Şimdi Ara

İki Kesimede Bir Sorum Olacak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evren çıkmazında oluşumu yaratıcıya bağlayanlar ve kendiliğinden oluşuma bağlayanlar olarak ikiye ayrılıyoruz. Peki basit ama görüşlerinizi merak ettiğim bir konu var.

Yaratıcıyı reddeden arkadaşlar tamamen mi reddediyorsunuz yoksa yaratıcının olma ihtimalinede bir pay bırakıyor musunuz ? Size göre yaratıcının olma ihtimalini % kaç olarak tanımlarsınız ?

Yaratıcıya inanan arkadaşlar sizler ise bu konuda tamamen kabul edip kesinlikle var mı diyorsunuz yoksa olmama ihtimalinede içinizde pay bırakıyor musunuz ? Ve size göre yaratıcının olma ihtimalini % kaç olarak tanımlarsınız?

Mümkünse tartışma ortamından ziyade sohbet ve görüş bildirme şeklinde ilerletelim konuyu. Şimdiden katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

• Tamamen reddediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de kesinlikle yaratıcının olduğunu söylüyorum. İleride bunun tersini söylemekten Allaha C.C sığınırım. Niye böyle dedim, belki merak edenler olur diye anlatayım.

Şöyle ki dünyaya gelmeden önce ruhlar aleminde

Allah C.C insanlara sual etti, ben sizin rabbiniz değil miyim ?

İnsanlar, evet dedi.

Şimdi bu söylediklerinizi fiilen gösterin dedi ve iki secde emretti.

Bazı ruhlar iki secdenin ikisini de yaptı. Bunlar dünyaya müslüman gelir, müslüman gider.

İki secdenin ikisini de yapmayanlar oldu. Bunlar dünyaya kafir gelir, kafir gider.

Bazısı ilkini yaptı, ikincisini yapmadı. Bunlar müslüman gelir, kafir olarak (Allah C.C korusun) gider.

Bazıları ise birinciyi yapmayıp ikinci secdeyi yaptılar. Bunlarda kafir gelir, müslüman olarak gider.
  • Yaratıcıya inanan birisi olmama ihtimalini düşünüyorsa zaten inanmıyordur. Soyut bir kavramdan bahsettiğimiz için ihtimaller üzerinden değerlendirmek yanlış olur.

• Constantine kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama herkesin biçtiği bi pay vardır.
  • İşte o pay biçildiğinde inanç olmuyor ki. Sonuçta tamamen hayali bir kavramdan bahsediyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Ben de kesinlikle yaratıcının olduğunu söylüyorum. İleride bunun tersini söylemekten Allaha C.C sığınırım. Niye böyle dedim, belki merak edenler olur diye anlatayım.

İnsanlar, evet dedi.

Bazı ruhlar iki secdenin ikisini de yaptı. Bunlar dünyaya müslüman gelir, müslüman gider.

İki secdenin ikisini de yapmayanlar oldu. Bunlar dünyaya kafir gelir, kafir gider.

Bazısı ilkini yaptı, ikincisini yapmadı. Bunlar müslüman gelir, kafir olarak (Allah C.C korusun) gider.

Bazıları ise birinciyi yapmayıp ikinci secdeyi yaptılar. Bunlarda kafir gelir, müslüman olarak gider.

Şu hikayenin anlatıldığı ayetleri bi at Allah C.C rızası için

Görmüş gibi anlatıyorsunuz ya hasta oluyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana göre kesinlikle var. Tanrı her şeyin ötesinde ne kanıtlanabilir ne reddedilebilir. Bu yüzden ya inanırız ya da reddederiz. Bu durum bir belirti bana göre. Çünkü inanın ya da inanmayın diyor. Ve varlığını ya da yokluğunu kanıtlayamıyorsun sadece iki seçeneğin oluyor : İnanmak ya da inanmamak.
  •  İki Kesimede Bir Sorum Olacak...

Dawkins'in cetveli üzerinde 5 ile 6 arasında bulunduğumu söyleyebilirim.

