Şimdi Ara

ilginç bir satış ve alış hikayesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
16.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birine 650 lira yolladım,sonra yanlışlıkla 650 daha yolladık karşı taraf da geri vermedi.bankaya itiraz etmemize rağmen parayı alamadık,banka savcılığa başvurmamızı söyledi.havaleyi geri almayı kolay mı sanıyorsun? Hele ki 37 bin lirayı.10 lirayı bile geri alamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Birine 650 lira yolladım,sonra yanlışlıkla 650 daha yolladık karşı taraf da geri vermedi.bankaya itiraz etmemize rağmen parayı alamadık,banka savcılığa başvurmamızı söyledi.havaleyi geri almayı kolay mı sanıyorsun? Hele ki 37 bin lirayı.10 lirayı bile geri alamazsın.
    düzgün okusanız internet şubesi şifrelerini kart şifrelerini ben aldım dedim

bankacıyım bana işimi öğretmeyin. işimi öğretmeye kalkmasanız size paranızı nasıl nasıl alacağınızı da söylerdim

• Hani nerde dolandırıcılık diyesim geldi
  • bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Mesajınızın hiçbir yerinde bankacı olduğunuzu belirtmemişsiniz.dolayısıyla size işinizi öğretmek amacında değildim. Aksine size bilgi vermek istedim.

Hadi nasıl alınabileceğini söyleyin de bir bilgimiz olsun,forumun ruhuna uygun hareket edelim :) ben de size bir şey öğretirim :)

• İnsan bşr süre sonra sıkılıyor, bende ikinci el alışverişlerde meblağ çok büyük değilse uzatmıyorum eft geçiyorum. Belki iyi niyetten belki şanstan hiç dolandırılmadım.

• Konuya yine tokatlama olayı vardır diye girdim ama, umarım karşımıza hep böyle düzgün insanlar çıkar.
  • o nasıl bir elektrikmiş 43'ten 37.250'ye düşmek ??
  • güle güle kullan Allah kaza bela vermesin. hakkatten farklı bir alım olayı okurken keyifle okudum :))
  • hayırlısı olsun. civici neden sattınız. bol özellikli ,kullanımı zevkli bir arabaydı.
  • Emsal şeyleri eski zamanlarda yaşıyorduk. Zamanında babamın üzerine kayıtlı olan bir aracı satmak istiyorduk araç temiz kazasız belasız idi.. bizde kuzen ile daha yeni 18 olmuşuz ehliyetler gıcır gez toz.. neyse adamlar aradı taradı buluştuk baktılar ettiler ben dedim araç babamın adına kayıtlı ama genelde ben kullanıyorum falan filan derken bir poşet parayı çıkarttı say dedi...

Saydım ettim hayırlı olsun falan filan bizi otobüse binebileceğimiz bir yere bıraktılar gittiler ne satış var ne imza var ne kayıt el sıkıştık al ver bitti.. Babam gidip karakola aracım çalındı dese adamlar hem hapsi boylayacak hemde paralarından olacak.. Kanıta dair hiç bir şey yok çünkü ellerinde. Akşam eve gittim parayı babama verdim al sattım dedim adam dumur oldu nasıl diye.. Tabi babam 1 gün sonra gitti satışı verdi falan eskiden güven esastı insanlar bu kadar acımasız zalim üç kağıtçı paranın kulu olmuyorlardı güzel zamanlardı hükumet daha ülkeyi devralmamıştı falan filan..

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

hayırlısı olsun. civici neden sattınız. bol özellikli ,kullanımı zevkli bir arabaydı.
    civicte hiç özellik yok bomboş. vtec motoru keyifliydi ama nedense kendisiyle ısınamadık bir türlü

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

o nasıl bir elektrikmiş 43'ten 37.250'ye düşmek ??
    satıcının çabuk satmak istemesi eli yüzü düzgün alıcının gelmesi güzel pazarlık yapılması sonucu bu fiyata aldık diyelim.

