Şimdi Ara

İki Bilgisayar Arası Dosya Paylaşımı Yapmak (Resimli Anlatım) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
21
Favori
248.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emirhan Terzi

quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

40 dkdir kafayi yemistim "everyone" olayini bilmiyordum sonunda aktarimi yapabildim cok tesekkurler

Rica ederim.

Alıntıları Göster
    güzel konu üstte dursun ama sn de 2,5mb paylaşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

Modemi aradan çıkar, direk bilgisayarları kablo ile birbirine bağla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 20 Haziran 2013; 15:13:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7D66DD504

quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

Modemi aradan çıkar, direk bilgisayarları kablo ile birbirine bağla

Alıntıları Göster
    çok faydalı bir paylaşım olmuş.

Bu arada Network'e basıp bilgisayarın ismini beklemek yerine ulaşacağınız bilgisayarın IP sini biliyorsanız;

Başlat'a \\192.168.2.33 (örnek olarak verilmiş IP'dir ) yazın direk paylaşılan dizin gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: r_samur

çok faydalı bir paylaşım olmuş.

Bu arada Network'e basıp bilgisayarın ismini beklemek yerine ulaşacağınız bilgisayarın IP sini biliyorsanız;

Başlat'a \\192.168.2.33 (örnek olarak verilmiş IP'dir ) yazın direk paylaşılan dizin gelecektir.

Yada ip adresi değişken olabileceği ihtimali üzerine bağlanacağınız bilgisayarın adınıda yazarsanız daha garanti bir bağlantı olur

örnek : \\aliveli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanbilisim -- 17 Haziran 2013; 14:35:07 >
  • Eyvallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağır Müslümcü

Eyvallah
    Yukarı
  • quote:

Yukarı

Alıntıları Göster
    10 numara paylaşım olmuş zamanında. bugün bu yolla hallettim durumu, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzer06

10 numara paylaşım olmuş zamanında. bugün bu yolla hallettim durumu, teşekkür ederim.

Rica ederim
  • Tesekkurler ogrebdugim iyi oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiCaprio

Tesekkurler ogrebdugim iyi oldu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DiCaprio

Tesekkurler ogrebdugim iyi oldu

Alıntıları Göster
    pc'em de gözükecek mi ??

hocam hiç gülesim yoktu pc'em lafı çok komik geldi bana

• @Emirhan Terzi

dostum bizim dükkanda iki tane masaüstü bilgisayar var.ikiside kablolu modemle bağlı.bilgisayarlardan bi tanesi windows 7,diğeri windows xp professional.

xp yüklü olan pc ye yazıcı bağlı.ben windows 7 yüklü pc den yazıcıya nasıl dosya aktarıp çıktı alabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Bey*

@Emirhan Terzi

dostum bizim dükkanda iki tane masaüstü bilgisayar var.ikiside kablolu modemle bağlı.bilgisayarlardan bi tanesi windows 7,diğeri windows xp professional.

xp yüklü olan pc ye yazıcı bağlı.ben windows 7 yüklü pc den yazıcıya nasıl dosya aktarıp çıktı alabilirim?

Hocam öyle bir şey mümkün mü hiç duymadım bilemiyorum. Dosyaların yüklü olduğu bilgisayar daki dosyaları yazıcının bağlı olduğu bilgisayara aktarıp öyle çıkarabilirsin mesela.
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Konu ethernet kartı veya kablosu değil. Konuyu açan arkadaşın anlattığı yöntem İnternet ağı kullanarak dosya paylaşımı yapmaktır. Anlatılan konuyu bir kez daha okuyup bir denerseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanunal

Konu başlığı "İnternet üzerinden iki bilgisayar arasında bağlantı yapmak" olmalıydı. İnternet olmayan bir yerde bunu da yapmanız mümkün değil.

hocam konu o veya bu farketmez ben sadece sizin alıntı kısmında gösterdiğim yorumunuz daki hatayı düzeltmek istedim. konuda anlatılan işlemin tabanında bilgisayarlar arasında dosya aktarımı yapmak yatıyor. siz de bu işlemin internetsiz yapılamayacağını söylemişsiniz. ben de internet olmasa bile bu işlemin konudaki yönergeler kullanılarak yapılabileceğini söyledim.

kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Bey*

@Emirhan Terzi

hocam burada konuda anlatılan yönergeleri izleyerek bilgisayarların birbirlerini görmelerini sağladıktan sonra , xp yüklü bilgisayarda yazıcının simgesini bulup sağ tıklıyorsunuz ve özellikler > paylaşıma aç diyoruz (şuan xp kullanmadığım için ne tür seçenekler karşınıza çıkar tam ayrıntılı biçimde söyleyemiyorum sonuç olarak yazıcıyı paylaşıma açacağız). Daha sonra win 7 yüklü bilgisayarda ağ kısmına geliyoruz (ağdaki pc lerin görüntülendiği yer ) ve paylaşıma açtığımız yazıcı orada gözüküyor olacak. Yazıcı simgesini gördükten sonra belge yazdıracağımız zaman örneğin word de yazıcı gözükecek ve yazdırabileceksiniz.

kolay gelsin...

• quote:

Bir arkadaş konu açmıştı. 2 bilgisayar arası nasıl dosya transferi yapabilirm diye. Ve çoğu kişi bunun cevabını forumlarda arıyor.
    Biri laptop biri masaüstü ise ve kablosuz bir modemin varsa çok basit:
    (Veya iki masaüstü pc bir kablolu modeme bağlı ise) Ben: Bir laptop bir masaüstü bilgisayarı olanlar için anlattım.

Modemi masaüstüne bağlayın. Modemden kabloyu kasaya takın. Sonra laptop wireless ile modeme bağlanın. 2 pc aynı modeme bağlı olduğundan pc'lerde birbirine bağlı sayılcak.
    Sonra masaüstünü ve laptopu denetim masasından paylaşıma aç. Aşağıdaki gibi:

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi\Gelişmiş paylaşım ayarları/

Ayarları resimlerdeki gibi yap. (Bunu her 2 pc'yede yap)

1.Resim
     İki Bilgisayar Arası Dosya Paylaşımı Yapmak (Resimli Anlatım)

2.Resim

Daha sonra dosyaların bulunduğu bilgisayarda dosyaların bulunduğu klasöre sağ tıkla /özellikler/paylaşım/Everyone/ Ekle.. Ekledikten sonra everyone'nin sağ tarafında "okuma"yazar. Onu, Okuma/Yazma olarak değiştir ve paylaş de. (Resimdeki gibi)

1.Resim

Sonra dosyaları taşıyacağın bilgisayara geç. Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi.. Ev işaretine tıkla. Altında modeminin ismi yazar. Resimde bakarsan benim modemimin ismi emirhanterzi o yüzden ona tıklıyorum.

1.Resim

Modemine girdikten sonra 2 bilgisayarında ismi yazar. Hangi bilgisayardan dosyaları kopyalamak istiyorsan ona gir ve dosyaları onun içinde göreceksin. Dosyalara sağ tıkla kopyala de ve nereye kopyalamak istiyorsan kopyala. Resimdeki gibi.

1.Resim

2.Resim

Kendi anlatımımdır. Kolay gelsin. İyi günler

Eline saglik.Guzel paylasim

• quote:

Orijinalden alıntı: onuroner1

quote:

Bir arkadaş konu açmıştı. 2 bilgisayar arası nasıl dosya transferi yapabilirm diye. Ve çoğu kişi bunun cevabını forumlarda arıyor.
    Biri laptop biri masaüstü ise ve kablosuz bir modemin varsa çok basit:
    (Veya iki masaüstü pc bir kablolu modeme bağlı ise) Ben: Bir laptop bir masaüstü bilgisayarı olanlar için anlattım.

Modemi masaüstüne bağlayın. Modemden kabloyu kasaya takın. Sonra laptop wireless ile modeme bağlanın. 2 pc aynı modeme bağlı olduğundan pc'lerde birbirine bağlı sayılcak.
    Sonra masaüstünü ve laptopu denetim masasından paylaşıma aç. Aşağıdaki gibi:

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi\Gelişmiş paylaşım ayarları/

Ayarları resimlerdeki gibi yap. (Bunu her 2 pc'yede yap)

1.Resim

2.Resim

Daha sonra dosyaların bulunduğu bilgisayarda dosyaların bulunduğu klasöre sağ tıkla /özellikler/paylaşım/Everyone/ Ekle.. Ekledikten sonra everyone'nin sağ tarafında "okuma"yazar. Onu, Okuma/Yazma olarak değiştir ve paylaş de. (Resimdeki gibi)

1.Resim

Sonra dosyaları taşıyacağın bilgisayara geç. Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi.. Ev işaretine tıkla. Altında modeminin ismi yazar. Resimde bakarsan benim modemimin ismi emirhanterzi o yüzden ona tıklıyorum.

