Şimdi Ara

İki Haftadır Esneyip Derin Nefes Alamıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
13.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar madem herkes sıkıntısını yazmış bende yazıyorum. Benim sorunumda biraz daha farklı ben ise hergün lenf düğümlerinin olduğu bölgeleri kontrol ediyordum şiştimi gibisinden sonra bir gün aşırı fazla kontrol ettim o gün uyudum kalktım sabah baktığımda bir beze oluşmuş sonra yine sürekli salak gibi kontrol ettim bu sefer koltuk altıma takmıştım aynı şekilde koltuk altımdada oluştu acaba psikolojik mi bilemiyorum bu yüzden Perşembe doktora gideceğim. Bir de son 3 gündür hiç uyuyamıyorum hep aklımda kanser şüphesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • extra34 E kullanıcısına yanıt
    Dostum gerçekten çok haklısın ne olduysa intten araştırıp okudukça semptomlar belirmeye başladı mesela sürekli boynumu koltuk altımı kontrol ediyordum hergün sonra oralarda bezeler oluştu 1 aydır varlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fade to Black

    rahat tükürebiliyorsan veya dişini frıçaladıktan sonra tükürdüğün macun salya gibi değilse hasta değilsindir.
    Hocam verdiğin bilgi için çok teşekkürler ilk defa duydum böyle bir şey evet normal tükürebiliyorum ve salya gibi değil. :) Sanırım birde şöyle bir şey vardı 10 Saniye nefes tutabiliyorsak yine korona değildik galiba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extra34

    Maşallah maşallah bütün anksiyete mağdurları burada. Mesajı bırakayım da sabah editlerim ama bişeyi kesinlikle vurgulamak lazım; sorunlarınıza kesinlikle internetten bakmayın. Şuram ağrıyo buram da bu var diyip bakarsanız kendinizde milyon tane hastalık bulursunuz ve insan psikolojisi o kadar güçlüdür ki anksiyete mağduru insanın psikolojisi, o okuduğu semptomları bünyeye kopyalayabilecek güçtedir. Bir hastalığın tüm semptomlarını yaşatır yani o hastalık sizde olmasa bile.

    @realeu419 @realeu419 Sizi özellikle es geçmek istemedim. Bence korkmanıza gerek yok. Korktuğunuz kadar ciddi bir durum olsaydı çok daha fazla semptom gösterirdiniz. Doktora yine gidin tabi ama içiniz rahat olsun derim.
    Hocam çok doğru ya çok haklısınız. Beyin ne kadar ilginç garip bir organ ya :) çok güçlü değişik bir şey:D

    Şöyle bir söz hatırlıyorum; Zihinsel güç > fiziksel güçten, güçlüdür. Gerçekten doğru

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: monoba

    Bu durum anksiyete büyük ihtimal.
    Evde uzun süre kalmakla ve benzeri şeylerle biraz oluşabilecek bir durum.
    Anksiyete için önemli şeylerden bazıları mide bağırsak sağlığı ve hareket.
    Gün içinde sizi mutlu edecek şeyler ile uğraşın.
    Beslenmenize dikkat edin midenizi çok fazla doldurmamalısınız özellikle uyumadan 2 saat önce.
    Gün içinde ayakta olduğunuzda 10-15 dakika egzersiz yapın olduğunuz yerde koşmak ya da açma-germe hareketleri. Uyumak için ise gün içinde kendinizi yormanızla çözülebilir belki ve bu da egzersizlerinize bağlı bir durum. Uyumadan 1-2 saat önce ışıkları kısın, telefondan uzaklaşın ve gün içinde yatakta vakit geçirmeyin.
    Gereksiz ayrıntılara takılmayın ve nefesiniz daraldığında, daralmaya değil sizi ilgilendirecek ilginizi çekecek başka bir şey ile ilgilenin (odadaki başka bir nesne vesaire).
    Bağırsak sağlığınız önemli çünkü mutluluk hormonunun çoğu bağırsakta üretilir.
    Bu söylediklerime uymaya çalışırsanız olan olayların çoğunlukla gerilediğini farkedeceksiniz.
    Nereden biliyorum çünkü. Uzun süredir bu problemleri deneyim ettiğim için.
    Önemli olan bence bu durumun süreklileşmemesi o yüzden dikkatli olun.
    İyi günler
    Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum dikkate alıyorum teşekkürler. Zaten artık biraz iyiyim konuyu açmam bile iyi geldi. artık akşam bisiklet veya koşu yapacağım artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrT4ngo

    Öncelikle geçmiş olsun. Zor bir durum. Sana tavsiyem kendini dini konularda biraz geliştir ve uyku düzenini kesinlikle bir sisteme koy düzelt. beslenmenede dikkat et.

