Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.223
Cevap
204
Favori
801.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sigorta bence de pahalı , ben 3 kişi için sigorta + ucak bıletı iptal güvencesini toplamda 237tl'ye aldım.
    biraz araştırın derim
  • suganday kullanıcısına yanıt
    Yazmayı unuttum pardon. Sigorta 90 günlük. Ben 3 aylık vize için başvuru yapacağım. Bir gün önce bir gün sonra sigorta fiyatı tek kişi o şekilde çıktı.

Şimdi konsolosluğun sitesinde seyahat sigortası yazısını okudum ne kadar geçerli ise okadar alabilirsiniz. 1 yıllık bize istiyorsanız 1 yıllık sigorta yaptırmalsınız diyor. Ben dilekçe de felan 1 yıllık talep ettim. Acaba 1 yıllık sigorta yaptırsam mı yoksa 3 aylık yetermi kafamı karıştırdı yazı.
  • komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Siz ilk defamı vize alıyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://imagizer.imageshack.com/img921/2294/wZz04R.jpg

burda paylaştığım bilet siz yeterlimi diyorsunuz. Baktığımda ben pek anlayamadım konsolosluk sorgulamak isterse veya PNR numarası felan isterse sıkıntı olurmu acaba ya :(

Çünkü bilet iptal olacak ben randevuya gidene kadar. bide normal de bilet aldığımızda daha detaylı bi format şeklinde çıktı alıyorsun. Bu format bana pek tuhaf geldi ya :(

Ne stresli iş bu vize işi arkadaş yaw!
  • Açıkçası net yorum yaparak kafanı karıştırmak istemem ama ben ucuzabiletten biletimi aldım. Eşime sürpriz olsun diye 14/02 de biletleme yaptım. Sigorta da o tarihten başladı.Seyehat tarihi temmuz 27. Sigorta süresi ;178 gün.

sigorta firması ray sigorta.
    2. vize başvurum. ilk vize 15 günlük verdiler. aracı vize firması ve iadata üzerinden ailece başvurmuştuk 2018 de.
    Kafamı şuan karıştıran tek evrak uçak bileti ya :(
    Reservasyonun durumu önemli değil ben daha teslim etmeden rezerve süresi bitmişti. Ona bakmıyorlar zaten kafanızı ona takmayın yalnız siz çalışansanız sizin 3 ay orda kalamayacagınızı bildikleri icin 3 aylık istemek çok mantıklı değil çünkü inandırıcı değil çalışan birinin 3 ay almanyada kalması. Siz sigortalarınızı ve seyahat sürelerinizi gercekci bir tarih olarak belirleyin aksi halde vermeyebilirler bilginiz olsun.

suganday,

Dilekçemde şöyle yazdım. Ben yıllık iznimi kullanıp 20 gün izin + 9 gün bayram tatili ile beraber 1 ay kalacağım. eşim ve çocuklarımda yaz tatilini değerlendirip 3 ay kalacaklar.
    Sonrasında ben vize bitimine yakın Cuma gidip pazar ailece döneceğiz şeklinde detaylı dilekçe yazdım.

Uçak biletimi ben gidiş ailece sonra dönüş tek ben 1 ay sonra. tekrar 2 ay sonra cuma gidiş pazar ailece dönüş şeklinde biletleme rezerv. yaptırdım.
    Sigorta yı da hepimizi 3 aylık yaptırayım dedim. Zaten izin belgemde de seyahat izin tarihi 20 gün. Bu yüzden 3 aylık veya uzun süreli vize istiyorum.

Yanlış bişey varmı sizce? :(
  • Bu şekilde dilekçenizde belirttiyseniz muhtemelen bir sorun olmaz ozaman. Siz sigortayı ne kadar yaptırırsanız yaptrın farketmiyor çünkü vermek istedikleri kadar veriyorlar ama 2. Vize oldugu icin 3 aylık verebilirler zaten daha uzun süre almak istiyorsanızda dilekçenizde gelecek yıl başınıda ülkenizde geçirmek istiyoruz gibi bir şey yazabilirsiniz.

teşekkür ederim suganday.

Dediğiniz gibi detaylı dilekçe de belirttim. önümüzdeki sene 15 günlük yarıyıl tatilinde eşimi çocuklarımda tekrar ziyaret edeceğiz felan die yazdım.
    1 yıllık isteyecem. ağanın eli tutulmaz. ya 1 ya 6 ya 3 aylık verirler :)
    isteyenin bir yüzü vermeyenin 2 yüzü kara
  • Bu arada enuygun, ucuczabilet, biletall gibi firmalara tek tek baktım. biletall sitesinde rezervasyon olayı oluyor.

