Şimdi Ara

ikinci elde yeni masraf kapısı, devlet vergi peşinde.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl önce yürürlüğe giren Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde ikinci el motorlu araç alım satımına çekidüzen verilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yetkilendirildiğini hatırlattı.

3 bin kilometre ya da 1 aya kadar garanti

Yönetmeliğe göre, ikinci el alım satımda ekspertiz zorunluluğu getirildiğini anlatan Yanık, satıcının aracıyla ilgili ekspertiz yaptıracağını ve bunu taşıtın görülebilir bir noktasına asacağını belirtti.

Yanık, aracı satan kişinin 3 bin kilometre ya da 1 aya kadar garanti vereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
    "Geçen yıl el değiştiren 5,5 milyon aracın sadece 2 milyonu bu devlete vergi olarak döndü. Araç bayileri ve galeri esnafının bu pazardaki payı 1,5-2 milyon. Diğer 3,5 milyon aracın satışı ise ise hiçbir sorumluluk altına girilmeden vatandaşların kendi arasında yaptığı ticaret. Şimdi bu yönetmelik devreye girince ikinci elde alım satıma kısıtlama getiriyor. Dolayısıyla bu işi işinin ehli insanlar yapacak. Bu yönetmelik sektörün gelişmesinin yanı sıra devlete de ciddi vergi akışı sağlanacak."

“Ekonomiye ciddi vergi akışı olacak"

Araç ekspertizlerinin şu an 50 ila 250 lira arasında değiştiğini belirten Yanık, "Bu yönetmelik çıktıktan sonra ekspertiz merkezleri kendilerine çekidüzen verecek, baktıkları araçlara kefil olacakları için fiyatlarda oynama olabilir ama sektörde de ciddi anlamda hatalar düzelir. Ayrıca bu düzenlemeyle Türkiye ekonomisine ciddi bir vergi akışı olacak. Galericinin keseceği fatura ve ekspertiz maliyetleri eklendiğinde araç başı bin lira maliyet binecek." ifadelerini kullandı.
    http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/ikinci-el-otomobil-satisi-yapanlar-icin-yeni-donem/137343/

• Otokent gibi galericilerin dibindeki ekspertiz merkezlerine nasıl güvenilecek? Adamlar ne istersen yazıyor benim arabayı pert gibi de gösterir, sıfır kilometre gibi de.
  • Ikinci ele %18 satis vergisi gelmeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci ele ekstra %50 ÖTV daha eklenmeli.

Al-satçılardan geçilmiyor memleket.

Noter satış sırasında herkesten %50ÖTV eklesin.

En azından görgüsüzlükler ve al-sat işi büyük oranda biter.
  • Herkes sıfır araç alsın diye uğraşıyor devletimiz ne güzel
  • 1990larda düşünülmesi gerekenleri 2010larda düşünüyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet vatandaşın ciğerini sökmekte kararlı anlaşılan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Devlet vatandaşın ciğerini sökmekte kararlı anlaşılan

Devlet değil hükümet. Devlet sadece bir aygıttır ve bu aygıtı hükümet kullanmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

quote:

Devlet değil hükümet. Devlet sadece bir aygıttır ve bu aygıtı hükümet kullanmaktadır.

Haklısınız ben resmi büyük görmüşüm

• bir yandan saray, suriyeliler ve mersedeslerin gideri gırtlağa kadar dayanmışken bir yandan da çalışıyorlar refah düzeyini sağlamak için.
  • SARAY diye saçmalayanlar GEZİ yağmasının ve FETÖ darbesinin faturasını hiç merak etmezler. Çünkü konforları ve ezberleri bozulur o zaman.

• quote:

Hocam o.işi hakan'ın iyi yaptığını söylüyorlardı

• İkinci el araçlarında sıfır araçlarında 18 KDV 18 ÖTV si olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    Kaç oda tahsis edildi adınıza saraydan?

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

Hocam o.işi hakan'ın iyi yaptığını söylüyorlardı

Bunlarda hakan dan gördü ne olduysa ondan sonra oldu zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: EternalFK

Kaç oda tahsis edildi adınıza saraydan?

Ne odası yahu...Sarayın 500 metre yakınına bile yanaştırmazlar bunları...Bunlar boş beleş adamlar...
    Buralarda bedavaya amigoluk yaparlar anca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

SARAY diye saçmalayanlar GEZİ yağmasının ve FETÖ darbesinin faturasını hiç merak etmezler. Çünkü konforları ve ezberleri bozulur o zaman.

Konyalı bir süzme daha. Zaten Konyalı olmasa şaşardım. Bütün süzmeleri (maalesef ben de Konya doğumluyum) burada toplamışlar. Gezi ve Fetö faturalarıymış. Fetö aslında iyi adammış, beni kandırmışlar dese birisi, ertesi gün ölesiye savunacak bir Konyalı.

Hani fetöyü Türkiyenin başına bela eden de kendileri değil. Bu kadar kazma olmayı nasıl becerebiliyorsunuz, hala merak ediyorum.
  • +Ötv var KDV var MTV var
    -Karışık var mı ?
    +Var
    -Yükle

Ötv çok güzel olmuş elinize sağlık biraz daha kulak arkama alabilir miyim ? Merci beaucoup.
  • Youtube'da Japonic diye bir kanal var, bir videosunda Japonyadaki ikinci el araç satışını gösteriyordu. Adam örnek olarak bir ekspertiz kağıdı gösterip sonra aracın yanına gitti, eksper kapıda göçük var demiş adam kağıdaki göçüğü zorla buldu... Eğer bizdekilerde aynı kaliteye ulaşırsaki hiç sanmıyorum o zaman gönül rahatlığı ile ikinci el araç alabiliriz, o zamana kadar galericimi aman uzak dursun.

İşini hakkı ile yapan dürüst galericileri tenzih ediyorum...

• ikinci elde vergi kaybı ülkemiz ekonomisi için ciddi zarar oluşturuyor. Üstelik 3,5 milyon araç az buz bir sayı değil. Araç başına ortalama 5.000 TL desek 17.5 milyar TL yapar. Bu parayla kaç tane milletvekilinin çocuklarının okul parası, kaç tane gemicik, kaç tane milletvekilinin cep telefonu parası ve kaç adet sıfır makam aracı alınır adamlar haklı tabi. Şöyle düşünün seneye 2018 model makam aracına binmek varken kim 2017 modele razı gelir.

Şaka bir yana Allah C.C. gözlerini doyursun. Madem böyle bir şey yapmak istiyorlar önce atmaları gereken birkaç adım var;
    1-) Tüm karaktersiz, üç kağıtçı yalancı riyakar; galericiler, al-satçılar, ayaklı galeriler vs. tespit edilip ifşa edilecek ve bu işleri yapmaktan men edilecekler.
    2-) Dürüst galerilere resmi satıcı ünvanı ve fatura yetkisi tanınacak. Malı hem alırken hem satarken fatura düzenlemesi devletçe oluşturulacak bir entegre sistemce kontrol edilecek ve hileciler anında tespit edilip hem para cezası kesilecek hem de belgesi askıya alınacak.
    3-) Sıfır araçlardaki ÖTV insani seviyelere (maksimum % 25) indirilecek ve KDV aracın baz fiyatı üzerinden % 8 olacak.
    4-) Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV maktudan yüzdelik dilime çevrilecek ve bu da % 35'i geçemeyecek.
    5-) 25 yaş üstü tüm araçlar antika değeri taşımadıkça (ki bunun için bir yönetmelik düzenlenecek ve standardizasyon olacak) marka, model, donanım seviyesi farketmeksizin hurda kapsamına alınacak ve araç devlet tarafından ederinin en az 1,5 katına sahibinden alınarak yetkilendirilmiş firmalarca toplanarak parçalanacak ve bu da resmi olarak bir devlet yetkilisinin gözetiminde yapılarak işe yarar parçalar yeniden ekonomiye kazandırılacak.
    6-) Kaza yapıp perte çıkan arabalara sigorta şirketleri değil devlete bağlı uzmanlar rapor düzenleyecek ve 5. maddeye göre hurda kapsamına alınacak.
    7-) Hurda aracı devlet tarafından elinden ücreti karşılığı alınan kişiye sıfır ÖTV karşılığı taksitle veya peşin sıfır araç alma imkanı tanınacak.

Benim aklıma gelenler bunlar. Yapılmayacağına eminim ama ümidim birgün olursa diye. Umarım daha parlak fikirler gelir ve umarım birgün gerçek olur. NOT: Devletin ömrünü tamamlamış araçlar yönetmeliği var. Antika olayı buna eklenebilir veya bağlanabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.