    Düzgün beslenmeyen ve düzgün uyku ritueli olmayan hiç bir bünye hayattan verim alamaz.

    ve en önemlisi kendini oyalayacak veya çalışacak bir şeyler bul ve onunla vakit geçir. kendine boş zaman bırakma. ne kadar çok bir şeyle uğraşırsan ve dediklerimi uygularsan hayat kaliten o kadar artar. osmanlı padişahları koskoca padişah olmasinra ragmen her birinin bir meslegi var. marangoz vs gibi. boş durmamışlar. akşamları kendi meslekleri ile ilgilenmişler.

    kendimden örnek vermem gerekirse bir youtube hesabı açtım onunla uğraşıyorum, dini ve tarihi kitaplar okuyorum. namaz mutlaka kiliyorum. sohbet programlari dinliyorum. derslerime çalışıyorum. vakit bir şekilde geçiyor.

    bu hayatta yapacagin en büyük hata telefonu eline alıp yataginin içinde vakit geçirmek olur. mutlaka bir seylerle uğrasmalisin.

    Bendede anksiyete var. Artik hastalik olmaktan cikti. 21.yuzyilin normali gibi bir sey. ama bazilarimiz daha fazla hissediyoruz malesef. kesinlikle kendini oyalayacak ugraslar icerisinde ol.

    Allah yardimcin olsun
    İnşaallah hocam :) çok teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: freshwind

    %99 böyle. Sorununuz geçici olabilir. Uzun sürerse doktora gidersiniz antidepresana başlatırlar.

    Alıntıları Göster
    Aynen son çare olarak antidepresan doktor. Ama şuan çok şükür iyiyim eskisine göre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cloudvps kullanıcısına yanıt
    Hocam Sekine Dua sı için çok teşekkür ediyorum bunu daha önce hiç duymamıştım kendine kızıyorum nasıl daha önce hiç bilemedim bunu. Neyse, Allah razı olsun hocam. Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    İnanmayabilirsin inanana saygı duy bari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevdiğin hobi bul gün içinde onla vakit geçir hatta yapabiliyorsan bir çeşit spor yap... GEÇMİŞ OLSUN...
  • Hocam martın başında daha korona Türkiye'de yokken balendede benzer olaylar oldu. Kalbimde ağrı yanma ve hızlanan nefes darlığı oluyordu. Kısa sürüyordu. Kriz geçiriyorum sanıyordum sürekli çıkıp yürüyünce geçiyordu. 2 kere doktora gittim. 2. şu bir alet bağladı sonra bişeyin yok deyince rahatladım ve o gün bugün iyiyim. Hatta psikoloji için verilen ilaçları bile bıraktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cyetkin

    Hocam martın başında daha korona Türkiye'de yokken balendede benzer olaylar oldu. Kalbimde ağrı yanma ve hızlanan nefes darlığı oluyordu. Kısa sürüyordu. Kriz geçiriyorum sanıyordum sürekli çıkıp yürüyünce geçiyordu. 2 kere doktora gittim. 2. şu bir alet bağladı sonra bişeyin yok deyince rahatladım ve o gün bugün iyiyim. Hatta psikoloji için verilen ilaçları bile bıraktım.
    Ne güzel hocam. bende çok uzun süredir evdeydim özellikle geceleri kriz geliyordu ama şuan eskisine göre çok çok iyiyim. Artık dışarı çıkıp koşu bisiklet yapacagım. Konuda ki tavsiyeler çok iyi geldi. :)
  • Ben de uzun süredir evdeyim ve yaşadıklarınızı birebir yaşıyorum. Komplo teorileri yazmayacağım, yeterince konuşuldu ve arada duyacaksınız. Bu sefer hissettiklerim tamamen farklı; medya organları ve belediye hoparlörleri ülkeler üstü bir ideolojiye tapar haldeler ve bu yapı üzerimize çöktürülmeye, yıkılmaya çalışılıyor ama birçoğumuz olan bitenin farkındayız, her ne kadar kötü bir zaman aralığına doğmuş olsak dahi sıkıntılarımızın bizi yenmesine izin vermeyecek kadar bilgi dolu büyük bir çağda yaşıyoruz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hammertime44 H kullanıcısına yanıt
    Bana özel mesaj at istediğin zaman.
    Oradan devam ederiz.
  • Hammertime44 H kullanıcısına yanıt
    Amin, Allah cümlemizden razı olsun kardeşim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Panik atak .. Kafayı takacak bir şeyler bulun.Forumun bu bölümünden uzaklaşın.Yürüyüş yapın mümkünse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoksi

