Şimdi Ara

İki Haftadır Esneyip Derin Nefes Alamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
13.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cloudvps

    Bu mesaj silindi.
    Aleyküm selam. Allah razı olsun hocam. Hocam beş vakit namaz kılan biriyim zikir oruç var elhamdülillah iyi geliyorlar ama arada sırada kriz geliyor özellikle geceleri nefes darlığı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alikurt35123

    Lütfen paniğe kapılma, tatmiyle aynı problemler 3hafta önce bende de oldu, 3 kez hastaneye gittim ve test de oldum ancak sorunun psikolojik olduğu ortaya doktorlar tarafından konuldu.

    Aklından onu çıkarmaya bak, kendine bir rutin oluştur ve kafanı meşgul tut.

    Bir film izlerken veya onu düşünmüyorken olmadığını farkedecek ve zihinsel olduğunu anlayacaksın. Bu çok normal ancak bunu yenmelisin, üzerine git ve kendini meşgul edecek bir program oluştur. Bana istediğin her an yazabilirsin.
    Hocam çok iyi olur ya çok teşekkür ederim konuşmak iyi geliyor arkadaşımda yok fazla zaten.
    Yani CS GO oynuyorum, televizyon izliyorum ama yine odaklanamıyorum sürekli aklımda hep o var sürekli derin nefes almak istiyorum ama olmuyor.
  • Belirtiler anksiyete bozukluğu.

    Bir ara ruh ve sinir hastalıklarına gözükün. Çünkü zamanla uyku bozukluklarında daha artış olup, vücudun özellikle sol bölgesinde ağrılar, her an ölecekmiş gibi bir hisse dönüşür. Kendimden biliyorum aynı belirtiler yüzünden doktor doktor gezdim. Bir sürü test yapıldı, bir sürü kan verdim sonuç olarak durum psikolojik çıktı. Sonra ilaç tedavisi ile kendime gelebildim. Prozac vb. ilaçların placebo etkisi olduğunu düşünürdüm ama kesinlikle değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    hocam bir psikiyatriste görüneceksiniz, size antidepresan yazacak ve sizi rahatlatacak. tek sıkıntı, insan alışınca kolay bırakamıyor, o yüzden uzun süre kullanmamak en iyisi. geçmiş olsun. hastane işi riskli, relax çayı filan da iş görür,rahatlatır.
    Bir de anksiyete için nefes egzersizleri var, youtubeta filan çok var, deneyin, mutlaka faydasını görürsünüz.
    Hocam relax passiflora çayı için çok çok teşekkür ederim bunu bilmiyordum çok teşekkürler. İnşaallah iyi gelir yasak bitince çıkıp alırım inşaallah.
    Antidepresan kullanmak istemiyorum dediğiniz gibi. Belki son çare
  • Özellikle sıkıntınız otururken başlıyor ayağa kalkıp yürüdüğünüzde veya başka bir nesneye odaklandığınızda kaygıdan uzaklaşıyorsanız kuvvetle muhtemelen panik atak rahatsızlığınız olabilir. Arkadaşların söylediği gibi farklı konulara odaklanarak bu sıkıntıdan kurtulabileceğiniz gibi antidepresan kullanarak ilaç tedavisine başlanabilir. Ancak ilaç tedavisi için mutlaka uzman hekimden kullanım prosedürleri ve süresi konusunda yardım almalısınız. Antidepresanlar hepimizin bildiği gibi kafaya göre kullanılması durumunda ciddi sıkıntı yaratabilir. Asgari 1 haftalık düşük doz ardından 1 aylık süre içerisinde hiçbir sıkıntınızın kalmadığını göreceksiniz. Asgari kullanım süreniz 6 ay civarında olacak Ancak şunu unutmayın başladıktan sonra ilaçlarınızı sürekli olarak kullanmak zorundasınız Aksattınız takdirde ciddi baş dönmesiyle başlayan bir dizi sıkıntılı süreçle karşılaşmanız olası. Panik atağın genellikle ciddi sağlık problemi veya ölüm korkusu sonrası başladığı görülmekle birlikte özellikle belli bir yaştan sonra ölüme yaklaşma korkusuda bu hususu bazen tetikler. Geçmiş olsun




  • ARKADAŞLAR SANIRIM DÜNYADA INSANLARIN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ OYUNLAR VAR 5G GİBİ YANİ RADYASYON.
    https://www.youtube.com/watch?v=7NRrumZkPuo&t=958s
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DZSWduwlvFB8&q=EgQuLZpEGO_usPYFIhkA8aeDS5iExpPIvYmczRGAc0yknx6IFlLPMgFyhttps://www.youtube.com/watch?v=F1pANd3p_dQ&t=411s
    BUNLARI BİR IZLERSENİZ NEDEMEK ISTEDİĞİMİ ANLAYABİLİRSİNİZ. EN AZINDAN BİR TEORİ DE DİYEBİLİRSİZ. İNANIP İNANMAMAK SİZLER KALMIŞ. TESADÜFEN İZLEMİŞTİM. HİÇBİR ŞEKİLDE BU ŞAHISLARI TANIMAM. SADECE BİLGİNİZ OLSUN İSTEDİM.




