Şimdi Ara

İktisat çok mu boş bölüm?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar tmciyim ilerde yurtdışında çalışma hedefim var tek bu kritere bu bölüm uyuyor ama bölüme ister istemez önyargılıyım acaba kendimizi geliştirsek dünyanın finans merkezlerindeki iyi şirketlerinde çalışabilirmiyiz yoksa bankada sıradan bir memur mu oluruz

• yallah yunanistana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar tamirciyim diye okudum..iktisat bitirirsen asgari ücrete iş ararsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: tostu kaça kıstırin

arkadaşlar tamirciyim diye okudum..iktisat bitirirsen asgari ücrete iş ararsın

durum o kadar kötü mü hocam
  • TÜİK istatistiklerine göre İİBF fakültelerinden mezun olan insanların %92 ' si işsiz. Kalan %8'lik kısmın %4'ü Polis teşkilatı veya Askeriye mensubu . Yani kendi işini yapabilen %4'lük kısma girmen gerekiyor ...

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

TÜİK istatistiklerine göre İİBF fakültelerinden mezun olan insanların %92 ' si işsiz. Kalan %8'lik kısmın %4'ü Polis teşkilatı veya Askeriye mensubu . Yani kendi işini yapabilen %4'lük kısma girmen gerekiyor ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okulburak

yallah yunanistana

Geldi yine yat uyu okulun yok mu senin YALLAH YATAĞA

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediğin gibi yurtdışı için çok uygun bir bölüm. Bir iktisatçı olarak tavsiye ederim ama iyi bir okulda okumazsan iş konusunda işin zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cancagız

quote:

Orijinalden alıntı: okulburak

yallah yunanistana

Geldi yine yat uyu okulun yok mu senin YALLAH YATAĞA

Yatmak yok hocam diş hekimliği kazanacam nasip olursa

• ya çok iyi olacaksın okuldur kendini geliştirmedir falanla yada 1 yıl daha hazırlanacaksın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dunyanin finans merkezlerinde calismak derken oralara alinmak icin bazi meziyetlere ihtiyacin var misal abdde dogan okuyan bir insan kadar iyi dil konusuyor musun abd piyasasina hakim misin ayrica finans bilgisi degil saglam vitrin halkla iliskiler profosyonellik satmaktir mesela wall streette calismak orada o kadar calismak isteyen insan varken neden seni alsinlar ve istedigin sey hakkinda bir bilgin var mi once bunlari dusun. Calisabilir misin dersen sanirim calisabilirsin buradaki okudugun okulun hicbir onemi yok istersen dandik ozelde oku yuksek lisansi dunyanin en iyi unilerinde yaparsan sanirim calisabilirsin misal forumda tabela unisinde burssuz okuyup ucla'da yuksek yapan bilg muhendisi biri vardi googleda mi ne calisiyordu ama o okula girmek icin tama yakin ortalama ve yillik "ulan zaten o kadar param olsa is mis kurar kral gibi yasarim" diyebilecegin bir para veriyordu.

Sana tavsiyem yurtdisinda calismak istiyorsan ya git uniyi yurtdisinda oku yada okuma git isci ol. Para kazandikca ve cevre yaptikca adim adim daha iyi isler yaparsin ama burada 4 yil iktisat yada herhangi bir bolumu okumanin yurtdisinda bir gecerliligi yada onemi olacagini sanmiyorum bosa 4 yil gecikme olur. Misal ben iktisat okuyorum su an amerikaya yerlesebilsem okulu birakir kasiyer olarak calismaya giderim. Okulu sadece degisim programlariyla yurtdisini gorebilmemi saglayan bir arac olarak goruyorum bu acidan iktisat iyi bir bolum cunku dunyanin her yerinde var ve eger uniye baska ulkede baslama imkanin yoksa erasmus wat vs sadece uni okuyanlara sunulan ozel bir sans gidip turist olarak gezmekten cok farkli sekilde oranin vatandasi gibi o ulkelerde yasarsin sirf bunun icin bile turkiyede kalacaksan universiteye gitmek onemli. Bitirince ne olursuna gelince siniftakilerin sadece muhasebecilik ve kpssden memurluk kovaladigini gordum bir de onlar icin o kadar rakip elemeleri lazim ve alacaklari para halen yurtdisindaki copcuden az. Benim gozlemlerim bunlar ona gore dusun, ama en iyi okula gidip garanti isle cikmayacaksan trde hicbir bolumun iktisattan farki olacagini sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Dunyanin finans merkezlerinde calismak derken oralara alinmak icin bazi meziyetlere ihtiyacin var misal abdde dogan okuyan bir insan kadar iyi dil konusuyor musun abd piyasasina hakim misin ayrica finans bilgisi degil saglam vitrin halkla iliskiler profosyonellik satmaktir mesela wall streette calismak orada o kadar calismak isteyen insan varken neden seni alsinlar ve istedigin sey hakkinda bir bilgin var mi once bunlari dusun. Calisabilir misin dersen sanirim calisabilirsin buradaki okudugun okulun hicbir onemi yok istersen dandik ozelde oku yuksek lisansi dunyanin en iyi unilerinde yaparsan sanirim calisabilirsin misal forumda tabela unisinde burssuz okuyup ucla'da yuksek yapan bilg muhendisi biri vardi googleda mi ne calisiyordu ama o okula girmek icin tama yakin ortalama ve yillik "ulan zaten o kadar param olsa is mis kurar kral gibi yasarim" diyebilecegin bir para veriyordu.

