Şimdi Ara

İLANLARDA PLAKA NEDEN GİZLENİR VE NEDEN DETAY YAZILMAZ ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
109
Cevap
2
Favori
41.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de aracımı sahibinden.com aracılığı ile satmıştım geçenlerde. Fotoğraflarda plakayı gizledim ama neden gizledim ben de bilmiyorum. Baktım genellikle gizliydi; vardır bir bildikleri diye ben de gizledim.

Ama şimdi artısını eksisini düşününce pekte önemli bir şey olmadığını düşünüyorum gizlemenin. Tabii gizleyen varsa da saygı duymak lazım.

İlanımı o zaman foruma da koymuştum. En önem verdiğim şey: Aracın eksik ve kusurlarını tam yazmaktı. Bunları da açıkça yazdım; bildiğim ölçüde...

Örnek: İlandan alıntılıyorum

Kusurları:

-Ön camında taş çarpmasından mütevellid ufak bir çatlak vardır.
    -Sağ ön çamurlukta garajdan çıkarırken kenara sürtmeden dolayı hafif bir darbesi ve çiziği vardır.
    -Yol bilgisayarının ışığı cansız bazen hiç yanmamaktadır.

İlanın tamamının linki:http://forum.donanimhaber.com/m_27898593/mpage_1/key_//tm.htm#27898593

Bu arabayı (fiyatının da makul olması sebebiyle) nerdeyse yarım günde sattım. İlk gelen müşteri aldı gitti. İşin ilginç yanı ben kusurlarını söylemeye çalıştıkça o, "Boşver abi, önemli değil onlar..." dedi.

• Plakayı gizlemeyecekmişim ...oldu şasi numaramı , annemin kızlık soyadını da vereyim isteyen istediği gibi kullansın...

Adam bir tane araba çalsın benimkinin aynısı. Sonra benim ilanımda plakayı, araç bilgilerini görsün. Sahte ruhsat yapsın aynı plakayı bastırsın. İstediği pisliği yapsın ister çalıntıyı sahte evrakla satsın, kontrolde tüm bilgiler doğru çıkar..İster kapkaç yapsın köprüden kaçak geçsin nasıl olsa o plakaya kayıtlı o renk o model bir araba var...

Hırsınlara servis edecek değilim bilgilerimi beğenmeyen almasın...

Ben tüm mesajşara ve tüm telefonlara cevap veririm. Son 1 yılda 3 tane araba sattım (fiesta cmak corolla) üçünü de gizledim. Üçü de satıldı..
  • bnde geçenlerde bir araba aldım sahibinden.com dan.evden arbaya bakmadan önce plakadan bir emniyetten sorgulatıım(internet değil polislere) bide sigortacılara sordum gerçekten araç kazasız çıktı birde servisten sordurdum içim rahat rahat aldım . ama verdiğim ilanlarımda plakam gizli .gerçi isteyen olursa plakamı elbet veririm.
  • Çok saçma Plakayı gizlemek. İnternetten plaka numaranı çalacak adam sokaktada çalar. Plaka gizleniyorsa benim tanıdığım çoğu kişi bu arabada bir halt var ki gizliyo plaka sorgusu yapılmasını istemiyo olarak algılar. Plakasını gizleyen kendi kaybeder
  • Konuyu tekrar hortlatmam bazı arkadaşların hoşuna gitmemiş mevzuu değil bildiklerimi yazıyorum diye kimsenin sinirlenmeye hakkı yok , millet öğrensin neden plaka gizlendiiğini yok neymiş efendim plakalarını kopyalarlarmış mış mış zaten senin plakan sokakta herkesin gözü önünde o zaman sokağada plakasız çık.. bu arada neden konuyu hortlattığım sorulsaydı cevabımı yazardım , bana özelden bir çok arkadaştan mesaj geliyor konu ile ilgili bende bildiklerimi aynen aktarıyorum özelden çok yardımcı olduğum arkadaş var , bugünde bir arkadaşa bi kaç taktik verdim izni olursa burdan yayımlarım , elimden geldiğincede yardım ederim kimse boşa çocuk gibi alınmasın , piyasada o kadar çakal var ki sen iyi niyetli olsan bile iyi niyetli olmayanı ne yapacaksın ? Bakıyorum plakalarını gizleyen arkadaşlardan bir Allahın kulu kaza kaydını sorgulamasınlar , kısa süre önce tescil edilmişmi öğrenmesinler , yada rehin haciz varsa onu öğrenmesinler diye gizledim dememiş herkes iyi niyetli olarak plakalarını gizlemiş hiç kötü amaçlı gizledim diyen yok

