Şimdi Ara

ikinci el anakart kapasitör kopuk geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci el bir anakart aldım , uzay montajı yaparken ethernet çipinin yanındaki kapasitörün 1. fotoğraftaki gibi olduğunu gördüm ,

parmağımın değmesiyle yerinden ayrıldı (foto 2)

sonra farkettim ki anakartta kapasitörün bağlı olduğu yerde pcb üzerinde sarı bir tabaka ve ethernet çipinin üzerinde leke farkettim (foto3)

acaba kopuk parçayı yapıştırıcıyla tutturupta mı yolladılar ? yoksa o sarılık ve leke kapasitörden mi kaynaklıdır?

Ürünü iade sürecine soktum. Ancak satıcının ben parçayı sağlam yolladım kopuk değildi diye caz cuz edeceğini biliyorum.

Ancak yediği haltı kusurlu özürlü ürün yolladığını suratına ispatlı şekilde vurmam lazım.

foto1

foto 2

foto 3

• Kötü bir lehimleme yapılmış gibi, sarı olan muhtemelen lehim pastası kalıntısı.

• KOKTURUK K kullanıcısına yanıt

Bu halde görünce montajı bırakıp anakartı çalıştırmaktan vazgeçtim. Çalıştırsam açılabilirdi hiç uğraşmadım onboard ethernet yada başka bir bölümün işleyeşinde sorun olabilir gibi.

• Ses yongasina ait bu kapasitör, sesle ilgili bir sorun yasanmasi muhtemel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

Acaba anakartı çalıştırıp denesem mi ?

• MyDrama M kullanıcısına yanıt

Baska bir sorun olup olmadigi mechul, iyice incelemeden kullanmazdim hele hele böyle bir defosu varken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dandik bir lehim yapmış yada yapmamış lehim pastası o sarılar sıcak hava tabancasıyla yapılabilir tabi önce izopropil alkolle temizlenmeli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.