Şimdi Ara

İddia: Intel, AMD ve VIA işlemcilerinin performansına engel oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
8.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu, bütün benchmark sonuçlarını şaibeli hale getirir.
  • Uzun zamandır bilinen tartışılan konulardı ama böyle ciddi ve kararlı bir biçimde çok nadir birileri çıkıp konuştu sanırım. Hatta geçenlerde bir test vardı 3dmark testlerinde intel e özel optimizasyon olduğuyla ilgili.

Bu arada Batman de Ati için AA açılamaması sorunu kalktı,yeni sürücülerle oldu sanırım bende geçen şans eseri fark ettim. CC den çok rahat AA ve Af ayarlanabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolnQuiet

Bu, bütün benchmark sonuçlarını şaibeli hale getirir.

Amd zaten baştan beri bunu iddia ediyordu, ben sadece anlaşma yapmasına takıldım, madem mağdursun niye kabul edersin ki anlaşmayı? sonuçta intel 12,5 milyar almış ama intel amd'yi susturup gene yapacağını yapmaya devam etmiş ve edecek anlaşılan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iscanthere

işin içinde intel olunca böyle haberler sıradan geliyor insana..
  • Itanium intelin 2003 yılındaki işlemci serisi. Sadece 64bit çalışıyor. 32 bit desteği yok yani.
  • @CoolnQuiet
    quote:

yani...kaçı intel dışında compiler kullanıyor ki...
  • kimin eli kimin cebinde belli degil ama şu bir gerçekki intel almam bu saatten sonra.....
    nvidia ya zaten eskiden beri kılım
    bi 8800 büyüdü büyüdü şimdide gts 300bilmem kaç oldu :(
  • intel, microsoft ve nvidia bunu hep yapıyor gerçi şuanda tekel gibi olan intel ve microsoft var sadece,

ama şunuda düşünmekte yarar var kimse kimsenin babasının oğlu değil bugün madur durumda gözüken amd bile şuanda intelin yerinde olsaydı onlarda aynı şeyleri yapardı.
  • Amd zaten baştan beri bunu iddia ediyordu, ben sadece anlaşma yapmasına takıldım, madem mağdursun niye kabul edersin ki anlaşmayı? sonuçta intel 12,5 milyar almış ama intel amd'yi susturup gene yapacağını yapmaya devam etmiş ve edecek anlaşılan...

-----------------------------------------

başta bende buna takılmıştım sonra aklıma şu geldi amd davanın bitmesini bekleyebilir o zaman belkide mahkeme 2011-2012 gibi bir zamanda biterdi ve bunun sonucu bu senelerden sonra görürdük yada amdnin bu kararı sayesinde intel hemen kendini geri çekecek ve biz 2010 senesinde daha fazla amd işlemcili dizüstü bilgiayaraları görebilceğiz kapiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolnQuiet

3DMark Vantage da I7 işlemciler hali hazırdaki Phenom II 965BE dan 2 kata varan derecede yüksek sonuçlar alıyor.Nedense başka bir uygulamada I7 bir işlemcinin Phenom II leri ikiye katladığını göremiyoruz.

NOT:PhysX kapalı halde ve sadece işlemci skorundan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 2 Ocak 2010; 12:14:09 >
  • Intel'in bu tür oyunlarını bilmeyen var mıydı? Ben asıl AMD'nin ufak bir meblağ karşılığında davasından vazgeçmesine şaşırmıştım ama onların da bir bildiği varmış. Hem Intel'den tazminatı aldılar hem de davaları bağımsız savcılar tarafından yeniden açılıyor. AMD de az çakal değilmiş ha.
  • @Father Torque
    orası öyle hocam da onlar için bu olmak ya da olmamak savaşı.
    İntel için ise sadece "gelir optimizasyonu"...arada çok fark var.

bence bu "düşük" rakama evet demeleri çok mantıklı.
    uzun yıllar süren davalarda taraf olarak nefesi uzun ve cepleri dolu İntel ile başa çıkamazlar tek başına.
    gerek de yok, asıl amaç olup biteni ortaya çıkarmak ve bazı olayların devletin dikkatini çekecek kadar açık şekilde telafuz edilmesi.

Microsoft olayında da olduğu gibi bu tür dev şirketlerle anca devlet başedebilir.
    bundan sonraki davaların masrafları AMD' nin cebinden çıkmayacak ama en çok kazan taraf AMD ve tabii ki kullanıcı olacak.

hangimiz İntel'in fiyatlarının AMD seviyesinde olmasını istemeyiz?

• şu x86 mimarisinden nefret ediyorum.Her gelişmenin önünü kesiyo (intel tekeli oldugundan) x64 mimarisine biraz önem verselerdi x 86 mimarisini rafa kaldırsalardı bugun donanım camiası daha iyi sonuçlar alabilirdi.
  • İntele bir ceza daha patlatsınlar ama şöyle en az 20 milyar dolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@Father Torque
    orası öyle hocam da onlar için bu olmak ya da olmamak savaşı.
    İntel için ise sadece "gelir optimizasyonu"...arada çok fark var.

bence bu "düşük" rakama evet demeleri çok mantıklı.
    uzun yıllar süren davalarda taraf olarak nefesi uzun ve cepleri dolu İntel ile başa çıkamazlar tek başına.
    gerek de yok, asıl amaç olup biteni ortaya çıkarmak ve bazı olayların devletin dikkatini çekecek kadar açık şekilde telafuz edilmesi.

Microsoft olayında da olduğu gibi bu tür dev şirketlerle anca devlet başedebilir.
    bundan sonraki davaların masrafları AMD' nin cebinden çıkmayacak ama en çok kazan taraf AMD ve tabii ki kullanıcı olacak.

hangimiz İntel'in fiyatlarının AMD seviyesinde olmasını istemeyiz?

tabiki isteriz

• şu anti-intel haberleri yaygınlaşmadan intel anakart ve core2duo e6420 işlemcimi satıp am3 e geçmem gerek yoksa elimde kalacak

şaka bi yana bunlardan herşey bekledir.. ister emperyalist düzen deyin ister amerika-israil mantığı deyin... kılıca karşı tüfek gibi bişi..

not : şanlı destanımız ergenekonun ismi böyle şeylerle anılması hoş değil.. gladyo demek çok mu zor geliyor..
  • bu test programlarida böyledir eminim intel basıyor parayı aliyor puani
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

bu test programlarida böyledir eminim intel basıyor parayı aliyor puani

http://forum.donanimhaber.com/m_35178213/mpage_1/key_/tm.htm
  • intel dantel işlere gerek yok
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.