Şimdi Ara

işlemcimde ki 1 adet pin kırıldı ne yapmam gerekir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı temizlemek istedim işlemci soğutucusunu söktüm bir baktım işlemci soğutucuya yapışmış. Bu ne böyle demeye kalmadı 4 5 saniye sonra işlemci düştü 1 pin kırıldı 2 3 tane yamuk var. İşlemci çöp diyenler var, 1 eksik pinle çalışır diyenler var, tamir mümkün diyenler var. Sizce ne yapmalıyım ? Tamir şansı varsa daha önce tecrübe edinip teknik servis tavisyesi yapabilir pm'den. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Edit:
    www.docdroid.net
    AM4 Pinout Diagram.pdf
    https://www.docdroid.net/6cDW11N/am4-pinout-diagram-pdf

AM4 için Pinout. bu arada işlemciyi sormadım ama işlemciniz neydi hocam. Pinl işlemci Sadece AMD kaldı diye am4 paylaştım ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 28 Temmuz 2020; 1:48:8 >

RIG: AMD RYZEN 9 5950X ASUS PRIME B550 PLUS DARK AQUAFORCE W362 KINGSTON 64GB FURY 3600MT/S ASUS PRIME RTX 5060 Ti 16GB SAMSUNG 990 PRO 1 TB + SAMSUNG 980 1TB Creative SoundBlasterX AE-5 PLUS Beyerdynamic DT 770 PRO 250 OHM ODYSSEY G9 49" 240Hz HIGH POWER ELEMENT SMART 650W

• Forumda yıllardır işlemci tamir eden bir hocamız var pmden yaz istersen. Nick @efedemirci

CPU: AMD Ryzen&#8482; 5 5600 / Scythe Fuma 2 + 3. Fan Artic P12 PWM PST 120mm / Cooler Master Mastergel Maker Nano | GPU: XFX Speedster MERC 319 RX 6750XT | MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING |
    RAM: CORSAIR VENGEANCE LPX 2x16GB 3200 CL16 | M.2SSD: SAMSUNG 970 EVO NVMe 1TB | CASE: COOLER MASTER MASTERBOX TD500MESH + ARTİC P12 120MM x4 Fan + ARTİC P14 140 mm x2 Fan |
    PSU: CORSAIR RM850X 80 PLUS GOLD | MONITOR: LG 27GL83A 1440p 144Hz | SPEAKER: LOGITECH Z333 | KEYBOARD: CORSAIR GAMING K68 MECHANICAL | MOUSE: STEEL SERIES PRIME GAMİNG |
  • Want to kullanıcısına yanıt
    İşlemcim ryzen 5 2600.Şöyle bir fotoğraf yükledim en alt sıradaki lerden biri kırık. Dedikleriniz doğru olabilir sonuçta denemekten zarar gelmez.
    işlemcimde ki 1 adet pin kırıldı ne yapmam gerekir ?

İlk olarak amd'nin kullandığı macun sakız gibi çok yapışıyor ikincisi inteldeki gibi işlemciyi anakarta bağlayan çentiklerden yok anakart sadece orta kuvvetle tutuyor işlemciyi o kadar.

O yüzden AMD işlemcilerde sökümden önce işlemci ve çevresini ısındıracak biraz oyun oynama yada hafif stres testi gibi işlemler öneriliyor macunun yumuşaması için

Al benden de o kadar.

https://forum.donanimhaber.com/cozuldu-kolonya-sogutucuya-yapisan-islemci-zarar-vermeden-nasil-cikarilir--143934016

Soket işlemciyi sağlam tutmuyor, biraz çekince işlemci soğutucuya yapışık vaziyette çıkıyor.

Çekmeden önce saat yönüne ve aksi istikamete çevirmek lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.