktif kulanıyorsun ve kendine güveniyorsun kaza vs gibi şeyler hiç düşünme..sadece bazen otomobil plazalarının araç giriş çıkış noktaları alengirli yerlerde olur..misal çıkarsın direkt ana yola bağlanır..veya görüşü zor bir viraja çıkar (böyle yerler biliyorum) birden afallar insan..önceden giriş çıkışa alıcı gözüyle bir bak ..gerisini kafaya takma..Tek husus ,Leon aski Corolla dan daha dar gelecektir sana ..Leon un başka artılarını düşünüp ona da kısa sürede alışırsın... zaten genç adama fazla rahatlık gerekmez)) hayırlı uğurlu olsun şimdiden
  • Hayırlı olsun Hocam,çok sıkıntı yapma yeni araba heyecanı daha ağır basar korkularını unutursun.Hemen alışırsın meraklanma.Allah kaza bela vermesin iyi sürüşler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamamen pisikolojik bende cruze alırken öyle düşünmüştüm koltuğa oturunca herşey geçiyor, sonra kadının bir igelip arkadan vurmuştu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.