Şimdi Ara

Ikinci El bölümünden birine nasıl güvenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Mp3 almayı düşünüyorum. Parayı göndermesi sorun değil de karşıdaki adam malı gönderecek mi acaba ona nasıl güvenebilirim. Dh t-shirtlerindeki gibi parayı malı alırken verme gibi bi şansım var mıdır acaba?

• Referansına bak.

• Baktım şimdi. 7 kişi var. 405 mesajı var. 5tane de yıldız var. Yeterli midir
  • Daha önce alışveriş yaptıklarına bir sor nasıl biri olduğunu.. Sattığı ürünler, sattığı ürün sayısı biraz bilgi sahibi yapar seni..
  • Ptt kargo ile kapıda ödemeli al
    LG NEXUS 5
    VESTEL 32 '' MİLLENİUM HD READY LCD TV
    GOOGLE CHROME & VİSTA ULTİMATE 64 BİT
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben ikinci el bölümünde onlarca alışveriş yaptım,çok şey aldım sattım..Yıllardır sürekli gördüğüm belli başlı güvenilir kişiler dışında kimseye güvenmedim,güvenmem..70 tane referansı olan,5.000 mesajı olan insana dahi önce para göndermedim,3 fazla verdim elden görerek aldım..Seçim senin ama ben olsam güvenmezdim..Mal gelmesine gelir ama cihazın arızasını,çiziğini aldıktan sonra görürsen çok çok iyi bir insan olmadıkça geri almaz..Bu başıma 3 kez geldiği için 400 liraya almayıp 500 liraya aldığım oldu ama en azından içim rahat oldu..Geldi mi?Gelecek mi?Kargoya verdi mi?Ya vermediyse?Ya arızalıysa?Ya çizikse?Hiç düşünmeden bakarak görerek almak en iyisi..

Orijinalden alıntı: dranov

Ben ikinci el bölümünde onlarca alışveriş yaptım,çok şey aldım sattım..Yıllardır sürekli gördüğüm belli başlı güvenilir kişiler dışında kimseye güvenmedim,güvenmem..70 tane referansı olan,5.000 mesajı olan insana dahi önce para göndermedim,3 fazla verdim elden görerek aldım..Seçim senin ama ben olsam güvenmezdim..Mal gelmesine gelir ama cihazın arızasını,çiziğini aldıktan sonra görürsen çok çok iyi bir insan olmadıkça geri almaz..Bu başıma 3 kez geldiği için 400 liraya almayıp 500 liraya aldığım oldu ama en azından içim rahat oldu..Geldi mi?Gelecek mi?Kargoya verdi mi?Ya vermediyse?Ya arızalıysa?Ya çizikse?Hiç düşünmeden bakarak görerek almak en iyisi..

Bence saçmalamışsın hocam kusura bakma!

Forumun ikinci el bölümü genel olarak güvenilirdir.

Alışverişi yapacağınız kişinin

1-Referanslarına(sayısı ve yaptığı alışverişlerde sorun var mı yok mu diye,referanslara tek tek mesaj atın gerekirse)
    2-Üyelik Tarihine ve İkinci El Mesaj sayısına bakarım.
    3-Alışverişte satıcıysam ilk önce paramı isterim,ürünümü sonra yollarım
    4-Alışverişte alıcıysam karşımdaki insanın referanslarına göre parayı önce-sonra gönderme konusunda anlaşırım.
    5-Karşımdaki insanın adını,soyadını,cep telefonunu alırım(her ihtimale karşı)

Bunlar altın kurallardır bana göre.Karşınızdaki insana burdan sonra güvenip güvenmemek size kalmış.

Bu zamana kadar az çok bi alışverişim oldu benim 2.el bölümünde,bir tanesinde yakın zamanda aracılık ederken zorda kaldım.O arkadaşın da mağduriyetini giderdim.

Dikkatli ve ilgili olun alışveriş yaparken

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

quote:

Orijinalden alıntı: dranov

Ben ikinci el bölümünde onlarca alışveriş yaptım,çok şey aldım sattım..Yıllardır sürekli gördüğüm belli başlı güvenilir kişiler dışında kimseye güvenmedim,güvenmem..70 tane referansı olan,5.000 mesajı olan insana dahi önce para göndermedim,3 fazla verdim elden görerek aldım..Seçim senin ama ben olsam güvenmezdim..Mal gelmesine gelir ama cihazın arızasını,çiziğini aldıktan sonra görürsen çok çok iyi bir insan olmadıkça geri almaz..Bu başıma 3 kez geldiği için 400 liraya almayıp 500 liraya aldığım oldu ama en azından içim rahat oldu..Geldi mi?Gelecek mi?Kargoya verdi mi?Ya vermediyse?Ya arızalıysa?Ya çizikse?Hiç düşünmeden bakarak görerek almak en iyisi..