THY alırsam : 3 gün rezerv hakkı verdi
    Sunexpres : 5 gün rezerv hakkı verdi
    Lutfhansa : 7 gün rezerv hakkı verdi paylaşmak istedim. 3 ünüde denedim

Randevudan 2 gün önce artık ya sunexpres rezerv yapacam ya da elimdeki biletleri çıktı alıp gideceğim. Daha tam karar veremedim.
    Dediğim gibi rezervasyon süresine takılmıyorlar. Burada yazılanlara güvenip daha önce çok bilet sabitleme ücreti ödemişliğim var ama boşa ödemişim. Tarihi geçmiş rezervasyonla 3 yıllık vize aldım ben :) Adamların derdi o bileti alıp almaman değil seyahat tarihlerinde inandırıcılık ve tutarlılık varmı ona bakıyorlar. Zaten bilet rezervasyonuyla vize verecek olsalar satın alın gelin derlerdi...
    Çok teşekkür ederim. aynen dediğin gibi.

Şimdi formu dolduruyorum, Büyük harflerle mi doldurmam gerekiyor. Ben baş harfleri büyük diğerleri küçük şeklinde 1 tanesini doldurdum ama eğer büyük olacaksa bari eşim ve çocuklarınınkini doldurmadan doğru olanı yapayım.

Formda 26. madde : Son 3 yıl içinde alınan schengen vizeleri
    var ise Geçerlilik tarihleri ....den ....... e kadar şeklinde bi ibare var.
    Benim 2017 de aldığım vize var 15 günlük onu mu yazacağım. yoksa mevcutta hala devam eden vizeniz var sa yazın mı demek istemiş anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan2003 -- 13 Mart 2019; 17:48:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komutan2003

Çok teşekkür ederim. aynen dediğin gibi.

Şimdi formu dolduruyorum, Büyük harflerle mi doldurmam gerekiyor. Ben baş harfleri büyük diğerleri küçük şeklinde 1 tanesini doldurdum ama eğer büyük olacaksa bari eşim ve çocuklarınınkini doldurmadan doğru olanı yapayım.

Formda 26. madde : Son 3 yıl içinde alınan schengen vizeleri
    var ise Geçerlilik tarihleri ....den ....... e kadar şeklinde bi ibare var.
    Benim 2017 de aldığım vize var 15 günlük onu mu yazacağım. yoksa mevcutta hala devam eden vizeniz var sa yazın mı demek istemiş anlayamadım
    Baş harfi büyük geri kalanı küçük,hepsi büyük hepsi küçük vs vs takılma bunlara bu kadar.Baş harfi büyük geri kalanı küçük doldurmuşsun öyle de devam et

Son 3 yılda alınan vizeler bölümüne ''2017 de aldığın 15 günlük vize var ya'' vize başlangıç tarihi ve vize bitiş tarihlerin ne ise onu yazacaksın

• Rognug R kullanıcısına yanıt
    Eywallah sağolasın Rognug
  • Merhaba arkadaşlar. Mart 6 sinda Istanbul konsolsolugundan direkt basvurdugum turistik vizem14 martta kargodan msj geldi ve bugun elime ulasti :) vizem cikti sorunsuz sekilde. Darisi bekleyen arkadaslara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırcicek -- 15 Mart 2019; 14:4:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırcicek K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar sizin adınıza çok sevindim hayırlı olsun ikametinız İstanbul çevresinde miydi yoksa farklı bir şehirden başvura bildiniz mi

• ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Cok sagolun sizinde çok yardıminiz dokunda bende size tekrardan teşekkür ederim. :) benim ikametim istanbul hocam

• Kırcicek K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim tekrar hayırlı olsun iyi tatiller dilerim 😊

• Arkadaşlar merhaba,
    Vize başvurusu ile ilgili bir sorum var. Eşim ve ben oğlumuz ile birlikte y.disina çıkacağız. Daha önce 2 kere 2 senelik schengen vizem var ve süresi devam ediyor. Eşim son başvuruda çalışıyordu ama şu anda çalışmıyor. Vize bitmeden tekrar haziran icin vize alacagiz. Vize formundaki mesleğiniz ve çalıştığınız is yeri adı eşim ve oğlum için nasıl doldurulacak ? Bilen ve yardımcı olabilecek olan yazarsa sevirim.

• 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.