Şimdi Ara

İlk açılışta mavi ekran hatası ve reset

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, asus p7p5d 3 pro anakart, i5 2.8 ghz cpu, 1 gb 9800gt palit ekran kartı, 2x2 = 4gb dual kit hi level ram ve 1 tb samsung 32 mb hdd olan sistemi yeni topladım.
    Sistem ilk açıldığında mavi ekran hatası verip reset atıyor ve işletim sistemi yüklerkende donmalar ve mavi ekran hatası oluyordu ramleri aldığım firmadan aynı marka model yenisi ile değiştirdim, şimdi sistem yükleyebiliyorum. Yalnız pc tamamen kapandıktan sonra örneğin gece kapattım, sabah ilk çalıştırdığımda sürekli reset atıyor, ama reset atarken veya sabah ilk çalıştırdığımda bios ekranı geldiğinde power düğmesi ile kapatıp açarsam sistemde hiç bir sorun olmadan işletim sist. açılıyor. ekran kartını başka bi kart ile denedim sorun devam etti. asus ithalatçı firmanın teknik servisini aradım bi bayan çıktı tele, p7p55d e pro anakart ram seçiyor mu diye sordum. Ram seçtiğini ve katalogdaki ramlerden birisini kullanmam gerektiğini söyledi. Şimdi emin olmadan yenisini alamıyorum, eskileri elimde kaldı çünkü, sizce sorun ramlerden midir? tşkler şimdiden.



    _____________________________




  • guncel
    _____________________________
  • yok kardesım sorun anakartında anakartındakı işlemcnin yanındaki kondansotörler var silindir şeklinde onların tepelero hafıften şimmiştir elektrnıkten anlıyorsan değiştir sök yenılerını alda sorun orda yanı kardesım
    _____________________________
  • Tşkler, kontrol ettim kondansatörler iyi durumda.
    _____________________________
  • Ekran Kartı
    _____________________________


  • sorun anakartında kardesım ben bılıyorum ya başka caresi yok sen bılırsın benım dedıgımı yapmazsan daha cok hata alırsın kardesım sorun o yanyana olan kondansaörlerde
    _____________________________
  • Ekran kartını denedim. Sorun ekran kartında değil? Ram yada anakarttan şüpheleniyorum. Yeni ram alacağım ama sorun anakartta ise elimde kalacak diye korkuyorum.
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran hatası
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun anakartta dıyorumya kardes işlemcinin yanında sıralı kondansatörler var 5 yada 6 tane değiştir sorun ortadan kalkıcak ekran kartında problem yok ben bilgisayar teknisenlıği yapıyorum
    _____________________________
  • Anakartı aldığım yere götürüp servisine göndereyim o zaman. oradaki kondansatörlerin aynısını zaten bulmak zor. İnş dediğin gibidir. Tşk ederim.
    _____________________________
  • Sorun ramlerde imiş. Asus Hi level ramleri desteklemiyor sanırım. G SKILL marka ram ile sorun çözüldü. Asus p7p55d-e pro ve bu serinin diğer anakartları ram seçiyor. Asustan yada G SKILL in kendi sitesinden uyumlu ramler bulunabilmekte.
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.