Arkadaşlar rica ediyorum bu topicten rahatsız olan arkadaşlar buraya yorum yazmasın hatta okumasınlar , halen plaka gizlemeyi savunan kişilere ne desek boş , lütfen onlarda ayrı bir topic açsınlar mesela İLANLARDA NEDEN PLAKA GİZLENMELİ diye bir topic açıp orda yorum yaparlarsa daha iyi olur

Zaten burdaki amacım araba alacak arkadaşlara yardımcı olmak yoksa plakasını gizleyenlere karşı bir tavrım yok olmazda zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 25 Ağustos 2009; 12:59:02 >

• başlık atılmış plaka neden gizlenir diye , biz de neden gizlediğimizi yazdık bir de fırça yedik , diyosunuz ki gidin kendinize ayrı başlık açın.İyi de başlığı niye açtınız o zaman.

Sokakta da plakamı kopyalarlar doğru ama sokakta benim arabamın motoru, beygiri , orjinal renk adı , donanımı ayrıntısına kadar görülmüyor. Ayrıca sokakta adım soyadım , semtim tepede yazmıyor.

Alıcı beni bir arasın önce alıcı olduğunu belli etsin, kimmiş, neymiş ne iş yapıyormuş bir öğrenelim ciddi alıcı ise veririz plakayı zaten gelir görür istediği yerden baktırır. C maximi alan kişi temiz kağıdını gitti kendi aldı.

Ben bugüne kadar araba ilanlarımda tek kelime yalan yazmadım. Plakamı gizlediğim için almayacak olanlar kendi bilir...
  • Bende plakamı gizlerim. Arkadaşın dediği gibi adam bütün bilgileri alıp sahte plakayla istediği haltı yiyecek. Sonra ceremesini ben çekeceğim. Olmaz öyle iş.

Ayrıca ciddi alıcı arasın plakayı vereyim. İstediği yerden sorgulatsın. Benim söylediğim dışında birşey çıkarsa gelsin yüzüme tükürsün.
  • @mendel50

bu konu yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan çıkar hikayesine döndü...

benim mesajımda rahatsızlıktan başka konularda vardı hani: "plakam gizli olduğu halde aracımı yarım saatte sattığım gibi..." ve yorum da yazmıştım,

ciddi alıcı iseniz plakanın gizli olması önemli değil, arar öğrenirsiniz. Dediğim gibi, aracımı gizli plaka ile sattım yeni aracımı da gizli plakalı bir araç olarak aldım. Açtım telefonu araç sahibi ile görüştüm, plakasını aldım araştırdım, bu kadar basit. ne diye bu kadar bu konu uzadı veya hortlatıldı anlamış değilim....

son mesajınızda çok gülünç bir cevap vermişsiniz; aynen, "mahallede topu olan çocuğun, topla oynayacağı kişilere karar vermesine" benzemiş .

Ama öyle olsun bakalım, dediğiniz gibi yapacağım, artık bu konuyu okumayacağım ve mesaj da yazmayacağım...

size ve konunuza iyi günler dilerim...

• Arkadaşlar herkes fikrinde hür burdaki amaç da zaten tartışma ortamı yaratmak değil bilgi paylaşımında bulunmak .

herkese hayırlı ramazanlar
  • Plaka gizleyenin aracında mutlaka bir kusuru yada art bir niyeti vardır. Kazası varsa Plakayı SMS atarak Trafikten kayda geçmiş tüm kazaları çıkıyor ondan gizliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

Bende plakamı gizlerim. Arkadaşın dediği gibi adam bütün bilgileri alıp sahte plakayla istediği haltı yiyecek. Sonra ceremesini ben çekeceğim. Olmaz öyle iş.

Ayrıca ciddi alıcı arasın plakayı vereyim. İstediği yerden sorgulatsın. Benim söylediğim dışında birşey çıkarsa gelsin yüzüme tükürsün.

Söylediğiniz mantıklı değil ki. Park halindeyken biri gelip Plakanızı görmüyormu sanki.
  • plakayı gizleyenlere uyuz oluyorum
    bu sıralar araç bakıyorum plakası olunca çat diye kazasını öğreniyorum...

ayrıca ilanların büyük bölümü yalancı malesef çizikten boya var v.s. diyen bi çok araba en aşşa 4-5 milyarlık hasar yapmışşş...
    yeni sistem çok güzel hiç olmassa gidip ustaya göstermeden direk evden öğrenebiliyorsunuz aracın durumunu....
    (tabi koskosuz halledenlerde var ama büyük bölümünü eleyebiliyorsunuz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

plakayı gizleyenlere uyuz oluyorum
    bu sıralar araç bakıyorum plakası olunca çat diye kazasını öğreniyorum...

ayrıca ilanların büyük bölümü yalancı malesef çizikten boya var v.s. diyen bi çok araba en aşşa 4-5 milyarlık hasar yapmışşş...
    yeni sistem çok güzel hiç olmassa gidip ustaya göstermeden direk evden öğrenebiliyorsunuz aracın durumunu....
    (tabi koskosuz halledenlerde var ama büyük bölümünü eleyebiliyorsunuz)

Bide 16 kontur olmasa
  • İş yerindekilerin sorularından sıkıldığım için ben plakayı gizledim.

