Şimdi Ara

İLANLARDA PLAKA NEDEN GİZLENİR VE NEDEN DETAY YAZILMAZ ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
2
Favori
41.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: boramat

plaka aleni birşeydir ve gizlenmesi yasaktır , silik plaka ile gezmek suçtur,
    sokaga çıksanız binlerce aracın plakasını zaten görürsünüz neden kötü niyetli adam internetten araç plakası ile kötülük yapsın ki çıkar sokağa istediği modeli aracı seçer???

herkes satış ilanlarında artniyetle elbette plaka gizlemez ama gizlenmesi hoş bir durum değil,
    plaka ile araç üzerinde rehin olup olmadıgı öğrenilir,
    buna bir de şasi no eklenirse herşeyi incelenebilir,

ben plakası gizli araçlara hiç bakmam bile, plaka gizleyenler aşağıdakileri yapaiblir,

başkasının aracını satarlar
    başka bir sitedeki ilanı daha pahalıya satıp farkı alaiblir,
    araç kiralayıp satabilir, satamayacağı için komisyon alır kaçarlar,
    vs.vs.
    dikkatli insanlar plaka ile birçok şeyi öğrenip ilan sahibini siteye şilayet edip ilanı iptal ettirebilir vs..

dha önceleri plaka gizleyen 3-4 aracı görmeye gittim ve hesinde sorun çıktı, kimi sahibi değil kimi takla atmış vs...

araç satarken ilanda plakayı vermenin ise hiçbir sakıncası yoktur,
    satış işlemi yok da bir inceleme için resimler sözkonusu ise de plakayı vermenin deşifre olmanın bir anlamı yok...

adam ilan vermiş: kazasız sorunsuz değişeni yok orijinal halde diyor. arkadan ekliyor çamurluk değişti, karbüratör motor yenilendi. ya allah aşkına bunların olduğu bir araba nasıl orijinal olabilir yada nasıl değişen yok diyebilirsin. adam diyorki çok az birşey güneş yanığı var resme bakıyorsun kaporta macundan yapılşmış sanki.
    ilan veren her detayı vermeli sorun ne ise değişen ne ise yazmalı ve dürüst olmalı. korkacak birşeyi olmayan adamın gizleyecek birşeyide yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerhan82 -- 17 Ekim 2009; 12:03:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cerhan
    .
    .
    ama insanların satın alacakları yada almayı düşündükleri araç için o araçla ilgili herşeyi öğrenmeye hakları var. kimse seni aramak zorunda değil..
    .
    .

herşeyi öğreniyor zaten yazıyorum , plakamı da ararsa öğrenir..niye beni aramak zorunda değlmiş ki anlamadım..milyarlar verip araba alacak bir arasın bakalım ..Ciddi alıcı zaten arar..Plakamı gizzlyorum ki ciddi alıcı ile dolandırıcı-laf olsun diye soran arasında fark olsun..

quote:

ne yani plakanı gizledin dolandırılmamak bir sakata gelmemek için, bende seni alıcı olarak aradım telefonla sende plakayı verdin, neyi halletmişsin oldun? resim model donanım zaten ilanda veriyorsun plakayıda telefonda verdin, senin mantığına göre şimdi dolandırıcılık yapılmazmı? böyle saçma mantıkla nasıl yaşıyorsun hayret!

nesi mantıksız ki...arayana inanmazsam zaten plakayı da vermem gel gör derim gelip görür. anca öyle yapar dolandırıcılığını
    adam illa dolandıracaksa ben dediğin gibi sokakta da yapar ama en azından şimdi kendimi plaka verenlere göre avantajlı yapıyorum. Dolandırıcı açınca interneti plakası gizli olanları boşverir plakası açıklara yapar yapacağını ben yırtarım..

quote:

senin bu konunun konuşulmasından rahatsız olman şüphe çekici.
    yazmak istemiyorsan girme foruma, okumak istemiyorsan girme bu başlığa ne yaparsan yap kimse sana neden yazmıyorsun demez, ama burada yazılanlara karışma.
    neden ısrarla bu konunun kapatılmasını istiyorsun? sanki insanları uyandırmayın der gibisin.

