Şimdi Ara

İki oğlumun ikiside kanser hastasi. Biri 7 biri 13 yasinda. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
8
Favori
25.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1012 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @lucklucki
    Tum tedavi masraflarini devlet karsiladi fakat cocuk kemo alinca hastane yemeklerini agzina surmedi. Kokusundan dahi istifra edicek duruma geliyordu. O yuzden hergun sayiyorduk disardan ne isterse diye atiyorun oglum bugun ne yerin hamburger,kofte,pide carkifelek gibi nerde bisey cektirebilirsek. en cok disardan yemek ve akaryakit masrafim oldu . Bunun yaninda ekstra seylerde cikiyor hep. Para su gibi gidiyor. Cok sukur Allah o donem bize birde maddiyat dusundurmedi. Bir yerden sinav oluyorsa Allah diger seyleri kolaylastiriyor.


    @muratbakal
    Cok saolun bunda Almanya olmuyacak. Kucuk olan tumoru omurgada omurilige baski yapiyordu riskli bir yerde idi o yuzden Almanya da Protonterapi almistik ama bunda radyoterapi alicaz.

    @Bogazicili_zekiye

    İlk cocukta yurume gitmisti omurilige tumor baski yaptigi icin.
    Buyuk olanda omzunda findik buyuklugunde şişlik olustu sonra ceviz buyuklugune ulasti agri yapmaya basladi. Suan 2-3 ceviz buyuklugunde malesef

    Tum arkadaslara iyi dilekleri icin tesekkur ederim.İnsallah bu gunler gecicek. Yazdiklariniz inanin moralimi yukseltti. Allah in izniyle bugunleride atlatacagiz. Allah hepinizin evlatlarina ilerde olacak evlatlarinizada saglik versin. Allah kimseyi evladiyla sinamasin. İnanin babami kaybedince cok uzulmustum ama suan babami dusunemiyorum bile. Evlat boyle birsey iste.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAhin -- 9 Kasım 2020; 1:58:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam Allah yardim etsin. Cok uzuldum ama insallah sagligina kavusur evlatlariniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah şifa versin inşallah. inşallah hastalik görmemiş halinize dönersiniz🙏



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aredyak -- 9 Kasım 2020; 1:41:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen ve eşin moralinizi yüksek tutmaya gayret edin moral çok çok önemli ben inanıyorumki evladımız bu hastalığı atlatacak ve sizde gelip buraya çocuğum bu hastalığı yendi diye yazıcaksınız hep birlikte atlatacaksınız İnşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah şifalar ve dayanma gücü versin.Hepimizin hayatı pamuk ipliğine bağlı.Gerçekten bir hayat yaşadıgımızı sanmıyorum.Çok çok zor süreçler herkes için.Kimi hastalıkla bogusuyor kimi aç açıkta kimi sokaklarda .Ne diyeceğimi bilmiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: patatessiz patso

    'Sınav'



    Alıntıları Göster

    konu sahibi arkadasin durumunda sinav kime oluyor cocuklara mi yoksa ailesine mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

  • Ah bea şahin hocam acil sifalar diliyorum ama keske ben onlarin yerinde olsaydim. Tip,hukuk ve muhendislik okumadiktan sonra bosa yasarsin bu ulkede. Yasayacagim hayat belli, refah seviyesi belli.. kisaca gorunen koy kilavuz istemez gelecegin ne getirecegi.belli. Iman olmasa sonlandirsam hayatimi da yapamiyorum, yapamadim.


    Artik nefes almak bile izdirap oluyor tutanmaya calisiyorum ama yapamiyorum. Askeri personeldim mobbing e dayanamadim lanet olsun diyerek ani kararla psikolojiyle dilekceye imza attim ciktim gene biraktigim yere dondum sifirdan basladim herseye ne para ne sosyal cevre ne sayginlik... hicbisey kalmadi. Calan telefon calmaz oldu. Dustun mu kimse yaninda olmaz bu hayatta. Keske onlarin yerinde ben olsaydim da bitirseydim hayatimi kurtarsaydim kendimi yas 28 oldu onlar genc benim yasayacak bir hayatim ve gelecegim kalmadi. Bekarimda ne gelecek goruyorum ne bir isik ebediyete varip sonsuz huzur istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin. Sizler için dua edeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin, sizler için dua edeceğim, Allah yar ve yardımcınız olsun. Babanız için de Allah gani gani rahmet eylesin. Böyle durumlarda sığınacak bir Allahımız var. Allah tüm hastalara şifa, dertlilere deva, borcu olanlara edalar nasip eylesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 9 Kasım 2020; 5:14:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babanız adına başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin. Size ise bol bol güç ve sabır temenni ediyorum.