Çünkü millet ahret suali soruyor neden satıyon? birdaha alacan mı? vs.

Ben tanıdıklarımın sorularına muhatab olmamak için kapatıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

Bende plakamı gizlerim. Arkadaşın dediği gibi adam bütün bilgileri alıp sahte plakayla istediği haltı yiyecek. Sonra ceremesini ben çekeceğim. Olmaz öyle iş.

Söylediğiniz mantıklı değil ki. Park halindeyken biri gelip Plakanızı görmüyormu sanki.

Misal benim aracım kırmızı Getz. Adam oturduğu yerden onlarca kırmızı Getz bulabilir. Ama bütün gün gezipte kırmızı Getz arayacağını sanmıyorum açıkcası. İnternette herşey elinin altında sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimBeam -- 27 Ağustos 2009; 11:28:02 >

• Sokakta da gizlesinle bari. Plaka gizlemenin hiçbir mantığı yoktur ve 2 sebebi vardır. Bir, "millet giziliyor ben de gizleyim" düşüncesi. İkincisi ise arabanın kazası var sigortadan araştırıp bulmasınlar düşüncesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Sokakta da gizlesinle bari.

öylesini yapanlarda var:

İLANLARDA PLAKA NEDEN GİZLENİR VE NEDEN DETAY YAZILMAZ ?

İLANLARDA PLAKA NEDEN GİZLENİR VE NEDEN DETAY YAZILMAZ ?

paint felan uğrasmamış, plaka orjinalinden gizli

• plaka kopyalama gerekçesi cok sacma, aynı aracı sokakta da binlerce insan görüyor, plakayı hiç takmayın madem.

ayrıca arayan adam sordugu zaman söylemem mı diyeceksin gizlediğin zaman, gene mantıksız, o kadar kopyalamaya kafayı takan gelip arabaya bakıp ezberleyip gidebilir sen de bakarsın ancak.

adı ustunde gizlemek, gizlemek istedigi birşeyler olan arabayı gizler.

modifiyeli motorlarda ise yasal olanın ötesinde eklemeler yapıldıgı için gizlerler o da y.dışında olan bir olay zaten, onlar yapıyor biz de yapalım demenin manası yok sormadan araştırmadan sorgulamadan.

trafikte it dalaşı yapma gerekcesi daha da komık, ne yanı ben biriyle dalaştım o da beni bulmak için onlarca ilan sitesinden benim arabamı mı aratacak o da "inşallah aynı zamanda satılık ilanı da vardır" acizce düşüncesi ile. it dalaşında plakanı ezberleyen bir adam o kadar bulmaya kafayı taktı ise internetten aramaz çok daha basit yöntemler var, bu gerekçe komikten öte bir gerekçe.

yaygınlaşmasının da yegane sebebi: "yaptıgı seyi neden yaptıgını sorgulama alışkanlıgına" sahip olmayan milletimizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

başlık atılmış plaka neden gizlenir diye , biz de neden gizlediğimizi yazdık bir de fırça yedik , diyosunuz ki gidin kendinize ayrı başlık açın.İyi de başlığı niye açtınız o zaman.

Sokakta da plakamı kopyalarlar doğru ama sokakta benim arabamın motoru, beygiri , orjinal renk adı , donanımı ayrıntısına kadar görülmüyor. Ayrıca sokakta adım soyadım , semtim tepede yazmıyor.

Alıcı beni bir arasın önce alıcı olduğunu belli etsin, kimmiş, neymiş ne iş yapıyormuş bir öğrenelim ciddi alıcı ise veririz plakayı zaten gelir görür istediği yerden baktırır. C maximi alan kişi temiz kağıdını gitti kendi aldı.