ayrıca her ne kadar ben senden kat be kat az mesaj yazmış olsam (buna sebep yurtdışında olmamdı fırsatım olmuyordu) senden daha önce bu foruma üyeyim. senin mantığınla gidersek ben senden daha tecrübeliyim. sen bu forumu bilmezken belkide interneti bilmezken ben üyeydim (senin mantığınla bunları söylüyorum)

ayrıca gizlemek sende hastalık sanırım. misal üyeler bana email atabiliyorken, sen emailinide gizlemişsin. benim yaşadığım şehir açıkken, sen onuda gizlemişsin. saklayacak çok şeyin var anlaşılan. bir psikoloğa görünmelisin bence :)

bence süreki olarak belli aralıklarla 3-5 mesajı olanların gelip bu başlığa girip (nereden buluyorlarsa) , plaka gizleyenleri suçlaması düşündürücü..Yani niye sürekli olarak insanları plaka açtırmaya zorluyorsunuz ben anlayamıyorum. En fazla dersin ki ben plakası gzili arabaları almıyorum olur biter. herkes de kendi karar verir, isteyen açar isteyen gizler..Plakasını gizleyenleri neden sürekli olarak suçluyorsunuz..

Bu forumda beni bilen biliyor. Şahsen tanıdığım kişiler var..Bütün mesajlarımda yaşadığım yer yazıyor...Forumlar böyledir arkadaşlık ortamıdır. girersin biraz mesaj yazarsın kabul görürsün, tanınırsın...i nsanları seni şehrini adını arabanı bilir...

bak 5 tane mesajınla gelmişsin. benim profilimi incelemişsin. Ben hiçbirinizinkine bakmadım. Kimmiş acaba kötü niyetli olan.Bak daha bugün biri bana adımla hitap etti ve mesleğimi de daha iki mesaj üstte yazdım...iyi ki de emalimi vermemişim..Sen şimdi yeni kayıt olmuş bir ,psikopat olsan veya kötü niyetli biri olsan alırdın emalimi her türlü spamı, küfürü yollardın veya forumun tüm üyelerinin emailini toplar bir hacker a satardın...

Anladık plakamızı kapatırsak sanki arabada birşey varmış da gizliyormuş gibi oluyormuşuz..Tamam öyle olsun sen benim arabamı alma ..okey arabamı alma ama beni de eleştirme, suçlama, diğer insanları plaka açmaya zorlama ...bırak herkes kendh iradesiyle karar versin

• isteyen plakasını gizler, istemeyen gizlemez...
    istemeyen plakası gizli diye arabayı almaz... çok merak eden gider bakar arabaya...
    plakasını gizleyene veya gizlemeyene kötü söz söylemek , kimsenin haddine düşmez...
  • Ben sahibindende 2 araba sattım 2sininde plakası açıktaydı ve müşterilerilerde ilk beni aradılar diğer ilanlardan biraz daha pahalı olmasına rağmen , herkez şeffaflık istiyor ve en azından sorgu.trafikten sorgusunu yaptırıyor, kaskoya sorduruyor,yetkili servise sorduruyor vs.. bende araç baksam mutlaka plakası herşeyi açık olan arabaya bakarım .

Anlıyamadığım konu ise şu , deniyorki plaka bilgileri kullanılabilinir... Açık oto pazarlarına insanlar binlerce araba getiriyor plakalarının üzerinde gazete kağıdımı örtülü acaba ? veya galericiler siteleri var bilmem kaç katlı , kaç tane galeri kaç bin tane araba olduğu belirsiz , çoğununda plakası ortada . Adam plaka istese çıkar bir oto pazarına galericiler sitesine 1000 tane plaka alır geçer öteki tarafa veya çıkar trafiğin içine yanındada kağıt kalemli insan, yazarda yazar , sahibindendekiler plaka da , yolda trafikteki araçlar plaka değilmi yani? anlıyamıyorum , bence bu pesimistliği bırakmak lazım , ülkemizde herşeyden bir çekinme hali var, illaki başımıza birşey gelirr amannnn diye bir düşünce var . Bence ticaretde açık olunmalı, ben en azından plakası açık olmayan araçları incelemiyorum bile . İnsanın kendini güvene alması gerekli birşeydir, ne bileyim rehinli araç almamak , noter satışı olmadan anahtarı vermemek , paranın tamamını almadan noter satışı yapmamak araç vermemek , arabayı yetkili servise birlikte göstermek ,çek senet vs.. kabul etmemek , ama bu plaka gizlemek çok saçma .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KemalKSK -- 17 Ekim 2009; 12:55:45 >

• yavv onu da anladık IQ muz yeterli ..evet sokakta da plakamız alınıp kopyalabilir...ama internette açmanın farkını niye anlamıyor gibi yapıyorsunuz...Elbette kartal açık pazarına dolandırıcı gider plaka alır ama fiziksel olarak görüp yapana zaten yapacak bşey yok...Adam beytüşşebapta açacak interneti bulacak plaka sahibinin adını bu model araba var... sahte evrak zart zurt satacak birine çenc arabatyı senin adın ve plakanla..trafk bakacak her şey doğru...

