Şimdi Ara

İkinci elde nedir bu boya takıntısı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci el araçlarda ilk soru araçta boya varmı? Ya ben anlamıyorum. Aracını cazır cazır birisi çizse sen bu şekildemi gezeceksin. Sırf ikinci elde değer kaybetmesin diye? Yada adamın aracının üstüne saksı düştü diyelim. kaput veya tavan giti. Napacak boyatmayacakmı şimdi? Bu boya takıntısı nedir, niyedir? Aracın önemli bir kazası olmadıkça yürüründe sorun olmadıkça boyalı olsa nolur olmasa nolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: @NTARES

İkinci el araçlarda ilk soru araçta boya varmı? Ya ben anlamıyorum. Aracını cazır cazır birisi çizse sen bu şekildemi gezeceksin. Sırf ikinci elde değer kaybetmesin diye? Yada adamın aracının üstüne saksı düştü diyelim. kaput veya tavan giti. Napacak boyatmayacakmı şimdi? Bu boya takıntısı nedir, niyedir? Aracın önemli bir kazası olmadıkça yürüründe sorun olmadıkça boyalı olsa nolur olmasa nolur.

Sutten dılı yanan yogurdu ufleyerek yermıs.Buda o misal.

Ancak galeri veya internetteki satışta olan tüm araçlar çizikten dolayı boyalı diye satışa çıktığından ister istemez insanlarda aracı alırken önyargı ile yaklaşıyor duruma..

gerisi sizin boyadan once aracın başına geleni açıklayip ispat etme beceeinize kalmiş tabi karşinizdaki alicinin da akli başinda olması mezarcı olmaması onemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: lervolerto

kaportada boya varsa, az yada çok o aracın başina bişey gelmiştir
    orneğin kapida boya varsa dediğiniz gibi sokakda anahtarla çizilmiş de olabilir, kamyon çarpmiş direklere menteşeye kilit mekanizmasına zarar vermiş sonra elle iyi kotu duzeltilmiş de olabilir.

gerisi sizin boyadan once aracın başına geleni açıklayip ispat etme beceeinize kalmiş tabi karşinizdaki alicinin da akli başinda olması mezarcı olmaması onemli
    Boya tutmayabilir araçta çirkin durur.
    Keyfe keder boyandı der araç taklalıdır,perendelidir.
    Genel yorum ve ilanlara bakın hepsinde 3 ya da 4 parça der,NERESİ OLDUĞUNU GENELDE SÖYLEMEZ.
    Bu da kaza takla belirtisidir.Sizi ayağına kadar getirir,arabadan anlamadığınızı anlarsa ANINDA iteler,yoksa uzar.
    Kısacası etki,tepki meselesidir bu.
    Kazalı aracı 3 5 parça boyası var diye yüksek perdeden fiyatlarla millete itelemeye kalkanlar yüzünden millette de boya takıntısı oluşmuştur,millet haklıdır,size de gelin cola ısmarlarım.

• 20 sene önce boya takıntısı yoktu, değişen takıntısı da yoktu. Büyük kaza var mı? Lastikler iyi mi ona bakılırdı. Çünkü lastik pahalıydı.

Ne zaman galericiler ucuza araba kapatmak icin boyalı, değişenli arabalara tukaka demeye başladılar, biz de halk olarak zamanla gaza geldik ve onlar gibi davranmaya başladık.

Bir de son zamanlarda yalan söylemekte üzerine olmayan, vergi kaçıran, kaydı olmayan, sabit adresi olmayan al-sat'çılar türedi, bu yüzden boyalı araçlara olan güvensizlik arttı. Havadan nem kapar olduk, çünkü karşılaştığımız satıcılar yalancı.

Piyasada sahibinden araba bulmak zorlaştı.

Satılık arabada ilk baktığım konu, adam aracı ne zaman almış da satıyor.

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Boya tutmayabilir araçta çirkin durur.
    Keyfe keder boyandı der araç taklalıdır,perendelidir.
    Genel yorum ve ilanlara bakın hepsinde 3 ya da 4 parça der,NERESİ OLDUĞUNU GENELDE SÖYLEMEZ.
    Bu da kaza takla belirtisidir.Sizi ayağına kadar getirir,arabadan anlamadığınızı anlarsa ANINDA iteler,yoksa uzar.
    Kısacası etki,tepki meselesidir bu.
    Kazalı aracı 3 5 parça boyası var diye yüksek perdeden fiyatlarla millete itelemeye kalkanlar yüzünden millette de boya takıntısı oluşmuştur,millet haklıdır,size de gelin cola ısmarlarım.

Alıntıları Göster
    bu devirde takıntılı,şüpheci olmamak elde mi?şimdi moda oldu,ilanlarda ''boya takıntısı olan aramasın! '' yapma ya! aracın her yanı boyalı,takıntılılar aramasın,önemli değil ya varsın boyalı olsun kapı,kaput,tampon vs vs diyen takıntısızlar arasın.nasıl mantık bu? alıcının boyasız araç aramasından doğal birşey olabilir mi?

