eğer diyet yapıyor ve kilo veriyorsan idrar koyu sarı oluyor ama kahverengi hiç görmemiştim, en kısa zamanda doktor tavsiyemdir
quote:
Orjinalden alıntı: Orson
dostum sağ veya sol böbreğinde ağrı hissediyo musun bu kumdan veya taştan kaynaklanan bir rahatsızlıkta olabilir idrar kanalların tıkanıkta olabilir inşallah bunun gibi bişiy değildir. taş düşürmek veya kumdan kurtulmak zor yani benim başıma geldiği için biliyorum Allah kolaylık versin eğer böyle bi durum varsa tabi.
Aynen doğru olabilir. Taşla veya kumla alakalı kanlı idrar olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: HIGH FIDELITY
quote:
dostum sağ veya sol böbreğinde ağrı hissediyo musun bu kumdan veya taştan kaynaklanan bir rahatsızlıkta olabilir idrar kanalların tıkanıkta olabilir inşallah bunun gibi bişiy değildir. taş düşürmek veya kumdan kurtulmak zor yani benim başıma geldiği için biliyorum Allah kolaylık versin eğer böyle bi durum varsa tabi.
Aynı şeyleri yazacaktım.. Aynı şey arkadaşımın başına geldi ancak o senden daha kötü durumdaydı kan işiyordu.. Tek nedeni kum düşürüyor olmasıymış..
quote:
Orjinalden alıntı: SAVIAR
quote:
quote:
Aynı şeyleri yazacaktım.. Aynı şey arkadaşımın başına geldi ancak o senden daha kötü durumdaydı kan işiyordu.. Tek nedeni kum düşürüyor olmasıymış..
Peki böbrek taşı veya kumunun belirtisi orta düzeyde ağrılar mıdır yoksa sürekli inim inim inletici ağrılar mı yapar ?Çünkü bende de idrar yaptıktan sonra acıyor ama henüz pek fazla kanamadı 2 kere idrar yolu enfeksiyonu teşhisi koydular yarın için ürolojiye gideceğim randevu aldım.Birde çok az idrara çıkmaya çalışınca iç tarafı acıyor.Yanmıyor ama sadece acıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Innkeeper
quote:
Orjinalden alıntı: SAVIAR
quote:
quote:
Peki böbrek taşı veya kumunun belirtisi orta düzeyde ağrılar mıdır yoksa sürekli inim inim inletici ağrılar mı yapar ?Çünkü bende de idrar yaptıktan sonra acıyor ama henüz pek fazla kanamadı 2 kere idrar yolu enfeksiyonu teşhisi koydular yarın için ürolojiye gideceğim randevu aldım.Birde çok az idrara çıkmaya çalışınca iç tarafı acıyor.Yanmıyor ama sadece acıyor.
Yanma enfeksiyon sebebiyle olur senin de deiğin gibi.. Ama böbrek kısmında ağrılar varsa ve ara ara nüksediyorsa ya böbreklerini üşütüyorsundur ya da kum veya taş biriki vardır.. İçin rahat etmiyorsa ve ağrıların fazlasıyla doktora görünmende yarar var elbette..
Yarına üroloji bölümüne randevum var zaten.Yardım için teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: Innkeeper
Yarına üroloji bölümüne randevum var zaten.Yardım için teşekkür ederim.