Fakat Tanrı'nın var olması olasılığını da dinlerdeki Tanrı ile bağdaştırmıyorum. İnsanlarla iletişime geçen, onları yargılayan, ödüllendiren, cezalandıran bir Tanrı inancım yok. Benim düşüncem daha çok Spinozavari bir düşünce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Ben de kesinlikle yaratıcının olduğunu söylüyorum. İleride bunun tersini söylemekten Allaha C.C sığınırım. Niye böyle dedim, belki merak edenler olur diye anlatayım.

İnsanlar, evet dedi.

Şu hikayenin anlatıldığı ayetleri bi at Allah C.C rızası için

Görmüş gibi anlatıyorsunuz ya hasta oluyorum.

Şunu bir türlü anlatamadım ya da siz anlamıyorsunuz. Her şey Kuran-ı Kerim'de geçer ancak tam ayrıntılarıyla değil. Mesela Anayasa maddesinde ülkenin başkenti Ankara olduğu söylenir. Ancak Ankara hakkında detaylı bilgiler verilmez. Kaç bin km alan olduğu, hangi bölgede olduğu falan vs.. Kuranı Kerim de böyledir. Bunun için Peygamber gönderilmiştir her şeyi tam olarak açıklaması için. umarım anlatabilmişimdir.

Söylediğim şey tefsir ilminde geçer.

quote:

İnsanlar, evet dedi.

• Yüzde belirtmek komik olurdu. Çünkü somut bir varlıktan söz edemiyoruz. Tanrının olma olasılığı da var olmama olasılığı da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Yüzde belirtmek komik olurdu. Çünkü somut bir varlıktan söz edemiyoruz. Tanrının olma olasılığı da var olmama olasılığı da.

Görüşü bildirmede kolaylık açısından öyle söyledim ben
  • Gerek Kuran gerek ise bazı İslami kitaplardaki ifadeler ve uslub beni, bizim başımızda bir ilahın-liderin bulunduğu hususunda ikna ediyor;çünkü insanlar bu eserleri,bu dinleri kendiliğinden ortaya çıkaramaz bana göre...Düşüdüğümüzde herşeyin yoktan var olması gerçekten mucize, düşününsene bir güç var ve bu güç herşeyi yoktan var ediyor, gerçekten mucize!burada benim düşüncem Tanrı herşeye ol dedi ve herşey yoktan var oldu mu yoksa tanrının da geri planında bu hesapları yapan karmaşık,çokluğun olduğu bir dünya mı var
  • Her şeyin bir sebebi vardır ve bu sebepler zincirleme bir şekilde ilk sebebe bağlıdır ve bu da tanrıdır. biz zaten inanç diyoruz değil mi kanıtlı değil. zaten gerçekte hiçbirşeyi kanıtlayamazsın duyular aldatıcıdır, bir aldatıcı sebep duyuları tümden reddetmek için yeterlidir her şey bir simülasyon da olabilir bunu yanlışlayamazsın

• Böyle bir şeyin olasılığına dair bir yargı sunmak mümkün değildir. Ancak inanırsın. Ya olduğuna inanırsın ya olmadığına inanırsın. Olma ihtimalide olmama ihtimalide aynıdır.
  • "Tanrı kesinlikle yoktur" demek, bana aptalca bir ifade gibi geliyor. Tanrı'nın var olup olmadığı bilinemez, ama dinlerin gerçekliği konusunda kesin bir yargı bildirebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZERO

"Tanrı kesinlikle yoktur" demek, bana aptalca bir ifade gibi geliyor. Tanrı'nın var olup olmadığı bilinemez, ama dinlerin gerçekliği konusunda kesin bir yargı bildirebilirim.

Bildiremezsin, bu da dahil hiçbir şey bilinemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RUHSUZ -- 19 Ekim 2015; 19:12:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen tamamıyla reddediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emc2xy

Şahsen tamamıyla reddediyorum.

çok havalısın tamam çok coolsun hadi hava attın tamam hadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanrının olmama ihtimali yoktur bana göre. Dinler için konuşursan %1-2 ihtimal verebilirim olmamasına, ama tanrı için öyle bir şey söz konusu değil bende.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.