Bildirim
İkinci el arabada motor mu önemli kaporta mı önemli
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
Kaporta ayrı "şasi" ayrı
Sizin gibilere de genelde motoru bitik ama boyasız arabaları veriyorlar zaten, güle oynaya orjinal araba aldım diyorsunuz
Bu arada motor kolay toplanır önemli değil diyen arkadaş 2 yılda 35 bin km yapan arabaya çok yol yapmış diyordu
Böyle insanlar da otomobil forumunda işte, sonra kalite düştü içerik yok...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 2006 CHEVROLET KALOS 1.2 S
2017 EGEA SEDAN 1.6 MJ DCT URBAN -
Kaporta ve şasi ayrı şeyler sayılmıyor mu? Bence şase motor kaporta diye gider önem sırası. Motorun yolda bırakmaması da önemli. Tabi bunlardan önce hava yastığı gibi güvenlik ekipmanları var başta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPHA LION KING -- 23 Temmuz 2019; 18:47:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ben genel anlamda soruyorum kilometre ile bunun ne ilgisi var ne muhalefet adamsınquote:
Orijinalden alıntı: lojistisyen
Kaporta ayrı "şasi" ayrı
Sizin gibilere de genelde motoru bitik ama boyasız arabaları veriyorlar zaten, güle oynaya orjinal araba aldım diyorsunuz
Bu arada motor kolay toplanır önemli değil diyen arkadaş 2 yılda 35 bin km yapan arabaya çok yol yapmış diyordu
Kaportası darbe alan arabada orijinali gibi olmaz sen herşeyi çok biliyor gibi niye herşeye atlıyorsun araban fiat diyemi zoruna gidiyor böyle şeyler 😀😂quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyen
Kaporta ayrı "şasi" ayrı
kaporta adam olmuyor. tecrübe ile sabit... _____________________________ -
-
Eğer ikinci el alacaksanız arabasını bilen tanıyan adamdan alın. Bildiğim kadarıyla şunlar bunlar var diyen ve muğlak ifadeler kullanan adamdan koşarak uzaklaşmak lazım. Ben de talihsiz bir kaza yaptım, kazanın fotoğraflarını çektim, kaskonun anlaşmalı servisimizde yapalım daha az tramer çıksın ısrarlarına rağmen yetkili serviste yaptırdım ve faturasını da saklıyorum ve içim rahat. Yarın öbür gün arabamı satmayı düşünsem alacak kişiye gönül rahatlığıyla da anlatırım. Bakımları, değişen sarf malzemelerini söylerim. İnsan bindiği arabanın sağını solunu bilmiyorsa kusura bakmayın kullanmayı da bilmiyordur ya da eşek niyetine biniyordur.
Kaportası önemli diyen arkadaşlar arabayı aldıkları zaman arabası motor arızası verip yolda kalsa tatile gitmek yerine araçla uğraşsa kaporta mı önemli motor mu önemli anlarlar
şakası bir yana motor arızalı araç düzgün yapılmazsa bence iflah olmuyor ... Kaportanın önem sırasınana gelirsek kişisel görüşüm arka çamurluklar + tavanda değişme yoksa (elbette değişmesin diye aşırı miktarda macunlu araçtan bahsetmiyorum) açıkçası benim açımdan çok dert değil ... Boyalı/değişenli araçtaki benlik sıkıntı renk tutmama olayı (bknz:gümüş gri araçlar) onun dışında araç sahibi yaptırdığı işlemi belgelemişse ve işlem düzgün yapılmışsa(değişim/boya) ben bu aracı tercih edebilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 2012 COROLLA 1.4 D-4D ELEGANT KAR BEYAZI / PEUGEOT 208 1.4 HDİ ACTİVE ALP BEYAZI
-
Motoru canavar gibi olup direklerden darbe almış araba yapılsa ne olur o arabayla 100ü geçemezsin hadi buna cevap verquote:
Orijinalden alıntı: toyota16
Kaportası önemli diyen arkadaşlar arabayı aldıkları zaman arabası motor arızası verip yolda kalsa tatile gitmek yerine araçla uğraşsa kaporta mı önemli motor mu önemli anlarlar
şakası bir yana motor arızalı araç düzgün yapılmazsa bence iflah olmuyor ... Kaportanın önem sırasınana gelirsek kişisel görüşüm arka çamurluklar + tavanda değişme yoksa (elbette değişmesin diye aşırı miktarda macunlu araçtan bahsetmiyorum) açıkçası benim açımdan çok dert değil ... Boyalı/değişenli araçtaki benlik sıkıntı renk tutmama olayı (bknz:gümüş gri araçlar) onun dışında araç sahibi yaptırdığı işlemi belgelemişse ve işlem düzgün yapılmışsa(değişim/boya) ben bu aracı tercih edebilirim 
