Şimdi Ara

İkinci el ekran kartı buldum test etme. Çok önemli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • *******Hikayeyi geçip direk alttaki soruyu da cevaplayabilirsiniz*******

Dostlar internet kafeden ikinci el bir birkaç kasa bulmuştum. Her şeyi aynı, yalnız bilgisayarların ekran kartı farklıydi. Radeon 4670 ve geforce 8400 gs.

Cahilliğime geldi araştırmadım. İkisine de 1gb, 128 bit dedi. Asus olan iyidir dedik aldık.

Birkaç gün sonra asus olanin 512 mb ve 64 bit olduğu ortaya çıktı.

Adamı arayıp konuştuk. Ürünün söylediği gibi olmadığını belirttim. Sen deneyip aldın senin sorunun felan dedi. En sonunda "tamam değişelim ama beni bir daha rahatsız etme" dedi ve ikna ettim.

Orda radeon'lu 7-8 tane pc vardı. Şuan bize eski, hasarlı bir şey vermesinden korkuyorum.

----------Hikaye bitti---------------

Soru ve özet:

İkinci bir ekran kartı alacağım fakat sorun olmasından korkuyorum. Alacagim yere kasamı götüreceğim orda deneyip alacağım.

1-) Takmadan önce eski ekran kartının driverini silin gibi bir şey okumuştum. Tam olarak ne yapmalıyım?

2-) Driverli, driversiz ne değişiyor ekran açılıyor değil mi?

3-) Diyelim yeni ekran kartını bilgisayarıma taktım. Driver felan yüklü olmayacak. Düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

4-) Dışından bakarken neresine dikkat etmem gerek?

Cevaplar doğrultusunda bugün gidip alacağım. Her cevabınıza hazırım. :)

Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilk etapta karti eline al gozle iyice kontrol et fiziksel bir zorlama egik cizik varmi kontrol et daha sonra uzerindeki etikette kac gb kac bit oldugu yaziyosa kontrol et yazmiyosa pc takinca onceki kartin driverini DDU programi ile silip yeni modelin driverini kur daha sonra gpu z programindan kartin tam olarak ozellikleri ne gorebilirsin birde dikey yenilemeyi kapatip %99 gpu kullanimi ile 1 saat oyun oyna max sicakliklar 70-75 civari ise kullan

• Bu arada ekran kartlarında fiyat olarak ne biçti

• quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

Ilk etapta karti eline al gozle iyice kontrol et fiziksel bir zorlama egik cizik varmi kontrol et daha sonra uzerindeki etikette kac gb kac bit oldugu yaziyosa kontrol et yazmiyosa pc takinca onceki kartin driverini DDU programi ile silip yeni modelin driverini kur daha sonra gpu z programindan kartin tam olarak ozellikleri ne gorebilirsin birde dikey yenilemeyi kapatip %99 gpu kullanimi ile 1 saat oyun oyna max sicakliklar 70-75 civari ise kullan

Hocam ddu adlı programı gitmeden kuruyorum değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jarvan V -- 13 Mart 2016; 17:12:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Bu arada ekran kartlarında fiyat olarak ne biçti

Ekran kartına ilave para vermeyecegim ama kasa toplam 350 liraydi

• quote:

Orijinalden alıntı: Jarvan V

quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Bu arada ekran kartlarında fiyat olarak ne biçti

Ekran kartına ilave para vermeyecegim ama kasa toplam 350 liraydi

Özellikleri neydi peki tam olarak?

• arkadaşım maalesef yapabileceğin şeyler çok kısıtlı
    1:cafe sahipleri biraz sıkıntılı yaklaşıyorlar bu gibi durumlara kartın tam olarak sağlam olup olmadığını anlamadan almak zorunda hissediyorsun
    2:ekran kartını Arkadaşın dediği gibi fiziksel bir muayene sisteme tak çalıştır
    3:Ekran kartını Çeşitli testlere sok benchmark testlerine aldığı skolardan ziyade kartın çalışma sıcaklık aralığını kontrol et ondan sonra performans değerlerini karşılaştır
    4:Ekran kartını sisteme taktın görüntü verdin tamam bu kart sorunsuzdur denemez kesinlikle 1-2 gün test amaçlı en ağır oyun
    uygulama ne varsa kullan(Ekran kartının kapasitesi dahilinde)
    5:İki üç gün sonra artık sorun yoksa sistemde devam edersin varsa bile almadan önce adamı uyar 1-2-3 gün test amaçlı kullanacağım bir problem çıkarsa gelirim diye Cafe sahipleri bu konuda biraz ketum davranır ben sisteme taktığımda kart çalışıyordu gibi olayı senin sisteme yamayabilir bu konuda uyanık ol şimdilik bu kadar kartı aldıktan sonra burda test değerlerini yaz siteden arkadaşlar en azından kullananlar yardımcı olur yönlendirirler seni hayırlısı olsun bakalım hatta kartları foruma yaz hangi seçenekler senin sistem için daha iyidir onunla ilgili de sana tavsiyede bulunulur....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: klement

arkadaşım maalesef yapabileceğin şeyler çok kısıtlı
    1:cafe sahipleri biraz sıkıntılı yaklaşıyorlar bu gibi durumlara kartın tam olarak sağlam olup olmadığını anlamadan almak zorunda hissediyorsun
    2:ekran kartını Arkadaşın dediği gibi fiziksel bir muayene sisteme tak çalıştır
    3:Ekran kartını Çeşitli testlere sok benchmark testlerine aldığı skolardan ziyade kartın çalışma sıcaklık aralığını kontrol et ondan sonra performans değerlerini karşılaştır
    4:Ekran kartını sisteme taktın görüntü verdin tamam bu kart sorunsuzdur denemez kesinlikle 1-2 gün test amaçlı en ağır oyun
    uygulama ne varsa kullan(Ekran kartının kapasitesi dahilinde)
    5:İki üç gün sonra artık sorun yoksa sistemde devam edersin varsa bile almadan önce adamı uyar 1-2-3 gün test amaçlı kullanacağım bir problem çıkarsa gelirim diye Cafe sahipleri bu konuda biraz ketum davranır ben sisteme taktığımda kart çalışıyordu gibi olayı senin sisteme yamayabilir bu konuda uyanık ol şimdilik bu kadar kartı aldıktan sonra burda test değerlerini yaz siteden arkadaşlar en azından kullananlar yardımcı olur yönlendirirler seni hayırlısı olsun bakalım hatta kartları foruma yaz hangi seçenekler senin sistem için daha iyidir onunla ilgili de sana tavsiyede bulunulur....

Dostum keşke 2-3 gün evde deneme şansım olsa. Adamı dediği laf ''gel değiş sonra ne yaparsan yap beni rahatsız etme'' oldu. Sonra biraz tartıştık ama parayı geri almakta olmaz. Dediğiniz gibi benchmark olayını yapacağım. Teşekkürler

• Yani maalesef kısıtlı oluyor böyle durumlarda yapabileceğin ama forumun ikinci el kısmında daha performanslı ikinci el bişeyler toplama sistemler bakabilirdin senin açından daha iyi olurdu cafe pc leri 7/24 kullanımdalar o yüzden problem çıkarma olasılığı yüksek almışsın artık hayırlısı olsun....umarım Sorunsuz kullanırsın Ne diyeyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jarvan V

Reklamını yapmak istemiyorum ama tam ilan bu dostum:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-sahibinden-satilik-bilgisayar-kasalari-7-adet-275602580/detay

Birazdan kaldırırım.

Hocam en fazla edeceği 250 ile 275 tldir ekran kartı ile birlikte. Ekran kartsız çok daha az eder.

• arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. kartı değiştim. şuan hiçbir sorunum yok ve oyunlarda gayet iyi performans alıyorum. sevgilerle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.