Şimdi Ara

İdeal Bilgisayarmıdır ? Lütfen Bakın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle merhabalar . artık bilgisayar alma aşamasındayım. son 3-4 gün içinde. şunla ilgili görüşleriniz benim için önemli. cünkü iyi bir miktar para verecegim. herzaman alınmıyor böyle seyler. Bi baKarsanız iyi olucak.
    tesekkurler.

İNTEL CORE i5 İşlemci i5-520M

-İşlemci Hızı: 2.40 Ghz, Turbo Boost Teknolojisi İle 2.66 ya kadar çıkıyor.

-3 MB İntel Akıllı Bellek 1066 Mhz FSB , İntel PM55 Chipset

-Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g , Bluetooth

-Orijinal Windows 7 Premium

-4GB DDR3 1066 MHz Bellek - 500 GB SATA Harddisk

-15.6'' WXGA (1366*768) HD LED Ekran

-2 GB DDR3 Nvidia Geforce GT335M Ekran Kartı (1 GB Ayrılmış )

-1.3MP Web Camera

-DVD RW DUAL PCI-E Mini Card

-Mulyi Card Reader(MS/MS PRO(MMC/SD

-3X YSB 2.0 port smart battery

-Evet Arkadaşlar Makina Budur. Gerçekten Önemli Söyleyecekleriniz. Ben 1 -yıl oyna , ondan sonra pc işe yaramaz tarzında bişi istemiyorum. yani bu bilgisayar ilerisi içinde iyimidir? ve low ? medium ? yada high ? hangisinde rahatlıkla 0 kasma ile oynarım bu pc ile . ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. İYİ FORUMLAR . .

• İşlemcin iyi ona sözüm yok.

Bellekle ilgili de sorunun olmaz.

Orjinal win. 7'ye paranı verme boşuna,o parayı donanıma ayır.

1366x768 çözünürlükte hd monitör olmaz.

15.6 inç ise bu devirde şaka gibi kalacaktır.

Ona para verene kadar lg'nin w2261vp-pf serisi yada ne bileyim dengi bir monitör alabilirsin.

Çözünürlük en az 1680x1050 ve 22-21.5 inç bir monitör bak kendine.

Tepkime süreside en fazla 2 ms olmalı yoksa ghosting belli oluyor.

Ekran kartına gelirsek o ekran kartıyla hiçbirşey yapamazsın.

DX 11'li bir kart alabilirsin şu durumda.

Nvidia diyorsan gtx 460 falan al.

Ati istiyorsan parana göre 5xxx serisine bakabilirsin.

Webcam tercih meselesi ama çöp bir bileşen,özellikle oyuncuysan.

Klavye ve mouse tercihini adam akıllı yapman gerekli.

Ben f/p olarak a4tech x7 klavye ve mouse öneriyorum.(Logitech filan öneren çıkacaktır ama fiyatlar biraz uçuk.Klavyede x7 g800mu çok rahat.)

Kulaklık içinde 30 lira civarı a4tech'in büyük bir kulaklığı var ona bakabilirsin. (Modeli hatırlamıyorum ama oyuncu kulaklığı)

Microlab'ın k280'i de iyi ses veriyor.

Tabii Sennheiser değil bunlar f/p ürünler.

Birde benden sana tavsiye sakın ha sakın önceden toplanmıi yada markalı hazır sistemlere yönelme.

Paranı çöpe atmış olursun.

Bunlar kabataslak öneriler tabii anakart-ram markası ram gecikme değeri,hd performansı için marka belirtmek gerekir.

Eğer bütçeni yazarsan sistem tavsiyeleri bölümündeki arkadaşlar daha sağlıklı yardımcı olacaklardır.

Not:Oturup kendin sistem toplama eğer fazla bilgin yoksa.Önerilen parçaları tek biryerden temin edip orada toplattır.Toplattıracağın yer yok şunu yok bunu takalım dersede kesinlikle kabul etme.Saçma sapan parçalar takıyorlar.Performans sürünüyor sonra.