• Millet 300-400 liralik boyaya takar ama 3 gun sonra 2. El aracin motorunun veya sanzimaninin 2000-5000 liralik masraf acabilecegini dusunmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: öğretmen07

bu devirde takıntılı,şüpheci olmamak elde mi?şimdi moda oldu,ilanlarda ''boya takıntısı olan aramasın! '' yapma ya! aracın her yanı boyalı,takıntılılar aramasın,önemli değil ya varsın boyalı olsun kapı,kaput,tampon vs vs diyen takıntısızlar arasın.nasıl mantık bu? alıcının boyasız araç aramasından doğal birşey olabilir mi?

Alıntıları Göster
    Pert araçlar 2-3 parça boyalı diye yutturulmaya çalışıldığından,insanlar mümkünse hiç boyasız araç arıyorlar. Biraz da haklılar.

• temiz kullanıcı boya, kaza, değişen ilk günkü gibi bir araçla.kazalı, boyalı, şaşi eğik, dişliler değişmiş vs.. bir aracın 2.elde aynı fiyattan satılması mı normal.
    ha birde içinde ilişki yaşanıp yaşanmadığı belli değil.bu taraftan bakınca 2. el dindar birine uygunluğu tartışılır.
    akla gelmeyen pek çok şey ikinci elde değerlendirilir.bu sebeplerden ülkemizde 0 araç, uygun fiyat, temiz olsun mantığı önem teşkil eder efendim.

Orijinalden alıntı: zaferaltug

Pert araçlar 2-3 parça boyalı diye yutturulmaya çalışıldığından,insanlar mümkünse hiç boyasız araç arıyorlar. Biraz da haklılar.

En mantıklı yorumlardan birisi
    +1903

Orijinalden alıntı: pilot84

temiz kullanıcı boya, kaza, değişen ilk günkü gibi bir araçla.kazalı, boyalı, şaşi eğik, dişliler değişmiş vs.. bir aracın 2.elde aynı fiyattan satılması mı normal.
    ha birde içinde ilişki yaşanıp yaşanmadığı belli değil.bu taraftan bakınca 2. el dindar birine uygunluğu tartışılır.
    akla gelmeyen pek çok şey ikinci elde değerlendirilir.bu sebeplerden ülkemizde 0 araç, uygun fiyat, temiz olsun mantığı önem teşkil eder efendim.
    boya takıntısının tek nedeni galericilerdir.arabasına güvenen (boya takıntısı olan aramasın) yazmaz ayrıca.hem o ne biçim laftır oyle..bizde bayılıyorduk seni arayalım diye..

İkinci el araçlarda ilk soru araçta boya varmı? Ya ben anlamıyorum. Aracını cazır cazır birisi çizse sen bu şekildemi gezeceksin. Sırf ikinci elde değer kaybetmesin diye? Yada adamın aracının üstüne saksı düştü diyelim. kaput veya tavan giti. Napacak boyatmayacakmı şimdi? Bu boya takıntısı nedir, niyedir? Aracın önemli bir kazası olmadıkça yürüründe sorun olmadıkça boyalı olsa nolur olmasa nolur.

Sorma hocam aracımı 3 yerden derin çizdiler. Polisaj vs. herseyi denedim ama nafile. Motor filan harika, filtrelere varana kadar hersey orjinal olarak alınıyor kullanılıyor. Ama gel gör ki bende dahil ilk baktığımız kaporta. Şimdi ben boyatsam o parçaları çiçek gibi yapsam aracı kötü mü olur? Ne yazık ki satarken sorun olacağından o şekilde biniyorum.

• Selam.

Öncelikle kazada olsa boyatacakta olsan , çizilsede, saksı düşsede ne olursa arabanın fotoğraf arşivi olsun.Az çok açık sözlülüğün ve verdiğin güvenle insanlar inanır, güvenir aracına talip olabilir.

Ancak ben dahil ticari amaç hariç kimse değişeni olan boyası olan arabayı almak istemez.Unutma alanda birgün satacak onu zor oluyor değeri düşüyor.

Tercih etmemek gerek ama ille pert olacak diye bişey yok.

Ben de aracımı satacağım zaman "boya takıntısı olanlar aramasın" diye yazacağım. Sizin gibi düşünen birisi benim aracımı almasın, aramasın bile.
    Benim aracım komple boyalı, hatta iki defa boyalı, ikincisinde rengini de değişttirttim. Sütlü kahve idi, titan gri oldu.

Bir keresinde 17 yaşında bmw'mi satıyordum, arayanların ilk sorduğu, "boya var mı?". 17 yaşında araba için arıyor ve ilk sorduğu"boya var mı?". Birine, "fabrikada boyamışlar" diyiverdim ben de. O kadar sorunlu alıcılar muhatap oluyor ki, ben de piyasasının 3-5 aşağısına veriyorum, hemen gitsin de fazla insanla muhatap olmayayım diye.

