Şimdi Ara

İHA/Drone Kayıt Sistemi açıldı! Kayıt Zamanı. (kayıt olmak zorunlu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
4
Favori
7.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar parrot bebop drone 1 kayit yaptirilmali mi? ikinci el aldim. Mayisa kadar kayit yapmayanlara ceza yazilacsk diyorlar. Simdi ben ikinci el aldim aldigim adam kayit yaptirmamis ceza bana mi yazilacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 ağustos cuma günü kayıt oldum. Halen onay bekliyor. Bugün Sivil havacılık genel müdürlüğünü aradım.(444 60 01) Onay süreci nasıl işlediğini sordum.
    Cevap olarak , "sistem onaylanacak kişiyi otomatik olarak seçiyormuş. Kimisini 2 saatte onaylıyorlarmış kimisinin ki 20 gün sürebilir yormuş.
    Tamamen kişinin şansına kalmış saçma bir düzen varmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANIL007

    Arkadaşlar parrot bebop drone 1 kayit yaptirilmali mi? ikinci el aldim. Mayisa kadar kayit yapmayanlara ceza yazilacsk diyorlar. Simdi ben ikinci el aldim aldigim adam kayit yaptirmamis ceza bana mi yazilacak?

    Ben parrot bebop droneumu kayıt ettirdim kafam rahat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim iha lisans çıktı bugün :D gerçi drone falan hiç yok tabi almak istediğim kesin 1 model var ama onunda kilosu 500grdan düşük lisans için gereksiz :D
  • Merhaba Arkadaşlar,

    25 Ekimden beri pilot kaydı için onay bekliyorum. Son zamanlarda kayıt yapan var mıdır? Birşeyleri yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum. Muvaffakiyet belgesi hariç bütün bilgileri doldurdum ve fotoğrafımı yükleyip kaydettim ve onay isteği gönderdim. Hala bekliyorum...

    Sizce bu süre normal mi? Yoksa bir süredir kayıt almıyorlar mı?
  • beyler haziranda banggood'dan jjrc x1 almıştım o zamandan beri ağırlığı 500 gram altı olduğu için hiç bu kayıt işine girmedim.hatta geçenlerde bir kamera bağlayıp uçurdumda ancak burayı okuduktan sonra kamera dahilken olan ağırlığı önemliymiş o şekilde 500 ü geçiyor olabilir.Ben kayıt yaparken droneu aldığım tarihi nasıl belirteyim sonuçta kamerayı sonradan taktım.
  • 20.Kasımda pilot kaydı için başvurdum ama 5 gündür bir cevap yok. Son zamanlarda pilot kaydı başvurusu yapıp onay alan var mı? Ne kadar sürdü onay almanız? Daha Kuyruk numarası alacağız onun için ne kadar bekleriz acaba?
  • SHARKHUNTER S kullanıcısına yanıt
    ortalama 1 hafta sürüyor kayıt, shgm arayıp onlardan bilgi alabailirsiniz
  • arkadaslar kayıt ve sertifika giriş için alt yapı sorunu varmıs SHGM guncellenene kadar belgeleriniz ucus esnasında elinizin altında olsun diyorlar :)

    http://iha.shgm.gov.tr/tr/news/17-iha_alinma_yili_ve_sertifika_problemi_hk_/

    Ben drone almak istiyorum anladıgım kadarıyla sistem yavas bende hızlı davranıp cihazı aldıgımda ıslak imzalı faturasını ve seri numarasını hemen talep ederek urun kargo surecindeyken SHGM ye evraklarımı gondermiş ve uygunlugu elime almıs olurum diye dusunuyorum, gerisi gumrukte vergisini odeyip cıkarmak kalır gibi.
  • Drone'u aldım. Almadan başvurdum. 13 martta başvurdum. Hala kabul edilmedi. Arkadaşım 15 Mart'ta başvurdu, 16 Mart'ta kabul edildi. SHGM'yi arıyorum, ilgili kişi açmıyor. Çok sinir bozucu bir şey. Kaç kişi başvurabilir ki bu kadar geç onaylasınlar? Drone dün elime ulaştı. Kayıt yok diye uçuramıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 gün önce başvurdum, dün aradım "sırada 400 kişi var ve iki kişi kontrol ediyoruz" dediler. Kısaca yaş iş!
  • 1 HAFTA OLDU BEAA
  • Şuanda sistemleri çökük. Siteye girilmiyor. Posta ile elden form da kabul edemiyolar onu da sisteme girmesi lazım. Normal zamanda 3 ayda sıra gelen adama şu durumda artık ne kadar bekleriz bilmem. Kimbilir sistem çökünce bizim başvurularda silinmiş olabilir belki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Face grubum var günde 500-1000 kişi onaylıyorum. İsmine fotosuna facebook giriş tarihine bakıyorum. Kayıt için biz ne girdik ilk aşama. Foto isim özgeçmiş. Bunların kontrolü ne kadar zor olabilir ki. Hadi araç kaydını boşver o daha teferruatlı. Kişinin temel bilgilerini onaylıycaksın yahu çok mu zor. havada drone görünce şak basıyolar cezayı ama. Dengesiz kullanıcıların cezasını biz çekiyoruz.Herif gidip havaalanında uçuruyo youtube a yüklüyo. Öteki kızları dikizliyo. Pilot havada kuş görse drone diye rapor ediyo. Terör baskınlarında şimdi drone çıkmaya başladı evlerden. Bi zevkimiz var bunlar yüzünden içine ediyorlar. Kanun kayıt hak hukuk bunlar tabiki olmalı biz onay için sıraya geçmişiz herşey yavaş. Adam siteye duyuru asmış sistem bozuk posta yolu ile başvuru alabiliyoruz formlar şurada. Form sekmesine tıklıyorum kayıtla alakalı belge yok. Nerden tutarsan tut iki ucu değnek yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilephone -- 31 Mart 2017; 12:15:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar elimdeki phantom 4 şimdi nasıl kayıt ettircem?
    sistemde çökmüş
    valla 1 haftadır kutusunda bekliyor
    acaba başka yerden izin alma şansımız varmı?

    veyatta izinsiz ucursam yakın uzaklıklarda bişi olurmu acaba :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trclocker_satis

    arkadaşlar elimdeki phantom 4 şimdi nasıl kayıt ettircem?
    sistemde çökmüş
    valla 1 haftadır kutusunda bekliyor
    acaba başka yerden izin alma şansımız varmı?

    veyatta izinsiz ucursam yakın uzaklıklarda bişi olurmu acaba :)

    ben de aynı dertten müzdaripim. yani elimizde en azından bir fax numarası olsa bilgileri yazıp gerekli makama o bilgileri dilekçe şeklinde iletiriz en azından bir delilimiz olur.
  • bimer üzerinden shgm'ye sordum sayfanın ne zaman açılağını ve açılana kadar alternatif bir yol olup olmadığını. yanıt gelirse buraya yazarım.
    amerikada bu sistemin nasıl yürüdüğünden ve ne kadar kolay olduğundan da bahsettim, tabi ciddiye alan biri olur mu bilemiyorum.
  • Arkadaşlar Merhaba
    Çin'den 1700 gramlık bir drone siparişi verdim lakin herhangi bir belgem falan yok, cihazı kullanırsam sıkıntı çıkar mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8CA3A7969 -- 6 Nisan 2017; 19:32:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem kişisel hem de drone için shgm kaydı olmadığı taktirde 10.000 liraya varan para cezası ve ayrıca drone a el koyulma ihtimali var bildiğim kadarıyla.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.