  • Kardeşim çok geçmiş olsun. Dualarım sizinle. Allah yardımcınız olsun..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChangeOrBeCrushed

    Genetik olmaz olur mu? Tum kanserlerin sebebi genlerdeki degisimlerdir, yani genetiktir. Senin genetikten kastin eger kalitsal (ebeveynden cocuga gecen) anlamindaysa eger, ilk bakista kalitsal olmadigi dusunuluyor (tip dunyasi oyle dusunuyor cunku molekuler bazda yeterince bilgileri yok, literaturu okuyup anlayamiyorlar). Sebep olan genetik degisim, ebeveynden cocuga gecmeyen ve sonradan rastgele gerceklesen bir somatik mutasyon olarak goruldugu icin kalitsal degil zannediyorlar. Ama sizin iki cocugunuzda da bu kanserin gorulmesi sence tesaduf mu?


    Bilim insanlari 2015'te Nature Genetics dergisinde bu konuyla ilgili bir makale yayimladi. Bahsettigin hastaliga yakalananlarin genetik sekanslamasinda, EGR2 geninin yakininda bir dizide germline varyasyonu (bu kalitsal oluyor, yani ebeveynden cocuga gecen, somatik degil) tespit ettiler. Bu varyasyonu, EGR2 uretimini kontrol eden sekansta tespit ettiler. EGR2 geni, hucre cogalmasini/gelisimini regule eden onemli bir gen, bone progenitor hucrelerinden de sorumlu. Hucre kultur ortaminda, ilgili kanserli hucrelerde EGR2 geninin silinmesinin, kanserli buyumeyi durdurdugu ve bu hucrelerin olumunu artirdigi saptandi. Dolayisiyla, EGR2 uretimini kontrol eden sekansta tespit edilen bu kalitsal varyasyonun, sonradan olusan somatik EWSR1-FLI1 mutasyonu (gen fuzyonu seklinde gerceklesiyor) ile birlestiginde, bu hastaligin olusma riskini buyuk oranda artiracagi hipotezi ortaya atildi. Yapilan deneylerle goruldu ki, bahsettigim kalitsal varyasyon, mutasyonlu EWSR1-FLI1 nin, ilgili varyasyonun bulundugu sekansa baglanma egilimini kaydadeger bicimde artiriyor. Bu sekans, EGR2 nin uretiminden sorumlu demistim. Sonuc olarak, EGR2 nin surekli uretimine sebep oluyor ve embriyonik kok hucre dongusunu (cogalmasini) tekrar baslatiyor, yani kansere sebep oluyor.


    Buyrun, arastirma linki (Sci Hub'tan full makaleyi acabilirsiniz): https://www.nature.com/articles/ng.3363?error=cookies_not_supported&code=73599b6c-5b2a-4662-b193-1993df8c26ec


    Kisacasi, ebeveynlerde bu varyasyonun varligi, cocukta bu hastaligin olusmasi riskini onemli oranda artiriyor. Evet, sonradan olusan somatik EWSR1-FLI1 mutasyonu ebeveynlerden cocuga gecmiyor, ancak EWSR1-FLI1 mutasyonunun kansere yol acmasini regule eden germline varyasyonu ebeveynlerden cocuga geciyor. Esinizle cocuk yapma cahilliginden vazgecmelisiniz (size kalitsal degil diyen cahil hekimleri dinlemeyin). Elinizdekileri tedavi etmeye bakin.

    Katılıyorum tüm kanserlerde az ya da çok bir genetik komponent vardır fakat söyleyiş şekliniz çok kötü, “çocuk yapma cahilliğinden vazgeçerseniz” vs...

    aile gayet PGD ile bahsi geçen genleri taratarak sağlıklı çocuk sahibi olabilir isterse


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ah be abim benim, allah şifa versin.


    ne olursa olsun, psikiyatriste gidip destek de alarak güçlü kalmaya çalış.

  • Allah yardımcın olsun kardeşim tez vakitte şifa versin inşallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başa gelmeden kimse hayatının kıymetini bilmiyor. Herkes egosu tavan... Allah tez zamanda acil şifalar versin. Güçlü ol çocukların sana ihtiyacı var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah şifa ve sabır versin. Allah sizlerede maddi manevi güç versin. İnşallah tez zamanda normal hayatınıza dönersiniz siz ve sizin gibi niceleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah tez zamanda iki çocuğunuza da şifa verir inşallah. Umudunuzu lütfen yitirmeyin, 33 yaşında çok güçlü bir insansınız, ailenizin desteği ile umudunuzu yitirmeden bunların üstesinden elbette geleceksiniz. Yeter ki insanın akıl sağlığı yerinde olsun, psikolojinizi ve moralinizi yüksek tutun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah acil şifalar versin dualarım sizinle!

  • Güzel kardeşim Allah şifa nasip etsin. Dilerim ki çocuklarınız ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür yaşayın. Babanıza Allah rahmet eylesin. İnsan sevdiklerini, değer verdiklerini kaybedince etkileniyor. Fıtratımızda var. Bende geçtiğimiz günlerde yaşadığımız İzmir depreminde akrabalarımdan birisini kaybettim. Dediğiniz gibi para, pul, mal, mülk gerçekten mühim değil. Hiçbirisi sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşamın yerini tutamaz. İnsanın evlatları ile imtihan olması çok zor bir durum. Allah size ve eşinize güç kuvvet versin. Maddi ve manevi zorluk çektirmesin.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.