Aracıma iyi bakarım, ve aynı modeldeki araçlar içinde daha temizinin bulunması gerçekten zor. Mekanik olarak çok iyi bakarım, Alan kişi şanslı şimdiden söyleyeyim. Tek kazası otoparkta babam geri geri giderken ağaca çarptı.

Ama boyalı diye burun kıvıracak adam gitsin başka araba baksın, benden ve aracımdan uzak dursun.
    Önemli olan aracın neden boyandığı.

Eski aracım da iki defa komple boyanmıştı, alacak kişi iki yere baktırdı, ikisi de dıştan boyalı, sorun yok dedi, adam aldı gitti, hala bayramlarda falan arar hatrımı sorar.

Satarken fiyatı düşecek diye çizikler içinde, sağı solu sürtmüş arabaya binemem.
    Hiçbir zaman satılacağı zamanı düşünerek arabayabinmedim. O sadece bir araç, benim için bir yatırım aracı değil, sadece bir araç, arabaya yatırım gözüyle baktıracak kadar para bağlamam.

Ama gidip de mali gücünüzü zorlayacak şekilde yüksek taksitli ve uzun süreli kredi ile araba alınırsa, o araba sadeçe araç olmaktan çıkabilir, bir yatırım aracına dönüşebilir.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 17 Mart 2012; 10:34:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Ben de aracımı satacağım zaman "boya takıntısı olanlar aramasın" diye yazacağım. Sizin gibi düşünen birisi benim aracımı almasın, aramasın bile.
    Benim aracım komple boyalı, hatta iki defa boyalı, ikincisinde rengini de değişttirttim. Sütlü kahve idi, titan gri oldu.

Bir keresinde 17 yaşında bmw'mi satıyordum, arayanların ilk sorduğu, "boya var mı?". 17 yaşında araba için arıyor ve ilk sorduğu"boya var mı?". Birine, "fabrikada boyamışlar" diyiverdim ben de. O kadar sorunlu alıcılar muhatap oluyor ki, ben de piyasasının 3-5 aşağısına veriyorum, hemen gitsin de fazla insanla muhatap olmayayım diye.

Aracıma iyi bakarım, ve aynı modeldeki araçlar içinde daha temizinin bulunması gerçekten zor. Mekanik olarak çok iyi bakarım, Alan kişi şanslı şimdiden söyleyeyim. Tek kazası otoparkta babam geri geri giderken ağaca çarptı.

Ama boyalı diye burun kıvıracak adam gitsin başka araba baksın, benden ve aracımdan uzak dursun.

Eski aracım da iki defa komple boyanmıştı, alacak kişi iki yere baktırdı, ikisi de dıştan boyalı, sorun yok dedi, adam aldı gitti, hala bayramlarda falan arar hatrımı sorar.

Satarken fiyatı düşecek diye çizikler içinde, sağı solu sürtmüş arabaya binemem.
    Hiçbir zaman satılacağı zamanı düşünerek arabayabinmedim. O sadece bir araç, benim için bir yatırım aracı değil, sadece bir araç, arabaya yatırım gözüyle baktıracak kadar para bağlamam.

Ama gidip de mali gücünüzü zorlayacak şekilde yüksek taksitli ve uzun süreli kredi ile araba alınırsa, o araba sadeçe araç olmaktan çıkabilir, bir yatırım aracına dönüşebilir.

Selamlar

Alıntıları Göster
    Önemli olan fiyattır Boya büyütülecek bir sıkıntı değildir ama boyasız araba ile boyalı arabayı aynı fiyata almam Hatasız bir araç dururken hatalı araç aynı fiyat olursa almam Boyanın durumuna göre fiyatı az da olsa düşükse boyalı araçta alırım Ama bazıları nokta kadar bile boya olsa almıyor Bu düşünce de çok doğru değil

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Selamlar

madem araçını yatırım olarak görmüyorsun.o zaman soruyorum?neden ikinci el ilana 'boya takıntısı olanlar aramasın' yazmaya bu kadar gayretlisin.
    gözünde araçların hiçbir değeri yok,ulaşım aracı görmektesin.hediye et sevdiğin birine, nişanlına ,çok yakın arkadaşına, öğrenci birine vs...
    ama yok elindeki hurdayı illa birine kakacaksın.sonrasında nasıl geçirdim köpek gibi kullandığım hurdayı diyerek,alan arkadaşa güleceksin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

benim öyle bir takıntım var arkadaşım illa boyalı araba almam demiyorum yeri geldi aldigimda oldu ama sormamın ne gibi bir sakincasi var ?
  • Valla bu ulkede pert olan araclar "sadece 2 parcada lokal boya var" diye yazilarak satilmaya calistigi surece bu takinti devam eder. Benim icin boyanin nedeni onemli ama kaput-tavan ve bir taraf komple boyaliysa killanirim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.