Şimdi Ara

İETT Otobüsleri Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, İETT otobüsleri hakkında mağdur oldugum bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.

Bildiğiniz üzere İETT otobüslerinde aktarma, öğrenci, indirimli vs. gibi haklardan yararlanabilmekteyiz. Otobüse binip kartımızı ekrana gösterdiğimizde sorgusuz sualsiz gerekeni yapıyor cihaz. Fakat ÖHO mudur nedir, şu küçük mavi ve minibüs tarzı otobüsler nedense tam bilet alıyor ve bir sonraki araçta aktarma yapmıyor.
    Nasıl bir haksızlıktır bu, bir iki ay önce bir yere giderken 2 tane öho değiştirip gitmem gerekti ve gidiş dönüş toplam 4 kere akbil kullanmamda hepsinde ne öğrenci aldı, ne de aktarma yaptı. 2.8TL civarı gidiş dönüş yapacagım yerde 8-9TL kadar ödedim.
    Bu neden böyle? Bu araçlar İETT bünyesindeyse neden İETT kuralları geçerli değil? Aynu minibüs tarzı çalışıyorlar fakat adları İETT otobüsü ve ÖHO.

Konuya yabancı arkadaşlar için malum araçlardan temsili bir iki resim atacagım. Bu konuyu irdelersek sevinirim, katkıda bulunacaklara şimdiden teşekkürler.

• Hocam öholarda iettye bağlı eskiden öho idi bir yanlışın var senin o akbil kutusu olanlar sabit hep

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim burdada var aktarma alıyor ve ögrenci basıyor mekan pendik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben Hadımköy tarafına gitmiştim. 336H ve 418 numaraları araçlar hiç aktarma ve indirimli almadı. (Yalan olmasın belki gidişteki ilk basışta indirimli almıştır.)
    Otobüste bir şoför bir de akbil kutusuna bekçilik eden muavin var. Binenler genelde para veriyor ve gidecekleri yeri söylüyor, tıpkı münübüs gibi. Ama kart basarken sömürüyorlar bildiğniz.
    Önümüzdeki 7 ay kadar haftanın hergünü gidiş geliş 4 araba yapma ihtimalim var. Durum böyle olacaksa işim çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carleone_16

Hocam ben Hadımköy tarafına gitmiştim. 336H ve 418 numaraları araçlar hiç aktarma ve indirimli almadı. (Yalan olmasın belki gidişteki ilk basışta indirimli almıştır.)
    Otobüste bir şoför bir de akbil kutusuna bekçilik eden muavin var. Binenler genelde para veriyor ve gidecekleri yeri söylüyor, tıpkı münübüs gibi. Ama kart basarken sömürüyorlar bildiğniz.
    Önümüzdeki 7 ay kadar haftanın hergünü gidiş geliş 4 araba yapma ihtimalim var. Durum böyle olacaksa işim çok zor.

Para alması yasak otobüsün kodunu alıp şikayet edin beyaz masaya.

• Şikayet mi, Hocam bahsettiğim mavi renkli, yarım otobüslerin tamamı bu sistemde çalışıyor. İşte bunlar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 2 Şubat 2015; 13:35:31 >
  • Ben normal otobüs üzerinden anlatıyım bildiklerimi İstanbul'da uzun mesafeli araca binersen öğrenci almaz örneğin Kadıköy 'den Beşiktaş'a , Taksime gelen araç köprüden geçen araç ben bunu bi kere yaşamamıştım ve aynı araca binersen aktarma olmadığı için indirim yani standart ücretini alır ama çok saçma çünkü senden son durağa kadar gidecek 1-2 saatlik yolculuk etme parası alıyor ama sen 2-3 durak sonra inince paran havada kalıyor öyle geri iade makineside yok yani Yapıcak birşey yok o tür Araçlarda bu indirim Uygulaması Geçmiyor benim bilip yaşadıklarım bunlar umarım yardımcı olmuştur 👍.

Dipnot : Ama bu resimde ki aracı ilk defa gördüm bildiğin minibüs bu çok garip olmuş bu 😃😃😃😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E24E8F01 -- 2 Şubat 2015; 13:41:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AŞTİ Otopark Ücretleri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anlamadım ne demek ıstedıgını de ındırımlı olmayan otobusler var ve cıft bılet alırlar sen onlara bınmıssındır

• Yani arkadaşlar mesafe uzun olabilir ama bu araçların sağı solu belli olmuyor. Bazen öğrenci basıp aktarma yaptıgı da oluyor. Ben anlamadım bu durumu önümüzdeki birkaç ay düzenli olarak bu araçları kullanma ihtimalim var. O yüzden bu konuya açıklık kazandırmam gerek.