  • şuan ilacları 2 gündür içmiyorum aynısı bende oluyor bu hastalık daha ilk başlarda sizin şikayetinizle başladı umursamıyordum tabi zamanla patlama noktasına geldim acillerde delik deişk oldum birşey cıkmadı psikolojik 8 aydır prozac sabah 1 tolvon yatmadan once 1 adet içiyorum sürekli derin nefes alma isteği 2 gün bırakayım su illetleri beter oluyorum yemek yediğim an birşeyler oluyor acayip oluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 26 Mayıs 2020; 0:32:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanugur

    Özellikle sıkıntınız otururken başlıyor ayağa kalkıp yürüdüğünüzde veya başka bir nesneye odaklandığınızda kaygıdan uzaklaşıyorsanız kuvvetle muhtemelen panik atak rahatsızlığınız olabilir. Arkadaşların söylediği gibi farklı konulara odaklanarak bu sıkıntıdan kurtulabileceğiniz gibi antidepresan kullanarak ilaç tedavisine başlanabilir. Ancak ilaç tedavisi için mutlaka uzman hekimden kullanım prosedürleri ve süresi konusunda yardım almalısınız. Antidepresanlar hepimizin bildiği gibi kafaya göre kullanılması durumunda ciddi sıkıntı yaratabilir. Asgari 1 haftalık düşük doz ardından 1 aylık süre içerisinde hiçbir sıkıntınızın kalmadığını göreceksiniz. Asgari kullanım süreniz 6 ay civarında olacak Ancak şunu unutmayın başladıktan sonra ilaçlarınızı sürekli olarak kullanmak zorundasınız Aksattınız takdirde ciddi baş dönmesiyle başlayan bir dizi sıkıntılı süreçle karşılaşmanız olası. Panik atağın genellikle ciddi sağlık problemi veya ölüm korkusu sonrası başladığı görülmekle birlikte özellikle belli bir yaştan sonra ölüme yaklaşma korkusuda bu hususu bazen tetikler. Geçmiş olsun
    Hocam resmen bildiniz ya aynen aynen. Mesela koltukta oturup CS GO oynuyorum veya koltukta oturup TV izliyorum sürekli derin nefes almak istiyorum ama olmuyor. Sonra şöyle hafif yer değiştiriyorum veya kalkıyorum o zaman derin nefes alabiliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImPerspektif

    Belirtiler anksiyete bozukluğu.

    Bir ara ruh ve sinir hastalıklarına gözükün. Çünkü zamanla uyku bozukluklarında daha artış olup, vücudun özellikle sol bölgesinde ağrılar, her an ölecekmiş gibi bir hisse dönüşür. Kendimden biliyorum aynı belirtiler yüzünden doktor doktor gezdim. Bir sürü test yapıldı, bir sürü kan verdim sonuç olarak durum psikolojik çıktı. Sonra ilaç tedavisi ile kendime gelebildim. Prozac vb. ilaçların placebo etkisi olduğunu düşünürdüm ama kesinlikle değil.
    aynen oyle hocam sol kola uyuşukluk kalp bölgesinde sanki iğne batırır cinsten hissiyat tabi o anda beynine kan sıcramış gibi bir hal alma halsizlik ölüm korkusu ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlacK SeA StorM 61

    şuan ilacları 2 gündür içmiyorum aynısı bende oluyor bu hastalık daha ilk başlarda sizin şikayetinizle başladı umursamıyordum tabi zamanla patlama noktasına geldim acillerde delik deişk oldum birşey cıkmadı psikolojik 8 aydır prozac sabah 1 tolvon yatmadan once 1 adet içiyorum sürekli derin nefes alma isteği 2 gün bırakayım su illetleri beter oluyorum yemek yediğim an birşeyler oluyor acayip oluyorum.
    Hocam bu ilaçlar antidepresan mı yoksa değil mi yani almak için eczane ye gidip alabilir miyim
  • cloudvps kullanıcısına yanıt
    Bu tarz yorumların yapılması hiç doğru değil. Karşındaki insanın dinini, inancını bilmeden böyle bir yorum yapmanın tek açıklaması misyonerlik olabilir. Lütfen herkes kendi inancını, kendi dinini kendi içerisinde yaşasın. Bu tarz yorumlar yaparak yardımcı olduğunuzu veyahut da inancınız için iyi bir şey yaptığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