    Panik atak .. Kafayı takacak bir şeyler bulun.Forumun bu bölümünden uzaklaşın.Yürüyüş yapın mümkünse
    Aynen hocam. Ne zaman korona virüsü ile ilgili yazı okusam veya durum kötüye gidince vakalar çoğalınca içim daralıyor nefes alamıyordum. Ama şuan iyiyim yine var yine üzülüyorum ama çok değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim sorunumada bakarsanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hammertime44

    Hocam verdiğin bilgi için çok teşekkürler ilk defa duydum böyle bir şey evet normal tükürebiliyorum ve salya gibi değil. :) Sanırım birde şöyle bir şey vardı 10 Saniye nefes tutabiliyorsak yine korona değildik galiba.

    Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun saygıdeğer kardeşim. Kardeşim diyorum, daha genç olduğunu hissederek (35 yaşımdayım)
    Bende de son 3-4 gündür sol göğüste sıkışma, sancı ve boğazımda sürekli gıcıklık, öksürme hissi durumu oluştu.
    Yani aylardır ince ince dikkat ediyorum ama yine de alışverişe falan gidiyor, ister istemez insanların içine karışıyoruz. Her ne kadar maske vs. kullansak da.
    Şu nefes tutma şeyi kesin ise, test için boşa hastaneye gidip kendimi riske atmayayım. Çünkü şimdi nefesimi tuttum ve tam 1 dakika bekleyebildim. :)
    Ama 3 gündür fena göğüs sancısı var ve özellikle son 2 gündür boğazdaki o rahatsız edici gıcıklık ve hafif öksürük durumu.
    Bu konuda bilgisi olan diğer arkadaşlar da tavsiye yazarsa memnun olurum.

    Sıkma canını değerli dostum. Hayatta her dönem geçicidir. Biz her şeyi kafaya taktık da ne oldu! İnsan psikolojisini kaybettiğinde tekrar kazanması zor oluyor. Aman öyle her şeyi kendine dert etme.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: piyanist2014

    Öncelikle geçmiş olsun saygıdeğer kardeşim. Kardeşim diyorum, daha genç olduğunu hissederek (35 yaşımdayım)
    Bende de son 3-4 gündür sol göğüste sıkışma, sancı ve boğazımda sürekli gıcıklık, öksürme hissi durumu oluştu.
    Yani aylardır ince ince dikkat ediyorum ama yine de alışverişe falan gidiyor, ister istemez insanların içine karışıyoruz. Her ne kadar maske vs. kullansak da.
    Şu nefes tutma şeyi kesin ise, test için boşa hastaneye gidip kendimi riske atmayayım. Çünkü şimdi nefesimi tuttum ve tam 1 dakika bekleyebildim. :)
    Ama 3 gündür fena göğüs sancısı var ve özellikle son 2 gündür boğazdaki o rahatsız edici gıcıklık ve hafif öksürük durumu.
    Bu konuda bilgisi olan diğer arkadaşlar da tavsiye yazarsa memnun olurum.

    Sıkma canını değerli dostum. Hayatta her dönem geçicidir. Biz her şeyi kafaya taktık da ne oldu! İnsan psikolojisini kaybettiğinde tekrar kazanması zor oluyor. Aman öyle her şeyi kendine dert etme.

    Alıntıları Göster
    Hocam daha doğrusu sizden küçüğüm abi diyeyim öncelikle size de geçmiş olsun abim.

    Yani dediğiniz gibi bende çok dikkat ediyorum evden çıkan herkese maske konusunda uyarıyorum eve gelince elleri yıkama konusunda uyarıyorum ama yine olursa olur yapacak bir şey yok. Çünkü çok çabuk bulaşan bir virüs. Çok fazla dikkat ediyorum ama inşaallah kısa sürede atlatırız.

    Günlük 1000 yeni vaka var birde yasaklar kalktı inşaallah kötü olmayız.

    Allah şifa versin abi. inşaallah sıkıntılarınız geçer.

    Ve inşaallah şu virüsten kurtuluruz.

    Nefes tutma olayı konusunda ise ben kesin mi o bilgi bilmiyorum hocam. Sadece uzun zaman önce nereden duydum onu da hatırlamıyorum galiba YouTube dan bir video da duymuştum galiba ama kesin bir bilgi mı bilmiyorum nefes tutmanın.

    Ateş öksürük nefes darlığı halsizlik tat koku kaybı varsa bir hastaneye gidin bence veya yoksa yine de gidip bir test yaptırın hocam.

    Son paragraf için teşekkür ederim hocam. Gerçekten öyle çok haklısınız. Yeni yeni duzeldim. İşte su virüs beni bayağı korkuttu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.