şu x86 mimarisinden nefret ediyorum.Her gelişmenin önünü kesiyo (intel tekeli oldugundan) x64 mimarisine biraz önem verselerdi x 86 mimarisini rafa kaldırsalardı bugun donanım camiası daha iyi sonuçlar alabilirdi.
x64 diye kastettiğin mimarinin ismi x86-64 oluyor.. Yani x86 komut setini 64 bit modda çalıştırmak oluyor..
@Fenarbahçe
Itaniumların kullandığı komut setide IA-64 komut setini kullanır.. Yani ne x86-32 nede x86-64 modu ile alakalıdır.. IA-64 yani Itanium için yazılan yazılımlar ve kullanılan compilerlar tamamen farklıdır. İşletim sistemleri farklıdır, windows sürümleri, ms sql vb.. sürümler farklıdır.. IA-64 komut seti için yazılan bir program x86-64 bit ile çalışmaz yada x86-64 ile yazılan bir program itaniumda çalışmaz. İlk çıktığında oldukça başarılı olmuştu fakat daha sonra pazar payını oldukça kaybetti.
bunu bilmiyordum ama intel kazıkçının önde gidenidir her zaman. bunu bilmek de benim için yeterli. 100$ lık amd biraz overclock ile 250$ lık intel oluveriyor hemen. celeron 1100 den beri intel dantel kullanmam ben
fakat nvidianın ati ye belden aşağı vurduğunu bilmeyen kalmadı artık (crysis sağolsun). Sırf bu nvidia desteği yüzünden ati den soğudum ama ati de 5800 ile coştu
microsoft da yüzyılın kazığını vista ve dx 10 ile attı. yiyen bilir
Mesela ben de AMD nin, pi testinde geride kalmasını hiç anlayamamışımdır.
Oyunlarda ve benchmarklarda genellikle Microsoft un derleyicisi kullanılıyor. Kullanılan derleyici de 2 üretici için de özel olarak optimizasyon yapmıyor ya da bildiğim kadarı ile yapmıyor. Oyunlarda ve benchmarklarda bir şaibe olduğunu sanmıyorum.
bir intel birde cisco...
intelin bu yaptığının önüne geçilebilmesi için cezai yaptırım gücü yüksek davaların açılması ve kazanılması lazım.yoksa pazarı tek başına domine edecek ve biz kullanıcılar düşük performanslı işlemcileri yüksek fiyattan alacağız.
@sertacaygun sen bilgisizlerin dediklerin bakma hocam ve bildiğinden şaşma...
quote:
Orijinalden alıntı: milyondabir
bu test programlarida böyledir eminim intel basıyor parayı aliyor puani
Sadece gülüyorum bu dediğine amd nin başına taş düşse intelden biliyor.sen intelin yaptığı gelişmeleri 1 sene geriden takip et sonra da engelliyorlar de.
zaten engelledikleri için geriden takip etmek zorunda kalıyor ya. amd'ye para ver bak noluyo
Arkadaşlar kim ne derse desin amd pazar payını tırnaklarıyla kazıyarak ilerlemeye çalısıyor.
Başından beri amd taraftarıyım ben.
Öyle yada böyle oyunlar oynanıyor.
Ve gördügüm kadarıyla amd orta seviyede baya yol katetti.
2005 dan beri ataktalar.
Ki eminim ilerliyen yıllarda bu üst segmente de sıcrıycak.
İntele darbe vurmak şart zor ama şart
Yan yana iki bilgisayar koyun. Biri INTEL Diğeri AMD. Sıradan bi kullanıcı çağırın. Ben iddia ediyorum hiç bir fark göremeyecektir. Gerisi hikaye. Aynı şeyi yapan ama ucuzu varken pahalı olan bişey neden alınırki ? Mantık bunun neresinde..
quote:
Yan yana iki bilgisayar koyun. Biri INTEL Diğeri AMD. Sıradan bi kullanıcı çağırın. Ben iddia ediyorum hiç bir fark göremeyecektir. Gerisi hikaye. Aynı şeyi yapan ama ucuzu varken pahalı olan bişey neden alınırki ? Mantık bunun neresinde..
işte o yüzden var ya bu "İntel'i sorun" reklamları ve logoları...
quote:
Orijinalden alıntı: AbsoluteZero
quote:
Orijinalden alıntı: aydogdu1453
şu x86 mimarisinden nefret ediyorum.Her gelişmenin önünü kesiyo (intel tekeli oldugundan) x64 mimarisine biraz önem verselerdi x 86 mimarisini rafa kaldırsalardı bugun donanım camiası daha iyi sonuçlar alabilirdi.
x64 diye kastettiğin mimarinin ismi x86-64 oluyor.. Yani x86 komut setini 64 bit modda çalıştırmak oluyor..
@Fenarbahçe
Itaniumların kullandığı komut setide IA-64 komut setini kullanır.. Yani ne x86-32 nede x86-64 modu ile alakalıdır.. IA-64 yani Itanium için yazılan yazılımlar ve kullanılan compilerlar tamamen farklıdır. İşletim sistemleri farklıdır, windows sürümleri, ms sql vb.. sürümler farklıdır.. IA-64 komut seti için yazılan bir program x86-64 bit ile çalışmaz yada x86-64 ile yazılan bir program itaniumda çalışmaz. İlk çıktığında oldukça başarılı olmuştu fakat daha sonra pazar payını oldukça kaybetti.
İddia hakkındaki yorumunuz nedir
hocam intel olmasa değil, ibm olmasa kişisel pc olmayacaktı.. hatta ibm olmasa microsoft da olmayacaktı..
Bu işlemcileri işletim sistemlerini uzaylılar yapmıyor sanırım. Biz niye yapmıyoruz en azından Pardus'u yüceltmiyoruz. Önemli konularda inisiyatifi başkalaının eline bırak ondan sonra başkalarından ahlak bekle. Bu durum sizce de traji-komik değil mi?
@serayhefe illaki hocam güldürme bizi yahu...
İntel'in yönetici kadrosunun bilmem yüzde kaçı Türk'müş diye övünmeyi biliyoruz ama. İnşallah usulsüzlükleri bizimkilerin aklına uyup da yapmamışlardır. :)
Malum pireler çok yükseğe sıçrar. Pireleri bir gün deney amaçlı cam kavanozun içine koyup 30 cm yükseklikten üstünü kapamışlar. Alttan ısıtmışlar pireler haliyle çıkamamışlar. 30 Cm sıçradıklarında kafalarını hep cama vurmuşlar. Sonra camı açtıklarında ve kavanozu tekrar ısıttıklarnda ise artık dışarı kaçmak yerine hep 30 cm'ye sıçramışlar. Anlayana...
VMware ile linux üzerine kurulu windows sanal makineler AMD işlemcileri ile bu yüzden çok daha fazla verimli çalışıyor. C++ compiler sanal makineden genieintel komutunu alıp en optimize yolu seçerken işlemci AMD en hızlı çalışma performasına varıyor.
AMD'ye kesinlikle hak veriyorum, hiç AMD işlemcisi kullanmamış ama hep AMD ekran kartı kullanmış biri olarak AMD'yi anlıyorum. Zaten işlemci dışında piyasadaki bütün oyunlarda NVİDİA logosu var, AMD bu piyasada hep güçlük çekiyor. Bu piyasada hep tekelcilik ve hileler var. Türk milleti olarak her zaman güçsüz olanın tarafını tutarız biz. Bu konuyla alakasız oldu ama eğer iki taraf varsa ve bu taraflardan biri AMD'yse ben AMD derim :)