Bence saçmalamışsın hocam kusura bakma!

Forumun ikinci el bölümü genel olarak güvenilirdir.

Alışverişi yapacağınız kişinin

1-Referanslarına(sayısı ve yaptığı alışverişlerde sorun var mı yok mu diye,referanslara tek tek mesaj atın gerekirse)
    2-Üyelik Tarihine ve İkinci El Mesaj sayısına bakarım.
    3-Alışverişte satıcıysam ilk önce paramı isterim,ürünümü sonra yollarım
    4-Alışverişte alıcıysam karşımdaki insanın referanslarına göre parayı önce-sonra gönderme konusunda anlaşırım.
    5-Karşımdaki insanın adını,soyadını,cep telefonunu alırım(her ihtimale karşı)

Bunlar altın kurallardır bana göre.Karşınızdaki insana burdan sonra güvenip güvenmemek size kalmış.

Bu zamana kadar az çok bi alışverişim oldu benim 2.el bölümünde,bir tanesinde yakın zamanda aracılık ederken zorda kaldım.O arkadaşın da mağduriyetini giderdim.

Dikkatli ve ilgili olun alışveriş yaparken

Başına gelmeyen kimse anlayamaz aslında,birgün elinize üst kapağı boydan boya çizilmiş bir laptop gelirse ve satıcı geri almak istemezse o zaman beni anlarsınız..Yada Full kutu içeriği denilen bir telefon aldığınızda kutudan sadece telefon çıkarsa eminim kim olsa birdaha bu şekilde alışveriş yapmak istemeyecektir..Herkesin kendi görüşüdür,benim de referanslarım var,hepsi de olumlu..Ama hiç alışveriş yapmayan bir üye bana güvenmeyip önce ürün isteyebiliyor..Ona da saygı duyuyorum çünkü dediğim gibi herkesin bir düşüncesi var..Sen yollarsın ben yollamam..

Düşüncelere saygı duymak gerek,bende aldım,bende sattım..Önce para istediğim kişiler güvenmiyorum dediklerinde haklısın dedim,hak verdim..Kimileri onca referansıma kulak asmadı,haklılar da..İkinci el mesajı yada referansı ben dahil başına iş gelmiş çoğu kişi için hiçbirşey ifade etmiyor..Bunun örneklerini çok gördük,bana sorunsuz mal gönderen kişiler daha sonra çok kişi dolandırdı..

Umarım kimsenin güveni boşa çıkmaz..

• 2.elde raferansmı lazım gençler 249tane yeterlimi

http://forum.donanimhaber.com/memberReferences.asp?memID=43500

Orijinalden alıntı: demircibu

2.elde raferansmı lazım gençler 249tane yeterlimi

http://forum.donanimhaber.com/memberReferences.asp?memID=43500

Bir ben eksiğim

Bakın mesela söz konusu Demircibu ise gözüm kapalı yaparım,böyle birkaç kişi daha var ikinci elde..

• _____________________________
    Alem Bakar Neo Akar
    Zotac rtx 5080 amp infinity @3270mhz //Mi 14 pro 512gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: NosWagen

Ptt kargo ile kapıda ödemeli al

NosWagen nikli kişiden 03.06.2010 tarihinde sony memory stick hafıza kartı aldım. Üstelik de elden teslim aldım. Kartı alırken alırken deneme imkanım yoktu ve kendisine güvendim. Ayrılırken, -bir sorun olursa konuşuruz şeklinde dostane bir yaklaşımda bulundu. Geçtiğimiz salı günü ürünün çalışmadığına dair kendisine hem cep.tel.den hem de forumdan mesaj gönderdim. Kartın çalışmadığını, ya başka bir kartla değiştirmesini ya da paramı iade etmesi istedim. Bana ne cevap yazsa iyi, aynen yazıyorum:

Kimden: NosWagen
    Kime: taskin57
    Tarih: 9 Haziran 2010; 0:31:35
    Başlık: Cevap: sony ms pro duo 4 gb

Kardeş aradan 20 gün gecmiş bana diyorsun kart çalışmıyor. Kartı kontrol edip deneyip verdim. Problem olsa ilk 1 hafta içinde alırdım fakat artık alamam kusura bakma. SANA VERDİGİMDE SORUNSUZ ÇALISIYORDU.

Bu mesajından sonra iyi niyetimi bozmayarak, ilanda belirttiği fatura ve garanti belgesini vermesini istedim ama şu ana kadar da bununla ilgili bir cevap gelmedi.

Bunu söyleyen şahıs, üstüne vazife olmadan bir de nasıl ürün almalı sorusuna cevap yazıyor, tavsiyede bulunuyor. Sen önce sözünde (Problem olsa ilk 1 hafta içinde alırdım fakat artık alamam kusura bakma.) dur ve paramı geri ver.Aman bu kişiden (NosWagen) uzak durun!!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.