Şimdi Ara

İlk defa araba alacak birinin kafasındaki sorular.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. İlk aracımız olacağı için sorularla bezenmiş kısmen uzun bir yazı olacak. Okuyup yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

    Efendim, durumu kısaca özetlemek gerekirse satışını gerçekleştirdiğimiz bir tarlamız var parası ocak-şubat gibi gelecek. Bu parayla da bir araba almak istiyoruz. Babam 25-30 bin bandında direniyor ancak benim kafamdaki araba 2005-2007 Toyota Corolla hb. Babamın aradığı özellikler piyasasının olması ve kolay satılabilmesi ile az yakması. Ben ise yukarıda bahsettiğim arabanın içi krem renkli, dışı koyu (siyah veya koyu lacivert olabilir) ve mümkünse sunrooflu olması taraftarıyım. Biraz genç işi yani :) Bu da sanırım Hb 1.6 Sol modele tekabül ediyor. Şimdi:

    1)Ocaktaki ötv zammı (gerçi pek etkilemeyecek sanki ama) ile ikinci el araçların 3-5 bin artacağı söyleniyor sizce durum ne olur?
    2)Zamlanır diyorsanız bu farktan etkilenmemek için ing'nin 3 ay sonra öde özellikli kredisini alıp para gelince direkt kapatmak ne kadar mantıklı olur?
    3)Bu araba için ne düşünüyorsunuz?
    4) Kullanan arkadaşlar bu arabanın şehir içi / şehir dışı yakıtının para birimi cinsinden ne kadar yaktığını söyleyebilirler mi?
    5)Lpg takmak mantıklı mı? Eksisi var mı? (özellikle motor bakımından)
    6)Otomatik vitesin artılarından ziyade eksileri var mı?
    7)"Bu araca şu miktardan fazla verme" diyebileceğiniz bir rakam var mı ?
    8)Bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka araçlar var mı?

    İnternetim olmadığı için araştıramıyorum ve uzun uzadıya aklımdaki tüm soruları yazdım. Umarım kafamdaki tüm sorulara cevap bulurum, teşekkürler :)







  • Yukari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-ikinci ellerde illaki bir artış olur insanımız fırsatçı fakat satılmayınca, özellikle belirli daha yavaş ikinci eli olan araçlarda çok artış olacağını sanmıyorum.
    2-kredi işine bulaşmanın bir mantığı yok şuan için sadece zarar ettirir.kredi faizi dosya masrafı ıvırı zıvırı derken zaten alcağın kredi arabalara gelmesi muhtemel zamla kafa kafaya olur kaba taslak bir hesapla.
    3-söylediğin aracı ne kullandım ne inceledim fakat klasik toyota arabası tutulan piyasada bol uzun ömürlü bir araç.ikinci ellerine dikkat etmek lazım km ile oynama olayları o modellerde fazla olur.bir arkadaşım bu kazığı yemişti.alınacaksa ilk sahibi veya güvenilir birinden alınıp çok iyi kontrol ettirilmeli.
    4-1.6 benzinli atmosferik motorun şehir içi trafiğine kullanışına göre 9 litreden aşağı benzin yakacağını düşünmüyorum.sonuçta eski nesil atmosferik motor.şehir dışındada 6 7 litrelerde dolaşır kullanmadım net rakamlar değil fakat 1.6 atmosferik olduğu için genel olarak bu motorların bir çoğu benzer yakıt tüketimine sahipler.
    5-lpg takmak yakıt fiyatları açısından mantıklı motor uyumlu düzgün bir kit ve montajla sorun çıkaracağını sanmıyorum.tercihim lpg siz araç alıp güvenilir bir yerde kendim taktırırdım.
    6-eski nesil tam otomatik sanırım o şanzumanlar performans olarak manuele göre geridedir.ama sorun çıkartmazlar.
    7-fiyat için birşey diyemeyeceğim artık her araba hakettiğinden fazla değere satılıp alınıyor.düzgün temiz yıpratılmamış arabaya o modellere şuandaki piyasada şartlarında 30 binler verilir.
    8-benim tercihim fiyat aralıklarını bilmesemde o sınıfta modelde focus 2 veya astra olurdu.




  • Cevabiniz icin tesekkurler. arastirma icerisindeyim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.