• laptop değil masaüstü al oyun için

Oyun için laptop alma alacaksan da moster'ın laptopları var.

Onlara bir bak.Fiyatları sağlam ama canavarlar.

• Bencede oyun için dizüstü değil masaüstü tercih edin. Ama bu lafı ne kadar çok desem de ilerde bende iyi bir laptop alacağım. "Sistem Tavsiyeleri" bölümü var. Oradan daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

Ekleme : Mesajın altını ilk defa okudum. Bu eklemeyi yapmak durumundayım. Siz ne kadar para verirseniz verin aldığınız ürün aldığınız günden eskieye başlar. Teknoloji gelişiyor. İki yıl, maksimum üç yıl sonra oyunları high ayarda oynayamamaya başlarsınız. Onun için f/p ürünlerini tavsiye ederim. Ama yinede karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 15 Ekim 2010; 7:14:53 >

Australian Dream

• quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

Oyun için Alienware varken monster ne
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bunu bulabildim arkadaşlar. laptop bu masaüstü deil. pek bilgim yok zaten bilgisayarlarla ilgili . bu bilgisayarın ekran kartı 64 bitmiş. yeni ögrendm . bu bilgisayar sizce işimi görürmü. param buna yetiyor.

Orijinalden alıntı: skaytaran22

ben bunu bulabildim arkadaşlar. laptop bu masaüstü deil. pek bilgim yok zaten bilgisayarlarla ilgili . bu bilgisayarın ekran kartı 64 bitmiş. yeni ögrendm . bu bilgisayar sizce işimi görürmü. param buna yetiyor.

Verebileceğiniz ücreti söylerseniz laptop araştırabilirim internetten.

Australian Dream
  • Oyun için anca bir sene belki iki oda notebooklarda oyun oynamak zor eğer notebook alıcaksan oyun için zor arkadaşım..

Masaüstü öneririm bende arkadaşlar gibi oyun meraklısıysan.. eğer bir bütcen varsa illede notebook alıcaksan bi rakam söylersen bende bakarım sana model ama dediğim gibi senelerce oyun oynamak istiyorsan masaüstü al.. mesela ben 2009 şubatta aldığım masaüstü bilgisayarımda şu andada halen sorunsuz her oyunu oynayabiliyorum iki seneyi daha rahat geçireceğimide tahmin ediyorum..
    Obscure Disorder | This World Eating Me Inside Life has betrayed me once again, I accept that some things will never change... Do you wonder why I prefer to be alone? Have I really lost control?.... | Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Yağız

quote:

ben bunu bulabildim arkadaşlar. laptop bu masaüstü deil. pek bilgim yok zaten bilgisayarlarla ilgili . bu bilgisayarın ekran kartı 64 bitmiş. yeni ögrendm . bu bilgisayar sizce işimi görürmü. param buna yetiyor.

1500 tl verebilirim arkadaslar. neden peki bu laptoplar için oyun oynanmaz deniyor. bunuda anlamıyorum walla hic :)

Orijinalden alıntı: POLATAGA

quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

Oyun için Alienware varken monster ne

Türkiyede bulunabilirse yada yurt dışından getirtilebilirse bir şekilde alienware daha mantıklı ama şu durumda Türkiyede de tedarikçi firmasının olmasıyla monsterlar kolay ulaşılabilir durumdalar.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Yağız

quote:

1500 tl verebilirim arkadaslar. neden peki bu laptoplar için oyun oynanmaz deniyor. bunuda anlamıyorum walla hic :)

Ben paneldekini o civara topladım zamanında şimdi sen o paraya benim paneldekinden daha iyi bir sistem toplayabilirsin.

Ama parçaları seçerken kazık yememeye bakacasın yoksa 1000 tl'lik sistemi alırsın 1500 liraya.

Bilgin yoksa "sistem tavsiyeleri" bölümüne danış.

Oyun oynamak istiyorum diyorsan da laptop'a bulaşma çok üzer seni.

İlla laptop diyorsanda ver parayı ama oyun sevdasından vazgeç.

