Şimdi Ara

İkinci el otomobil piyasası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar böyle bir konu var mı bilmiyorum ama ikinci el araç almak isteyenler için görüş önerilerinizi bekliyoruz.

Şu piyasa da ikinci el otomobil almalı mi yoksa seçimden sonra mı beklenmeli?

Malum araç piyasası geriledi sizce gerileme devam eder mi yoksa dibi gördük mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şuanda 2-3 yaşa kadar 2.el araçlarda fırsat var bence ama daha aşağısı rezillik devam ediyor, küfür edersin öyle ilanlar var ki tabi bütçe meselesi sıfırına parası yetmeyip aynı aracın çok temizlerini iyi fiyata alabiliyorsun ama atıyorum 8-10 yaşındaki araçlara da para verilmez çünkü o arada fiyat skalası çok fazla düşmüyor, beklemek bişeyi değiştireceğini de sanmıyorum herkes birbirine göre fiyat belirliyor ilana koyarken o yüzden alınabilecek en yeni en modelli arabalara yönelmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 18 Ocak 2024; 13:7:3 >
  • Alınır, seçimlerden sonra herhangi bir şey düzelmeyecek. Eğer araç fiyatları aşağıya inse bile alım gücü de o oranda azalacağından şu an araç almakla 2 ay sonra almak arasında hiçbir fark olmayacak.

• Millet 2000 model arabasini 200 liraya vuruyor haliyle diger adam benim arabam para eder diyerek ucuk bir fiyata koyuyor basbakan olsam ilk gorevim eski nesil arabalari imha etmekti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.6 dizel -- 18 Ocak 2024; 13:44:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2000 model 200 bin liraya da araba kalmadı hocam. 300 500 bin istiyorlar

• Seçimden sonra devalüasyon gelecek, muhtemelen dolar 40 TL üzerine çıkacak.

Araba almak için son fırsat şu günler.

• Bende şu an ki ikinci veya birinci el araç alımını fırsat olarak düşünüyorum. Başkanlık seçiminden sonra olan durum yine yaşanacak ve 4 yıl seçim yok yani doları baskılamak için bir nedende kalmayacak. Nasıl başkanlık seçiminden sonra dolar 21 lerden 30 a geldiyse, martta 31 den 40+ olması muhtemel.

Şu an için yüksek faizde parayı tutmak daha tatlı geliyor insanlara ama TL de kalmak seçime kadar mantıklı olabilir. Bu iki aylık dönemde alabiliyorsanız sıfır alamıyorsanız güncel kasa ikinci el bakın derim. Çünkü güncel olmayan kasalar özellikle 3-5 yaş arası araçlar ile 1-3 yaş araçlar arasında fiyat farkı 100 bin civarı. Hele 10 yaş araçlara 600-700 isteyenler var. Bu tayfada bir araç parası daha koyup aracı sıfırlama derdinde.

Yatırım tavisyesi değildir, hayırlısı olması dileği ile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci el V40 Parça Fiyatı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 200-250 bin liralık grupta bile satış yok.

• 2021 model hatasız BMW 520i M sport special edition aracı arkadaş 6 aydır satamadı. Fiyatıda sahibinden de ki en uygun araçlardandı. Sonunda ev ile takas etti.

• 2017 Skoda Fabia 1.0 motor dsg şanzıman, ortalama 40 bin km civarı 800-850 bin civarı.
    2021 fc5 kasa honda civic 1.5 turbo elegance kasa otomatik Araç 30 bin km civarı 1.100 bin civarında fiyatlanıyor.

Fabia satıp civic almıştım 3 yıl önce ondan biliyorum. Hani civic Reşat altını idi? Fabia olmuş hint kumaşı.

• metalok kullanıcısına yanıt
    Ben fc5 piyasasında 1 tane aracın satıldığına inanmıyorum. 1.6 eco civiclere 1150-1250 arası fiyat biçiyorlar . O paraya yeni kasa civic alınıyor . Hele takascılara hastayım , araba sattığım dönemde fc5’i takasta 1300’e satmaya çalışıyorlardı abilerim . Tiggo8 için fc5 + 200 k öneren bile vardı Facebook grubunda kahkaha atmıştım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Murat_5320 kullanıcısına yanıt
    90 model sahine istiyorlar o parayi pardon

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.6 dizel kullanıcısına yanıt

200k şahine verip ölme riski almaktansa faize koyup, aylık 7bin tllik taksiye binmek daha mantıklı değil mi? kim alıyor 200k ya şahini ya, az para da değil 6k eurodan fazla. Kaç ay yurtdışında tatil yaparsın.

bir de şu olay var, aynı arabanın 2011 i ile 2019 u arasında 50k-100k fark var. arada 8 sene var. en az 300-400bin tl fark olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 21 Ocak 2024; 11:47:38 >
  • İhtiyaç harici keyfi otomobil almak, değiştirmek şu an mantıksız. Nakitin değerli olduğu zamanlardayız. Herkes 2021-2023 arası gibi fiyatlarda sıçrama bekliyor ama krediler ve faizler bu seviyelerde olduğu sürece imkansız. Arabasını satmaya çalışanlar döviz bazında her ay zarar yazıyor.

• 2-3 haftadır Egea cross bakıyorum.

Bayilerde şuan sıfır var 2023 modellere liste fiyatının altında satıyorlar.Sıfır almak isteyenler için bence tam zamanı 2023 araçlar bitince 2024 fiyatları yüksek olacaktır.

İkinci el piyasasının halen kafası karışık bayinin 2023 model sıfırına 900.000 TL isterken ikinci elde 2022 modeline 850.000 TL yazan var.

Bayide fiyat artacağını söylediler sıfır fiyatının bence de artar son gelen zamlardan sonra , İkinci el piyasasında ihtiyaç dışı çok fazla araç var sıfır fiyatı artsa da tercih edilmediği için mecburen ikinci el fiyatları bence daha fazla da düşecek.

Ben ikinci el 800.000 TL anlaştığım aracı alacakken sıfır olarak 870.000 TL aldım bayiden dün.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt

Aynen hocam. Sıfır araç almak tam zamanı bence de ama ikinci el bir miktar daha bu seviyede devam edeceğini atmayacağını düşünüyorum.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt

Egea piyasasında ciddi değer kaybı var hocam. Bence özellikle Egea için almanın tam zamanı. Resmen bayideki boş easy parasına sıfır Loungeler daha ucuza bulunuyor.

• Pufi, uğur gökçe ve canın penceresi diye üç kanal var. İstedikleri arabayı sattiriyorlar. Yakın gelecekte ikinci el piyasası bir kaç kişinin elinde olacak

• 1 senedir artmayan bi piyasa var dolar bazında vs zarar etti bence alanlar ki zaten otomobil bir yatırım aracı değildir de neyse

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.