Şimdi Ara

ilginç bir satış ve alış hikayesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
16.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: M4M00D

Benim babam da böyle mutfağa dolap yaptıracaktık karttan 6 bin tl çekilecek gitmiş ustaya kartı şifresini vermiş dükkan 200km uzak olunca evde kart gelene kadar çıldırdım birşey olacak diye
    Bende mutfak dolabı için karttan 1000 TL çektirdim , dolabın montajı yapılacağı zaman aradığımda adam dükkanı bile kapatmış iflas ettim ayağına , bu olaydan sonra internet alışverişi hariç hiçbir malı almadan parayı vermiyorum , beyaz eşya bile alırken önce mal sonra para işlerine gelirse artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihkelektrik kullanıcısına yanıt
    Bizim dolapların dışı geldi gerisi yok adam daha montaja gelecek bi sakatlık çıkacağını düşünmüyorum ama yinede böyle şeyler de dikkat etmek lazım daha kötüsü Pimapen ci var peşin para verdik kapılarda sararma oldu değiştirecez dediler 1 ayı geçti arayan soran yok cidden Türkiye de esnaf ve ustalarla çalışmak çok zor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk arabamı alma hikayem aklıma geldi. Araç Ataköy de. Bindik otobüse arkadaşla gittik. Parayı montumu iç cebine koydum. Gittim aracı servise götürek abi dedim. Al anahtarları git baktır gel dedi. Dedim olmaz sende gel. Ya dedim arabayı çalıp kacarsam. Yok dedi sizde o tip yok dedi. Zar zor götürdüm adami. Adam marketciymis. Marketine malzemele lazımmış. Aracı satmak zorunda kalmış. Notere gittik parayı verdim. Saymadan cebine attı notere tamam dedi. Dedim say abi. Tamam saymaya gerek yok 2 saattir sizleyim sizden zarar gelmez dedi. Dedim parayı saymazsan arabayı almam. Adam istemeye istemeye saydı. Tamam dedi öyle aldım aracı. Tipimizde at hırsızı gibi halbuki. Neyimize güvenip rahat rahat aracı sattı bize anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: xRoot

İlk arabamı alacaktım geçtiğimiz aylarda. Adam arabaya 37 bin lira istiyordu. Arabası gayet temiz duruyordu. Ama aynı arabanın piyasası 34 35 civarı. Aracın 2 parçası boyalı, kaputun da uç kısmında biraz boya var diyordu satıcı. Çok da önemli değildi benim için. Hasar kaydı da 2.500 lira civarıydı toplamda.
    Adama dedim hocam öğrenciyim ve ilk arabam fiyatta yardımcı olursan alıcıyım. " Ooo kardişim ilk araban mı memnuniyet duyarım arabamı sana satmaktan, fiyatı kafana takma tabiki yardımcı olurum " falan dedi
    Neyse ertesi gün oldu ben ve babam arabayı almaya gidiyoruz. Adam dedi ki 3 4 km ötede eksper var oraya gidelim diye.
    "Ne eksperi abi bu markanın yetkili servis müdürü kuzenim ve bizi bekliyor, ekspere değil servise girecek araba" dedim.
    Tabi bunun keyfi kaçtı
    Bastık gittik yetkili servise kuzenim dedi anahtarı verin gelin bi çay içelim. Neyse çayımızı içerken usta beni çağırdı.
    Servis alanına gittim, usta bana şasi uçlarını gösterdi. Her yer kaynak ve spiral izleri ile dolu Aracın önü akordiyon olmuş dedi. Ayrıca ölçmüşler sağ şasi eğri. Ön iki airbag açılmış. Ve tüm bunlara rağmen adam bana kaput ucunda az bir şey boya var dedi :)

Demem o ki piyasa şerefsiz dolu. Servise değil de ekspere gitmiş olsaydık ( büyük ihtimalle eksper adamın tanıdığıydı ) şuan elimde pert bir araç olmuş olacaktı.
    Eski arabamızın kapıları ve çamurlukları çizikle doluydu. Ama kaputunda tek bir şey bile yoktu. Zaten dışarıdan kirli bir arabaydı ama değişensiz ve kazasızdı. Sağdaki soldaki çizikler önemli değil, hatta değişen bile önemli değil ama kaputta veya ön tamponda bir şey olunca ister istemez o arabadan uzak duruyorum.

• Ben size dolandırılmaya müsait bir insan olarak kendimden örnek vereyim.

2 sene önce amazon konusu çok popülerken biri mesaj attı "abi bana bir ürün varalır mısın ben sana parasını vereyim" dedi. Tamam dedim. "Adresini ver sana direkt gelsin, IBAN vereyim parayı yolla dedim." "Abi sorun çıkarsa Almanca konuşamam, sen geri yollarsın dedi" tamam dedim.

Ürünü aldım Almanya'dan bana geldi, çocuk sonra bana "abi kargolar mısın eğer üründe sorun yoksa adresi vereyim" dedi. "Tamam kargo parasını yolla bari" dedim "Abi sen ürünü paran varsa kargola, ürün + kargo parası 400 lira yollarım" dedi. Tamam dedim.

Evden çıkıp 1.5 km kargo firmasına yürüdüm ve ürünü kargoladım:D Ürün elemana ulaştı ve sonra 2-3 gün elemandan ses çıkmadı.

En sonunda "beni pişman ettin" falan dedim. "Abi paramı almadım, alınca yollucam" dedi. Ve 2 gün sonra yolladı.