Ben bugüne kadar araba ilanlarımda tek kelime yalan yazmadım. Plakamı gizlediğim için almayacak olanlar kendi bilir...

bu ne kadar saçma bir düşünce böyle! düşünmeden yazılmıştır diye umuyorum. arkadaşım adam senin arabanın plakasını park ettiğin yerde görmüyormu? yoksa plakayıda yanındamı taşıyorsun? adam senin plakanı zaten görüyor girer netten trafikten rengini zartını zurtunu görür, adam arabanı dışarda görüğü için zaten donanımına da bakar, modelini yazdığı zaman nette zaten standart donanımınıda görür.
    gider sigortaya plakayı verir kimin üstüne olduğunu o arabanın kazasını şuyunu buyunuda öğrenir.
    eee sen netten ilan ver plakanı gizle, sokakta millete göster sanki dolandırıcılar sadece nette dolaşıyor.birader sokaklar dolandırıcı kaynıyor, al plakanı evine koy da aman kimse görmesin maazallah kopyalanır falan. bu ülkede polis yok ya anlaşılmaz kopyalandığı. sen al evinde sakla plakayı, trafik sorarsa, dur eve gidip bir koşu alıp geleyim dersin
    netten plakayı göstermekle hiçbir kanuni zararınız olmaz. aksine herkes plasını gösterirse bir kanunsuzluğu önlemiş olursunuz.
    dürüst insan zaten plakayı gizlemez (cahilliğinden gizleyenleri tenzih ederim). öyle bana güvenmeyen almasın diyenede itibar edilmez. önce sen güveneceksin güven vereceksinki karşındaki de sana güvensin.
    ben şu an bir araba alacağım. plakası gizlenenleri es geçiyorum. ne adamı arayıp sorarım ne gider bakarım. biri demiş alıcysan telefon eder sorarsın. arkadaş dolandırıcının telefonu yokmu? o arayıp soramazmı plakayı? dolandırıcı arabayı görme maksadıyla gidip plakayı alamazmı?
    ya bu kadar cahil olmamalı insanlar. bizde internet hala öcü olarak görülüyor.
    o zaman araba pazarında plakayı çıkarmak lazım hatta arabayı bile götürmemek lazım. ne olur ne olmaz biri arabanın resmini falan çeker birşeyler yapar
    bu kadar komik olmayın arkadaşlar
    plaka gizlenmesine karşıyım. gizleyeninde birşeyler gizlediğini düşünmek çok normaldir.
    arabanın plakasını rengini göstermekle kimse dolandırılmaz. ama göstermemekle dolandırıcılık yapılmak isteniyor OLABİLİR!
    şimdi sokağa çıksam bir sürü araba park etmiş duruyor, alsam 5-10 tanesinin plakasını netten yada şubeden baksam dolandırmışmı olacağım? sonrada sigortacı arkaşıma gitsem versem plakayı ya şuna bir bak bakalım kimmiş neyin nesiymiş kazası kötüsü varmı desem. neyi engellmeiş olacaksın? istediğin kadar nette plakanı gizle, maymunun kıçı gibi dışarda açıkta duruyor plaka!
    cahillik başka birşey değil!
    plaka neden gizlenir:
    1. adam dolancırıcıdır
    2. adam arabanın kazasını gizlemeye çalışıyordur
    3. adam değişik fiyatlarda ilan vermiştir.
    4. adam cahildir

yok o soruyor bu soruyor diye gizlemek bana çok saçma geliyor. zaten arabayı satılağa çıkaran kişi konu komşuya arkadaşlarına söyler ki belki biri alır diye. kimsenin sormasını istemiyorsan arabanı satmayacaksın. neden satıyorsun diye soruyorlarmış. eee sattıktan sonra araban nerde yahu demeyeceklermi?
    bu bahanenin altında bile hile hurda kokusu yatıyor (yazan arkadaşı kastetmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerhan82 -- 17 Ekim 2009; 9:45:05 >

• istediğinizi söyleyin çoğunuzun internetin ne olduğunu bilmediği dönemden beri sahibinden com üyesiyim yıllardır arabalarımı orada satarım. hepsinin plakasını gizledm. hepsi satıldı .hepsini de doktordan diye sattım..alıcılar güvendi aldı, sen almazsan senin bileceğin iş ...daha yeni kayınpederin 93 corollasını plaka gzileyerek sattım (onu doktordan diye satmadım).

Organize suç şebekesi misiniz anlamadım bu başlık niye uzatılıyor niye tüm arabaların plakalarını elde etmeye çalışıyorsunuz. isteyen plaka gizler isteyen gizlemez sana ne..Kaç tane araba aldın bu kadar meraklısın plaka açtırtmaya...

Bugüne kadar hiç bir ilanımda tek kelime yalan yazmadım...Alıcıysan ararsın işte o kadar...3. cümlede zaten dürüstlüğümü görürsün..nekeslik etme 2 kontöre de kıy canım milyarlık araba alıyorsun 25 kuruşluk kontörden mi imtina ediyorsun..

plaka görmek isteyenleri araba pazarlarına havale ediyorum..istediğiniz arabaların plakasını görürsünüz..

benim evinde oturduğu yerden üçkaatçılık sahtekarlık yapacaklara servis edecek bilgim yok.beğenmiyorsan benim arabamı alma ...İŞTE o kadar...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.