    Bu arada geçmiş olsun, umarım rahatsızlığınızın sebebi Covid-19 virüsü değildir. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.
  • Hammertime44 H kullanıcısına yanıt
    antidepresan tabiki yeşil receteli ilaç bunlar psikiyatri gözükmeden alamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 26 Mayıs 2020; 0:37:4 >
  • Hocam anksiyete olma ihtimali çok yüksek. Yine de çok rahatsızlık duyuyorsanız bi test yaptırın.
  • Hammertime44 H kullanıcısına yanıt
    Maşallah kardeşim. Allah kalplerimizi İslam üzere sabit kılsın, hidayet yolunda ayaklarımızı sağlam bastırsın. Tefekkürü ve tevekkülü üst seviyelere çıkarmaya özen göstermeni ayrıca temenni ederim.

    Madem, itikadi doğrultuda aktifsin, o halde, diğer arkadaşların da bahsettiği gibi, nefes alma egzersizlerini deneyebilirsin. O egzersizlerle çok hızlı sonuç alacağından eminim.

    Bununla birlikte, günlük su tüketimini "1,5-2 litre"nin altına düşürmemeye özen göstermelisin, ideal olan 3Litre civarı su tüketimi. Ayrıca, "D vitamini" de kilit faktörlerden birinin temelini oluşturuyor. Aşırı düşük seviyede olan D vitamini vücudun dengesini bozduğu gibi "depresyon"un da başlıca nedenlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Günlük olağan beslenme rutini D vitamini vücudun ihtiyaç duyduğu seviyeye taşımaya ve orada tutmada yeterli olmaz. O nedenle, dengeli ve doğal beslenmenin yanısıra doğrudan güneş ışığı almak olmazsa olmaz demek yerinde olur. Bunun için de, gerek koronadan dolayı yaşadığın tedirginlik gerekse uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının güneşle arandaki bağı tamamen koparmasına asla izin verme. İmkanın varsa balkona çık ya da imkanın varsa bahçeye çıkıp 15-20 dakika güneş altında otur, bunu günlük olarak bir kaç defa tekrarlaman iyi olur.

    Hepsinden önemlisi, ilk olarak hastaneye gidip tam kan tahlili yaptırman ve ilgili hekimlerin tetkiklerini talep etmen gerekir. Nitekim, kandaki D vitamini, Demir, B12 gibi değerlerin düşük olması durumunda hap, kapsül, şurup vs. formlarında ilaçlarla destekleyeceklerdir. Bu da eksiklerin kısa sürede kapanmasını sağlar. Umulur ki, bu ilk aşamada sen ihtiyacın olan çözüme kavuşursun, ki kuvvetle muhtemel öyle olur. Şayet, yine de bazı şeyler yolunda gitmiyor olursa, o zaman psikiyatra falan görünebilirsin (Ama, kanımca bunu B planı olarak değerlendirip, daha sonraya bırakman daha uygun olur).




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VanlıTüccar

    Bu tarz yorumların yapılması hiç doğru değil. Karşındaki insanın dinini, inancını bilmeden böyle bir yorum yapmanın tek açıklaması misyonerlik olabilir. Lütfen herkes kendi inancını, kendi dinini kendi içerisinde yaşasın. Bu tarz yorumlar yaparak yardımcı olduğunuzu veyahut da inancınız için iyi bir şey yaptığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

    Bu arada geçmiş olsun, umarım rahatsızlığınızın sebebi Covid-19 virüsü değildir. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.
    Gönüller bir olsun hocam arkadaş kötü birşey dememiş işin manevi boyutunu dile getirmiş inanıp inanmamak tabiki onun elinde. kimseye zorla empoze ettirilecek bir durum yok ortada ve arkadaş zaten rahatsız olmadığı gibi dini vecibelerini yerine getirdiğini dile getirmiş siz neden bu kadar rahatsız oldunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 26 Mayıs 2020; 0:44:1 >




  • "Karşındaki insanın dinini, inancını" bilen ve ona göre davranan, hatta karşısındaki insandan o doğrultuda cevap da alan birine karşı çıkmak, engel olmaya çalışmak, ve "misyonerlik" gibi yakıştırmalarda bulunmak hiç doğru değil. Yaptığımı inancım için değil, konunun sahibi için iyi olsun diye yaptım. Ki, neyi ne için yaptığım yalnızca beni ilgilendirir. Bu gibi durumların yok yere, tartışma konusu yapılmasına da tamamen karşıyım.