İNTERNETTE PLAKAMI GİZLEYEREK TÜM DOLANDIRICILARDAN DEĞİL SADECE İNTERNETTEKİ DOLANDRICILARDAN SAKINIYORUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

Ben sahibindende 2 araba sattım 2sininde plakası açıktaydı ve müşterilerilerde ilk beni aradılar diğer ilanlardan biraz daha pahalı olmasına rağmen , herkez şeffaflık istiyor ve en azından sorgu.trafikten sorgusunu yaptırıyor, kaskoya sorduruyor,yetkili servise sorduruyor vs.. bende araç baksam mutlaka plakası herşeyi açık olan arabaya bakarım .

Anlıyamadığım konu ise şu , deniyorki plaka bilgileri kullanılabilinir... Açık oto pazarlarına insanlar binlerce araba getiriyor plakalarının üzerinde gazete kağıdımı örtülü acaba ? veya galericiler siteleri var bilmem kaç katlı , kaç tane galeri kaç bin tane araba olduğu belirsiz , çoğununda plakası ortada . Adam plaka istese çıkar bir oto pazarına galericiler sitesine 1000 tane plaka alır geçer öteki tarafa veya çıkar trafiğin içine yanındada kağıt kalemli insan, yazarda yazar , sahibindendekiler plaka da , yolda trafikteki araçlar plaka değilmi yani? anlıyamıyorum , bence bu pesimistliği bırakmak lazım , ülkemizde herşeyden bir çekinme hali var, illaki başımıza birşey gelirr amannnn diye bir düşünce var . Bence ticaretde açık olunmalı, ben en azından plakası açık olmayan araçları incelemiyorum bile . İnsanın kendini güvene alması gerekli birşeydir, ne bileyim rehinli araç almamak , noter satışı olmadan anahtarı vermemek , paranın tamamını almadan noter satışı yapmamak araç vermemek , arabayı yetkili servise birlikte göstermek ,çek senet vs.. kabul etmemek , ama bu plaka gizlemek çok saçma .

bravo bende bunu anlatmaya çalışıyorum ancak arkadaş çok fazla düz mantıkla olaya bakıyor.
    kimse kimseye zorla açın demiyor, ancak gizlemin sakıncalarını söylüyoruz, altında bityeniği olabilir diyoruz.
    kaldıki trafik şubeyi gerizekalı insanlar yerine koymaya kimsenin hakkı yok! x-rayted senin plakanın sahtesi yapılırsa hiç merak etme şube hangisi gerçek hangisi sahte anlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

yavv onu da anladık IQ muz yeterli ..evet sokakta da plakamız alınıp kopyalabilir...ama internette açmanın farkını niye anlamıyor gibi yapıyorsunuz...Elbette kartal açık pazarına dolandırıcı gider plaka alır ama fiziksel olarak görüp yapana zaten yapacak bşey yok...Adam beytüşşebapta açacak interneti bulacak plaka sahibinin adını bu model araba var... sahte evrak zart zurt satacak birine çenc arabatyı senin adın ve plakanla..trafk bakacak her şey doğru...

İNTERNETTE PLAKAMI GİZLEYEREK TÜM DOLANDIRICILARDAN DEĞİL SADECE İNTERNETTEKİ DOLANDRICILARDAN SAKINIYORUM.

plakanı evde sakla sokaktaki dolandırıcılardan da korun.

• Herkes kendi düşüncesini belirtecektir.

Bu şekilde yaklaşımlarla bir yere varılamaz.

Arkadaş size bunu belirtmiş kendi düşüncem demiş ancak hala alıntı yapıp cevap vermeye devam ediyorsunuz.

Bu şekilde konunun devamı mümkün değil.

iyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.