Ne demek.. Benimki yardımdan ziyade nacizane bir fikir paylaşımıydı.. Ben teşekkür ederim..
geçmiş olsun acile git diyemiyorum çoktan gitmiş olman gerekiyor saglık beklemeye gelmez
bizimkitapta bole arada klinikolaylari yazio,,bole bi vakada vardi sen valkit kaybetmeden doktora gir idrarin rengi zeytinden olamaz alakasi yok cunku yemekle,,umarim ciddi bisey diil ama kesin yarin git
arkadasim,idrar renginin kahferengi olmasi,karacigerle ilgili bir sorun.Doktora gitmeye mecbursun
Sigarayı azalt.
quote:
Orjinalden alıntı: shadoww
Bir gündür idrara çıktığımda kahverengi idrar geliyor. Böbreklerimde, hayalarımda hiçbir ağrı, sızı yok, herşey normal, üşütmedim de. Ciddi bir rahatsızlığım da olmadı. Ama sanki bişeyin boyasını işiyorum afedersiniz. İlaç da kullanmadım ama dün bikaç büyük erik yemiştim, veya zeytinin boyası diye de şüpheleniyorum. Bikaç saat önce bir litre su içtim, ondan sonra 2 kez idrara çıktım ve hiç sorun yoktu, tamam dedim düzeldik. Ama az önce acıktım ve bişeyler yedim, zeyin dahil, sonraki idrarda yine renk değişti kahverengi geldi.. Y düzelmezse doktora gidecem ama hiçbi yerimde hiçbir ağrı sızı acı yok... Ne iştir anlamadım.. Acaba yediğiklerimle mi alakalıdır ne dersiniz?
Kücükken ayni durum benim de basima gelmisti. Karnini icine cektiginde böbreklerinde az ya da cok agri da oluyordur muhtemelen. Bana konulan teshis, böbreklerde iltihaplanma olmasiydi. Bu, ciddi (ölümcül ya da kronik) bir durum degil tedavisi kolay ancak ilerlemesi durumunda elbette tedavi de zorlasacak ve istenmeyen hallerle karsilasilacaktir.
Hemen yarin bir doktora görün. Allah simdiden acil sifalar versin.
Dışkı rengi genellikle kahverengi olur. Eğer idrar rengi kahverengi ise hatlarda bir karışma olmuş olabilir. En tehlikeli idrar rengi mor renktir. Gördüğünüz zaman kaçın. Beyaz pantolona sıçrayınca çıkmaz da ondan.
Arkadaşım umarım kum veya taş belirtisi değildir.Böbrek sancısı çok kötü inşallah başına gelmez.
bana benzeri bi durum olmuştu...idrar renginde aşırı koyuluk wardı ve idrarla birlikte kanda geliyodu...çok korkmuştum...doktora gittim...idrar yollarında iltaap buldular...
bol bol maydonoz suyu içmemi sölemişti...1 hafta işeye işeye bi hal oldum ama geçti sonunda...bence önce bi doktora git...aynı şey çıkarsa sana da maydonoz suyu önercektir...
İdrar renginin kahverengi olması böbreklerde kanama olduğunu gösterir ihmal etmeden doktora git.Böbreklerde herhangi bir ağrı hissetmedinse (ki aynı gün olması gerekmez birkaç gün öncesi de ağrı yapmış olabilir)sarılık belirtisi de olabilir.Yok ağrı olduysa kesinlikle böbrekteki taş harekete geçmiştir.Geçmiş olsun.
ya bendede bi ara olmutu küçükken ama iki günde geçmişti.ilk günü hemen doktora gittik.tahlil filan yaptılar ama boyalı bi gıdadan olduğu söylendi..ama bende red'di
çocuk başka mesaj yazmamış temiz gitti galiba
quote:
Orjinalden alıntı: S_A_H
bana benzeri bi durum olmuştu...idrar renginde aşırı koyuluk wardı ve idrarla birlikte kanda geliyodu...çok korkmuştum...doktora gittim...idrar yollarında iltaap buldular...
bol bol maydonoz suyu içmemi sölemişti...1 hafta işeye işeye bi hal oldum ama geçti sonunda...bence önce bi doktora git...aynı şey çıkarsa sana da maydonoz suyu önercektir...
Arkadaşım benim yeğendede böle oluor... aynısı oluormus..bana dedi dün o biraz utangaç geldi bana dedi bende dedim annesine babasına bugun doktora gitceklerdi...bişi yoktur inş..