Ama üstüne birde "Ben dolandırıcı fln değilim" gibisinden trip attı. E olum değilsen telefonlara, sms'lere neden dönüş yapmadın değil mi? Aklımızda soru işareti bıraktın.

Velhasıl başkası olsa beni çok rahat dolandırırdı. Ama o gün büyük bir ders aldım...

Bir daha böyle bir işe girip ne kendime iş çıkarırım, nede maddi bir zarar riskini alırım:)

• Buna benzer bir hikaye kurban pazarında başımıza geldi, babam kurbanı beğendi ama yanında yeterince para yoktu adam da sıfır depozito ile hayvanı verdi al götür parayı getirirsin dedi. Daha önceden kesinlikle tanışıklığımız falan yok. Biz kurbanı götürdük parayı ayarladık dönüşte de güzel bi yemek yaptırıp gittik adamın yanına parasını verdik. Güzel bi arkadaşlık oldu halen görüşürüz :)

• Hala düzgün insanların olduğunu bilmek güzel. Bende evimi kiraya verdim. İlk kirami aldım. Durumum iyi değil depozitonun yarısını vereyim, yarısını önümüzdeki ay dedi kabul ettim. 2 aydır kira alamıyorum. Arıyorum sanki benim ona vereceğim varmış gibi konuşuyor. Avukat bir arkadaşla konuştum, ihtar çekip dava açmaya hazırlanıyorum. Maalesef bu tarz insanlarda var dünyada.

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Karşı taraf o riski nasıl göze almış
  • 4-5 sene önce bir araca anlaştık araç kredi ile alınmış borcu devam ediyor, akşam 4 gibi bankaya gidip aracın borcunu yatırdım 30 bin TL civarı sonra notere gittik aracın üstünde ki satılamaz ibaresi varmış banka koyduruyormuş dedik biz borcunu ödedik 24 saat sonra kalkar satışı o zaman yapabiliriz dedi noter. 2 gün aracı üstüme alamadım yusuf yusuf gezdim
  • Yukarıda yazdığım ve kendi yaşadığım olay dışında askerde de bana para çekmesi için kartımı vermiştim. Eleman gitmiş karttan para çekmiş ama bana parayı çekemedim dedi. Bizde dağın başındayız. Sağlık olsun dedik.. Sonra birşey oldu ve müşteri hizmetlerini aramam gerekti. Böyle olunca hesabımda ne kadar para olduğunu sordu bende miktarı söyledim. Kadın bana hesabımda çok daha az para olduğunu söyledi.

Sonra çocuk meğersem biz dağın başındayız kimse bilmez diye birde tabur komutanının habercisi diye herkesi dolandırmış. Tabi anasından emdiği sütü burnundan getirdik. Eninde sonunda parayı aldım geri ama 60 lira eksik aldım. Onu vermemek için takla attı. Toplamda 700 lira falandı.

Ufak para demeyin 2007 yılından bahsediyorum.

Bu benim 2. hikayemdi(İlk hikayem 2-3 mesaj yukarda) şimdi babamın ben askerden geldikten sonra en yakın arkadaşı tarafından günahını almayın ama tongaya düşürüldüğünü anlatıyorum.

Babam emekli olduktan sonra burada çok yakın bir arkadaşı ile iş yapmak istedi. Malum emekli olunca insan boşlukta kalıyor. İş yaptılar ve battılar sonra adam ben sana parayı ödücem dedi. 12.000tl para. Ama bunu yıllara yayarak ödedi yani geçen 1500tl daha verdi ama 2008 yılının 1500tl'si ile şuan ki 1500tl çok farklı:) Megan'ın 3'te 1'i ediyordu o zaman 12.000tl düşünün. Bunun dışında babam başkası ile ekstra iş yaptı ve adam bu araç çok yakıyor abi bunu satalım dizelini alalım o sayede daha az yakarız zaten şehir şehir geziyoruz kara geçeriz dediler. Babam 5000 daha verdi adam arabasını yeniledi 2 ay sonra iş yapmayı bıraktılar yani o da elimizde patladı:D

Birde Almanya'da bir ev arkadaşlığı hikayem var. Onu anlatmıyorum çünkü zaten böyle bir insan olabileceğine inanmazsınız, inanırsanızda hayattan soğursunuz:D

• Siz iyi niyetlisiniz,öbür kişi de iyi niyetli birisi idi ki Allah sizi karşılaştırmış iyi iki kişi mağdur olmasınlar diye...
  • güzel konu, mesajları sıkılmadan okudum

en azından mesajlarda hep insanlık ve güzel şeylerden bahsediliyor ...
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    İnsanlara yardımcı olun ahmet bey köstek olmayın.
  • Güzel konu gerçekten.Sürekli olumsuz olayları okumaktan sıkıldığımız için böyle konular insanlık adına umut veriyor.
  • 2007 de aldigimiz aracin satisini yapmadan parayi vermistik biz de.Adamlar arka sokagimizda oturuyolardi zaten.Peder gitmis etrafinda bi tur donmus.Bi tur atip gelmis.Ertesi gunu galiba,aksamina adamlara ailecek misafirlige gittik.Orda parayi teslim ettik.Ertesi gunu arabayi getiririz dediler.Bekle bekle haber yok.Ogleden sonra getirmislerdi arabayi.O zamanlar satis isleminde de harcanan para fazlaydi simdiye gore.1 hafta sonra satisi almistik.Sonuc olarak;araba taksi cikmasiymis,her yeri degismis curuklu biseydi.10 sene bindik omrumu yedi.Siz gene de cok guvenmeyin,baktirmadan almayin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.