Şimdi Ara

İlginç ses sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2001 156 selespeed aracım var.

Bu akşam işden döndüğümde arabayı parkederken (radyoyu kapatmıştım) direksiyondan, sona dayanırken garip bir ses geldiğini duydum. Çok hafif bir ses. Daha önceden de geliyormuydu bilmiyorum. Böyle nasıl anlatsam sanki ince bir kanaldan tazzikle sıvı fışkırıyor gibi bir ses. Veya deodorant sıkarken sıkarken ki sese benzer bir ses. Direksiyonu bırakınca (hidrolik direksiyonun kendini toplaması için az biraz dönüyor) ses kesiliyor. Fakat o vaziyette tutarsam ses gelmeye devam ediyor.

Bir de dikkatimi çeken şu oldu. Bu sesi sanki daha önceden de duydum ama gene evin orada arabayı çalıştırıp parkdan çıkarken ve eve geldiğimde park ederken. Başka yerlerde park ederken böyle bir ses dikkatimi çekmedi. Aradaki fark ise evimin orada aracı parkettiğim yerin oldukça dik bir rampa olması. Acaba bunla alakalı bir şey olabilir mi? Veya bir sorun var mıdır acaba? Bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Arkadaşlar 2001 156 selespeed aracım var.

Bu akşam işden döndüğümde arabayı parkederken (radyoyu kapatmıştım) direksiyondan, sona dayanırken garip bir ses geldiğini duydum. Çok hafif bir ses. Daha önceden de geliyormuydu bilmiyorum. Böyle nasıl anlatsam sanki ince bir kanaldan tazzikle sıvı fışkırıyor gibi bir ses. Veya deodorant sıkarken sıkarken ki sese benzer bir ses. Direksiyonu bırakınca (hidrolik direksiyonun kendini toplaması için az biraz dönüyor) ses kesiliyor. Fakat o vaziyette tutarsam ses gelmeye devam ediyor.

Bir de dikkatimi çeken şu oldu. Bu sesi sanki daha önceden de duydum ama gene evin orada arabayı çalıştırıp parkdan çıkarken ve eve geldiğimde park ederken. Başka yerlerde park ederken böyle bir ses dikkatimi çekmedi. Aradaki fark ise evimin orada aracı parkettiğim yerin oldukça dik bir rampa olması. Acaba bunla alakalı bir şey olabilir mi? Veya bir sorun var mıdır acaba? Bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

bahsettiğin şey direksiyonu çevirip sona dayandığında geliyorsa normaldir hidrolikten geliyor o ses çoğu arabada duyabilirsin
    hatta sona dayadığında aracın rölanti devri bile biraz düşebilir bu normaldir

• Teşşekür ederim hocam cevap için. Sanırım normal bir şey bu ses galiba. Bir arkdaşıma sordum o da aynı şeyi söyledi.
  • kesinlikle normal.
  • benim 156da da oluyor. direksiyonu en sona elinle zorlayarak dayadığında geliyor. sonuna kadar çevir bırak 1 cm kadar geri salar kendini normalde yine gelmiyor, ama elinle en sona dayayıp öyle tuttuğunda, sanki cam sileceklerinin su attığında gelen vzz gibi veya sinek vızıltısı benzeri bir ses, hidrolikten geliyor gayet normal bir ses
  • Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. Bu konuda içim rahatladı. Peki direksiyonu çevirirken mekanik bir hırıltı gibi ses geliyor. Bu konuda görüşleriniz nelerdir?
  • direksiyon bilyası, idare et biraz, ses artınca bilya değişecek...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir değişik fan sesi problemi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler. Ustayla görüştüm şu an için sıkıntı olmadığını söyledi. Sanırım biraz benim kuruntum oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.