< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İdeal bios ayari nedir ?

-
-
ideal bios ayarı default artı xmp 2.0dır işlemci yüzde 90 üstü gördüğünüz oyun veya programlar varsa o zaman biosta hazır cpu overclok ayarı açılır manuel overclock hastasına bir durum diyebiliriz yüzde 2 3 leri kovalamaktır.Overcloğu geçin eğğer işlemci kullanımınız yüzde 50 altındaysa underclok atmanız lehhinize olur.
-
Anakartınız nedir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Msi b760 gaming
Daha önce islemcim arızalı sürüm du arızalı olmasına rağmen %50 kullanım oluyordu
selam hocam ben 13700k yı ROG Z790-F anakart ile kullanıyorum, genelde PUBG - WARZONE oynuyorum. Aşağıda belirtmiş olduğum ayarları yapıp geri kalanı otomatikte bırakabilirsin. fazlasına ihtiyaç yok.
-Multicore enhancement disable - enforce all limits (anakartına göre başka bir özellik yer alabilir önemli olan enhancementı kapatman)
-CPU load line calibration = Level 4 (genelde 1 ile 8 arası bir seviye vardır ortada hangisi var ise ona almanı tavsiye ederim, bende bu Level4 ediyor)
-Actual VRM core voltage offset mode -0.1 (tavsiyem -0.50 ile başla gittiği yere kadar çıkar 10ar 10ar bu yemeze -0.75i' de deniyebilirsin)
Derdim makinayı stabil bir seviyede tutup gereksiz ısının önüne geçmekti, PUBG oynarken genelde 70 derece bandındaydı 65 lere düştüğü 75 leri gördüğü de oluyordu.
Bu verdiğim ayarlarla şuan 60 derece bandında seyrediyor. en yüksek gördüğüm sıcaklık 65 oluyor oyun esnasında.
Thermal Grizzly CPU Kontak çerçevesi ve Kyrosheet kullanıyorum soğutucum Corsair iCUE H150i Elite Capellix, soğutucu başka konu ama çerçeve ve termal macun yerine geçen bu Kyrosheeti tavsiye ederim.
Umarım yardımcı olur.
Saydılar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X