• Organize işler filmi hatırıma geldi :D Allah sizden razı olsun :)
  • Bir benzeri benim başıma gelmişti bu yaz bir Megane aracımız vardı araba bir türlü satılamadı çünkü ağır hasar kaydı var ama güzel tamir edilmişti en ufak ses yok araçta neyse bir ayı geçkin ilanda durdu sonra ki ay babamın telefon numarası üzerinden koyduk aracı ilana evdeyim bir numara aradı aracı görmeye gelicem de konum atar mısınız diye attım 1 saat sonra geldi aracın etrafında bir tur attı notere gidelim dedi saat 3.30 civarıydı yetişmez dedim 500 lira kapora bırakıp gitti yarın için sözleştik çalışıyorum dedi onun için kendisine yakın bir notere neyse yarın oldu buluştuk adam aracın yanına bile gelmedi direk notere çıktık sıra aldık o esnada parayı verdi , noterden rica ettim makinede para sayıldı bir problem yok derken aracın MTV borcu çıktı 1 gün yüzünden dedim tamam ben öderim bankaya gidelim beraber yok dedi siz gidin ben bekleyeyim tamam dedim çıktım banka sırasında beklerken aklıma geldi ki parada aracın anahtarı da bende adam aracın nerede olduğunu bile bilmiyor hemen ödedim bir hışımla koşarak gittim notere noldu dolandırılıyor muyum diye ama bunun mümkünatı yok para da araçta bende hiç bir yere imza atmadım kimlik vermedim neyse gittim notere adam hala orda işlerimizi hallettik en son tutamadım sordum abi nasıl böyle rahat davranabildin diye konuşma tarzına tipine güvendim dedi şaşırdım doğrusu daha yaşım 22 kendisi de yaşlı değil henüz 35 - 36 yaşlarındaydı dünyada böyle insanlar kalmış mi dedirtmişti bana çünkü o evrede beni gece 1.30 da arayıp aracı görmeye gelicem ama cami hocasıyım aracı metrobüse getirin diyipte gelmeyenden, şehir dışına çıkacağımı söylememe rağmen yalvarıp yarın için randevu isteyip ben işimi iptal ettikten yarım saat sonra arayıp gelemeyeceğini söyleyenlere kadar çeşit çeşit insanla karşılaştım 2. El piyasasında çok değişik insanlar var doğrusu .

• Benimde başıma buna benzer birkaç olay geldi.

İlki, 2001 civic vardı.el freni çekilmediği için yan yatmış ve komple boya isteyen.ancak aracın motoru ve yürürü on numara.çalıştığını devir saatinden anlardım.muayene istasyonundaki görevli arkadaşına " gel gel adamlar nasıl araba yapmış, motorunda ve şanzumanında bir damla yağ kaçağı yok" diye seslendiğini duydum.neyse Aksaray ilinde görev yaparken (sene 2011 civarı) 15500 tl den ilana koymak zorunda kaldım. O kadar arayan oldu ki ilanı 16750 ye yükselttim ve muğladan biri ile 16000 tl ye anlaştık.adam geldi arabaya binip 100 m kadar gitti ve "notere gidelim" dedi.şaşırıp "arabaya bandırmayacak mısınız" dedim.yok yok notere gidelim dedi ve hemen satışı alıp yola koyuldu.

Diğeri ise 2001 polo classic aracıma başka ilçeden bir ağabey geldi ve fiyatta anlaştık.h.sonu olduğu için kapora verip (yanılmıyorsam 200 tl- yıl 2012 civarı) pazartesi gelmek üzere gitti.pazartesi oldu ne gelen var ne giden.aradım telefona cevap vermiyor.gün içinde defalarca aradım.ertesi gün sms attım cevap yok.abi iban numaranı gönder kaporanı göndereyim dedim yine cevap yok.bu birkaç gün sürdü ve sonunda vazgeçtim.

Birgün arkadaş ile bankaya gittik.arkadaş işlem için beklerken bende oturup telefonu kurcalamaya başladım.yanıma yaşlı bir amca oturdu ve cebinden bir tomar para çıkarıp (10000 tl) "yeğenim şunu bir saysana" dedi.adama bakakaldım.neyse alıp saydım ve miktarı söyledim.sonra bana nasıl güvendiğini, kötü niyetli biri olabileceğimi söylediğimde "noolacak yav, ihtiyacın varsa al" dedi.şeytana uymadım tabi...

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    İnsanlarda güven duygusunu aşılamak adına güzel bir davranış olarak görüyorum. Ama her zaman bir dolandırılma ihtimali var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizde arkadaşa İstanbul'dan A3 almıştık.

Kredi başka şehirdeki bankadan çıkacaktı. Yola çıktık akşam oldu aracı alıcaz ama kredi de sıkıntı çıktı. Arkadaşın illa şubeye gitmesi gerektiğini falan iddaa ettiler sanırım plaka değişimi yapıldı ondan dolayı.

Adam 100binlik A3ü sağolsun güvenip verdi. Sadece senet mi ne yaptı bizle. Hatta şey demişti siz temiz insanlarsınız belli hadi gidin hemen yoksa fikrim değişebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

düzgün okusanız internet şubesi şifrelerini kart şifrelerini ben aldım dedim

bankacıyım bana işimi öğretmeyin. işimi öğretmeye kalkmasanız size paranızı nasıl nasıl alacağınızı da söylerdim

Alıntıları Göster
    merak ettim nasıl alabiliyorsunuz.
  • En son clio grandtour araba satışında 5 bin tl çıkışmadı adam 2 ayda verirsin dedi.Senet felan yapmadı 15 günde ödedim.Bazıları kişileri tipinden analiz ediyor öyle güveniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.