    Şayet "İnsanlara zararı olmayan, hatta faydalı olan" yazışmalarımızdan rahatsızlık duyuyorsanız, o tamamen kişisel bir meseledir. Dini inancınız olup olmadığı ile ilgilenmiyorum.

    Lütfen, bu gibi çıkışlar yapmayın!..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cloudvps

    Maşallah kardeşim. Allah kalplerimizi İslam üzere sabit kılsın, hidayet yolunda ayaklarımızı sağlam bastırsın. Tefekkürü ve tevekkülü üst seviyelere çıkarmaya özen göstermeni ayrıca temenni ederim.

    Madem, itikadi doğrultuda aktifsin, o halde, diğer arkadaşların da bahsettiği gibi, nefes alma egzersizlerini deneyebilirsin. O egzersizlerle çok hızlı sonuç alacağından eminim.

    Bununla birlikte, günlük su tüketimini "1,5-2 litre"nin altına düşürmemeye özen göstermelisin, ideal olan 3Litre civarı su tüketimi. Ayrıca, "D vitamini" de kilit faktörlerden birinin temelini oluşturuyor. Aşırı düşük seviyede olan D vitamini vücudun dengesini bozduğu gibi "depresyon"un da başlıca nedenlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Günlük olağan beslenme rutini D vitamini vücudun ihtiyaç duyduğu seviyeye taşımaya ve orada tutmada yeterli olmaz. O nedenle, dengeli ve doğal beslenmenin yanısıra doğrudan güneş ışığı almak olmazsa olmaz demek yerinde olur. Bunun için de, gerek koronadan dolayı yaşadığın tedirginlik gerekse uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının güneşle arandaki bağı tamamen koparmasına asla izin verme. İmkanın varsa balkona çık ya da imkanın varsa bahçeye çıkıp 15-20 dakika güneş altında otur, bunu günlük olarak bir kaç defa tekrarlaman iyi olur.

    Hepsinden önemlisi, ilk olarak hastaneye gidip tam kan tahlili yaptırman ve ilgili hekimlerin tetkiklerini talep etmen gerekir. Nitekim, kandaki D vitamini, Demir, B12 gibi değerlerin düşük olması durumunda hap, kapsül, şurup vs. formlarında ilaçlarla destekleyeceklerdir. Bu da eksiklerin kısa sürede kapanmasını sağlar. Umulur ki, bu ilk aşamada sen ihtiyacın olan çözüme kavuşursun, ki kuvvetle muhtemel öyle olur. Şayet, yine de bazı şeyler yolunda gitmiyor olursa, o zaman psikiyatra falan görünebilirsin (Ama, kanımca bunu B planı olarak değerlendirip, daha sonraya bırakman daha uygun olur).
    inşaAllah hocam çok teşekkür ederim. Gerçekten şuan bile iyi geldi bu konuyu açmak belki inanmayacaksınız ama gerçekten iyi geldi. koltukta oturuyorum normalde sık sık esneme derin nefes alma isteği olurdu şuan fazla yok biraz mutluyum.
    Sizin ve diğer arkadaşların dedigini yapacagım. güneşe çıkacagım dışarı çıkıp koşacagım inşaAllah geçecek şuan bile konuşmak iyi geldi.

    İşte sadece ara sıra geceleri ailem annem babam kardeşim aklıma geliyor. Onlara bir şey olmasından korkuyorum. ve bu da huzursuzluk yapıyor içim daralıyor ölüm korkusu gibi elbette hepimiz öleceğiz ama korku işte nefes darlıgı yapıyor




  • uyuyamıyorum diye kafaya takma. kendini uyumaya zorlama. zevk aldığın bi uğraş bul onlarla meşgul ol. yorulunca uyursun kendini uyumak için zorlama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlacK SeA StorM 61

    antidepresan tabiki yeşil receteli ilaç bunlar psikiyatri gözükmeden alamazsınız.
    Teşekkürler hocam Allah şifa afiyet versin inşaAllah. Konudan farklı ama cs go oynuyorsanız steam den ekleyebilir miyim.
  • Hammertime44 H kullanıcısına yanıt
    tabiki.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.