Laptop tavsiye edilmemesinin nedenide o fiyata bir laptoptan neredeyse 3 kat daha iyi bir masaüstü sistem toplarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 16 Ekim 2010; 14:19:42 >

• Aslında şu dönemde en iyisi konsol almak çünkü konsollar pc gibi değil.

Orijinalden alıntı: -ALA-

Aslında şu dönemde en iyisi konsol almak çünkü konsollar pc gibi değil.

Senin oyun zevkinlede alakalı biraz o.

RPG-Strateji,Fps seviyorsan konsoldan tat alamazsın.

Alırsanda kendini kandırmış olursun.

Ama ben tps yaparım bana farketmez diyorsan konsol iyidir.

Hatta ben bile almayı düşünüyorum bi xbox360.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 16 Ekim 2010; 16:30:53 >
  • ya arkadaslar . ben öle her oyunu oyniyim demiyorum ya. ben pes 2011 oynarım sadece. baska oyunla işim yok. oda haftaiçi calısıyorum aksam eve gelince en fazla 3 saat. bi tek pazar günleri cok oynarım o kadar. yoksa her oyunu istemiorm zaten. ben şunun cevabını merak ediyorum . böle bi bilgisayarla bu ihtiyacımı rahatlıkla görebilirmiyim ?

ya arkadaslar . ben öle her oyunu oyniyim demiyorum ya. ben pes 2011 oynarım sadece. baska oyunla işim yok. oda haftaiçi calısıyorum aksam eve gelince en fazla 3 saat. bi tek pazar günleri cok oynarım o kadar. yoksa her oyunu istemiorm zaten. ben şunun cevabını merak ediyorum . böle bi bilgisayarla bu ihtiyacımı rahatlıkla görebilirmiyim ?

Bence sen şöyle yap ki çok daha mantıklı bir hareket olur:

Bi 22 inç hdmi'lı monitör al kendine.

Yanına xbox360 al.(Arcade işini görür rahatlıkla)

Oyun sorunun çözülmüş olur.

Geri kalan parayla da bi netbook al.

Ya da 800 liralık bi notebook.

Zaten eve gelince oynayacakmışsın ve bahsettiğin oyunda pes 2011.

Konsolda o oyunu oynamak çok daha iyi.

Böylece 1 taşla 355 kuş vurmuş olursun.

Ama illaki diyorsan al o paraya bi laptop,pes 2011'de oynarsın ama paranı da saçmış olursun sağa,sola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 16 Ekim 2010; 16:30:29 >

• neden böyle düşündügünü anlatabilirmisin . neden laptoplar oyun için olamıyor ?

neden böyle düşündügünü anlatabilirmisin . neden laptoplar oyun için olamıyor ?

En basit olarak ısınma sorunu kafa ağrıtır. Ben dizüstü bilgisayar ile oyun oynarken fanlar %100 çalışıyor ve bacağımın üstündeyse bacaklarımı yakacak derecede ısınıyordu.

Australian Dream
  • quote:

ya arkadaslar . ben öle her oyunu oyniyim demiyorum ya. ben pes 2011 oynarım sadece. baska oyunla işim yok. oda haftaiçi calısıyorum aksam eve gelince en fazla 3 saat. bi tek pazar günleri cok oynarım o kadar. yoksa her oyunu istemiorm zaten. ben şunun cevabını merak ediyorum . böle bi bilgisayarla bu ihtiyacımı rahatlıkla görebilirmiyim ?

Oynarsın kardeşim sende benim gibisin demek ki sadece pes oynayım yeter diye notebook isteyen :) bende şu anda 5470 ekran kartı olan bir makine var pes 2010u rahat oynuyorum 2011ide oynıcam rahat ama 2012 belki biraz grafikleri kısar oynarım sonrasınıda bilmiyorum senin istediğin cevap buysa evet iki sene rahat pes oynarsın pesi :)
    Obscure Disorder | This World Eating Me Inside Life has betrayed me once again, I accept that some things will never change... Do you wonder why I prefer to be alone? Have I really lost control?.... | Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.