Sana tavsiyem yurtdisinda calismak istiyorsan ya git uniyi yurtdisinda oku yada okuma git isci ol. Para kazandikca ve cevre yaptikca adim adim daha iyi isler yaparsin ama burada 4 yil iktisat yada herhangi bir bolumu okumanin yurtdisinda bir gecerliligi yada onemi olacagini sanmiyorum bosa 4 yil gecikme olur. Misal ben iktisat okuyorum su an amerikaya yerlesebilsem okulu birakir kasiyer olarak calismaya giderim. Okulu sadece degisim programlariyla yurtdisini gorebilmemi saglayan bir arac olarak goruyorum bu acidan iktisat iyi bir bolum cunku dunyanin her yerinde var ve eger uniye baska ulkede baslama imkanin yoksa erasmus wat vs sadece uni okuyanlara sunulan ozel bir sans gidip turist olarak gezmekten cok farkli sekilde oranin vatandasi gibi o ulkelerde yasarsin sirf bunun icin bile turkiyede kalacaksan universiteye gitmek onemli. Bitirince ne olursuna gelince siniftakilerin sadece muhasebecilik ve kpssden memurluk kovaladigini gordum bir de onlar icin o kadar rakip elemeleri lazim ve alacaklari para halen yurtdisindaki copcuden az. Benim gozlemlerim bunlar ona gore dusun, ama en iyi okula gidip garanti isle cikmayacaksan trde hicbir bolumun iktisattan farki olacagini sanmiyorum.

hocam burada boğaziçi bilkent gibi iyi üniversiteleri bitirip yurtdışında burslu master yapıp bu şirketlere giremezmiyiz? üni önemsiz demişsiniz o zaman millet en kötü üniversiteye gidier orada ortalama yapmak daha kolay nasıl olsa sizede bu durum garip gelmiyor mu lisans eğitimini başka ülkelerde alacağım paraya iyi bir ülkede master yaparım eğer burs çıkmazsa öyle düşünüyorum vitrin halka ilişkiler diye bahsetmişsiniz pek birşey anlamadım bu dediğinizden doğrusu yani kısaca hocam londrada iyi bir ekonomist olmak çok mu zordur?

• En önemli MADDE bölümünü severek oku sonra ben niye işsizim deme!

1-Eğer para ve borsa ile ilişkin merakın varsa İktisat oku eğer yoksa okumak için OKUMA!
    2-Bölüme başladığın zaman iş ilanlarına bak neler istiyorlar?
    3-Stajın varsa staj yaptığın yer ile aranı iyi tut.
    4-Ekonomiyi iyi takip et, ekonomi kitapları oku, kıyaslama yapabil, sermaye kontrollerine bak.
    5-Arz,talep dengesine bak, örneğin; bir pazarcı gibi düşün daha sonra müşteri gibi düşün neyi nasıl kaça nerede satarsın veyahut alırsın?
    6-Dört yıllık fakülteyi bitirip hadi beni işe al diyemezsin!
    7-Okulu bitirdiğinde birşeyleri biliyor ol işe girdiğinde meraklı ol işi öğrenmeye bak.
    8-Gerekirse Ücretsiz staj yap yaz dönemleri işi öğren.
    9-Başka bir yerde işi girdiğinde işi biliyor olarak gir ki evet bu çocuktan meyve yeriz desinler.
    10-Hukuki aşamaları öğreni iktisat her ne kadar para da olsa paranın da bir hukukiyeti var.

