Şimdi Ara

İkinci el araçlardaki fiyat düşüşü tüketiciyi satın almaya yöneltmedi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen avrupaya gel O paraya 2018 Model bwv alırsın Türkiye gecen ay geldim ekonomik ömrünü doldurmuş araçlara istenen fiyatları görünce iyki dedim burda yaşamıyorum. genöliğim heba olurmuş dedim

• 2,el araç fiyatları 0 araçtan yüksek.kazanilmiş zenginlikten kimse vazgeçmiyor.olmadik arabaya olmadik fiyat isteniyor.dolar artmış falan filan düştü dolar ne oldu hiç.bunun adi fırsatçılık.pandemi bitsin görürüz fiyatları.satilmaz araba falan kim alacak .millet keriz mi.hatali basim paraya yuzbinler isteyenler hurda arabada aynısı..

• %100 bazıları %150 fiyat artırdı. Düşense sadece %10 en fazla %20. Buna düşüş denmez. 50 binlik araç 100 bin oldu. Sonra 85e geriledi. 60 a kadar gerilemesi lazımki 2.el tekrar hareketlensin. Başka türlü halk artık keriz değil bu uçuk rakamlara araç alacak. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Araç alan yok.

• 2010 model 205.000 km de Fiat lınea yı 80.000 tl ye satmaya çalışan var!

• Almayın arkadaşlar almayın insanlar çalışmaz olmuş bir araç alıp geri satıyor ne iş var ne güç 50 ye alıyor geri 60 yazıyor kim kime 10 bin vermiş öyle para kazanmak yok böyle girer işte almayın araç fln ellerinde patlasın kazandıkları paralar bitecek elbet kolunu mu kesip yiyecekler şimdi peş peşe bi kaç araç alıp satan satıcı oldu hadi bakalım şimdi ne olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

Parayı faize yatırır bir taksiciyle anlaşırım eğer hafta 5 gün işe gidiyorsa (20x20= 400 tl gidiş 400 tl de geliş hesapla = 800 tl hadi diyelim 1000 tl olsun) yıllık masraf 12000 tl

200000 tlnin aylık faizi 3000 tl 12x 3000 = 36000 tl eder 12 bini sini çık geriye kalan para 224000 TL yıl sonu idda ediyorum arabanın fiyatı 224000 tl olmaz

1 - Motorlu taşıt verisinden kurtulurum

2 - Trafik sigortasından kurtulurum

3 - Kaskodan kurtulurum

4 - Muayene parasından kurtulurum

5 - Bakım parasından kurtulurum

6 - Benzin parasından kurtulurum

7 - Trafik cezalarından kurtulurum

faizler yükseldiği için extra parada kalır

Düz mantık bakınca böyle oluyor tabi ama o iş öyle değil.

Faizler düşüyor, araba fiyatları iki katına çıkabiliyor. Ne olacağı hiç belli olmuyor. Bugün almadığını yarın iki katı fiyatı versen bile alamayabiliyorsun.

Bende bir ara bu paraya ev alacağıma faize koyar kira da otururum diyordum, sonra faizler düştü, faizden gelen parayla kira bile ödenmez oldu. Yine aynı şekilde o paraya da ev alınmaz oldu.

Bir faiz düşüşüne bağlı yani her şey. Faizler düştüğünde bütün her şeyin fiyatı roket oluyor, 0.90 geldiğinde ev fiyatları uçtu mesela. Şimdi de faiz düşüşü olsun, araba fiyatları yine roket olur. 200 binlik araba üst dilime girer 280 bine bile alamazsın...

Faize koyup 5-10 lira kazandım diye düşünüyorsun ama yarın dolar artıyor, yine paran pul oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rimesia -- 11 Ocak 2021; 14:46:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

O ahmaklara para kaptıranın bilemiyorum yoksa sizdemi kaptırdınız güvenli liman altın illa yatırım yapmak istiyorsanız ben öyle yapıyorum

• 1: 200 bin lira aracını satıp parayı bankaya koyan ayda 3 bin lira kazanıyor....

2: 100-120 bin lira 10 yaşında araçları satıp... yeni ega ve yeni symbol gelecek 140 bin civarında onu bekleyenler var...

3-satıp başka ihtiyaç karşılayanlar var düğün ev tadilat vs.

4-Düşüş olacak korkusu nedeni ile satanlar...

5-kredi maliyeti

6-pandemi gezi yasakları

7-Geçen yıl olmayan 0 araçlar gelmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 12 Ocak 2021; 2:2:57 >
  • Piyasa çok şişik durumda

Baktığım her araba ederinden 40 50 milyar daha pahalı

O fiyatlar inmeden kimse al sat yapmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dandik follos olmuş 2000 model palio clio lar 50-60 binlere satılıyor. Bu mu fiyat düşüşü?

• Fiyatlarda düşüş filan yok.

TV ve sosyal medya haberlerine inanmayın.

Fiyatlar düştü diye algı yaratmaya çalışıyorlar.

• Milletle dalga geçiyorlar, haliyle insanlar kızdı, şırrak diye eli gösterdi al-satçılara:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 12 Ocak 2021; 8:7:45 >
  • Düşüş mü varmış Allah Allah İkinci el araçlardaki fiyat düşüşü tüketiciyi satın almaya yöneltmedi 

Yalnız fiyatı %100 artırıp %10 fiyat indirmek indirim olmuyor kazıklamak oluyor.

Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi içinden geçilmiş eski araçların fiyatları bile %100 ün üzerinde artış gördü geçmiş döneme göre.

Devlet baba sanki araç fiyatları bedavaymış gibi ötv'yi iyice kökledi.

Kur düşse de fiyatlarda zerre oynama halen yok.

En bomboş egea şu an 130 bin lira aralık sonu 120 gibi ondan önceki süreçte 110 bin Ondan önceki sene 65 bin civarındaydı ben bu aracın fiyatına bakınca herhangi bir indirim göremiyorum.Görenlere de acilen gözlük takmalarını tavsiye ediyorum.

• atade28 A kullanıcısına yanıt

Siz de düşmesin diye :)

• Her yerde söylüyorum bence şuanki sorun fiyat düşüp düşmemesi değil artık insanlar milletin hurdalarına binlerce lira vermek istemiyor çok büyük bir kısım sıfıra yönelmiş durumda.

• atade28 A kullanıcısına yanıt

Var, var. Mecburi olarak düşüş var.

Ne kadar zor olsada kabul edeceksiniz bunu. Daha da düşecek rakamlar. Tavandan mala girenler fena olacak...

• köprüye %26 zam yaparsan elaleme kızmamak lazım niye zam yaptılar diye.

• Fiyatların düştüğü yok bugun 90 binlik araca kafadan yaz 130 sonra düşür 125 e olsun sana ikinci el piyasası düşüşte. Aksama kadar malum sitede fiyat indir fiyat yukselt oyun oynuyor millet. İhtiyaçtan araba bakiyorum bezdim yıldım artık. 15 senelik 100 bin km uzeri arabayı alamıyoruz yahu ne piyasaymis arkadas bıktım ya. Taksiyi dümen tutalım daha iyi resmen.
  • 13 sene evvel 2x 3xtl ye satilan 8x 9xtl istenen arac icin yasanan diyaloga bakin..
    Belki denk gelirde utanir.

İkinci el araçlardaki fiyat düşüşü tüketiciyi satın almaya yöneltmedi

• 1 ayda 125 den 190 cikarilip 130 dusurulen araca denk gelirsem atayim.

Arac 11 yillik..İkinci el araçlardaki fiyat düşüşü tüketiciyi satın almaya yöneltmedi 

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.