1.Resim

Modemine girdikten sonra 2 bilgisayarında ismi yazar. Hangi bilgisayardan dosyaları kopyalamak istiyorsan ona gir ve dosyaları onun içinde göreceksin. Dosyalara sağ tıkla kopyala de ve nereye kopyalamak istiyorsan kopyala. Resimdeki gibi.

1.Resim

2.Resim

Kendi anlatımımdır. Kolay gelsin. İyi günler

Eline saglik.Guzel paylasim
    Merhabalar. Kablosuz Ağ kurulduktan sonra lan game başlatmama rağmen kurduğum oyun diğer notebooklardan görünmüyor. windows 7 kullanıyor ben ve diğer arkadaşlarım. Acaba ağı kurmak tek başına yetersiz mi? Başlattığım lan oyununa katılabilmeleri için bazı dosyaları paylaşıma açmam mı gerekli? Eğer gerekliyse bunlar hangileri? Oyundan oyuna değişir mi? Herkes bunlarla alakalı binbir çözüm söylüyor ip adresi falan diyorlar. Ben yabancı sitelerde kablosuz ayarlarına baktığımda mesela counter ip dns mns hepsi OTOMOTİK AYARLI olarak gösteriyorlar. Ip falan edebiyatı yapmadan bu sorunu tam anlamıyla bilen var mı? Bu iş daha doğrusu bu problem yani oyunda ağı görememe problemi; AĞ BAĞLANTISININ AYARLARIYLA MI ALAKALI? DOSYA PAYLAŞIM AYARLARIYLA MI ALAKALI? Arkadaş lan oyunubaşlattığında güvenlik duvarı açık olsa bile onun ağını görebiliyorum. Onun ağ paylaşım ayarları benimkisiyle aynı. İkimizde windows 7 professional. Neden benim başlattığım oyun onun lan listesinde gözükmüyor. Oyun adı Serious Sam The First Encounter.
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphaßeta

Merhabalar. Kablosuz Ağ kurulduktan sonra lan game başlatmama rağmen kurduğum oyun diğer notebooklardan görünmüyor. windows 7 kullanıyor ben ve diğer arkadaşlarım. Acaba ağı kurmak tek başına yetersiz mi? Başlattığım lan oyununa katılabilmeleri için bazı dosyaları paylaşıma açmam mı gerekli? Eğer gerekliyse bunlar hangileri? Oyundan oyuna değişir mi? Herkes bunlarla alakalı binbir çözüm söylüyor ip adresi falan diyorlar. Ben yabancı sitelerde kablosuz ayarlarına baktığımda mesela counter ip dns mns hepsi OTOMOTİK AYARLI olarak gösteriyorlar. Ip falan edebiyatı yapmadan bu sorunu tam anlamıyla bilen var mı? Bu iş daha doğrusu bu problem yani oyunda ağı görememe problemi; AĞ BAĞLANTISININ AYARLARIYLA MI ALAKALI? DOSYA PAYLAŞIM AYARLARIYLA MI ALAKALI? Arkadaş lan oyunubaşlattığında güvenlik duvarı açık olsa bile onun ağını görebiliyorum. Onun ağ paylaşım ayarları benimkisiyle aynı. İkimizde windows 7 professional. Neden benim başlattığım oyun onun lan listesinde gözükmüyor. Oyun adı Serious Sam The First Encounter.
    Teşekkürler.

Dediğin ile bu konunun hiç bir alakası yok. İki pc'de güvenlik duvarını kaldır antivirüsleri devre dışı bırak iki pc'de aynı modeme bağlı olsun sorun olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alphaßeta

Teşekkürler.

Dediğin ile bu konunun hiç bir alakası yok. İki pc'de güvenlik duvarını kaldır antivirüsleri devre dışı bırak iki pc'de aynı modeme bağlı olsun sorun olmaz

Alıntıları Göster
    acil yardım gençler.
    laptop win8 masaüstüm xp
    win8den gösterilen gibi açtım paylaşımları ekledim everyone ı falan read/write falan yaptım bakıyorum network e masaüstünü görüyo.
    ama çift tıkladığımda şöyle diyo:
    masaüstünde de laptop u görüyo ama onda da kullanıcı adı şifre istiyo.
    sorun nerde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun95 -- 4 Ocak 2014; 18:06:00 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.