Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (266. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.257
Cevap
207
Favori
806.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
    direk konsolosluk için Randevu alacağım idata hangi numarayı aramalıyım paylaşabilir misiniz. 0 850 460 8493 aradım ama bi türlü kimse çıkmadı.hep bant yayını :)
  • komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Tamam ulaşabildim şükür. 25 mart pazartesi 08:00 a randevu verdiler. bakalım hayırlısı artık. uçak rezv. sıkıntı çıkarmaz umarım.
    Evet Bu numara. Bant konusmasini bekleyin sonra direkt aktariliyorsunuz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niko51 N kullanıcısına yanıt
    Hayır dedik ya işte direk konoslosluğa gidip teslim ediyorsun...
    Hadi hayirli olsun. :) guzel haberlerinizde gelir umarim :)

• Kırcicek K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hayırlısı bakalım. Karşılacağım tecrübeleri ve sonucu buradan paylaşırım inş.
    İdata ailece gidin parmak izimiz var ama olsun çocukları görmek isteyebilirler dedi
    Merhabalar. Ben annem ile geçen ay konsolosluktan başvurup vizeyi almıştık. Davetiye ile aile ve arkadaş ziyaretine başvurduk. Evrakları teslim ettikten sonra konsoloslukta çalışan Türk bir memur ile mülakat yaptık. Daha önce Almanya'ya gidip gitmediğimizi sordu. Evrakları inceleyip davet eden kişi ile yakınlık derecemizi, Almanya'da başka akrabamız olup olmadığını, sponsor olan kişinin ne iş yaptığını ve gelir evraklarından banka hesap dökümünü ve tapu fotokopilerini detaylıca sorup inceledi. Yaklaşık 5 10 dakika kadar mülakat devam etti ve evrakları alıp bizi gönderdiler. Vize ücretini mülakat yapan memur aldı. Bütün aile birlikte gidin. Thy üzerinden rezervasyon yapıp çıktılarını dosyaya eklerseniz sorun olmaz ben öyle yaptım. İki haftadan vize geldi. Ankara konsolosluğundan yaptık.

Fotoğraf konusunda pek fikrim yok ancak konsoloslukta çekildiğini hiç duymadım. Biz profesyonel bir fotoğrafçıdan fotoğraf çekindik. Almanya vizesi için olduğunu ve 35-45Mm ebatında olacağını söylemiştik. Genelde baş örtülülerde sıkıntı çıkabiliyormuş. Eğer ailenizde baş örtülü bir kişi varsa yüz hatları tam olarak net bir şekilde çekinsin veya eğer rızası olursa başı açık çekinsin.

• ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim baya aydınlattın beni. Kısa bişey daha soracğım.
    Seyahat sigortası yaptıracağım. Uygun evren firma Güneş sigorta oldu. HDi sigortayamı yaptırsam firma fark edermi sizce?
    aynen dediğiniz gibi. gidip bi fotoğrafçıdan 35*45 çektirirsem sıkıntı olmaz sanırım.
    Biz Hdi sigortadan yaptırdık ve çok uyguna geldi. Sigortacı Hdi veya Allians gibi Alman sigorta firmalarından yaptırmanın daha garanti olabileceğini söyledi. Allians pahalı olduğu için Hdi'yi tercih ettik. Aslında çok fark etmeyebilir ama Hdi'den yaptırırsanız daha iyi olabilir.

Peki konsolosluğa direk başvuruda herhangi bir evrak sırası var mı konsolosluğun dikkat ettiği. Ona göre şeffaf dosya da sırasına göre hazırlayayım.
  • Niko51 N kullanıcısına yanıt
    Evet yanlışsın. Almanya konsolosluğunun sitesinde vize ilgili kısımları güzelce okursan, idatadan hizmet almak istemeyen kişiler şu şekilde konsolosluğa direk başvurabilir yazıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ben idatadaki sıraya benzer şekilde belgeleri sıraladım ama zaten orada evrakları teslim etmeden önce görevliler evrakları düzenliyorlar.

Senden istedikleri evrak sırasına göre düzenle listeni kolaylık olur.

Sigorta üzerinde 30.000 euro teminatlı ve tüm schengen ülkelerinde geçerlidir yazması gerekiyor. Birde online almayın dekont falan eklemek gerekiyor ozamanda.

Hangi konsolosluk olduğuna göre değişir. Ben İzmir için konuşuyorum. Hatta sadece sabah 8'in boş olduğunu söylediler, onun dışında en erken 3 Nisan'a verebiliyordu.
  • Sigorta HDi bir kişi 210 TL dedi, Güneş sigorta bir kişi 115 TL. Artık uygun olsun die Güneşten yaptıracam mecburen. Tüm schengen ülkelerinde geçerli 30.000 EURO teminatlı.

Son bilet işi kaldı. Daha önce ki çalıştığım bilet acentasından rezerv ayarla dedim. Bana bilet ayarladı ama 2-3 gün sonra iptal olacak sorun değil bunu kabul edeler dedi. Size de danışmka istedim sizce bu biletin çıktısı oluyor mu? Aynı şekilde ailece dönüş biletinide bu şekilde hazırlamış acente.

Bilet bu şekilde. Yoksa sizce normal thy ve başka yerden rezervasyon mu yapsam çok kararsız kaldım ve son belgelerimi hazrlıyorum :( Yardımlarınızı bekliyorum
    https://imagizer.imageshack.com/img921/2294/wZz04R.jpg

Hiç bir sorun olmaz kardeşim. Yalnız siz kaç günlük sigorta yaptıracaksınız biraz pahalı gibi geldi bana?
    Hiç bir sorun olmaz kardeşim uçak rezervasyonu olması yeterli.. Yalnız siz kaç günlük sigorta yaptıracaksınız biraz pahalı gibi geldi bana?
  • 
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.