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Tabiki ... Aracın şasi kısmı hasar aldığında (kaporta değil şasi) geri dönüşü olmayacağını buradaki çoğu kişi biliyordur . Mesela bagaj havuzu,ön panel gibi kupa aksamı tamir olabilir veya duruma göre değiştirilebilen parçalardır (kaynak vs de olsa değişebilir) mesela keza arka çamurluklar tavan da öyle ... Benim savunduğum şasi+kupa akşamında hasar olmayıp sadece kaportada (ön çamurluklar +ön kaput + bagaj kapağı +kapılar+ tamponlar ve duruma göre arka çamurluklar ve tavanı değişmiş/boyalı ) hasarı olan araçların ciddi bir sorunu olmadığını söylemeye çalıştım
diyeli araba kamyonetin altına girmiş olsun direkler + ön cam+ tavan hasarlı bu araç yapıldıktan sonra eski rijitliğinde ve sağlamlığında diyebilir miyiz? Elbette diyemeyiz neden çünkü aracın en sağlam olması gereken kısımlarından direkleri işlem gördü(kaynak/macun/doğrultma) bu aracın motoru iyi olsa bile artık o araç bence alınmamalı/kullanılmamalı ... Sonuç olarak kaporta olarak savunduğum kısım farklı geneli aracın kolaylıkla değişip boylanabilen parçaları ... Peki siz benim dediğim araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 2012 COROLLA 1.4 D-4D ELEGANT KAR BEYAZI / PEUGEOT 208 1.4 HDİ ACTİVE ALP BEYAZI
-
Boyası catlayip yolda kalan görmedim
Sasi saglam , kaporta boya istiyor , ufak tefek gocukleri varsa onemli degildir . Ama en ufak kazasi yok cizik bile yok motor bitikse hic bulasmam . Cunku yeni sandik motor 30 binden basliyor , sasi haric kaportasi en kotu durumda araci 5 bin e yaptirirsiniz .
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aracın mekanik aksamı sağlamsa ve şaside, direklerde herhangi bir işlem olmamışsa alınır da binilir de. Kaporta dediğin aksam iki üç vidadır zaten. İstediğin gibi takıp sökersin. Direklerinden hasar yemiş araç iflah olmaz, keza da motoru işlem görmüş araç da dikiş tutmaz. _____________________________ Nissan Qashqai 1.5 dCi DCT Sky PackDacia Duster 1.0 ECO-G Comfort -
Kaportası önemli diyenler araba alırken lastiği ayakla kontrol edenler.
kaporta önemlidir _____________________________ Körler ülkesinde tek gözlü adam kraldır -
Sandık motor olmadıkça toplanan motor aynı performansı vermez. Performans aramıyorsan zaten kazalı araç bakıyorsundur. Şasesi ve yürüyen aksamı sağlamsa sorun yok.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Araba motor arızası verip de bir hafta sanayiden çıkmayınca o aleti alıp uçurumdan aşağı süresin geliyor başına gelmeyen bilmez. Uzun yola çıkmaktan korkuyorsun yolda kalır mıyım diye.
Bence motor sağlam olsun da kaporta hiç olmasa da olur.
Katılıyorum hocamquote:
Orijinalden alıntı: SayınOzi
Kaportası önemli diyenler araba alırken lastiği ayakla kontrol edenler.
Araçta tavan, şase,direklerde sorun yoksa önemli olan motordur. Tamirat tadilat programında bile mayk aynı iki araçtan kaparto hasarlısını aldı motoru sıkıntıllı olanı bıraktı. Ed de kaportayı hemen yaptı. Bu bölümde bunlara çok dikkat etmiştim, burası Türkiye burada hemen boya varmı diye sorarlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
|
Kaporta ayrı "şasi" ayrı
Sizin gibilere de genelde motoru bitik ama boyasız arabaları veriyorlar zaten, güle oynaya orjinal araba aldım diyorsunuz Bu arada motor kolay toplanır önemli değil diyen arkadaş 2 yılda 35 bin km yapan arabaya çok yol yapmış diyordu Böyle insanlar da otomobil forumunda işte, sonra kalite düştü içerik yok... |
|
Boyası catlayip yolda kalan görmedim
|
|
Ben genel anlamda soruyorum kilometre ile bunun ne ilgisi var ne muhalefet adamsın
|
|
Kaportası darbe alan arabada orijinali gibi olmaz sen herşeyi çok biliyor gibi niye herşeye atlıyorsun araban fiat diyemi zoruna gidiyor böyle şeyler 😀😂
|
|
kaporta adam olmuyor. tecrübe ile sabit...
|
|
Aracın mekanik aksamı sağlamsa ve şaside, direklerde herhangi bir işlem olmamışsa alınır da binilir de. Kaporta dediğin aksam iki üç vidadır zaten. İstediğin gibi takıp sökersin. Direklerinden hasar yemiş araç iflah olmaz, keza da motoru işlem görmüş araç da dikiş tutmaz.
|
Benzer içerikler
- megane 2 direksiyon kutusu
- renault garanti uzatma ücreti
- silecek suyu deposu su kaçırıyor
- vernik atması nedir
- megane 3 1.5 dci
- ds 9 fiyat listesi
- togg başvuru
- mazda türkiye"ye gelecek mi
- chery fiyat listesi
- yeni transporter
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt