Şimdi Ara

Ikıncı elin gazi bitmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
4.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fırsatçılık yapıp kar peşinde koşan ikinci el sahipleri ilanlarinin sari siteyi zengin etmekten başka bir işe yaramadigini anlamaya başladı . Şöyle bir gezdigimde süresini dolduran vatandaş üzerine 10 daha koyarak yeni ilan açıyordu. Ford'tan örnek vereyim :
    Kuga 1.5 tdci stline donanımda 2 aydır ayni araçlar var.Ilani biten üzerine koyup yine acıyor.Sonuc "öylece bekliyorlar"Beklesinler
    Aynı durum focus için passat için honda civic dizel için de geçerli.
    Adam dizel oto focusu 185 ten 210'a çıkarmış.Seramik yatırmışmış fiyatı da ondan artacakmismis .Güler misin aglar misin
    Almayın arkadaşlar
    Keşke ilan verme ücreti 500 lira olsa da aracını gerçekten satmak isteyenle sazan avına çıkan belli olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 16 Ocak 2020; 22:53:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 16 Ocak 2020; 23:1:7 >
  • Aralık sonunda favoriye aldığım her araç satılıyordu. Ocak başından beri favoriye aldığım hiç bir araç satılmadı. Sanırım piyasa yavaş yavaş oturacak .
    Bir ilan hatırlıyorum aralıkta 110 su satamadı Şuan 130 yine satamıyor .

• bence yaz ve bayrama doğru artar :) devlet hiç birşey yapmadan beklıyor
  • Yav faizler düştü yine, piyasa aynı aralık ayı sonundaki gibi patlayacak.Bayiler vızır vızır araç getirecek.Suan araç almak için çok uygun ortam emin olun daha da artacak.

• Bencede şuanda sıfır araç alma zamanı tabiki maddi durumlar elveriyorsa.ikinci el ise bence çok yüksek acele edilmeden beklemeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 ay önceki fiyatlar bile birbirini tutmuyor. Yazın artacak kanaatimce. Bayram öncesi özellikle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sileceğin ilk kademesi bozuldu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de ne ikinci el ne de sıfır fiyatlarının düştüğünü ömrü hayatım boyunca görmedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eylül ayinda 82 bin TL'ye b7 Passat aldık abime comfortline 2 parça boya var sağ kapılarda geçen galerici 93 teklif etti sahibinden.coma baktım 100-105 arası gidiyor piyasa 3 ayda nasıl bu kadar uçtu anlam veremiyorum bu devirde bindigin aracın kıymetini biliceksin.

• Küfrede küfrede alınan maldan hayır gelmez. Satanda hayrını çok zor görür. Gram aklı olan aracını evini mucbir sebep yoksa satmaz.
    Yeni araç alacak adam ise zaten silleyi yemiş. Muhtemelen kredi ile alacak. Aklı yitirmiş gibi borçlanmanın bir gün çok şis batağa sürükleyeceği bes belli. Yanılırım inşallah.

• Yahu nereye düşüyor fiyatlar yükseldikçe yükseliyor mübarek Şahin bile Reşat altını olmuş resmen

• haftalık fiyatlar düşecek dozumuzu aldığımıza göre haftayı kapatabiliriz

• İkinci el ağlama duvarı diye bir genel başlık ya da bölüm açılsın da biz de kurtulalım.
  • Favorilerinizde 15 ocak itibariyle yer alan araçlar 15 şubat'ta %20'ye varan fiyat artışı yaşanacak.

Fiyatlar YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Sebepler:
    1. 2020 fiyat listeleri açıklanacak
    2. Sıfır araba bulamayan filolar 2020 model sıfır araçları talan edecek, gelir gelmez alacak
    3. Sıfır araba bulamayan vatandaş 2. elde talep patlamasına neden olacak
    4. Şubat zammı ile olmayan arabalara zam gelecek

Deney: 1 ocak itibariyle çıktısını aldığım favori otomobilin piyasası %10 arttı bile.
    Eski fiyatlar geri gelmiyo

Siz de deneyin, not alın ve fiyat artışını görün
  • Fiyatların şişmesinin asıl sebebi sıfırdaki karaborsacılık. Sıfırını bulamayınca millet 2. ele saldırdı. 2020 ler gelmeye başlayınca dengeler değişecek. Ayrıca şuan eldeki araçlar da 1 yaş yaşlandılar.
  • Almayın bakın izleyin nasıl düşücek.

• Antalya kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle size katılıyorum. Şuanda 0 araç bulan alıp sarı site de satmak için koyuyor. Örnek olarak bu hafta 185.000tlye çok yakın bir arkadaşımıza araç aldık. İnanın satmak bile istemedi bayii. Haklıda çünkü kontrol edemez hale geldik dediler. Şansımıza da bir araç buldular. 185.000tlye aldığımız araç için galerici 205e şuanda alıcı ! ve diyorki abi 220'e alıcım hazır. Yani delirmiş herkes. Bu nasıl bir ticaret anlayamaz oldum. Gerçekten sapıttı ortalık. İnsanları da anlayamıyorum. Gerekirse azıcık bekleyin. Bir otursun piyasa. Hak veriyorum. Sürekli bir yükseliş var. Ancak bir yer de bu son bulacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkolo88

Kesinlikle size katılıyorum. Şuanda 0 araç bulan alıp sarı site de satmak için koyuyor. Örnek olarak bu hafta 185.000tlye çok yakın bir arkadaşımıza araç aldık. İnanın satmak bile istemedi bayii. Haklıda çünkü kontrol edemez hale geldik dediler. Şansımıza da bir araç buldular. 185.000tlye aldığımız araç için galerici 205e şuanda alıcı ! ve diyorki abi 220'e alıcım hazır. Yani delirmiş herkes. Bu nasıl bir ticaret anlayamaz oldum. Gerçekten sapıttı ortalık. İnsanları da anlayamıyorum. Gerekirse azıcık bekleyin. Bir otursun piyasa. Hak veriyorum. Sürekli bir yükseliş var. Ancak bir yer de bu son bulacak...
    Saçma bir duruma dönüştü?

• Hep kötü taraftan bakmamak lazım
    1. madde fiyat listesi açıklanması piyasadaki belirsizliği azaltabilir ve beklenen artış olmayabilir ve 2. eli düşürebilir
    2. madde de belirttiğiniz filolar sıfır araçları alıra ellerindeki araçların bir kısmını 2. el olarak piyasaya satacak. Dolayısıyla 2.elde araba fazlası olması lazım, fazlalıkda indirimi beraberinde getirmesi lazım.
    3. madde 2. maddenin kötü senaryosu gerçekleşirse olur.
    4. madde bu saatten sonra istediği kadar zam gelsin millet kredi çekip aldığı arabayı 0 faiz ile almıyor. Kimse ekstradan ekstradan faize para ödeyemez çünkü artık arabalar için küçük miktarda krediler çekilmiyor malum fiyatlar uçtu.

Deney yaptığınız durum çok farklı orada belli başlı ötv vs indirimleri bittiği için oldu. Şubatta ötv ye ekstradan zam geleceğini düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.