Şimdi Ara

İlk arabam için tavsiye arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yıllardır araç almaktan kaçınıyorduk ama son birkaç senede yaşadığımız değişiklerden dolayı zorunlu hale geldi. Çok fazla araç bilgim/deneyimim yok. Bütçe konusunda 100.000 tl'ye kadar çıkabilirim ama kesin bir aralık yok kafamda. 2. El 5 kapılı benzinli otomatik hatchback düşünüyorum. Sürüş deneyimi, sürüş hissi performans gibi kriterler çok da umrumda değil. Zaten şehir içinde a noktasından b noktasına giden bir aile arabası olarak kullanılacak. (4 kişi)
    Aracımın güvenli olmasını (euroncap'den 5 yıldız alamasa bile çocuk ve yetişkin güvenliğinden yüksek puanı olsun) ve modern güvenlik ekipmanlarına sahip olmasını istiyorum. İstanbulda yaşıyorum ve araç ömrünün çoğunu yoğun trafikte geçireceği için kesinlikle manuel istemiyorum. Arka görüş kamerası, usb gibi modern ekipmanlar da gerekli. Tabi ki de az yakması iyi olur ama biraz fazla yakması sıkıntı olmaz. Vergilerden dolayı 1.6 motor üstü düşünmüyorum, aşırı kullanılmayacağı için dizel de düşünmüyorum. Lpg taktırmayacağım.
    Yeni bir sürücü olduğum için ne kadar çok kazaya karışacağım hakkında karamsar düşünsem de hiçbir fikrim yok. Ama genede Güvenlikten sonra en önemli 2. kriter olarak yedek parça ve tamir masrafları düşük bir araç arıyorum Ondan sonra masrafsız ve yolda bırakmaması da çok önemli. Yani bmw 1 serisi ve audi a3 tarzı araçlar söz konusu değil.
    Şu an Toyota yaris gözüme hoş geliyor. Fiestaların otomatik şanzımanlarının sorunlu olduğunu duydum ama onun dışında gayet uygun geliyor. Renault/Peugeot gibi fransız markasına karşı bir önyargım olsa da fena durmuyorlar.
    Yani kısacası en önemliden en önemsize kriterlerim:
    -Güvenlik
    -Yedek parça/tamir fiyatları
    -sorunsuz ve masrafsız olması
    -Az yakması
    -Konfor
    -Bagaj alanı
    - Usb arka görüş elektrikli cam vb. ekipmanlar.
    Bu arada 1-2 yaşındaki veya 0 volvo v40lar şu sırada çok hoşuma gidiyor(gerekirse V40 için bütçemi arttırabilirim) sizce ilk araba için uygun bir model midir?
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Tuh egea önerecektim bold yazıları görünce hayal kırıklığı yaşadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 bine full+full symbol alınır keyifle binilir Mükemmel motoru DCI ile yakıtı düşünmeden istediğin şekilde seyahat edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 7 Eylül 2018; 18:13:40 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Renault symbol'a guvenlik konusunda cok guvenemiyorum ayrica sedan dusunmuyorum ama gene de tesekkur ederim aklimda bulundururum.

• 100.000 TL'ye symbol tavsiye edilen günleride mi görecektik
  • Leon veya 308'in 1.2 turbo otomatik kombinasyonlarından birini tercih ederdim. Daha iyi bi araç olduğu için önceliği 308'e verirdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

100 bine full+full symbol alınır keyifle binilir Mükemmel motoru DCI ile yakıtı düşünmeden istediğin şekilde seyahat edebilirsin

Resimde 100 bin lira nasıl hiç edilir onu görüyoruz

• https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2018-cikisli-temiz-hasarsiz-ciziksiz-peugeot-308-603014813/detay
    benim nacizane önerim budur
    ancak benzin 7 lira iken dizel düşünmüyorum lpg de taktırtmayacağım fazla öz güvenli geldi
  • ilaciniz golf simdi model paket belirleme yapabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam otomatik şanzımanı ile 308 yada jazz öneririm.
  • Bütçenizin üzerinde kalıyor ama yine de V40 için bütçemi artırabilir demişsiniz. O zaman V40 T3 mantıklı olur. Şanzımanı tam otomatik, sorun çıkarmaz. Motor da 152 beygir, basınca giden, sakin sürünce yakıtı makul seviyelere düşen bir araç.
    Kalite-konfor-güvenlik anlatmaya gerek yok görmüyorum. V40, Passat'tan dahi ağır bir araç.
    Sınıfında -tasarım göreceliği dışında- birinciliğe oynar.

Ama BMW ve Audi'yi bakım masrafları yüzünden elediyseniz, muhtemelen volvo'yu da elemeniz gerekecek. Premium bandına geçiş yapınca, herkes geçirebildiği kadar geçiriyor. V40 T3'ün senelik bakımı en son 1200-1300 lira civarındaydı. Son duyduğumda kur farkından ötürü zam gelecek diyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 8 Eylül 2018; 11:56:24 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Volvo diğer premium markalar kadar masraflı değil diye duymuştum gerçi ama yakın zamanda çok masraf çıkarmaz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

100.000 TL'ye symbol tavsiye edilen günleride mi görecektik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Atakan M A kullanıcısına yanıt
    Zaten garantisi devam eden araç alırsanız tek masrafınız bakımlar olacak.

Garantisi bitse bile, volvolar genel olarak ciddi kronik sıkıntıları olan araçlar değiller.

Ama her şey araca ne kadar iyi baktığınızda bitiyor. Volvolar kalitesiz parçayı ve dandik işçiliği sevmez

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    308 iyi hosta satmiyor. Piyasasi yok resmen bu sene bikacyuz tane falan satmis sadece yedek parca ve elden cikarmasi sıkıntı olmaz mi seat leon'a bakarim tesekkur ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.