Ama gittiğim mesafe de çok uzun değil, bunların keyfi uygulaması herhalde veya her neyse anlamadım mevzuyu. Oraya giden normal İETT araçları falan da yok. Şimdi bir günde 9TL kadar akbil masrafı mı yoksa indirimli 3TL kadar akbil masrafı mı? Bayagı magdur duruma düşüyorum.

Durum şöyle olması lazım ama;

Tam ücret alırlarken sorun yok, çift bilet vs almıyorlar ama Öğrenci veya indirimli alırken yamuk yapabiliyorlar.
    Aynı zamanda yapması gereken aktarmayı da yapmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 2 Şubat 2015; 13:49:46 >

• İETT 'yi arayıp yada şöförlere sorup iyi bir bilgi al ve başka bi araç ile gidebilme ihtimalin varmı onuda sor sonra senin için en kârlısı hangisi ise onu seç çünkü günde 9 TL yol parası Hiçte az değil araştır bunu iyice 👍

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jake LaMotta J kullanıcısına yanıt
    Yaptırdım hocam.
    Öğrenci Kartı konusunda sıkıntı yok. Sıkıntı bu araçtaki muavinler ve akbil kutularında. İndirimli kartları umursamıyorlar ve aktarma yapmıyorlar.
  • Yok hocam konu başka, anlatayım onu. Bu yarım otobüsler bir nevi akbil geçen minibüs. Yani standart İETT veya ÖHO tarifeleriyle çalışmıyorlar, minibüsten tek farkı akbil geçmesi.
  • Citizen kullanıcısına yanıt
    Peki hocam, hem minibüs hem otobüs tarzı bu şeyler neden istanbul kartın sağladığı imkanları sağlamamakta diretiryor?
    Akbil geçiyor da hem Tam Bilet alıyorlar öğrenciden hem de Aktarma vs. yapmıyorlar.

Ulaşım imkanı olarak 336H ve 418 hariç başka bir vasıta yok, minibüsler de var fakat ücret tarifesi onların daha berbat.
    Bu araçlara binerken İndirim + Aktarma hakkından yararlanmak istiyorum. Ne yapmalıyım, hergün 9-10TL yol masrafı çok gelir öğrenci adama?

Ayrıca bakınız Öğrenci Kartı- Nerelerde Kullanırım? :

http://istanbulkart.iett.gov.tr/tr/istanbulkart/pages/ogrenci-karti/351

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 2 Şubat 2015; 15:13:49 >

• Her gün gidip geliyorsanız aylık akbil yapın,öğrenci için 77tl 200 biniş.O otobüslerde 2 biniş düşüyor.
  • crashday kullanıcısına yanıt
    Şuan değil ama ileride hergün gidip gelme durumum var.
    Şimdi bunlarda aylık da geçmiyordur eminim. Edit: Eğer aylık olunca 2 fazla alıyorsa günde 4 kez biniyorum burdan 8 basım ediyor. Yani ayda 25 gün kullanma hakkı
    Nerydese pisi pisine. Gözünü para bürümüş resmen vicdansızların.
    Ama ücret tarifelerine göre inip bindiğim duraklarda öğrenci alması lazım;

336H- Biniş: Arn.köy __ İniş: Hadımköy PTT

Aktarma

418- Biniş: Hadımköy PTT __ İniş: Akçaburgaz.

Ücret Tarifeleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 2 Şubat 2015; 15:36:14 >

• hocam akrabalarım Haraççı'da ikamet ediyor. yazın ziyarete giderken Mescid-i Selam durağından inip bahsetmiş olduğun 336H ye biniyorum bende.
    dediğin gibi oranın halk otobüsleri biraz farklı, minibüs tarzı çalışıyorlar. bende şu ana kadar öğrenci-aktarma konusunda hiç bir sıkıntı çıkmadı .
    ben hep akbil basıyorum ama şöför ve muavin ters ters bakıyor her seferinde sanki akbil basmak yasakmış gibi ve arabayı öyle bir dolduruyorlar ki kapı açık bile gidiyor.
    bu yüzden son zamanlarda hep kırmızı-yeşil iett otobüsü bekliyorum.
  • 2 gun once olan bi olay
    Tasdelenden madenlere binmek icin gelen 14a ya atladim ogrenci kartimi bastim 1.10 aldi bu normal
    2 saat sonra isim bitti madenlerden tasdelene geri donerken 522 ye bindim bastim ve 40 kurus aldi aktarma yazdi halbuki aktarma degildi
    Buda boyle bir anim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ olun hocam. Başka otobüs imkanım olmadığı için bu araçları kullanacagım. Dediğiniz gibi şoförleri biraz gıcık insanlar.

-----------------------

@Deorro4

Fazla bir şey istemiyorum ya, normal tarifeyi uygulasınlar yeter.

-----------------------
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.