2. Sınıf İktisat öğrencisiyim.

• Turkey dediginde aklina hindiden baska birsey gelmeyen kimsenin ne oldugunu bilmedigi orta doguda bir ulkenin 500. olan en iyi okuluna gitmenle 500000. olan dandik e5 universitesine gitmen arasinda hicbir fark yok cunku onlarin gozunde ikisi de bes para etmez. Sadece notlara ve varsa yeteneklerine bakar oyle alirlar. Adam adini bile hatirlamadigim dershane gibi ozel uniyi 1.likle bitirip uclaya gitti ne odtululer ne bilkentliler oraya kabul alamadi %0 bursla baraji gecip uniye giren adam kabul aldi cunku turkiye sinirlarindan ciktiginda ygs lys gibi sacma sapan sinavlarda ne aldigin kimsenin umrunda degil.

O anlamadigin cumlede diyorum ki senin dunya finans merkezinde calismanin gidecegin okulda ogreneceklerinle alakasi yok wall streetin temeli pazarlamadir, kendini iyi sunmadir, halkla iliskilerdir. Sen ister piyasalari cozmus 1 yilda %500 kar yapan biri ol ister ekonomi hakkinda binlerce tezin olsun finans kuruluslarinda aranan ozellik bu degildir musterilere kendini nasil pazarladigin, onlari nasil ikna ettigine bakarlar sadece. Bunun icin de londradaki bir finans kurulusu neden senin okuyacagin okulda okuyan binlerce ingiliz rakibin varken turkiyede dogmus ingilizce ogreneli birkac yil olmus birini alsin? Finans kuruluslarinda yapilanin kot pantolon satmaktan farki yok senin turkiyede dukkanin olsa turk saticiya mi kot pantolon sattirirsin turkceyi yeni ogrenmis afrikaliya mi? Muhendislikler vb icin gidip en iyi okullarda isin egitimini alman iyi yerlerde calismani saglayabilir ama en iyi ekonomi okulunda da okusan sana finans kuruluslarinda ise girsen ne yapcagin anlatilmaz ekonomi anlatilir finans kurulusu senden akademik ekonomik bilgisi degil musterilerle iyi iliski ister, o ulkedeki musterilerle bambaska kulturde buyumus birinin de isi zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Turkey dediginde aklina hindiden baska birsey gelmeyen kimsenin ne oldugunu bilmedigi orta doguda bir ulkenin 500. olan en iyi okuluna gitmenle 500000. olan dandik e5 universitesine gitmen arasinda hicbir fark yok cunku onlarin gozunde ikisi de bes para etmez. Sadece notlara ve varsa yeteneklerine bakar oyle alirlar. Adam adini bile hatirlamadigim dershane gibi ozel uniyi 1.likle bitirip uclaya gitti ne odtululer ne bilkentliler oraya kabul alamadi %0 bursla baraji gecip uniye giren adam kabul aldi cunku turkiye sinirlarindan ciktiginda ygs lys gibi sacma sapan sinavlarda ne aldigin kimsenin umrunda degil.

O anlamadigin cumlede diyorum ki senin dunya finans merkezinde calismanin gidecegin okulda ogreneceklerinle alakasi yok wall streetin temeli pazarlamadir, kendini iyi sunmadir, halkla iliskilerdir. Sen ister piyasalari cozmus 1 yilda %500 kar yapan biri ol ister ekonomi hakkinda binlerce tezin olsun finans kuruluslarinda aranan ozellik bu degildir musterilere kendini nasil pazarladigin, onlari nasil ikna ettigine bakarlar sadece. Bunun icin de londradaki bir finans kurulusu neden senin okuyacagin okulda okuyan binlerce ingiliz rakibin varken turkiyede dogmus ingilizce ogreneli birkac yil olmus birini alsin? Finans kuruluslarinda yapilanin kot pantolon satmaktan farki yok senin turkiyede dukkanin olsa turk saticiya mi kot pantolon sattirirsin turkceyi yeni ogrenmis afrikaliya mi? Muhendislikler vb icin gidip en iyi okullarda isin egitimini alman iyi yerlerde calismani saglayabilir ama en iyi ekonomi okulunda da okusan sana finans kuruluslarinda ise girsen ne yapcagin anlatilmaz ekonomi anlatilir finans kurulusu senden akademik ekonomik bilgisi degil musterilerle iyi iliski ister, o ulkedeki musterilerle bambaska kulturde buyumus birinin de isi zor.

o uclaya giden birde bursla gitti ameriakaya peki yurtdışında iyi bir üniversitede master yaparsamdamı şansım yok hocam

• Top 6 kapsamındaki üniversitelerden mezun olmayacaksan (Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Koç, Sabancı) okuma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.